Marine Le Pen definitief vogelvrij verklaard: EU-parlement heft immuniteit op om anti-jihad-uitspraak

Het Europees Parlement heft de parlementaire immuniteit van Marine Le Pen op omdat ze dát heeft gedaan waarvoor die hele immuniteit nu juist bedoeld is.

Marine Le Pen, de voorvrouw van het Front National en nog even europarlementariër, mag niet meer zeggen wat ze wil. Dat heeft het Europees Parlement – zogenaamd de vertegenwoordiger van de Europese bevolking – vandaag feitelijk besloten. De parlementaire immuniteit die de voormalige presidentskandidate genoot als lid van dit EU-parlement is namelijk verleden tijd voor haar.

Waarom? Heel simpel: omdat ze het waagde om de burgemeester van Nice na de gruwelijke aanslag met een vrachtwagen daar – 86 doden en 434 gewonden, weet u het nog? – een “handlanger van de jihad” te noemen. Vanzelfsprekend bedoelde ze daarmee niet deze burgervader de ISIS-fan eigenhandig de sleutels van de vrachtwagen des doods had overhandigd, maar wél dat hij veel meer had kunnen doen om dit te voorkomen. Ik zou niet weten wat daar op aan te merken valt. Sterker nog: deze uitspraak geldt voor véél meer politici die hun handen niet durven te branden aan strengere migratie- en veiligheidsmaatregelen.

Iedereen zou zoiets dus zonder twijfel moeten kunnen zeggen, en parlementariërs al helemaal. Beschaafde landen kennen namelijk zoiets als ‘parlementaire immuniteit’, wat in feite inhoudt dat politici nog net iets meer mogen zeggen dan de gewone burger zonder daarvoor meteen aangeklaagd te kunnen worden door allerlei gekrenkte zieltjes. Dat betekent dus dat Marine Le Pen niet alleen aardig gelijk, maar ook gewoon het volle recht had om te zeggen wat ze zei.

Helaas lijkt dat alleen maar van toepassing te zijn als het de Brusselse elite uitkomt. En dat betekent in dit geval: als Le Pen het recht heeft om dit zeggen, neem je haar toch gewoon dat privilege af? Dé perfecte oplossing voor de wegkijkende eurofiel die alleen maar wil horen wat hij zelf ook zegt! Mensen die de waarheid durven te spreken de mond snoeren was nog nooit zó makkelijk. Daaaag, vrijheid van meningsuiting!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Floris

  Het is in wezen simpel. De politiek (in heel West-Europa) heeft een enorme fout gemaakt door moslims massaal hierheen te laten komen. Dat getuigt van een groot gebrek aan inlevingsvermogen in deze duistere religie, een nog groter gebrek aan historisch besef en een naïeviteit die aan het misdadige grenst. Het is je reinste incompetentie en lafheid.

  In plaats van dit te erkennen en te gaan werken aan oplossingen wordt iedere boodschapper die hun falen aan de orde stelt afgeschoten. Zo gaat het nu al 40 jaar.

  Bij ongewijzigd beleid is Europa over nog eens 40 jaar islamitisch. Dan hebben deze incompetente faalhazen het Avondland vernietigd.

  1. Marija

   Ik ben het helemaal met u eens.
   Maar je kan het een fout noemen, ik denk dat het een vooropgezet plan is uit de jaren 1975, waarin een convenant werd gesloten met olielanden.

   1. nick

    Het is een vooropgezet plan! Er is iets heel griezeligs en corrupts gaande in de politiek van vele europese landen onder aanvoering van in eerste instantie de EU dictators. Dat er veel meer achter zit is zeker duidelijk!

    Het is toch voor ieder normaal denkend mens met enige intelligentie en besef duidelijk dat er iets niet klopt en totaal scheef gaat! De waanzin van de politici is zo duidelijk, hun leugens zijn helder zichtbaar en hun motivaties om de boel te belazeren zo doorzictig als glas. Toch doet niemand iets aan deze landverraders! Ze blijven hun gang gaan, of we nu wel of niet stemmen, het gaat gewoon door….

 2. Guus Geluk

  Zo rollen de populisten. Ze mogen mensen zwartmaken, uitschelden op Twitter, bevolkingsgroepen wegzetten en indirect deportatie bepleiten. Maar als ze zelf eens worden aangepakt, is het huis te klein.

  1. Floris

   Tot zover de huisNSBer Guus Gelul.

   De gggggristelijke islam-collaborateur.

   1. Guus Geluk

    Ik heb Thierry Baudet nimmer voor de rechtbank zien staan, Floris. Desalniettemin is hij uiterst kritisch op de islam.

    Marine Le Pen uit haar krtiek op het beleid van de burgemeester op een buitengewoon agressieve wijze. Logisch dat je dan wprdt aangepakt.

    1. Floris

     Als je al 40 jaar tegen een muur aan moet praten, wordt de woordkeus vanzelf harder, Guusje.

     Met watjes kan je geen olifant doodgooien.

     1. Guus Geluk

      Het gevolg is dat er feller wordt gereageerd, Floris.

      In Nederland luistert men inmiddels beter dan ooit. Neem Rutte: “pleur op”. Of Buma: “Maxima moet ook haar paspoort inleveren”. Hoe meer de PVV en FvD aan populariteit wint, hoe sneller ze bij de VVD en CDA de thema’s als het ware “stelen”.

     2. Floris

      Guusje hecht waarde aan de woorden van Pinokkio 1 en Pinokkio 2.

      Je verwacht het niet…

     3. Ali Yas

      GG: “Het gevolg is dat er feller wordt gereageerd”

      Nee, dat wordt er niet! De spreekster wordt juridisch op de tocht gezet. De rechter inschakelen om te voorkomen dat je je standpunten moet verdedigen. Bah.

   2. Standaardbinnen

    Doe niet zo belachelijk, Floris. Dit is slechts ziek getrol.

  2. swetsnek

   nou andersom is anders ook niet misselijk dombo en dat mag allemaal wel jij kijkt maar 1 kant op

  3. van Urk

   Guus Geluk@ Wanneer worden die islamitische populisten dan eens een keer hard aangepakt? U weet wel die haatzaaiende soepjurk baarddragers die in de moskee op de mimbar hetzelfde soort afval staan te roepen en die overal in dezelfde EU uitgenodigd worden.

   1. Floris

    Guusje is volledig ingepakt door de media en het policorisme.

    De meeste SGPers zijn zo niet zo naïef, maar Guusje wel.

   2. Guus Geluk

    Als er aangifte wordt gedaan, van Urk.

    1. cmsuijkerbuijk

     Wie zegt, dat dit niet wordt gedaan? Alleen de PC politie raadt het af, accepteert het niet, of doet er niks mee. Want jongens, je zou eens racistisch genoemd worden!

     1. Guus Geluk

      Dat kan ook door het gebrek aan mankracht, tijd of energie. De politie is helemaal uitgekleedt. Evenals Defensie overigens.

     2. cmsuijkerbuijk

      Maar wel gek, dat dan aangiftes tegen islam-kritische mensen dan weer wél aangenomen worden. Hiervoor geldt toch hetzelfde: Personeels- geld- en tijdgebrek?
      Onzin dus!

     3. Guus Geluk

      Als het de aangifte jegens Wilders betreft, dat was een massa-aangifte, van een uitspraak met welke hij indirect de deportatie van een bevolkingsgroep bepleitte. Daar kan de politie niet omheen. Maar mensen die roepen dat alle Joden dood moeten, worden even hard aangepakt.

      Le Pen beledigt iemand en kom dan niet klagen dat Justitie je dan eens bij de kladden grijpt.

     4. Kodi

      Rotherham: 1 400 Britse meisjes door Pakistani’s verkracht. Overheid en justitie deden niets. Bang om voor racist te worden uitgemaakt.

      In de Noord-Engelse stad Rotherham zijn tussen 1997 en 2013 1400 minderjarigen mishandeld, ontvoerd en verkracht, blijkt uit een rapport (http://www.rotherham.gov.uk/downloads/file/1407/independent_inquiry_cse_in_rotherham?_sp=41e8138f-9635-4d6b-94c0-569e57f8f30d.1497601677345) dat gisteren is verschenen. Het misbruik was bekend bij de autoriteiten. Toch werd er niets gedaan. De voornaamste verklaring is dat de politie bang was van racisme te worden beschuldigd. ‘Dat ligt in Groot-Brittannië extreem gevoelig’, zegt Volkskrant-correspondent Patrick van IJzendoorn vanuit Londen.
      http://www.volkskrant.nl/buitenland/hoe-het-kan-dat-1400-britse-kinderen-jarenlang-ongemerkt-zijn-misbruikt~a3726049/

      En weet je wiens schuld dit is? Dit is de schuld van die politiek correcte wegkijkers en goedpraters en “Racist”-roepers welke ook hier als trol actief zijn. Namen en rugnummers bij de weldenkende lezers en schrijvers bekend. Dit soort landverraders moeten voor het gericht.

    2. van Urk

     Guus Geluk@ Alleen jammer dat er niet veel moslims zijn die aangifte doen tegen deze populisten. Zegt meer dan genoeg. En de politie? Die gelooft niet dat er in ons land salafisme verspreidt wordt en houdt het gewoon politiek correct op een generatiekloof tussen jongere moslims en oudere moslims.

     1. Guus Geluk

      Haatpredikers worden al buiten de landsgrenzen gehouden, van Urk. Elke bekende haatprediker belandt immers op de lijst van de NCTV. En naar ik meen worden salafistische organisaties al aangepakt.

     2. van Urk

      Guus Geluk op papier ja. Of heeft u een verklarende antwoord hoe het kan dat een imam als Abdul Moshen al-Mutairi in de VS op de terreurlijst staat maar een dag later in Eindhoven stond te spreken. En zo zijn er velen van die in Europa vrij rondwandelen en spreken zonder dat er iets tegen gedaan wordt. U bent gewoon te goedgelovig dat er hier in Europa daadwerkelijk klopjachten worden gehouden op deze schurken. De aanslagen in Europa en toelaten van sharia rechtbanken zoals in de VK geven aan hoe laks en naief men is in het aanpakken van salafisme.

     3. Guus Geluk

      Van elke maatregel die door het kabinet is doorgevoerd, moet je deze brief van de vicepremier eens lezen.

      https://www.aivd.nl/publicaties/kamerstukken/2016/02/29/kabinet-pakt-onwenselijk-gedrag-salafistische-organisaties-aan

      Je geeft zelf al aan dat de autoriteiten actie ondernemen tegen salafisme. Vergeet ook de inlichtingendiensten niet, wier tentakels tot in de beweging van Jeffrey A. reiken.

      Nederland is over het algemeen erg goed met de integratie. In Duitsland, Engeland, België en Frankrijk, doet men het een stuk slechter.

      De aanslagen in Europa tonen aan dat er veel gekken rondlopen in Europa.

     4. van Urk

      Ik denk eerder dat ons land een uitvalsbasis is voor moslimterroristen. Net zoals ons land een belastingparadijs is voor belastingontduikers. Zo moet u dat gaan zien. De autoriteiten pakken de problemen op door het op papier te zetten en niet d.m.v. echt gaan handelen.

     5. Sniper666

      @ GG

      Naïeve dwaas. Nederland is goed in integratie zegt-ie. Dat wil het islammer deel helemaal niet! Laat je toch eens een keer goed nakijken. Echt, je zult zien, je knapt er erg van op!

     6. Guus Geluk

      Er worden haatpredikers geweerd, salafistische organisaties aangepakt, integratieprojecten georganiseerd. De overheid palt de problemen wel degelijk aan. In Frankrijk, België, Duitsland en Groot-Brittannië loopt men heel erg achter met de integratie, maar in Nederland schieten we daar erg mee op.

     7. Guus Geluk

      Dergelijke generaliserende opmerkingen ben ik van je gewend, Sniper. Nee, het tuig wil niet integreren, maar de goedwillende moslims wel. Ze blijven echter altijd hechten aan hun eigen cultuur. Zoals elke bevolkingsgroep. Neem Nederlanders in
      Spanje: er bestaan hele Nederlandse eetgelegenheden.

  4. Seneca

   uw reactie doet mij denken aan die jood in Auschwitz die – heel beleefd – met zijn hoofddeksel in de hand, bij aankomst met de trein, aan de hoogste rang in rang vroeg of zijn zwangere vrouw naar het ziekenhuis kon gaan, omdat de weeën waren begonnen. Het resultaat: zijn vrouw werd voor zijn ogen doodgeslagen en toen hij zijn vrouw wilde beschermen, kreeg hij de kogel. Dat en dat alleen is uw voorland omdat u – in uw onbegrensde (linkse) stupiditeit – niet wilt inzien waartoe deze heilloze instelling leidt. U durft het woord ‘populisten’ in de mond te nemen. U heeft geen flauw idee wat de diepere betekenis van dit woord is. U bent het schoolvoorbeeld dat Einstein voor ogen had: er is geen grens aan de oneindige stupiditeit van de mens en van het heelal, hoewel ik van de laatste niet zeker ben.

   1. Guus Geluk

    Ik heb geen behoefte om te reageren op vergelijkingen met Auswitz.

    1. Seneca

     @stuk ongeluk
     een zeer zwakke reactie want u kunt er niets tegen inbrengen. jammer u heeft altijd de mond vol van ‘gefundeerde reacties’ en ‘inhoudelijk reageren’, maar als het uzelf betreft, bent u niet thuis. ZWAK!!
     @standartenfuhrer
     ook uw reactie slaat nergens op. bovendien zou het mij niet verbazen als u toen volwassen was geweest, u op dat perron in Auschwitz had gestaan!

    2. Standaardbinnen

     Dat is verstandig, Guus, dit soort verwarde geesten kun je echt beter negeren.

    3. Sniper666

     @ GG

     Duidelijker dan? islam=ISIS=Al Shabaab=Boko Haram etc. Dat snap je, of je wens weg te kijken.

 3. Standaardbinnen

  Een prettige uitspraak was het in elk geval niet.

 4. Seneca

  Mijn reactie van zoeven is bestemd voor het stuk ongeluk op dit forum.

 5. Nasrani

  De laatste stuiptrekkingen van links. Europa wordt steeds rechtser en daar kunnen NSBers als guusje, beukje etc weinig meer aan veranderen. Over 5 tot 10 jaar is de europese bevolking de islam en haar aanhangers zo zat dat ze deze landen worden uitgetransporteerd. Kan niet wachten.

  1. Guus Geluk

   Dit kenmerkt de tendens van deze tijd. Je bent een landverrader of een “handlanger van de Jihad”. Of een nationaal-socialist (NSB-er). Aan dergelijk loos geschreeuw hebben we echter niets.

   1. IJscoman

    Het zijn nochtans volstrekt duidelijke classificaties Guus. Wie de schoen past…

    1. Standaardbinnen

     Met dit soort hysterisch gescheld ben je als debater echter wel door het ijs gezakt.

     1. IJscoman

      Ha, daar is onze trollemans ook. Goedemorgen lullo. Heb je al gereageerd op het artikel ‘Iraanse vrouw waarschuwt dat Europa in rap tempo islamiseert’? Nee dus. Daar is voor parasieten van de geest zoals jij niks te halen. Want daar wordt je ongelijk op grootse wijze aangetoond door een ervaringsdeskundige. En sta jij met je broek op je broodmagere enkels.

     2. Guus Geluk

      IJscoman,

      Ik ben weliswaar Standaardbinnen niet, maar wil hier toch op reageren.

      De mensenrechten-activiste meent dat de islamisering een groot gevaar voor Europa betekent. In een jaarverslag van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in 2016, sprak de AIVD over een “palet” aan bedreigingen. De AIVD tekende op dat Rusland een reële bedreiging vormt.

      De islam wordt in het verslag niet genoemd en de AIVD noemt de islam ook niet als een oorzaak van terrorisme. De bedreiging ligt in het kamp van doorgedraaide (terugkomende) Jihadisten, of Jihadisten op eigen bodem. Jihadisten worden “aangestuurd” door geraffineerde propaganda van Islamitische Staat. Men giet het hoofd van jongeren (die sowieso kwetsbaarder zijn dan ouderen) vol met haat jegens de zogenaamde “Kuisvaarders” (lees: Westen).

      De primaire bedreiging komt, aldus de AIVD, van doorgedraaide gekken, volgegoten met haat en IS-programma. Niet van de doorsnee moslim die ’s morgens naast je in de bus zit.

     3. IJscoman

      Guus, de AIVD zal het niet in zijn hoofd te halen om de islam in het algemeen te schetsen als een gevaarlijke bezettingsmacht. Ze zijn immers onderdeel van de zittende macht, dus alle neuzen dezelfde kant op.

      Die ‘aardige moslimbuurman die ’s morgens naast je in de bus zit’ is ook geindoctrineerd door hetzelfde haatboek en zal, als er demografisch/numeriek overwicht is, gaarne meedoen om mij als dhimmi te onderwerpen en de voorheen Nederlandse samenleving naar sharia-model verder in te richten.

      Guus, je bent blind, doof, stom, laf en bewust onwetend. Je mag denken en geloven wat je wilt, maar val mij maar niet verder meer lastig met je politiek correcte, cultuurmarxistische zelfmoordpraat.

     4. Guus Geluk

      De AIVD is onze eerste linie van verdediging in de strijd tegen terreur. Zij zullen het volk op geen enkele wijze voorliegen. De AIVD brengt de bedreigingen in kaart en dat is niet je islamitische overbuurman. Bovendien: deze moslims zijn juist gevlucht voor Islamitische Staat. Het is je wellicht niet bekend, maar het aantal door IS omgebrachtte moslims, is vele malen groter dan de minderheden in het Midden-Oosten, IJscoman.

      Naar ik meen, mag ieder hier gewoon zijn/haar mening geven. Indien men hier mag oproepen tot grootschalige deportatie van moslims en/of andersdenkenden (wellicht gebeurt dat wel als de anti-islampartijen hier de macht in handen krijgen), mag men ook aangeven dat niet elke moslim een bedreiging is voor deze samenleving.

      En dat vinden de mensen die dag en nacht klaarstaan voor onze veiligheid, ook.

    2. Guus Geluk

     De “landverraders” hebben nochthans de kernwaarden van de Nederlandse samenleving, hoog in het vaandel staan. Als het aan Nasrani cum suis lag, gingen we over tot de deportatie van duizenden moslims en/of andersdenkenden en een revolutie jegens het gezag.

     1. Standaardbinnen

      Ja, en hij zal de smerige dictator Putin ongetwijfeld hoger achten dan onze eigen democratisch gekozen bestuurders. Hij beschouwt zich ongetwijfeld als een echte patriot.

     2. Guus Geluk

      Nasrani heeft hier geregeld een diep respect voor Trump uitgesproken, Standaardbinnen. Dat zegt me eigenlijk al genoeg.

     3. Kodi

      Een vijandige invasie- en bezettingsmacht drijf je tot over je eigen grenzen je eigen territorium uit. Wat snap je daar niet aan? In dit geval is de ons vijandig gezinde invasie- en bezettingsmacht de Islam. De Islam dient Europa te verlaten.

 6. Two Ravens Black Kettle

  “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear”.
  -George Orwell-

  Vandaar dat de Deugmensen zo’n enorme hekel aan referenda hebben en iedereen die weigert hun Policor mantra’s mee te dreunen wegzetten als onmensen (en dus populisten)
  Zo hebben de Deugmensen de Goddelijke Kale de dood in weten te jagen.
  De man durfde de ongemakkelijke waarheid te vertellen.
  De realiteit onder ogen te zien.
  En daarom werd hij opgejaagd door de MSM-hyena’s en academici en af geschilderd als Het Grote Gevaar, de Nieuwe Hitler
  Volkert van der Graaf begreep de boodschap.

 7. corfo

  Álles wordt “uit de kast getrokken” om rechtsdenkenden in de EU monddood te maken.
  Dat de EU “geleid” wordt door de één of andere Luxemburgse dronkenlap wordt glimlachend geaccepteerd door de mensen die achter die zatlap aan glibberen en hem zelfs kússen, gatver. de gatver. Óók Rutte en Dijsselbloem doen daar dapper aan mee.

 8. corfo

  @ Nasrani.
  De reacties van de door u genoemde extreem linkse figuren, zoals daar zijn : Guusje, Beukje enz. beginnen steeds lachwekkender vormen aan te nemen. Maar ach, dat rapaille is niet wijzer !

 9. Robert Leiden

  Wat in het bovenstaande artikel ‘vergeten’ is:

  “…De Franse justitie heeft ook om opheffing van Le Pens immuniteit gevraagd omdat ze medewerkers van het Front National met EU-geld betaalde, terwijl die niet in het Europees Parlement maar op het partijbureau zouden werken…”

  Fraude lijkt mij een hele goede reden om immuniteit op te heffen zodat zij strafrechtelijk vervolgd kan worden.
  Paste niet in het artikel zou Fleur Agema zeggen.

 10. Ruud562

  Tja, waarheden zoals Marine Le Pen die blootlegt mag nimmer publiekelijk worden uitgesproken, want dat schaadt de overgevoelige en lange teentjes, hé! Neen, onschuldigen laten vermoorden of verminken, veiligheid en vrijheden inperken, en dat allemaal door en vanwege de aanwezige aanhangers van een ideologie die nog erger is dan het nazisme, dat is correct! Tja, welkom in de EU!

  1. Standaardbinnen

   Le Pen zit, net als Grillo, Farage en Wilders in de neerwaartse spiraal van het rechtspopulisme. Dat is duidelijk over zijn hoogtepunt heen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.