Over en voorbij: Max Verstappen valt uit terwijl hij tweede was!

Geen categoriejun 11 2017, 20:32
Wat maken Renault en Red Bull Racing er een ongelooflijke puinhoop van dit jaar.
Vorig jaar had Max Verstappen het ongelooflijk naar zijn zin bij Red Bull Racing, maar dit seizoen is alles anders. Steeds weer blijkt dat zijn bolide met Renault motor bakken met vermogen tekort komt om Ferrari en Mercedes aan te vallen... en als hij dan toch optimaal presteert houdt zijn motor er gewoon mee op.
Want ja, dat gebeurde zojuist tijdens de Grand Prix van Canada. Max begon op P5 aan de race, maar had een wereldstart: voor hij het wist reed hij op P2 rond. Tot mijn grote verbazing -- en die van de commentatoren (en zelfs van Red Bull baas Christian Horner) -- kon hij vervolgens prima meekomen met Lewis Hamilton, en hij bleef Valtteri Bottas heel goed voor. Het had er dan ook alle schijn van dat Max zowaar een podiumplaats zou kunnen binnenslepen vandaag.
En toen hield zijn bolide er opeens gewoon mee op.
https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/873969251618443264
Tijdens de trainingssessies hadden de Red Bulls van Max en zijn collega Daniel Ricciardo ook al problemen. Hun motor heeft enkele updates gekregen waardoor die meer vermogen zou moeten leveren.... maar daar heb je weinig aan als je auto niet werkt. De technici van het team hebben dit weekend geprobeerd om de boel te verbeteren, maar dat is duidelijk niet gelukt -- in ieder geval niet voldoende.
Daardoor is Max dus een topklassering kwijt. Niet omdat hij slecht reed -- hij was echt geweldig bezig -- maar omdat zijn team voor de zoveelste keer dit seizoen niet in staat was om een goede auto in elkaar te zetten. Volgens Red Bull lag het dit keer aan de accu:
https://twitter.com/redbullracing/status/873970122561605632
Nee jongens, hij is uit de race omdat jullie elke keer weer een wanprestatie leveren. Max racet ongelooflijk snel, hij duikt in elk gat dat hij ziet, maar jullie verpesten het steeds. De ene keer is de strategie bagger, de andere keer is de auto knetterslecht. Steeds weer zitten jullie Max dwars.
Dit moet maar eens afgelopen zijn. Als het goed is krijgt Max over twee weken, bij de Grand Prix van Baku, mogelijk een nieuwe motor. Die zou meer vermogen hebben en, hopelijk, betrouwbaar zijn. Laat het zo zijn, want als het zo doorgaat is dit echt een verloren seizoen voor het toptalent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten