Maniakale schutter neemt hooggeplaatste politieke leiders van Trumps partij onder vuur in Virginia

Steve Scalise, één van de leiders van de Republikeinse partij van Donald Trump, is vanmiddag onder vuur genomen door een schutter die bij een basketbalwedstrijd probeerde om een bloedbad onder de politici aan te richten.

Vandaag is geen goede dag voor de staat Virginia in het noordoosten van de Verenigde Staten. Steve Scalise, een prominente politicus van de Republikeinse partij is tijdens een sportwedstrijdje gewond geraakt door een schutter die ineens het vuur opende op de mensen. Scalise is in zijn heup geschoten en moest direct met een ambulance worden afgevoerd. Verscheidene medewerkers werden ook geraakt door de man.

Het is niet best:

“Een schutter met een semi-automatisch wapen opende het vuur bij een honkbalveldje in de stad Alexandria. Daar vond op dat moment een training van een honkbalteam van de Republikeinse partij plaats. Ook vier andere personen zijn geraakt.

De schutter zou vooraf hebben gevraagd of het om Republikeinen of Democraten ging, berichten verschillende Amerikaanse media.

Een ander Congreslid die bij de schietpartij was, Mo Brooks, verklaarde voor Amerikaanse media dat Scalise in de heup werd geraakt en geen levensbedreigende verwondingen had. Brooks telde vijftig tot honderd schoten.”

Als het waar is dat de mislukte moordenaar vantevoren geïnformeerd heeft of het Republikeinen of Democraten waren die er een balletje aan het rondgooien waren, dan hebben we hier gewoon te maken met een politieke aanslag op leden van de partij van Donald Trump.

Wat dat voor repercussies die vaststelling zal hebben is nog moeilijk te voorzien, maar het is niet onwaarschijnlijk dat het Witte Huis de beschuldigende vinger voor die aanslag in de richting van de in november verslagen Democraten zal wijzen. Terecht of onterecht, Donald Trump beschuldigt de media en de Democraten al maanden van het verspreiden van “fake news“. Als Trump in Nederland had gewoond zou hij vermoedelijk hebben gesproken van demonisering.

Kortom: het heeft er dus alle schijn van dat de politieke strijd in Amerika nog wel eens zou kunnen escaleren na deze aanslag op Steve Scalise.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Peter Selie

  Maniakale schutter neemt hooggeplaatste politieke leiders van Trumps partij onder vuur in Virginia, zeker weer eentje met een laag bloedsuikerspiegel oftewel een crypto-diabeet die het achterlijke ritueel van ramadan zó serieus neemt, even wachten op de iftar dan wordt ie wel weer ‘normaal’. Nou begrijp ik de figuur jekyll and hyde uit de roman van Robert Louis Stevenson beter (Kuch).

  1. Peter Selie

   Ach de etniciteit werd nu wel genoemd omdat de schutter een BLANKE boze linksmensch was, gelukkig heeft hij het loodje gelegd.

 2. IJscoman

  De kogel komt altijd van links.

  1. Standaardbinnen

   Behalve de kogels van extreem-rechts natuurlijk.

   http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

   En de kogels van Breivik kwamen volgens mij ook van de andere kant.

   1. Skippybal1

    Nee, dat was anders, net als de aanslag in Oklahoma, die iedereen weer vergeten is. Timothy MCVeigh.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Deze kan volledig op conto van de haat media worden geschoven zoals de MSM/haat-media in Nederland ook Fortuyn de dood hebben ingejaagd.

  De Fake media van Washington Post en NYT hebben bloed aan hun handen.

  1. Standaardbinnen

   Two Ravens weet al meer dan de Amerikaanse media. Wat een slimmerd is het toch!

   1. Sniper666

    @ standaardtrol

    Uw Pavlov reactie is ook absurd. Kap daar nou eens mee!

    1. Nederlandse_Patriot

     Sniper, niet op reageren.

  2. Ritter

   Two Ravens Black Kettle

   Inderdaad. De haat in de gevestigde media voor TRump is enorm. Ook Hollywood doet daarin mee door zelfs over het vermoorden van Trump te spreken.

   Er is zelfs een toneelstuk waarin Trump word vermoord. Allemaal onder het mom van “kunst”.

   Twee sponsors hebben zich gelukkig al teruggetrokken maar anderen blijven het stuk financieren.

   NYC Play Appears to Depict Assassination of Trump
   http://insider.foxnews.com/2017/06/11/donald-trump-julius-caesar-stabbed-death-women-minorities-shakespeare-central-park

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ik ken het Ritter.

    Ik luister elke dag naar de Amerikaanse media op Youtube (dagje oud maar soit dan mis je die miljoenen reclames tenminste) aangezien ik de MSM-doofpot-machine genaamd de PO niet langer kan verdragen.
    Het valt je meteen op hoe giftig de leugens zijn (en hoe diep de doofpotten) die de NL’se MSM bij ons dagelijks de ether in slingert en vult.

    De Regressieven zullen pas stoppen wanneer de allerlaatste dissident met een andere mening bloedend op een plein ligt.
    Ze hebben niets maar dan ook niets geleerd van hun haatcampagne tegen en de moord op de Goddelijke Kale.

    En de Fake News propagandisten op de Staatsradio en Staatsmedia (en hun miezerig DrieAapjes/tweelingbroertje RTL) zich maar druk maken over het Vrije Net en (nu komt ie) Fake News !!
    De hypocrisie is bijna tastbaar bij die lui.

 4. Nederlandse_Patriot

  Dit was hoogstwaarschijnlijk een politiek-gemotiveerde anti-Republikeinse aanslag.

  1. corfo

   Nederlandse_Patriot.
   Nee toch zeker, Ned.Patriot.
   Wat zegt u me nou ? Misschien is ’t wel een afgeketste kogel, afgevuurd door een Republikein die een Democraat wilde doden ?
   Valt me reuze mee dat nog niemand van de extreem linkse zijde op dit forum, deze optie heeft geopperd.

   1. Nederlandse_Patriot

    Verwijt u mij ervan extreem links te zijn? Vriend, ik ben een FVD’er. Ik snap niet hoe u tot deze conclusie bent gekomen.

 5. Sniper666

  Vreselijk incident weer. Eerst eens afwachten wat voor persoon de schutter is en wat de motieven zijn.

  1. Standaardbinnen

   Precies, Sniper.

 6. Guus Geluk

  De Republikeinse Partij is niet ván Trump, Trump is de president ván de Republikeinse Partij.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Je liegt wéér, zoals (bijna) altijd !
   Volgens mij is Trump de president van Amerika.

   1. Guus Geluk

    Het artikel meldt: “Trumps partij” en de “partij van Donald Trump”. De Republikeinse Partij is niet van Donald Trump, Trump is een politicus ván de Republikeinse Partij. Ofwel, een president ván de Republikeinse Partij.

    1. corfo

     Guus G.
     Dat hij president zou zijn van de Rep.partij is wát jij ervan maakt. Natuurlijk is de Rep.Partij niet van Trump, waarom maak te hem dan “president” van die club ? JIJ noemt hem pres. van Rep.partij.

     1. Guus Geluk

      Hij is een republikeinse president.

  2. Kodi

   Donald Trump is de President van het Amerikaanse volk. En Hare Gillerie werd door het volk met pek en veren de toegang tot de heilige stoel in Oval Office ontzegd en terecht. Ze is nog geschift ook.
   https://pbs.twimg.com/media/DBu97h-WAAAs3qc.jpg

 7. Ritter

  Ik weet niet wat de motieven zijn van de schutter maar er is vanuit de Democraten en hun hulpjes in de media al maandenlang een enorme haatcampagne bezig tegen Trump en de Republikeinen.

  Trump supporters worden aangevallen; Trump word “onthoofd” door een CNN medewerker; een toneelstuk waarin Trump word vermoord; enzovoorts.

  Daarbij komen dan nog de roddel verhalen over vermeende samenwerking tussen Trump met de Russen waarvoor overigens tot nu toe geen enkel bewijs voor is geleverd. En nog meer roddels over Trump en zijn familie.

  Report: ‘Gunman There to Kill as Many Republican Members as Possible’
  http://www.breitbart.com/

 8. Ritter

  Bizar.

  Links viert feest op Twitter vanwege aanslag.

  Left-Wing Twitter Celebrates Shooting of Rep. Scalise
  https://news.grabien.com/story-left-wing-twitter-celebrates-shooting-rep-scalise

  1. corfo

   @ Ritter.
   Ziekelijke mensjes; trouwens de gehele linkse kliek bestaat uit dat soort.

  2. Kodi

   Links en de Islam: Bloedbroeders hand in hand. In de Islam is het ook altijd groot feest als er veel andermans bloed vloeit.

 9. corfo

  Zodra links in de gaten krijgt dat er “gevaar” voor hen loert schieten ze hun tegenstander dood, dát is wat links doet ! Ze hebben géén enkel argument meer en grijpen dan naar geweld, zoals de moordenaar van Pim Fortuyn, van de Graaf ook deed.

  1. Marija

   Geert, PAS OP

 10. Skippybal1

  Lijkt me meer het logische gevolg van het beleid dat vuurwapens door iedere idioot mogen worden aangekocht.

  1. Standaardbinnen

   Het zal me niet verbazen als Trump straks roept dat het wapenbezit onder Amerikaanse burgers moet worden uitgebreid zodat iedereen zich beter kan verdedigen.

   1. Sniper666

    @ standaardtrol

    Dat hoeft niet. Ze hebben daar minimaal net zo veel wapens per inwoner als wij fietsen hebben.

    1. Skippybal1

     Maar er staan al kids van 14 te trappelen om een wapen in de winkel te kopen. Dat kan daar eerder dan het kopen van een biertje.

   2. Kodi

    Godzijdank waren er in de vorm van evenementenbeveiliging gewapende burgers die deze dader kon uitschakelen voordat hij in zijn missie politiek geëngageerd moorden kon slagen. Done the good job!

 11. HaZ

  Politie identificeert schutter
  Nadat de schutter het vuur had geopend, schoten politiemensen terug. De dader is daarbij neergeschoten en aangehouden. Onder de gewonden zijn twee beveiligers.
  De Amerikaanse autoriteiten hebben de identiteit van de schutter bekendgemaakt. Het gaat om de 66-jarige James T. Hodgkinson uit Belleville in de staat Illinois.

 12. Ritter

  De schutter behoorde tot anti-Republikein groepen.

  Belleville suspect in congressional shooting belongs to anti-GOP groups
  http://www.bnd.com/news/local/article156065789.html

 13. Ritter

  De schutter schreef dat het tijd is om Trump te vernietigen.

  Congressional Shooter Recently Wrote, “It’s Time To Destroy Trump & Co.”
  http://www.thesmokinggun.com/buster/james-t-hodgkinson/congressional-baseball-shooter-729035

  1. Standaardbinnen

   Doet me denken aan de moord op Jo Cox.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Jo_Cox

 14. Ritter

  De schutter was een Bernie Sanders supporter.

  Report: James T. Hodgkinson, Shooting Suspect, Campaigned for Bernie Sanders
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/06/14/james-t-hodgkinson-report-scalise-shooting-suspect-campaigned-bernie-sanders/

 15. Nasrani

  De linkse amerikanen hebben deze president zo zwart gemaakt dat zwakke geesten daar een rechtvaardiging in zien om deze daad te verdedigen. Tja, we kennen dat fenomeen in Nederland. Pim is dood en Geert wordt beveiligd. Sommigen hier vinden dat ook al gewoon.

 16. Verlazques

  Een schutter met inzicht??

 17. Kodi

  Ik reken het alle agitproppers, ook de trollen hier op dit forum, welke middels hun vuilbekken systematisch een hetze tegen Donald Trump hebben gevoerd ten zeerste kwalijk dat ze het klimaat hebben geschapen waaraan deze agressor (tijdens de Presidentsverkiezingen in dienst van de LibDems) zijn handelen rechtvaardigde. Wraakakties jegens hen lijken mij nu wel eens gepast en boven alles gerechtvaardigd. Voelen zij ook eens wat andersdenkenden altijd al hebben moeten voelen. En wederom kwamen de kogels van links. Wanneer niet?
  Er hangt geweld in de lucht, links geweld > https://opiniez.com/2017/02/05/er-hangt-geweld-in-lucht-links-geweld/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.