Links lieverdje NOS moet toegeven: 'Criminele asielzoekers uit veilige landen hebben Europa in hun greep'

Geen categoriejun 30 2017, 8:00
Het komt niet bepaald vaak voor dat het mediakartel, en al helemaal niet de NOS, toegeeft dat asielzoekers vaak meer problemen dan baten opleveren. Als ze dat wel doen moet het dus wel heel erg gesteld zijn, en dat is het ook.
Asielzoekers en onze fijne staatsomroep de NOS: doorgaans is dat een combinatie die uitloopt over lofzangen betreffende de ge-wel-di-ge culturele diversiteit die het ons zogenaamd zou opleveren, om nog maar te zwijgen over de positieve effecten op vergrijzing en het idee dat wij hartstikke schuldig zijn voor de rotzooi in hun thuislanden. Nee, het komt niet vaak voor dat leden van het ultralinkse en supercorrecte mediakartel negatieve dingetjes schrijven over asielzoekers, maar het rijst inmiddels zo de pan uit, dat zelfs de NOS er vrijdagochtend niet meer aan ontkomt de waarheid neer te pennen.
En die waarheid is geen fijne. Europa blijkt namelijk in de greep te zijn van rondtrekkende asielzoekers uit veilige landen als Marokko en Algerije die het ene op het andere land leegroven en steeds vrolijk doorgaan voordat ze uitgezet kunnen worden. Dat laat niet alleen zien dat het Europese asielbeleid definitief als gefaald kan worden aangemerkt, maar ook dat we zogenaamde asielzoekers uit veilige landen onder geen beding meer onze tijd zouden moeten gunnen: ze hebben geen enkel recht op asiel hier - als er al zoiets bestaat als 'recht op asiel' in een land ver weg van huis - en moeten dan ook bij de eerste aanvraag al op het vliegtuig naar huis gezet worden, op kosten van hun thuisland natuurlijk: trek dat maar af van alle uitkeringen die we die kant opsturen enzo.
Maar dat zijn mijn woorden. Laten we eens zien hoe de altijd uiterst objectieve NOS - weliswaar gebaseerd op informatie van de Telegraaf - dit allemaal beschrijft:

In 2015 en 2016 is de criminaliteit onder asielzoekers in Nederland steeds meer verschoven naar mensen uit zogenoemde veilige landen, die geen kans maken op een verblijfsvergunning. Zij plegen met name winkeldiefstallen. Deze groep asielzoekers reist vaak door heel Europa en zou gericht asielzoekerscentra uitkiezen, waar ze snel weer verdwijnen als ze dreigen te worden uitgezet.

In de loop van vorig jaar verschoof de criminele activiteit steeds meer naar Marokkanen en Algerijnen. Marokkanen zouden vaak betrokken zijn bij het overlast veroorzaken in de asielopvang en het lastigvallen van vrouwen, waarbij vaak alcohol of drugs in het spel zouden zijn.

Het erge is dat deze schoften negen van de tien keer vrijuit gaan voor hun misdaden: agenten worden met klem geadviseerd om de zaak te laten gaan, omdat dit 'de uitzettingsprocedure zou kunnen belemmeren'. Oftewel, we hebben hier te maken met een wereld die totaal op zijn kop staat: het veroordelen van migranten zorgt ervoor dat ze juist minder snel uitgezet kunnen worden in plaats van dat ze vandaag nog terug naar huis gestuurd worden. En dat wordt allemaal maar in de doofpot gestopt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten