Max Verstappen vindt zijn seizoen “helemaal ruk” maar is niet van plan om op te geven!

Max Verstappen is goed. Geweldig goed zelfs, maar door alle technische drama’s heeft de Nederlandse topcoureur dit seizoen nog niets kunnen laten zien.

Het is dit jaar echt kommer en kwijl bij Red Bull Racing, het Formule 1-team van Max Verstappen. Waar hij vorig jaar nog de sterren van hemel kon rijden in zijn bolide heeft men hem dit jaar een wrak gegeven dat race na race uitvalt. Het is gewoon niet leuk meer zo, en dat merkt het talent zelf ook.

Max doet in een interview met het AD in Bakoe, Azerbaycan, een boekje open over de dramatische performance van zijn team dit jaar. Daarin komt hij op het eerste gezicht misschien een tikkeltje verwend over: hij klaagt over het feit dat hij steeds maar vijfde wordt bij de races – iets waar menig Formule 1-fan een moord voor zou doen – maar die klachten zijn gewoon hartstikke gegrond. De Nederlander heeft namelijk al drie keer een race voortijdig moeten verlaten en behaalt ondanks die misère toch nog altijd heel redelijke resultaten – één keer derde en drie keer vijfde. Hoe goed zou hij het dan wel niet doen als de techniek gewoon zou meewerken en het lot van de race ook echt in zijn capabele handen zou liggen, in plaats van dat het aan een zijden draadje in de motor hangt? Hij in ieder geval meer: “Een vijfde plek, wat heb ik daar nou aan?” zei hij.

Max noemde het eerder al “helemaal ruk” wat hier gaande is. Ook hij is zo realistisch om te beseffen dat hij gewoon hartstikke goed is, maar dat zijn prestaties keihard ingeperkt worden door de waardeloze stand van zaken met zijn racewagen. Toch is hij wel zo sportief om, ondanks alles, toch het vertrouwen in zijn team te behouden. Zonder vertrouwen in je team kun je immers net zo goed ophouden, zoals hij zelf ook aangaf. Verstappen is dan ook alles behalve van plan om de handdoek in de ring te gooien: hij snapt dat het een leerervaring voor het hele team is, maar hoopt natuurlijk dat de problemen eindelijk eens verholpen zullen worden. Ik help het hem hopen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Marija

    Max heeft zijn klasse al ruimschoots laten zien,
    jammer dat het materiaal dat nog niet doet.

  2. Phoenix

    Er wordt wel érg veel over die Verstappen geschreven, kan het een onsje minder? Overigens vind ik “kommer en kwijl” wel een mooi neologisme. Het is inderdaad veel gekwijl over die figuur, wat we voorgeschoteld krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.