Merkel: “Het gaat veel beter met Europa dan mensen dachten. Voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen!”

Mutti Merkel is helemaal van het padje.

Lachen, gieren, brullen met Mutti Merkel jongens:

Wacht even: dachten Merkel en co. dan dat het nóg slechter zou gaan met de EU dan het geval is? Als dat zo is hebben ze dat de afgelopen jaren heel goed voor ons verzwegen. We horen immers al jaren aan dat het Grote Europese Project fan-tas-tisch is, een zegen voor de mensheid, en de volgende stap voorwaarts in de ‘evolutie’. Blijkbaar dachten ze daar stiekem achter de schermen toch een beetje anders over en halen ze nu opgelucht adem omdat de boel nog niet totaal in elkaar is gestort.

Wat een overwinning!

Het zal Moedertje Merkel verbazen, maar de gemiddelde kiezer weet al heel lang beter: het megalomane Europese Project is gedoemd te mislukken. Merkel, Macron en Rutte kunnen sleuren aan een dood lijk zoveel ze willen, maar uiteindelijk levert het helemaal niets op. Niet zo gek natuurlijk aangezien het hele uitgangspunt van de Europese Unie de werkelijkheid ontkent: er wordt vanuit gegaan dat ‘Europa’ in essentie één is. Dat is het natuurlijk niet. Er is alleen in hoofdlijnen een gedeelde cultuur, maar dat is het dan wel. De talen zijn anders, de religies zijn anders, de normen en waarden zijn anders, het uitgavenpatroon is anders. Daar kun je nooit en te nimmer een unie uit smeden, hoe graag je het ook wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Peter Selie

  Merkel: “Het gaat veel beter met Europa dan mensen dachten. Voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen!” Make believe!

 2. corfo

  Ik weet maar één “voordeel” : het niet meer hoeven wisselen van geld.
  Misschien kan iemand mij zeggen welke échte voordelen er bestaan ? Ik vermoed dat die z.g. “voordelen” alleen bestaan in de hoofden en portemonnees van de EU-“leiders”.

 3. Ben Zine

  “Mutti Merkel is helemaal van het padje.”
  Jammer alleen dat het Duitse volk als één man achter haar staan, net zoals ze indertijd als één man achter Adolf Hitler stonden. Die Pruisische gedienstige gezagsgetrouwe volksaard is nog precies hetzelfde. Dat op een slaafse manier achter een “Führer” aanlopen (in dit geval Führerin), die massale adoratie, die hielenlikkers die Merkel omringen en braaf als een knipmes voor haar buigen… Echt walgelijk. Some things never change…

 4. Ben Zine

  staan=staat

 5. Two Ravens Black Kettle

  Hoeveel doden heeft Frau Merkel inmiddels al op haar geweten ?
  Frau Merkel, de heldin van ‘weldenkend’ NL

  Meisjes verkracht
  Groesgewijs
  Meisjes vermoord, verdronken in rivieren
  Roof, aanrandingen, aanslagen, brandstichtingen
  Dode babies op de stoep
  Dode kinderen bij concerten

  En Censuur
  Frau Merkel
  Frau Inquisitie

  Bejubeld door de Wachters van de Orwelliaanse Doofpot-Brigade die zich in NL journalisten noemen.

  Zit nu lekker op de achtergrond naar Mark Steyn te luisteren.
  Aanrader.
  Een scheut gezond verstand in deze surrealistische wereld waar corrupte creaturen die zich journalist noemen alles uit de kast halen om de stampende kamer-olifant te verbergen.
  Er is geen beroepsgroep die zo acrobatisch met hun hals kunnen draaien als de Doofpotgilde der Journalisten
  Mensen als Mark Steyn zul je dan ook nooit horen.
  Bij de media accepteren ze slechts 1 mening.
  Dat noemen ze ‘veelkleurigheid’

  Frau Merkel heeft liters bloed aan haar handen, ongekend leed veroorzaakt.
  Van gelukkige ouders nabestaanden gemaakt.
  Doden op haar geweten.
  En de moordpartijen zullen doorgaan.
  Europa zal en moet vernietigd worden.
  En daarom is ze de heldin van Progressief (Middeleeuws) Links en hun Drie-Aapjes-lakeien in de MSM.

  1. corfo

   @ T.R.B.K.
   Prachtig stuk.
   Afschrift sturen aan “Kanzlerhaus” in Berlijn !

  2. Marija

   Wow, je bent goed op dreef, geweldig !

 6. Peter Selie

  Europa Erwache! Die Welt ist anders als du glaubst.

  Dr. Rath – EU Politiek Perspectief
  We zien dat de mens zich god voelt nadat hij de (AL)chemie heeft ontdekt. We zien dat het natuurlijke slecht en het onnatuurlijke goed wordt genoemd en steeds meer in wetgeving wordt vastgelegd.
  We vragen ons af in hoeverre het politieke verhaal volledig is; het verhaal over kanker is huiveringwekkend.

  https://youtu.be/WuhbyHE8mDg

  1. NoDoubt

   Thanks, wist wel dat Pharma´s ons proberen ziek te houden door verdienmodel maar nog niet op welke manier.

 7. Anna

  Merkel veroorzaakt zelf de grootste dwaling.Europa is het enige continent met open grenzen. Dominee Merkel wil omvolking in Europa vandaar die open grenzen.Over de vreselijke ellende en gevolgen wil laffe Merkel niet spreken. Merkel is een wraakzuchtige protestantse dame die heel Europa in de vernieling heeft gestort.

  1. corfo

   @ Anna.
   Ik weet zeker dat u gelijk heeft !
   Ik hoor de hier reagerende randdebielen nóóit over het groeiend aantal Voedselbanken, de 100-duizenden kinderen ónder de armoedegrens, ouderen die in hun eigen pis/poep liggen en/of géén zorg krijgen, mensen die hun medicijnen niet meer kunnen betalen enz. enz. Terwijl die hele zooi in den Haag luid lachend rond rent van de ene party naar de ander en steeds herhalen : Oh wat werken wij toch hard !!
   Die hele klèrezooi aldaar zou zich moeten kapot schamen omdat ze van dit ééns zo rijke en mooie landje een vuilnisbelt hebben gemaakt en daar gierend van de pret aan voorbij gaan en alleen maar rekenen op een nog meer “aanzien” gevend baantje in de EU. Ik kan me er erg over opwinden en zou die hele gore rotzooi een schop onder hun luie kont willen geven, stelletje infantiele figuurtjes !!

   1. dutchbrabant

    Ik zie je graag terug in de mantelzorg of als vrijwilliger bij de voedselbank corfo..

    1. Sniper666

     @ dutchbrabant

     Lees eens goed wat corfo over die voedselbanken schrijft!

     Feit –> In Nederland werd één van de eerste voedselbanken opgericht in 2002 door Sjaak en Clara Sies in Rotterdam

     Feit –> Per 1 januari 2002 zijn de euromunten en eurobiljetten in gebruik gekomen en werd de euro het wettige betaalmiddel in twaalf EU-landen.

     1. corfo

      @ Sniper666.
      Dank voor je steun. Onbegrijpelijk blijft het voor mij dat sommigen op dit forum zitten te zemelen over “populisme links- of rechts” en meer van die nikszeggende formuleringen, van al dat gewauwel krijgt niemand brood op de plank; ik heb steeds het idee dat die zemelaars zichzelf wel heel erg interessant vinden en veelal reageren om anderen, weldenkende NL’ers, op de kast te jagen. Wat ik schrijf over Voedselbanken is 100 % waarheid (ik werkte daar), wat ik schrijf over Zorg is 100 % waarheid, ik bén mantelzorger ! De figuurtjes die het zo volkomen eens zijn met deze “regering” en zielsgelukkig zijn met de EU, hebben nog nooit iets meegemaakt dat hun leven heeft beïnvloed; zij kijken niet links én niet rechts, hoe het hun medemensen vergaat interesseert hen niks; dat zijn dezelfde mensen die vinden dat de hedendaagse ouderen allemaal rijk zijn en op een deel van die “rijkdom” hebben zij, de klagers, recht !!! Misselijk makende mensjes.

     2. Sniper666

      @ corfo

      Graag gedaan. Toeval of niet, dat de voedselbank kwam gelijk met de euro. Ook ik zorg mantel maar ga er verder niet op in. Snap helemaal hoe je dat ervaart en wat je conclusies dan moeten zijn. Groet, Sniper666.

    2. corfo

     @ dutchbrabant.
     Dan ben je iets te laat Brabant; ik heb enige tijd bij een voedselbank gewerkt, je weet wel (of niet) levensmiddelen, fruit e.d. ophalen bij winkels, markten, groothandels enz.
     Vanwege de ellende die ik daar zag, met name de kleine kinderen die aldaar kwamen met hun ouders, heb ik na een aantal jaren er de brui aan gegeven.
     Ik begrijp dat u daar nog nooit geweest bent, moet u beslist eens gaan kijken omstreeks Sinterklaastijd en dan vooral naar de kleine kinderen, ik vond ’t hartverscheurend en daarom heb ik de pest gekregen aan deze “regering” en de reaguurders die deze “regering” zo vreselijk goed vinden. “Den Haag” praat over een “rijk” land, ze weten niet eens waar ze ’t over hebben, die zakkenvullers !
     En ja mantelzorger ben ik nog eens, had u niet verwacht natuurlijk, ik loop daar ook mee te koop uiteraard, mantelzorger van een gehandicapt kleinkind, Dutchbrabant. En wat doet u voor de medemens ?????

    3. corfo

     @ Dutchbrabant.
     Aanvulling ;
     Ik loop daar NIET mee te koop uiteraard!!!

 8. Ni28

  Charmeoffensief van een verre van charmante Merkel. Het is beter in Europa dan wij denken als je het vergelijkt met verschillende delen van de wereld waar het continue oorlog is en daarmee houdt het op. Project Europa geleid door de fuhrer Merkel met aanhangsel Macron hebben het voor het zeggen en bepalen wat gebeurt. Mensen wilden minder Europa maar krijgen meer. Het spaarzame land met financiën op orde wat de belastingbetaler klauwen met geld kost ondersteund landen met waanbeleid wat de belastingbetaler nog meer geld kost. Het continent Europa islamiseert zichzelf ten kosten van eigen cultuur. Europa begint op het Midden Oosten te lijken. De politieke correctheid beheerst de vrije gedachte. Immigratie en klimaatgekheid zijn de grootste industrieën aan het worden. De wetenschap is gepolitiseerd en kent geen oppositie meer. Wat is wetenschap dan nog waard? Democratie wordt door al deze maatregelen in dictatuur omvormt. Heb je een andere mening vergeet dan je toekomst je wordt weggehoond. Ja het gaat met Europa veel beter dan men denkt alleen in de verkeerde richting. En als het nog aan de D66 zou liggen zal ons eigen lichaam ook eigendom van de staat worden. Misschien is Merkel, de fuhrer nog niet ingelicht.

  1. Peter Selie

   +++++

 9. Ni28

  De EU is een dood paard die zijn doel voorbij is gerend in haar expansiedrift. Het voornaamste doel om de oorlogen te voorkomen in Europa verdwijnt steeds meer uit het vizier nu ondemocratische krachten met horden binnengehaald worden door een utopische waanbeeld van de huidige leiders wat de oorspronkelijke communistische waanbeeld is om de hele wereld beter te maken. Kameraad Merkel is het niet vergeten.

 10. Guus Geluk

  Het is waar dat bepaalde landen binnen de EU, waaronder Nederland, er economisch gezien, beter voorstaan dan een aantal jaar geleden. Dat is goed nieuws en daar heeft Merkel wel een punt. Tegelijkertijd is Donald Trump een boost geweest voor de Europese Unie. Trump bracht het Europese populisme een vernietigende klap toe en dreef de Europese leiders naar een betere samenwerking. Het lijkt erop dat de EU nog springlevend is.

 11. Kogelbert

  Merkel heeft de feiten aan haar kant. Het gaat veel beter met Europa dan werd gevreesd en de Europese bevolking wees anti-EU populisme helder af.

  Mooier kan ik het voor de rechtspopulisten niet maken.

 12. Ni28

  ZWIJG DE TROL DOOD

  1. corfo

   Ni28.
   ++++ !!

 13. Ecoshaarlem

  Rutten was weer aan het solliciteren, moet ook wel hier hebben de meeste het met zijn tandpasta glimlach al heel lang gehad, gaat snel gebeuren dat hij verdwijnt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.