Ons niet, hen wel: gemeente Den Haag deelt gesubsidieerde baantjes uit aan migranten

Nederlanders mogen creperen voordat ze aan een baan geholpen worden, maar gelukszoekers uit verre oorden krijgen luizenbaantjes in de schoot geworpen.

Na jaren van zeer pijnlijke jaren gaat het volgens vele statistieken stukken beter met Nederland: we exporteren meer, kunnen meer besteden en de economie groeit weer met een redelijke snelheid. Helaas merkt de gemiddelde Nederlander daar nog bar weinig van, wat slechts één van de symptonen is van het feit dat het rampenkabinet van Rutte en Asscher ook precies dat was: een ramp.

Toch hebben zeker niet alle Nederlanders het slecht. Sterker nog: één groep heeft het beter dan ooit tevoren. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe Nederlanders: zogenaamde ‘vluchtelingen’ (lees: gelukszoekers) uit Somalië, Irak, Afghanistan en andere fijne landen. Hoewel Nederland nou niet bepaald het dichtstbijzijnde veilige land is komen ze toch en masse hierheen.

En geef ze eens ongelijk.

Nieuwkomers worden namelijk bedolven met ‘Welkom in Nederland’-presentjes. Kansenparels die hier mogen blijven, krijgen niet alleen een woning en zakgeld om een mooie inboedel te kopen, maar nu zelfs een kers op de taart in Den Haag. Die gemeente is namelijk begonnen met het gratis uitdelen van gesubsidieerde baantjes, aan migranten dan natuurlijk. En dat terwijl maar liefst 10 procent van de Hagenaren geen werk heeft, waarmee het in de top-3 van gemeenten met de hoogste werkloosheid zit.

Maar daar wat aan gaan doen is natuurlijk niet besteed aan het Haagse gemeentebestuur. Nee, in plaats daarvan besteden ze het geld van de belastingbetaler – de werkende Nederlander dus – liever aan het zogenaamd ‘creëren van werkervaring’ bij mensen die per definitie al geen of nauwelijks kans zouden hebben op een baan. Het is namelijk niet voor niets dat een enorm deel van deze mensen in de bijstand terecht komt: werk voor lageropgeleiden is er genoeg, maar dan moet je wel de taal spreken en iets van onze normen en waarden snappen, en juist dáár gaat het keihard fout. Maar geen haar op het hoofd van de gemeentelieden die eraan denkt op dat vlak eens te investeren. Nee, in plaats daarvan dumpen we liever belastinggeld in een bodemloze put.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Sniper666

  Vervolgens is de taal op de werkvloer arabisch, want de Nederlander moet zich maar aan de nieuwe werkelijkheid aanpassen uiteraard.

 2. Floris

  Dit laat maar weer eens zien wie het in Nederland voor het zeggen hebben.

  Nog steeds.

  Je vindt ze in de gemeentehuizen, gemeenteraden, provinciehuizen, departementen, eigenlijk overal waar ambtenarren (geen typefout) samenhokken.

  Mocht er ooit een écht rechts kabinet komen (wat zeer ver weg is) dan zal het in de wielen gereden worden door het ambtenarrenkorps.

  De linkse kanker zit overal.

 3. Ruud562

  Tja, met wil je ook met zo’n verantwoordelijk wethouder met een migratieachtergrond van …. jawel de PvdA!! Zegt dus méér dan genoeg!

 4. Ni28

  Het bevoordelen van een groep boven de andere leidt nodig tot een ramp het is kwestie van tijd. Instanties zijn bezig om ongelijkheid te introduceren laat maar zeggen een soort apartheid gebaseerd op positieve discriminatie. Positieve discriminatie bestaat niet. Er bestaat alleen discriminatie. Laten wij kijken hoe lang de Nederlander nodig heeft.

  1. HaZ

   Niet alle discriminatie mag discriminatie genoemd worden, zoals DE ONDERGANG
   VAN NEDERLAND ( land der naïeve dwazen door Mohamed Rasoel) ons uitlegt:
   1.Directe discriminatie: Een schip is gestrand aan de pool. Een helikopter komt te hulp met warme maaltijden voor de blanken en brood voor de zwarten.
   2.Indirecte discriminatie: Wie Amerikaanse mensen aardig noemt, noemt daarmee ten minste één ander volk niet aardig.
   3.Subjectieve discriminatie: Een oude Nederlandse vrouw is bang voor buitenlanders, en gaat hen uit de weg.
   4.Objectieve discriminatie: Een Nederlandse regisseur wil zuiver Nederlandse acteurs voor zijn Nederlandse film, hij wil geen Marokkanen.
   5.Averechtse discriminatie: Een Turk die alleen kamers verhuurt aan Nederlanders.
   6.Tegengestelde discriminatie: Een Nederlander die niet wordt toegelaten in een bar voor donkerhuidige mensen.
   7.Omgekeerde discriminatie: Buitenlanders die beter worden behandeld en veel meer kansen krijgen dan Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.