Nachtmerriekabinet in aantocht: gesprekken met GroenLinks gaan door, Klaver krijgt zijn zin qua Europa en immigratie

Migratie, Europa, belastingen, ‘groen.’ Jesse Klaver gaat op elk punt zijn zin krijgen.

Vandaag gaan de besprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks weer verder. Hoewel er volgens betrokken sprake is van “informele” gesprekken weet iedereen dat er iets informeels aan is. Er zijn naast deze coalitie namelijk geen mogelijkheden meer, wat eerst en vooral komt doordat de arrogante Alexander Pechtold de ChristenUnie eruit heeft gegooid en de VVD en het CDA nog altijd samen weigeren te werken met de PVV.

Het gevolg? Jesse Klaver kan eisen wat hij wil.

Ja, in theorie kan er minderheidskabinet komen van VVD en CDA of van VVD-CDA-D66, maar in de praktijk is dat niet meer mogelijk. Die drie partijen hebben namelijk gewoon te veel vijanden gemaakt. CU zal zo’n coalitie niet willen steunen. De PvdA ook niet. En de SP moet er niet eens aan denken. Dan houd je alleen nog GroenLinks over wat deze mogelijkheid niet eens in overweging zal nemen als de onderhandelingen voor een meerderheidskabinet met deze partijen mislukken.

Kortom, er komt een meerderheidskabinet, geen minderheidskabinet. En ja, GroenLinks zal daar deel van uitmaken.

Uit geluiden die ik opvang uit Den Haag kunnen we opmaken dat milieugekkie Jesse Klaver dat ook begrijpt en daarom van plan is om de ene zware eis na de andere op tafel te leggen. CDA en VVD zullen akkoord moeten gaan met allerlei dure ‘groene plannen,’ op belastinggebied zullen die partijen water bij de wijn moeten doen, en — en dit is voor het CDA en VVD veel erger — het nieuwe kabinet zal zich met huid en haar moeten uitleveren aan Brussel en diens immigratiebeleid

Rutte III komt eraan en het wordt dus in alle opzichten een links, eurofiel kabinet.

Nederland kan zijn borst natmaken. De komende vier jaar worden verschrikkelijk. En dat komt allemaal doordat Rutte en Sybrand Buma een rechtse coalitie vanaf dag één hebben uitgesloten. Goed gedaan hoor, heren intellectuelen! Nederland wordt naar de rand van de afgrond gebracht, maar hé, jullie mogen wél plaatsnemen in het kabinet. Blijkbaar is dat tegenwoordig het belangrijkste voor ‘rechtse’ politici.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. thaithai

  Als dit waar is dan is dit het grootste politieke schandaal van na de oorlog.
  Rutte dient met pek en veren het land worden uitgesmeten.

  1. Standaardbinnen

   Welk kabinet zou er naar het oordeel van Thaithai dan gevormd moeten worden?

 2. Nederlandse_Patriot

  ”Dit is een punt, geen komma.”

 3. Standaardbinnen

  Ik denk dat de conclusie juist is: er komt hoe dan ook een Kabinet van een centrum-linkse signatuur met een pro-EU houding en een beleid gericht op duurzaamheid. Het pro-Europese karakter en het vergroenen van de economie lijkt me nauwelijks meer een breekpunt: VVD en D66 zitten al lang op die lijn. Het is niet toevallig dat de werkgevers ook sterk aandringen op een verduurzaming van de economie.
  Het breekpunt zit wellicht nog in het vluchtelingenbeleid en het feit dat met name VVD/CDA en GL veel hebben te verliezen in deze coalitie.
  Ik blijf het voor goed mogelijk houden dat deze combinatie alsnog faalt en het uitdraait op een Kabinet met de PvdA.

  Men kan dit een nachtmerriekabinet noemen maar het is wel de wil van de kiezer. Ik kan niet zien hoe je de wil van de kiezer op een andere manier zou kunnen vertalen.

  1. Michael van der Galien

   “Het breekpunt zit wellicht nog in het vluchtelingenbeleid en het feit dat met name VVD/CDA en GL veel hebben te verliezen in deze coalitie.”

   De geluiden die ik opvang stellen dat hoewel die partijen er hard tegen in zullen gaan, ze uiteindelijk toch akkoord gaan, puur en alleen omdat er gewoon geen andere coalitie in zit. Ze hebben geen vrienden meer over voor een minderheidskabinet, en SP en PvdA willen écht niet meedoen. Dan blijft dus deze optie over.

   1. Standaardbinnen

    Het is denkbaar dat ze niet meer uit deze fuik kunnen zwemmen maar ik blijf van mening dat het voor zowel VVD/CDA als GL electoraal zeer onaantrekkelijk is in deze coalitie te stappen. Ik denk dat met name GL het ook echt niet wil en op zoek is naar de nooduitgang.
    Ik deel de analyse dat een minderheidskabinet er niet (meer) inzit, dus als het barst zal de PvdA moeten aanschuiven. Dat laatste zou ik ze ook zeer anraden: als kleine oppositiefractie heeft ze weinig mogelijkheden tot herstel.

 4. joost2

  Dus Rutte gaat in de regering zitten met de communisten?
  U moet dan binnenkort belasting gaan betalen over uw stukje vlees bij de slager en er zal een onevenredig hoog bedrag aan belasting geld van uw salaris moeten worden afgedragen, de grenzen voor nog meer “mee-eters” gaan open, de islam invloed zal steeds verder gaan door de overdreven tolerantie van onze bestuurders die het gevaar nog steeds blijven onderkennen, onze eigen cultuur zal ten gronde gaan etc.

  Wat hebben we weer heel fout gestemd!

  En dat allemaal omdat kereltje Pechtold de baas in Nederland wil spelen, Rutte in zijn zak heeft , zodat deze kompaan , die zo heel erg verschrikkelijk graag de minister president wil blijven dat hij desnoods daar heel Nederland voor wil verkopen !

  Rutte bedankt joh, amateur!

 5. Ritter

  Doordat de VVD en het CDA weigeren met de PVV te onderhandelen hebben D66 en GroenLinks hun positie kunnen versterken bij de onderhandelingen.

  Het resultaat zal waarschijnlijk een kabinet met GroenLinks zijn en dus “open grenzen” en verdere (massa) immigratie uit voornamelijk de islamitische landen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Ni28

   Vluchtelingen politiek en klimaathysterie.

  2. Kodi

   Hoogverraad is hier in Nederland toch nog steeds strafbaar?

 6. corfo

  Is al héél vaak hier gezegd : “Rutte is een vent zónder enige ruggengraat !”

  1. Standaardbinnen

   Opl welke wijze zou Rutte dan wel ruggengraat kunnen tonen? Zijn verkiezingsbelofte verbreken door met de PVV te gaan regeren?

  2. loritta

   Ja, Rubberen Rutte, wat een debacle.

   1. Standaardbinnen

    Welke coalitie zou Loritta willen zien?

 7. Ni28

  Welke gezicht kan iemand die geen gezicht meer heeft nog verliezen? Het pluche kleeft aan Rutte zijn kont en die heeft daar werkelijk alles over zelfs het lot van het land. Let op zijn worden straks, in het belang van het land. De met alle richtingen waaiend Buma zal het ook proberen te verkopen maar dat die christelijke partijen het achter de ellebogen hebben wisten wij ook al. Als de Nederlander dit ook nog pikt is echt alle hoop verloren. De zwarte bladzijde van de Nederlandse historie wordt geschreven. Wanneer was de laatste opstand nog in dit land? Wel heel lang geleden.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Het is revolutietijd, dat is waar. Alleen met een leger dat bij gebrek aan munitie PANG PANG moet roepen bij oefeningen komen we nergens. Zou het opzet zijn om het leger krachteloos te maken bij voorbaat?

   1. Kees

    Het verwonderde me niets toen het Nederlandse leger de tanks weg deed, juist daarom!

    1. Standaardbinnen

     Is het naar het inzicht van Kees de bedoeling dat we ons onderwerpen aan de Russen?

     1. Seneca

      @standaardje
      wat een domme reactie! het feit dat de NLse overheid het gerechtvaardigd achtte om de tanks te verkopen, betekent dus dat men zich overgeeft aan de – in uw ogen – Russische vijand. Kees constateert slechts en u spuit uw feces er over. als u niet goed kunt lezen, doe ons dan een plezier en rot op van dit forum. etterbakken hebben wij reeds genoeg te beginnen bij GL de partij met de grote kinderliefde t.w. pedofilie. maar dat interesseert u natuurlijk niet. lekker ‘duurzaam’, groen, zonnepaneeltjes en windmolentjes en wie mag dat betalen? u niet, gezien uw reactie vreet u uit de staatsruif.

     2. Standaardbinnen

      2Seneca,

      Wat is dan naar uw oordeel het motief van de Nederlandse regering om de krijgsmacht te verzwakken?

 8. Guus Geluk

  Er is nimmer een rechts-conservatieve coalitie uitgesloten. De PVV is gewoonweg uitgesloten. De redenen zijn heel begrijpelijk: liberalen en christendemocraten gaan echt niet onderhandelen over de nationalistische plannen als een koran- en moskeeverbod.

  Er zit dus inderdaad niets anders op dan een linkse coalitie.

  Wat Rutte en Buma wél is aan te rekenen, is een gebrek aan ruggengraat ten opzichte van D66. Pechtold heeft zich gedragen alsof hij de grootste partij is van Nederland. En de ervaring leert dat je deze arrogante en mislukte burgemeester NOOIT de vrije hand moet geven.

 9. joost2

  II.
  In Nederland zou m.i. het zelfde moeten gaan gebeuren als in Frankrijk.

  Daar hebben ze de socialisten, de andere “eerst ik “partijen, met al die jarenlang op het pluche zittende, niet weg te krijgen politici, ( net zoals bij ons !)
  al die nepotisme aanhangers, baantjesgevers en arrogante bestuurders een SCHOP gegeven. Die moeten nu echt gaan werken daar.

  Weg ook hier, met diezelfde soort egoïsten, profiteurs en het zou ook in Nederland tijd worden voor mensen die, vastgebakken op hun regering stoeltjes, jaren en jaren, de baas over ons willen spelen te vervangen met nieuwe, frisse gezichten en hoeven, wat mij betreft ook geen ervaring in de politiek te hebben.
  Dat is een issue wat de gevestigde orde ons maar voorhoudt.

  En dan moet die sluwe Pechtold niet net doen alsof hij de uitvinder is van de partij van Macron. D66 is het slechtste wat ons politiek kan overkomen.

 10. poldi

  Met D66 en GroenLinks met hun speeltjes zal de Regering ook vallen en ik denk niet dat het CDA en de VVD daarvoor hun
  beloftes zullen inleveren en zeer zeker niet voor een aankomende toekomst worden ze door nuchter denkend Nederland nooit meer geloofd en worden net zo klein als de PvdA.

  Het lijkt er sterk op tegenwoordig dat ook het laatste stukje democratie ten grave is gedragen door de zielige vertoning van de
  houding door D66. en wel door het terug halen van GL die nu zijn eisen ten toon kan spreiden en waar de VVD en ook het CDA hun beloftes moeten gaan inleveren en de tweede Partij naar huis wordt gestuurd.

  Mocht deze weerzinwekkende formatie doorgaan dan zullen de PVV en FVD volgende jaar bij de gemeenteraad verkiezingen een flinke slag gaan.

 11. Lex

  Een vreselijk vooruitzicht.

  Wanneer ontwaken we uit deze nachtmerrie.

  In een kabinetscrisis nog mogelijk door de oppositie.

 12. Liz

  Stem van de kiezer is voor groen en duurzaamheid. Stem van de kiezer hoeft niet per se ook pro Brussel en pro opendeurbeleid aan de grens te zijn toch? 3#tochemigrerendanmaar

  1. Kodi

   Juist een stem tegen massaïmmigratie is een stem voor groen, want met massaïmmigratie wordt ons land niet groener, maar zwarter van de mensen. Dat wordt geen mooi Nederland.

 13. Kodi

  In Florida heeft een wijze sherrif zijn burgers al een dito advies gegeven om zich tegen de Moslims te kunnen verdedigen:
  Florida sheriff urges citizens to arm themselves in case of a terror attack
  https://www.liveleak.com/view?i=abf_1497165110

 14. Kodi

  Mensen hadden de vrouw met zoontje nog zo voor de man gewaarschuwd
  BERLIJN: BOSNISCHE ASIELZOEKER SLACHT 35-JARIGE EX-VRIENDIN AF
  https://pauwnieuws.nl/news/791

 15. contrapartij

  Door rechts “te lullen” en links “te vullen” ben je volgens de auteur van dit stukje een politicus op rechts schijnbaar, ik hou het anders nog steeds op links geindoctrineerde machtsmanipulatoren die hier met onze stemmen aan de haal zijn gegaan. Het is voor mij simpelzat! Klavertje de regering in? De NL’DRS het land uit!

 16. nienke

  KLAVERTJE DE REGERING IN, EINDE NEDERLAND.
  KLAVERTJE IS NU BEVRIEND MET SIMONS DUS ZOVEEL MOGELIJK MIGRANTEN ER IN EN DE NEDERLANDERS HEBBEN ZICH MAAR TE ONDERWERPEN AAN DE DUIZENDEN MIGRANTEN DIE STRAKS MET OPEN ARMEN ZULLEN WORDEN ONTVANGEN, HOE MEER HOE LIEVER.
  DEZE REGERING MET PECHTOLD EN KLAVERTJE ZORGEN ERVOOR DAT STRAKS DE MINDERHEID DE MEERDERHEID GAAT DOMINEREN NIET GOEDSCHIKS DAN KWAADSCHIKS.
  HOE DOM EN SLAP VAN RUTTE EN BUMA OM NOG IN ZEE TE GAAN MET KLAVERTJE, KAP ER TOCH MEE IN GODSNAAM HIJ DOET HET LAND MEER KWAAD DAN GOED.
  EN DAN HEBBEN ZE HET OVER WILDERS, KLAVERTJE IS DUIZEND KEER ERGER, GEVAARLIJK VOOR NEDERLAND.

 17. Ni28

  update:De vier clowns gaan definitief niet eigen circus oprichten

  1. Hendriekus

   Dan lijkt me nu de tijd rijp om met hangende pootjes bij de PvdA aan te komen.

   1. Guus Geluk

    Laatst bevestigde de minister van Financiën nadrukkelijk dat de PvdA niet wilt.

    1. Standaardbinnen

     Onder druk wordt alles vloeibaar, Guus.

     1. Guus Geluk

      Ik heb er een hard hoofd in. Indien het met de CU en SP niet lukt, is de vraag welke strategie de PvdA-bazen uitknobbelen om hun partijresten van de straatstenen te schrapen. Durven ze het nog eens vier jaar aan met Rutte? Of -.

     2. Standaardbinnen

      De PvdA hoeft slechts twee zware ministersposten te eisen, bijvoorbeeld Financien en Sociale Zaken of Volksgezondheid. Kwaliteit genoeg om die posten te bezetten.

     3. Guus Geluk

      De PvdA kan inderdaad bekwame bestuurders leveren, maar ik veronderstel dat ze dan de departementen opeisen waar zij het meeste baat bij hebben.

     4. Standaardbinnen

      Ja, Guus, dat zou ik hun geval ook doen. Mogelijk moeten ze de druk nog iets verder laten oplopen teneinde ten lange leste alle troeven in handen te hebben. Dat formatiespel is de PvdA wel toevertrouwd, en zeker de taaie onderhandelaar Asscher.

 18. mario ruig

  Bye Bye Jesse,

  terug in de oppositie en voorlopig weg blijven.. kan je toevallig ook vriendje pechtold met je mee nemen ?….

  Deze formatie is de grootste volksverlakkerij die ik ooit heb gezien.. Alleen al het uitsluiten van de 2e grootste partij van nederland ( 1,5 miljoen kiezers ) word zelfs voor een informatie ronde uitgesloten. Wat een arrogantie van de elite !. Wie zijn zij om 1,5 miljoen kiezers te negeren ?….

  Het word hoog tijd om de wijze van verkiezingen radicaal te veranderen !.

 19. Babaji538

  En dan is het te laat.
  Ik kan niks voor je betekenen,
  zoals ik nooit niks betekend had.
  Het allerlaagste, vieste, vuilste, verraderlijkste
  wangedrag van onder meer meineed, zal ernstig
  een afrekening te verduren krijgen, conform
  de spirituele rechtvaardige regels van het universum.

  Te laat, is te laat. Veel te laat.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.