Onderzoek EenVandaag: als formatie mislukt, dan nieuwe verkiezingen!

Ah goed, nieuwe verkiezingen vindt 53 procent van de ondervraagden! Het leuke aan dit onderzoek, is dat D66-stemmers en ChristenUnie stemmers in het onderzoek aangeven dat er op principiële kwesties niet ingeleverd mag worden.

Van de D66’ers zegt 63 procent dat Pechtold zijn rug recht moet houden (doet die niet zo vaak natuurlijk) en maar liefst 71 procent van de stemmers van de ChristenUnie zegt dat op principiële kwesties geen toenadering gezocht moet worden. Dan maar liever een minderheidsregering of nieuwe verkiezingen.

Het onderzoek van EenVandaag laat daarbij zien dat allebei de partijen het er wel mee eens zijn dat er onderhandeld dient te worden. Praten mag, maar inleveren niet. Dat is zo beetje de kern van deze paar maanden van formatiebesprekingen: iedereen praat, maar iedereen weet ook van tevoren dat er niets van gaat komen.

De enige redding van de vier potentiële coalitiepartijen als ze helemaal niet tot de kernprincipes komen. We zien D66 er wel voor aan een aantal ‘ethische kwesties’ maar te vermijden om de formatie te redden. Dit gaat sowieso moeilijker en langzamer worden, aangezien er weer een nieuwe informateur is: Gerrit Zalm. Die moet het gevoel tussen de partijen van het begin af aan weer opbouwen bij zichzelf, anders weet die niet waar de pijnpunten zijn.

Vooral de PVV en de SP stemmers willen nieuwe verkiezingen en de helft van de CDA’ers wil dat ook. Zo gaan we met elke maand die voorbij gaat een stuk dichterbij nieuwe verkiezingen komen. Tot nu toe lijken vooral de VVD, PVV en FvD daarvan te profiteren volgens het onderzoek. Dit worden nog eens spannende tijden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Sniper666

  Laten we maar hopen dat GJ Segers zich bij zijn leest gaat houden = einde formatie voor een meerderheids-kabinet = verkiezingen.

 2. Kogelbert

  Uit peilingen blijkt dat nieuwe verkiezingen slechts marginale verschuivingen zullen opleveren. De PVV heeft er wel wat van te vrezen (die gaat verliezen aan FvD) en de PvdA mag rekenen op extra steun: de kiezer zal zien dat als het land geregeerd moet worden het zonder een sterke PvdA niet gemakkelijk gaat.

  1. Sniper666

   Gelieve Kogelbert trol links te laten liggen. Dank u.

   1. Guus Geluk

    Waarom laat jij Kogelbert voor de verandering niet eens links liggen, Sniper? Je komt namelijk zeurderig over.

    1. Sniper666

     @ GG

     De reden is dat Simon Isolde Brouwenstein Wim Hutten zo onbeschoft is om na elke ban terug te keren onder een andere nick. Zij/hij draagt niets bij aan de discussie anders dan altijd maar trollen. Het moet klaar zijn met Kogelbert. Jij ziet toch ook wel in dat Simon hier alleen maar is om anderen dwars te zitten?

     1. Guus Geluk

      Als je problemen hebt met Kogelbert, kun je hem gewoon links laten liggen, Sniper666. Ik ken hier sommige mensen die (1) ultra-racistisch en (2) niet voor rede vatbaar zijn. Die ontloop ik ook gewoon.

     2. Sniper666

      @ GG

      Ben je met me eens dat Simon ontzettend onbeschoft is, om hier telkens na een ban terug te keren onder een andere nick? Neem nou eens een stelling in man, wees eens flink.

     3. Guus Geluk

      Naar ik meen lopen hier nog twee gebruikers rond met een volle begraafplaats aan nicks, Sniper. Het gaat mij om de inhoud en niet of iemand eerder actief is geweest onder een andere nick.

     4. Sniper666

      @ GG

      Voor mij sta je nu voor paal Guus. Simon is een uitermate onbeschofte trol. Als ja dat niet inziet behoor jij er ook toe, simpelweg omdat je er geen afstand van neemt.

      Nogmaals, is het onbeschoft wat Simon doet of niet? J/N graag.

     5. Guus Geluk

      Hieronder wordt zonder schroom een huisadres openbaar gemaakt, Sniper. Vorige week ben ik op dit forum bedreigd met fysiek geweld. Dit tekent het verziekte klimaat waarop bepaalde figuren, andersdenkenden behandelen. Dat is de inhoud en daar richt ik me op.

  2. Abraham50

   Mijn inziens geen verkeerde reactie

 3. Peter Selie

  Als formatie mislukt, dan nieuwe verkiezingen! Ja daar geloof ik niets van, ze gaan net zó lang door dat de VVD misdaad organisatie het gewenste resultaat van een meerderheidskabinet voor elkaar krijgt, die smeerlap van Pechtold draait gewoon met een toneelstukje bij.

  1. Kogelbert

   Ja, dat is ook de opdracht die de fatsoenlijke partijen voelen. Nieuwe verkiezingen zullen er nooit komen.

   1. Vabis

    De alhier reeds tig maal weggetrapte trol Wim Hutten heeft het gore lef het woord fatsoen in zijn scheve bek te nemen, je moet maar durven……

    1. corfo

     @ Vabis.
     Het woord “fatsoen” te horen uit de mond van die trol geeft duidelijk aan op welk niveau van fatsoen hij zichzelf bevindt.
     Laten lullen die kwallenbak.

    2. Sniper666

     @ Vabis

     A.u.b. laat u niet verleiden door die onbeschofte persoon.

     1. corfo

      @ Sniper666/Vabis.
      Trouwens : wél een zeer toepasselijk woonadres !

     2. Sniper666

      @ corfo

      Ja zal er maar wonen..

    3. Kogelbert

     De tragische werkloze vrachtwagenchauffeur Rob de Haan uit Rockanje (NAW-gegevens bij de redactie bekend), die we hier kennen van zijn doodzieke voorstellen alle moslims in concentratiekampen op te sluiten en moslims te steriliseren, denkt van zichzelf heel fatsoenlijk te zijn.

     Dat is niet het geval, het is een geesteszieke loser.

     1. Sniper666

      @ Vabis

      Please, a.u.b. laat u niet verleiden door die onbeschofte persoon.

     2. Kogelbert

      Nee, Vabis op dit huisadres wat je hier afdrukt (een schandaal dat DDS dat toelaat) woont een brave ziekenhuisdirecteur die niets met dit soort forumfitties te maken heeft. Je bent een domme lul deze fout steeds te herhalen, og dommer door te denken mij met dit soort fascistoïde methoden de mond te kunnen snoeren maar ronduit zwakzinnig door te denken dat dit soort informatie relevant is in de discussie.

      Trieste sukkel.

     3. IJscoman

      Donder nou eens een keer op Kogelkop. Iedereen is je spuugzat, niemand neemt je serieus en je hebt altijd met alles ongelijk. Je kunt niemand overtuigen, bent iedereen tot last en hebt overduidelijk geen enkel eergevoel. NIEMAND MOET JE!!

      Je bent een grote loser Wim Hutten. En je hebt inderdaad een scheve kop – niet om aan te zien!

     4. Vabis

      Graag gedaan Wim, by the way, wil het nog lukken met je aanklacht bij het bureau internet discriminatie?

     5. Kogelbert

      Een schoonheid is die ziekenhuisdirecteur mogelijk niet maar we konden jouw tronie hier nog niet bewonderen.
      Durf je een foto van jezelf te plaatsen?

      Van Vabis verscheen hier wel eens een foto. Dat was wel schrikken!

   2. Kogelbert

    Ga hem bellen, sukkel. Ik denk echter dat je dat niet durft.

  2. Sniper666

   @ Peter Selie

   Gelieve Kogelbert trol links te laten liggen. Dank u.

 4. Guus Geluk

  Het is jammer dat het draagvlak voor het CDA slinkt, maar die zal in de toekomst weer toenemen. Het is zaak dat zij het normen en waarden-patroon met alle hevigheid blijven uitdragen en het verzilveren in beleid.

  Wat de VVD betreft: Rutte is een bekwaam bestuurder met veel charisma. Dat zijn de twee belangrijkste eigenschappen om je partij naar de overwinning te tillen; de stijging lijkt al ingezet.

  En wat de PVV betreft: die staat buiten spel.

  1. swetsnek

   Heb jij een bandje opstaan ?????.
   Goeie genade wat heb ik dat ondertussen al vaak gehoord .
   Volgens mij moet jij al aardig naar stront stinken zover jij er in durft te kruipen pffffff

 5. Ni28

  Off Topic: Beetje Off Topic maar leuk: CNN ontmaskerd met nepnieuws over Trump. Lees en lach!
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/cnn-diep-door-het-stof-na-artikel-over-trump-drie-journalisten-stappen-op-517907/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2017-06-27|CNN_diep_door_het_stof_na_omstreden_artikel_over_Trump

 6. HW

  Een bezemsteel in zijn kont dan pas zal arrogante Alexander de rug recht houden.
  Let maar op, die gaat niet voor D66 maar voor een ministerpost met uitzicht op een goed betaalde EU post.
  Voor mij nieuwe verkiezingen want VVD – PVV en FvD staan op winst en D66 heeft er geen baat bij.
  Kan die uit het motorblok, want hij veroorzaakt elke keer weer een opgeblazen motor, net als Renault bij Verstappen.

  1. corfo

   @ HW.
   “Motorblok, bruggenbouwers”? Wat bedoelt men daar eigenlijk mee ?
   Ik krijg de indruk dat de “dames en heren politici” zichzelf wel heel erg interessant vinden. Mij doet het meer denken aan een werkplaats voor licht-geestelijk-gehandicapten. Over enige tijd moeten we ’t hebben over : “glazenwassers, metselaars enz.” Alleen het woord “uitsmijters” zal men niet gaan gebruiken, niemand durft er “iemand ” uit te smijten n.l.

 7. corfo

  Iemand heeft het over “peilingen voor eventuele nieuwe verkiezingen”.
  Deze blinde vink weet nog niet eens hoe onbetrouwbaar alle peilingen al járen blijken te zijn.

 8. corfo

  @ Kogelbert.
  Ik zou jou willen noemen: Een stinkende, vieze, glibberige aardworm die het voeren a.d. vissen nog niet waard is.
  Ik doe dat echter niet, want dan zou ik mij tot jouw niveau verlagen en ik zou daardoor niet verder willen leven, jij hebt daar kennelijk géén moeite mee.

 9. Marija

  Lieve mijnheer Sniper666:
  u bedoelt het ongetwijfeld goed, maar kunt u uw trollen svp links laten liggen?
  Daar voelen zij zich n.l. thuis.

 10. swetsnek

  Een beetje redactie en ik ja ik kan het weten flikker die kogelkop er zo af ipadres en klaar is kees .
  Snap niet waarom ze zo moeilijk doen daar bij DDS.
  Je mag best je mening uiten maar wat Kogelbert doet is niet normaal en op de beroemde laan woont geen ziekenhuis dir hahaha

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.