Nepfeministen gaan los op de brandweer: ‘Schande dat we hetzelfde moeten doen als mannen!’

Feminisme: wel dezelfde rechten, maar natuurlijk nooit dezelfde plichten.

Man en vrouw zijn gelijk. Daar is iedereen in Nederlands, behalve een stel salafistische vrouwenpesters die hier zo snel mogelijk zouden moeten vertrekken, het wel over eens. Het feminisme bracht in haar begintijd prima dingen: gelijke behandeling voor man en vrouw voor de wet, stemrecht voor iedereen en andere basale rechten. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar helaas is het sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan.

De werkelijkheid wil namelijk dat hedendaagse feministen totaal ontspoord zijn en doordrenkt zijn van hypocrisie. Gek genoeg maken deze dames (en heren) zich namelijk alleen druk als vrouwen niet gelijke rechten krijgen (terecht) maar doen ze of hun neus bloedt als ze opeens ook met gelijke plichten worden opgezadeld.

Want ja: dan zijn man en vrouw opeens “toch echt anders”. De meest recente schreeuwpartij hierover is nota bene uitgebroken bij de brandweer, waar sommige vrouwen zich bij hun vakbond zijn gaan beklagen over de nieuwe conditietests die daar worden afgenomen. Brandweerlieden moet vanzelfsprekend over een uitstekende conditie beschikken om hun werk goed te kunnen doen, maar tot voor kort had elk lokaal korps wel zo zijn eigen manier om daarop te testen. Daarmee waarborg je natuurlijk niet de brandveiligheid, waarmee het meer dan terecht is dan men besloot om gewoon één test voor heel Nederland te ontwikkelen: dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

Dat vinden sommige brandweervrouwen echter dus niet zo leuk: waar zij vroeger nog een lagere score mochten halen, simpelweg om hun vrouw-zijn, wordt er bij deze test geen verschil meer in lengte, gewicht of geslacht gemaakt: iedereen moet precies hetzelfde kunnen. En wat is daar nou gek aan te noemen? Of je nou dik of dun, groot of klein, man of vrouw bent: je doet allemaal precies hetzelfde werk. Het is niet alsof de grote sterke kerels naar de grootste branden gestuurd worden en de tengere vrouwtjes alleen maar katten uit bomen mochten halen: iedereen verricht dezelfde heldendaden.

De waarheid is echter dat vrouwen inderdaad doorgaans fysiek minder kunnen leveren: dat soort lichamelijke verschillen ontkom je niet aan. Maar is dat een reden om dan maar de kwaliteitseisen voor naar beneden te schroeven, omdat iemand toevallig eigenlijk niet de juiste conditie heeft maar wel heel graag lid van de brandweer zou zijn? Dat dient alleen maar politiek-correcte doeleinden, en komt absoluut niet de brandveiligheid van ons land ten goede. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de klachten over deze specifieke conditietest niet gegrond kunnen zijn: het is heel goed mogelijk dat de test inderdaad te zwaar is en het wel een tikkeltje vriendelijker kan, maar dan moet dat gewoon voor iedereen doorgevoerd worden, en niet alleen voor vrouwen, kleine mannetjes of wie dan ook. Gelijke rechten prima, maar dan zal men de plichten toch ook echt moeten slikken. Geslacht was immers maar een social construct, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. van Urk

  Wat willen die troela,s nou? Eerst denken zij tekort te komen op de mannen om daarna net zo lang te gaan zeuren dat zij die zware mannendingen mogen gaan doen en nu vinden zij het maar niks omdat het inderdaad te zwaar is. Zal nog wat worden als de eerste vrouwen mee mogen gaan varen in een onderzeeer.

 2. Ni28

  Quota’s ook bij het brandweer? Sorry mijnheer u bent te zwaar ik kan u niet helpen.

 3. Sniper666

  Heel terecht dat de brandweer gelijke eisen stelt aan mannen en vrouwen. Dat is gewoon een minimum norm en daar heb je aan te voldoen. Basta.

  1. corfo

   @ Sniper666.
   Laat die theemutsen eerst maar eens leren om staande te plassen; stelletje scheefzeikers zijn het !

 4. SlimK1nd

  Zei iemand nepfeministen? Ik had vanmorgen weer eens ruzie met Vileine. https://twitter.com/SlimK1nd/status/880648800569888768

  1. corfo

   @ Slimk1nd.
   Zag die site, was niet te ontrafelen, was dà ?

 5. corfo

  Waarom worden de eisen voor brandweervrouwen niet aangepast aan de lichamelijke (on)gesteldheid van vrouwen ? Dat deed men bij de politie ook voor wat betreft de eisen voor allochtonen die bij de politie wilden gaan. Zij hoefden bijv. niet (bijna) foutloos Nederlands te kunnen schrijven/lezen/praten om toegelaten te worden tot de korpsen. Mede om die reden is de gehele NL-politie één grote bende. Overal waar allochtonen gaan meedoen in ónze maatschappij wordt het een puinhoop : zie 2de Kamer.

 6. Peter Selie

  O wacht even, dacht dat Nederland zo’n beetje gefeminiseerd is, nou dames ga dan maar wat harder trainen dat je de uithoudingstest wel haalt, stelletje slappe mutsen, wil je het zelfde zijn als een kerel gedraag je dan als een kerel, en ehhhh, ook staand plassen hoort tot de aanbevelingen die gedaan worden om een echte brandweer’vrouw’ te worden.

  1. Kogelbert

   Vrouwenhaat is hier net zo algemeen als homohaat en moslimhaat.

   Wat zit hier toch een deerniswekkend clubje oude boze mannen.

  2. Sniper666

   Niet reageren op Kogelbert de linkse trol zwatelaar.

   1. Ni28

    YES, ZWIJG DE TROL DOOD

   2. Peter Selie

    Wilde hem net helemaal de !@#$%^&*()_$%^&*()_

 7. Kogelbert

  Wat een stom gezwatel: in de topsport wordt toch ook altijd onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Niemand kan toch de fysieke verschillen tussen vrouwen en mannen ontkennen? Dat maakt ze toch niet ongelijkwaardig? en wat heeft dat in hemelsnaam met feminisme te maken?

  1. van Urk

   Kogelbert@ Op welk niveau ligt uw fysiek? Ze hebben in de toekomst vrouwen nodig bij de onderzeedienst.

  2. Chris Schoneveld

   Inderdaad. Helemaal waar Kogelbert. Mannen en vrouwen zijn fysiek ongelijk. Ook ons brein is een fysieke bouwsel waar onze gedachten en mentale mogelijkheden uit voortspruiten en waar ook hormonen hun invloed op uitoefenen. Met andere woorden vrouwen zijn niet alleen GEMIDDELD fysiek zwakker dan mannen ook hun mentale mogelijkheden zijn GEMIDDELD anders (beter dan wel slechter). Bijvoorbeeld een man is GEMIDDELD beter in wiskundig denken dan een vrouw. Mannen hebben GEMIDDELD een beter richtingsgevoel dan een vrouw of ze kunnen beter schaken dan een vrouw. Al die verschillen zijn een reden waarom vrouwen niet altijd in dezelfde beroepen kunnen excelleren als een man (en vice versa). Als vrouwen zonodig toch in dezelfde beroepen als mannen willen fungeren en excelleren dan moeten ze zorgen dat ze aan dezelfde eisen kunnen voldoen. Als ze dat niet kunnen, moeten ze niet in die beroepen willen werken en als ze dat toch willen, moeten ze niet zeuren als ze niet aan de fysieke eisen van dat beroep kunnen voldoen.

   1. van Urk

    Toch heb ik respect voor vrouwen die dit soort werk doen. Denk maar aan onze militaire meiden. Ondanks dat de eisen voor vrouwen wat minder zijn is hun opleiding toch pittig. Bedenk dat tijdens zo,n militaire opleiding ook veel jongemannen afhaken en daarmee weg gaan vallen binnen de groep. Je zou automatisch gaan denken dat deze afhakers beter het opleidingsniveau van de dames moeten gaan krijgen om toch te kunnen gaan slagen. Het ligt er toch meer aan hoe mentaal je bent tussen je horen.

   2. Kogelbert

    @Chris,

    De eisen die aan brandweermensen worden gesteld zijn niet eenduidig afhankelijk van fysieke mogelijkheden. Vrouwen hebben in organisaties GEMIDDELD meer kwaliteiten als het gaan om praktisch organiseren en het verbinden van mensen in teams. Daar heeft de Brandweer grote behoefte aan en daarom wenst de Brandweer ook vrouwen in dienst te nemen die al te druistige mannen een beetje in toom houden. De afgelopen jaren gebeurden er binnen de Brandweer veel ongelukken door al te risicovol gedrag van al te stoere mannen. Dat was mede een reden om vrouwen in de korpsleiding aan te stellen.

    Het is dus idioot om vrouwen binnen de Brandweer eenzijdig te selecteren op fysieke kwaliteiten.

    1. Phoenix

     Als je het artikel leest, dan zie je dat het voor haar geen probleem zal zijn als instructeur of als chauffeur op een brandweerwagen te werken, maar dat ze niet meer mee zal kunnen doen met branden blussen, omdat ze niet kan voldoen aan de fysieke eisen die daaraan worden gesteld. Nogal logisch, want die eisen zijn niet voor niets ingevoerd, het is nu eenmaal werk dat fysiek zware eisen stelt, waar je je niet aan kunt onttrekken, en een test is eerlijker dan automatisch leeftijdsontslag, zoals voorheen gebruikelijk was. Ze moet dus niet jammeren, ik zal op mijn leeftijd en met mijn conditie ook niet meer voor die test slagen, dat is nu eenmaal een werkelijkheid die je onder ogen moet zien.

 8. Kodi

  Een ongeluk bij een ongeluk: Gered worden door een brandweerman/-vrouw die je niet van de ladder kan dragen.

 9. Ali Yas

  “Geslacht was immers maar een social construct, toch?”

  Haha, precies!

  Hier ziet iedereen waar de schoen wringt bij de laatste mode op het gebied van “antidiscriminatie”. Om een gelijke uitkomst te krijgen (even veel mannen als vrouwen bij de brandweer) moeten de eisen naar beneden. Desnoods alleen voor vrouwen. Maar die lagere eisen leiden ook tot lagere inzet en lagere inzetbaarheid. Het gelijkheidsideaal gaat vóór alles blijkbaar.

 10. Verlazques

  Heeft niets met feminisme te maken. Het is gewoon een muts van 53 jaar die niet meer mee kan komen die dit heeft aangekaart. Doe uw huiswerk beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.