O zo vredelievend: jodenhatend Iran schiet verboden raketten af op davidsterren

Voor wie nog de illusie heeft dat Iran zich netjes aan het ultrasofte atoomakkoord van Barack Obama houdt, heeft hier het zoveelste bewijs dat dat weinig meer dan een naïeve illusie is.

Al sinds de eerste Ayatollah Iran van een voortstrevend, liberaal land in een ultra-repressief en streng-islamitisch land veranderde, is er één ding dat als zogenaamd ‘verbindend element’ in de samenleving daar moet zorgen: de haat voor aartsvijand Israël. Dit land kan het immers – net als vele van haar Arabische buurtgenoten – het niet verkroppen dat de Zionisten dat miniscule, onherbergzame gebied hebben omgetoverd tot een vruchtbare oase van democratie, vrijheid en allerlei andere zaken waar de rest van het Midden-Oosten weinig mee heeft.

Geen enkel land is echter zó fanatiek in het demoniseren van Israël als Iran.

Toch is dit nou juist hét land dat we een carte blanche hebben gegeven om vrolijk verder te gaan met het ontwikkelen van raketten die op een dag gebruikt zullen worden om kernkoppen af te schieten. Dat hebben we allemaal te danken aan de sentimentele, softe president die tot begin dit jaar het machtigste land ter wereld bestuurde: Barack Obama. Zijn buitenlandbeleid was rampzalig, en daarvan is de ‘nucleaire deal’ met Iran met afstand het meest desastreus.

Afgesproken is dat Iran atoomkracht alleen nog maar voor ‘vredelievende doeleinden’ zou gebruiken, en dat het op zou houden met de ontwikkeling van langeafstandsraketten. Recente acties van het land laten echter zien dat deze vredelievende lijn nou niet bepaald gevolgd wordt, zoals het CIDI bericht:

Op de satellietfoto is een op de grond gemarkeerde davidster te zien. Vlak daarnaast bevindt zich een krater. Volgens Danon is deze inslag het resultaat van een in december door Iran uitgevoerde rakettest.

Volgens ambassadeur Danon is de rakettest met de davidster als schietschijf niet alleen een schending van de veiligheidsraad resolutie, maar ook het zoveelste bewijs dat Iran de vernietiging van Israel nastreeft. Dat het sjiitische land een heilig joods symbool als mikpunt gebruikt, noemde Danon ‘weerzinwekkend’.

De satellietfoto waar het hier om gaat is deze, waar inderdaad duidelijk een davidster te zien is:

Bron foto: CIDI
Bron foto: CIDI

“Weerzinwekkend” is hierbij trouwens nog te zachtjes uitgedrukt: het is gewoon een regelrechte schande dat Iran dit soort ‘geintjes’ uit kan halen zonder dat ook maar iemand op de wereld zich geroepen voelt om hier wat van te zeggen, laat staan iets te doen. Maarja, het gaat hier inmiddels om de lieve Iraniërs die die gemene Zionisten laten zien dat ze hun wereldheerschappijcomplotten niet zomaar kunnen uitvoeren. Dan is het goed. Als Israël daarentegen een halve maan als schietschijf gebruikt had, dan zou de wereld te klein zijn voor alle gutmenschen die er schande van zouden spreken. Maar in dit geval zwijgt de wereld, zoals altijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. dutchbrabant

  Iran was voor de Ayatollah allerminst een vooruitstrevend land. In de tijd van de Sjah heerste er in grote delen van de bevolking bittere armoede….De Sjah gedroeg zich als een soort tiran.. En leefde in grote weelde.. Dus……

  1. corfo

   @ dutchbrabant.
   Hetzelfde tafereel ziet men in de hedendaagse EU : de EU-“leiders” leven in (veel te) grote weelde terwijl grote delen van de bevolking in armoede leeft………….DUS ???

   1. dutchbrabant

    Overdrijven is ook een kunst. Maar die discussie zal geen einde kennen op dit moment. De schrijver van het stuk heeft het over een vooruitstrevend land.. Wat dus gewoon pertinente onzin is… De Sjah was een despoot 1e klas… punt

    1. Peter Selie

     Ja en de Palestijnen dat zijn ook zielige mensen hé, vraag mij af wanneer men Palestijnse migranten naar binnen haalt, dan wordt de spoeling nog dunner en daarmee krijgen alle socialistische, etnomasochisten het ook voor de kiezen, iedereen even arm, viva het culturele Marxisme (Kuch)..

    2. Sniper666

     @ dutchbrabant

     Kijkt u even rustig mee!

     –> https://www.youtube.com/watch?v=ZwQZxrA_nlk

     De collega van mijn partner is kind van een voor de mullahs gevluchte familie. Ze schijt op de islam en alles waar het voor staat. Prachtige Perzische vrouw trouwens…

  2. Mart

   Ja en die iraniers liepen in leuke westerse pakkies en hun dametjes in fleurige westerse jurkjes en dronken hun colaatjes en biertjes op gezellige cafè terrasjes,zo slecht hadden ze het…jammer dat ik hier geen plaatjes daar van kan laten zien.

 2. Ni28

  Iran is de grootste schurk in het Midden Oosten. De sorry politiek met bijbehorende knieval van Obama heeft Iran gesterkt en nu koos Rusland ook al hun kant. De grootste schurk wordt daarmee geholpen om de onbalans in de regio te vergroten. Daarmee zullen de oorlogen aldaar alleen maar in stand worden gehouden en het aantal immigranten zal stijgen. De islamitische wereld zal nooit vrede kennen want die hoort niet in hun levenswijze. Het enige wat ze verbindt is het kapot maken van democratische Israël.

 3. Sniper666

  Het Iran van voor de ayatollah’s was een vooruitstrevend land. In de tijd van de Sjah heerste er in grote delen van de natie vrijheid. De Sjah gedroeg zich als verlicht despoot. En leefde in grote weelde. Dat laatste doen de ayatollah’s ook.

  De vrouwen hadden onder de Sjah een normaal leven en werden niet in kopvodden gedwongen. Alleen wie de Sjah echt dwars zat, kreeg de knoet.

  1. WWW

   Je bedoelt de sjah die Mossadeq met behulp van Amerika en Engeland heeft afgezet.
   Deze man was wel democraat en progressief ipv die trekpop van een sjah.

   1. Sniper666

    @ WWW

    Kijk naar reactie 1, ik heb het alleen omgezet naar iets dat dichter bij de realiteit komt. Ik weet ook wel dat Mossadeq weg moest voor big oil.

 4. Sniper666

  Goed nieuws! Duitsland verbiedt openbare toespraak Erdogan tijdens G20-top Hamburg;

  –> http://www.nu.nl/buitenland/4803594/duitsland-verbiedt-openbare-toespraak-erdogan-tijdens-g20-top-hamburg.html

  1. corfo

   @ Sniper666.
   U wilt me toch zeker niet vertellen dat Merkel “het licht” heeft gezien ????

 5. henk vintage

  Het wordt tijd voor Israel om actie te ondernemen, tot hier en niet verder.
  Hoe langer men wacht hoe moeilijker zal het worden.

  1. Peter Selie

   Beelden van de vrouwen van Iran vóór de gewelddadige machtsovername door de Ayatollah’s in 1979 [video]

   https://youtu.be/dF47rrHd7wo

   1. Sniper666

    Daarom heb ik ook een Iran-contra bericht geschreven in gelijke stijl als dutchbrabant (die ik verdenk).

 6. Ritter

  Tijdens de Shah was Iran een modern en vooruitstrevend land. Vrouwen liepen modern en hadden gelijke rechten.

  Na de nachtgreep van de Sjiieten is het land een theocratie geworden en een bolwerk van internationaal terrorisme. Een soort Sjiitische Kalifaat; zoals de soennitische variant van ISIS.
  ————
  “Lang voor de Islamitische Staat heeft Iran geprobeerd om haar idee van de vestiging van een het Midden-Oosten omspannend kalifaat te verspreiden. Dit is precies waarom de stichter van het Iraanse regime Ruhollah Khomeini de velayat-e faqih (bestuur van rechtsgeleerden als toezichthouder op alle staatszaken en alle levens van mensen) instelde en oplegde.

  Deze mentaliteit van Iran’s mollahs moet door het Westen worden onderkend en geëigende maatregelen zijn nodig om verdere rampen te voorkomen. Een korte blik op de wreedheden waar we momenteel getuige van zijn door Iran’s invloed in Baghdad, Damascus en Sana zou genoeg bewijs moeten leveren voor een krachtige en besluitvaardige politiek versus Iran.”

  https://opiniez.com/2017/06/28/het-vizier-wordt-gericht-op-iran/

 7. Nasrani

  Ach, Israel is op alle punten in het voordeel. De Israelische defensie is sterker, hun soldaten gemotiveerder en hun bevolking slimmer. En hun godsdienst toleranter. En tot slot, hun God bestaat.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.