Progressief paradijs Zweden: ‘Aantal islamistische extremisten toegenomen van enkele honderden tot DUIZENDEN’

Het meest politiekcorrecte land van Europa laat zien dat de politieke correctheid terrorisme niet kan verslaan.

Het aantal islamistische extremisten in Zweden is de afgelopen jaren razendsnel toegenomen. Dat beweer ik niet, dat zegt het hoofd van de Zweedse inlichtingendienst, Anders Thornberg.

“Zoiets hebben we nog nooit eerder gezien,” aldus Thornberg tegen persbureau TT. “We zouden zeggen dat het gestegen is van een paar honderd naar duizenden nu.”

De Sapo (de inlichtingendienst) ontvangt volgens Thornberg maandelijks 6.000 tips over terrorisme en extremisme. In 2012 waren dat er gemiddeld 2.000. Dat was natuurlijk al een onacceptabel hoog aantal, maar het is de afgelopen jaren dus nog veel gekker geworden.

Dat is erg, maar het wordt nog erger. Volgens Thornberg moeten zijn landgenoten er namelijk rekening mee houden dat dit “het nieuwe normaal is” want “het is een historische uitdaging dat extremistische kringen blijven groeien.”

Natuurlijk vraag je je dan af hoe dat kan? Het antwoord is simpel: ISIS is bijzonder effectief en efficiënt in het verspreiden van zijn propaganda. De verschillende Westerse inlichtingendiensten proberen terug te vechten en extremistische accounts en websites te slopen, maar blijkbaar kunnen ze het allemaal niet bijbenen.

Ondertussen is de Zweedse politiek natuurlijk nog steeds niet van plan om dit probleem bij de wortel aan te pakken. Want stel je voor dat je per ongeluk enkele mensen voor het hoofd stoot. Dát moet je natuurlijk ten koste van álles voorkomen. Toch, dames en heren wegkijkers in Stockholm?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. HaZ

  De Zweedse politie geeft toe dat er in het land 55 no-go zones zijn waar ze grote moeilijkheden ondervindt om de wet te doen respecteren. Volgens een nieuw rapport worden deze zones geteisterd door extreme criminaliteit en slaagt de politie er niet in om de misdaadgolf onder controle te krijgen.
  Het gaat om gewelddaden en seksuele agressie gepleegd door georganiseerde bendes. Het fenomeen wordt door de Zweedse politie in verband gebracht met de sterke toename in immigratie die vorig jaar op gang kwam.
  In het rapport staat te lezen dat ook het aantal aanvallen op de politie en leden van hulpdiensten is toegenomen. Volgens woordvoerder Peter Larsson van de Zweedse politie denkt 80% van het Zweedse politiekorps er serieus over na een ander beroep te gaan uitoefenen vanwege de escalatie van het geweld en de vrees voor de eigen veiligheid.
  Vandaag nemen elke dag drie politieagenten ontslag, de anderen worden dagelijks geconfronteerd met lui die hen stenen toewerpen en andere daden van agressie plegen in bepaalde delen van het land.
  Zweden, oorlogsgebied?
  Begin dit jaar nog werden in de stad Malmö bij de Zweeds-Deense grens 70 auto’s in brand gestoken door immigrantenbendes. De stad is de toegangspoort geworden voor duizenden immigranten die te voet of per trein aankomen.
  In sommige delen van het land is er zo veel geweld dat zelfs immigranten die uit oorlogszones als Somalië zijn gekomen, plannen hebben om huiswaarts te keren. ‘Zweden is een oorlogszone,’ zegt een man die 20 jaar geleden Somalië is ontvlucht, op de Noorse zender NRK.
  Richt een ‘stad binnen de staat’ op waar Zweedse wetten niet gelden
  In een interview met de krant Dagens Nyheter pleit econoom Paul Romer van de New York University’s Stern School of Business Urbanisation Project, voor het oprichten van een immigrantenstad binnen de staat, waar de Zweedse wetten niet zouden gelden. Mensen die er wonen zouden evenmin de Zweedse nationaliteit hebben.
  Volgens de econoom zou dat enorme voordelen voor de Zweedse belastingbetaler opleveren indien die zone zich aan het Britse Hong Kong kan spiegelen. Mensen die uit China vluchtten bouwden daar een economische modelstaat op. Romer wordt straks chief economist bij de Wereldbank.

 2. Nasrani

  Ha ha, kom maar binnen guusje, beukje etc! Dit krijg je wanneer je slappe knieën hebt en geen ruggegraad. Dit kunnen wij ook verwachten de komende jaren.

  1. Standaardbinnen

   Zonder ruggegraad gaat het inderdaad niet lukken. Misschien helpt een beetje ruggengraat.

   🙂

   1. Floris

    De trol denkt dat hij leuk is.

    1. Standaardbinnen

     Ik vond het zelf wel geestig.

     Maar boze Floris: wanneer heb voor het laatst gelachen? Dat moet toch wel weer een paar jaar geleden zijn.

     🙂

     1. Floris

      O, vond je jezelf geestig?

      Man , je het gevoel voor humor van een overreden poffertje.

  2. Guus Geluk

   Nederland heeft een ruggengraat, Nasrani.

   1. Stanly2000

    Je bedoelt onze Rubberen Mark?

    1. Guus Geluk

     Mark Rutte is een bekwaam bestuurder.

     1. Floris

      En een kundig leugenaar.

     2. Guus Geluk

      Van verbroken verkoezingsbeloftes kijk ik niet meer op.

     3. Floris

      Of van een uitgelokte rel met Turkije om wat extra zetels te winnen.

      Mark doet wat nodig is om op het pluche te blijven. Een voortzetting van z’n imposante carrière in Brussel is al zeker gesteld.

     4. Guus Geluk

      De uitgelokte rel is een verzinsel.

     5. Floris

      Guus laat weer eens zien hoe naïef hij is.

     6. Guus Geluk

      Nee, jij toont aan hoe paranoïde je bent.

     7. Standaardbinnen

      Ik volg Floris, onder verschillende nicknames, al enkele jaren, Guus, en ik zie hem steeds meer verbitteren en radicaliseren naar extreem-rechtse en bizarre racistische standpunten. Recent bepleitte hij hier nog alle moslims die weigeren hun geloof af te zweren op te sluiten in concentratiekampen dan wel gedwongen te deporteren.

      Hij zit in het glijdende patroon van radicalisering dat lijkt op extremistische moslims. Gelukkig is het een oudere man.

     8. Floris

      Gewoon effe logisch nadenken, Guus. Er was geen enkele legitieme reden om die Turkse minister te weren. Het “incident” kwam Rutte goed uit om net voor de verkiezingen even aan het volk te tonen dat hij ballen heeft.

      En zoals altijd trapten er weer kiezers in. Het heeft hem naar schatting een zetel of 5 opgeleverd ten koste van de PVV.

     9. Guus Geluk

      Het bezoek was ook toegestaan. Er was wel één voorwaarde: voor de ambtswoning van de ambassadeur. Toen Cavusoglu hier niet op in wilde gaan, trok Buitenlandse Zaken de landingsrechten in. De rest weet je.

      Het is reël dat de Turkijerel een rol heeft gespeeld bij de verkiezingsoverwinning, maar niet zo doorslaggevend als men beweert.

     10. Guus Geluk

      Standaardbinnen,

      Deze week hoorde ik iemand de onmiddellijke deportatie van Europese moslims bepleiten. Niemand nam concreet afstand van deze gevaarlijke ideeën. Men heeft ook weleens verzocht om andersdenkenden het land uit te zetten. Of moslims te executeren.

      Onprettige plannen weer.

     11. Mart

      Je bedoeld de ”gouverneur” van nederarabië?…..dat is tenminste de brusselse wensdroom.Ja toch?

    2. Floris

     “Het bezoek was ook toegestaan. Er was wel één voorwaarde: voor de ambtswoning van de ambassadeur.”
     ————————————————-
     Zoals ik het me herinner werd het niet toegestaan omdat het een bedreiging zou zijn voor de veiligheid, wat grote onzin was.

     Wat er daarna allemaal gezegd en geschreven is, is voor ons gewone stervelingen nauwelijks op waarheidsgehalte te toetsen. En dat geldt tegenwoordig voor zoveel dingen: Trump, MH17, Poetin, etc etc etc.

     De gretigheid waarmee jij het “nieuws” van de MSM slikt is in ieder geval kinderlijk naïef. Ik verklaar dat uit wishful thinking, iets waar Beukman en Trollemans ook mee behept zijn.

     1. Guus Geluk

      Elders in Europa, namelijk in Duitsland, was de Turkse campagneploeg eerder geweerd. In Nederland besloot Koenders de bijeenkomst wél toe te staan. Men heeft toen naar buiten gebracht een kleine bijeenkomst te willen. Later heeft de regering de landingsrechten van Cavusoglu’s vliegtuig ingetrokken.

      Het doel van het referendum, Erdogan dictator maken, zou al een doorslaggevende reden moeten zijn Erdogans campagnegroepen te weigeren. Tel hierbij de zorgen op voor een menigte vlaggenzwaaiende Turken, en de verzuurde betrekkingen tussen Cavusoglu/Nederland, en je hebt reden genoeg.

      Daarna kun je natuurlijk niet meer terug.

      Hoe het ook zij, in tijden van roering gaat het zittende bestuur er altijd met de buit vandoor. De VVD schoot na MH17 ook omhoog in de peilingen.

     2. Floris

      Het doel van het referendum is geen zaak van Nederland. Maar ik laat het hierbij, Guus. Het is mij een beetje al te toevallig dat dit zich vlak voor de verkiezingen afspeelde.

 3. Standaardbinnen

  De bron van dit bericht trekt me niet gelijk over de streep.

  1. IJscoman

   En moeten wij dat interessant vinden, windbuil? Wat jou wel of niet over welke streep dan ook zou trekken, interesseert echt helemaal niemand hier.

   1. Standaardbinnen

    Ik heb de laatste jaren zoveel islamofobe onzin over Zweden, die altijd in een oogwenk als fabel en verzinsel kon worden doorgeprikt, gelezen, beste IJscoman, dat ik tegenwoordig alleen maar naar de bron kijk om te zien of ik er geloof en energie aan wil schenken.

   2. Floris

    Inderdaad. Behalve Beukman uiteraard want die blijft optrekken met deze zieke psychopaat.

    1. Standaardbinnen

     Dat is toch logisch, Floris, vanuit jouw psychiatrische expertise constateerde je bij Beukman toch ook een ernstige psychiatrische aandoening in het autisme-spectrum?
     Psychiatrische patiënten kunnen het vaak reuzegoed met elkaar vinden, dat moet je in jouw kliniek toch regelmatig waarnemen?

     1. Floris

      “Psychiatrische patiënten kunnen het vaak reuzegoed met elkaar vinden”
      ———————————————–
      Ik ben blij dat je het nu eindelijk toegeeft, Wim.

  2. Ali Yas

   Brouwenstein laat zich alleen over de streep trekken door bronnen die zijn visie vertolken. Maar dat is een beetje flauw.

   1. Standaardbinnen

    Ja, Ali Yas, dit is een beetje flauw.

   2. Floris

    Lieden als Brouwenstein en Beukman kunnen eenvoudigweg niet geloven dat Europa aan het wegzakken is in een poel van multiculturele ellende, dus kijken ze ervan weg. Dat geeft het een warm gevoel van binnen. En de anderen? Dat zijn boze, blanke mannen. Allemaal.

    1. Standaardbinnen

     Beukman moet voor zichzelf spreken, Floris, maar ik vind het inderdaad bizarre onzin om te stellen dat Europa wegzakt in een poel van multiculturele ellende. Als dat al waar zou zijn is dat al een paar honderd jaar waar, maar geschiedenis is niet bepaald je sterkste punt.

     1. Floris

      Je wint de struisvogel-award, Wim. Je mag hem naast je bed zetten.

     2. Standaardbinnen

      Wat denk je, Floris, zou het cultuurmarxisme niet de oorzaak zijn van al deze problemen?

      🙂

     3. Floris

      Dat jij de historische verbanden niet ziet is jouw eigen tekortkoming, Wim. Je bent stom, blind en doof voor de werkelijkheid. Ik heb ergens wel medelijden met je.

     4. Standaardbinnen

      Precies, Floris, zonder Freud, Lacan, Marcuse, Adorno en de hele roedel van de Frankfurter Schule had de wereld er een stuk beter uitgezien.

      🙂

     5. Floris

      De generatie van 68 pikte hun ideeën op en de sociale wetenschappen werden er nadien volledig door beïnvloed. Daar is het misgegaan, Wim.

      Mogelijk besef je dat niet omdat jij er ook door bent beïnvloed. Zelfkennis is niet bepaald jouw ding.

     6. Standaardbinnen

      Floris studeerde naar eigen zeggen bedrijfskunde aan de Economische Hogeschool en had vanuit die academische positie een goed overzicht van hetgeen aan de belendende faculteiten werd gedoceerd.
      Helaas is zijn beperkte zicht gebaseerd op de situatie in de 70-er jaren van de vorige eeuw. Zijn vaste overtuiging dat er op dat punt in 40 jaar ook niets is veranderd is onnozel maar het valt hem ook niet uit zijn kop te praten.

  3. Stanly2000

   Het stond zeker niet in jullie linkse advertentieblaadjes of bij Joop!

  4. Sniper666

   @ standaardtrol

   Jouw strepen zitten in je broek! Hahahaha 😉

   1. Beukman

    @Sniperd probeert het deze keer met bruine humor.

 4. Guus Geluk

  Juist. De propaganda moet keihard worden aangepakt. IS rekruteert hiermee Westerse extremisten om aanslagen te plegen. Het is gif, levensgevaarlijk en moet stoppen.

  1. Kodi

   En wat is gif? IS = Islam.

   Mag ik je helpen herinneren aan wat Mustafa Kemal Atatürk ooit over de Islam zei? En hij wist waar hij het over had! Hij had gelijk.

   Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de islam

   “Deze herdersreligie van een pedofiele oorlogshitser is het grootste blok aan het been van onze natie!”
   Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

   “De islam hoort op de vuilnishoop van de geschiedenis!”
   Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

   “De islam, deze absurde godsleer van een immorele bedoeïne, is een rottend kadaver, dat ons leven vergiftigt.”
   Bron: niet vermeld.

   http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2012/02/citaten-van-ataturk-over-islam.html

   1. Kodi

    Nog een interessante uitspraak van Mustafa Kemal Atatürk:

    Er zijn duizenden culturen; Er is maar één beschaving: De Westerse.

 5. Beukman

  Het is natuurlijk maar een detail, maar wel geruststellend detail waar men makkelijk overheen leest:

  “However, he stressed that the security service believes few of them have the ability to, or even intend to, carry out a terror attack in Sweden.”

  1. Floris

   Dat gaan we zien, Beukman.

   Hou de moed erin, jongen.

   1. Standaardbinnen

    Te paard, te paard, Beukman, we zijn verraden!

    🙂

   2. Beukman

    @Floris
    Jouw en andermans reacties laten zien hoe jullie alleen maar willen worden bevestigd in jullie somberdenken. Het scheelt niet veel of jullie nemen het deze man nog bijna kwalijk dat hij deze relativerende opmerking er tegenaan gooide.

    1. Floris

     Nee Beukman. Het is precies andersom. Jullie (je weet wie ik bedoel) kijken weg. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn, maar ik opteer ervoor dat jullie ongefundeerde optimisme vooral dient voor jullie gemoedsrust.

     Dat is precies wat een struisvogel doet. Hij steekt z’n kop in het zand en voelt zich dan veilig.

     1. Beukman

      @Floris
      Geef nou maar toe, wegkijker, dat de door mij aangehaalde passage bepaald relevant is, in het verhaal. Toch typisch dat je er met graagte overheen leest.

  1. Standaardbinnen

   Wat een sterke bron, Floris.

   🙂

  1. van Urk

   En of het Zweedse Ferry schip over belaad zal gaan zinken. Progressieven zijn slechte vaarlui die geen nee durven te zeggen en de laaddeuren openlaten om zoveel mogelijk lading binnen te halen tot het schip begint te kapseizen. Een progressieve kippenboer zal zelfs hun “zielig verhongerde” vos in zijn kippenhok binnenlaten. Als je alleen maar politiek correct met je hart regeert i.p.v. ook met je verstand dan krijgt men dit soort taferelen. De reactie van de Zweedse hoofdbeveiliging is natuurlijk van de prins geen kwaad weten.

   1. Floris

    Om een toepasselijk spreekwoord te gebruiken: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

    Het valt op dat nog geen van de wegkijkers op de twee bovenstaande links heeft gereageerd. De bron diskwalificeren kunnen ze niet dus doen ze er maar het zwijgen toe.

  2. Beukman

   @Floris
   “Dan bleek dat van de 163.000 vluchtelingen die Zweden de afgelopen jaren met open armen heeft opgevangen en met belastinggeld heeft opgeleid en zindelijk gemaakt slechts 494 aan het werk zijn.”

   Het getal 494 is een link, en verwijst naar…. een artikel met dezelfde strekking op dezelfde website. Ook hier wordt dit getal 494 genoemd, echter zonder bronvermelding.
   Sorry Floris, maar ik weet genoeg.

 6. Nasrani

  Een oudje: de kruik gaat zolang te water totdat hij barst. En dat gaat gebeuren in de westerse democratieën. Maar het probleem is dat als het barst het vaak buitenproportioneel is. Arme moslims, hun ideologie wordt binnen een aantal jaren uitgekotst in de vrije wereld. En dan merken ze dat alla niet bestaat. Ai.

 7. Sniper666

  Allemaal oppakken en interneren op Spitsbergen.

  1. Standaardbinnen

   Kijk eens aan, Sniper heeft de oplossing!

   Er zijn wat praktische uitvoeringsproblemen maar als je maar hard en creatief genoeg bent vinden we daarvoor wel een oplossing.
   Laten we elkaar niet de put in praten: het vergassen van 6 miljoen Joden bleek ook uitvoerbaar.

   1. Floris

    Willie gooit er een godwinnetje tegenaan.

   2. Sniper666

    @ standaardbuiten

    Ik zal het effe uitleggen. De islam heeft tot doel de hele wereld aan haar nukken te onderwerpen. Dan is het toch normaal om islam terroristen te interneren op Spitsbergen.

    1. Standaardbinnen

     Natuurlijk, Sniper.

     Hitler wilde alle Joden naar Madagascar deporteren. Daar kwam vanwege praktische problemen niet veel van terecht.

     Hij besloot toen tot de Holocaust. Het is dezelfde logica, zullen we maar zeggen.

     1. Sniper666

      @ standaardtrol

      Nog duidelijker dan? De islam wil de wereld overheersen! Alles wat niet-islam is moet wijken. Ook u als de tijd rijp is. Alleen dringt dat bij u niet door in uw linkschcellig brein.

     2. Standaardbinnen

      Nee, Sniper, de Islam wil niks. Er zijn politieke groepen, zoals ISIS, die met legitimatie van islamitische onzin de strijd met het Westen denken te kunnen aanbinden. Die strijd heeft weinig met de Islam te maken en zal bovendien tot niets leiden.

      Probeer eens na te denken, hoewel ik de mogelijkheden daartoe als beperkt inschat.

     3. Sniper666

      @ standaardtrol

      Jaja Mo van de PvdAllah, hoe meer van die islammeren hier hoe beter hè? Islam is voor vrede natuurlijk. Flikker toch op man met je rare praatjes.

     4. Beukman

      Sniperd meent:
      “Islam is voor vrede natuurlijk.”

      Interessante gedachte, maar het lijkt me nogal naief.

     5. Sniper666

      @ beuktrol

      islam=boko haram=isis=al shabaab etc. Het is allemaal lam. Weg met die zooi. Was het nou een moslim bij 020 CS Beukie? Dag wegkijker, welterusten.

     6. Beukman

      Je moet niet drinken als je hier potst, @Sniperd. Droom zacht. Misschien wel over mijn kop die eindelijk rolt door toedoen van een kromzwaard. Dat hoofd blijft echter tegen je aanpraten over de geneugten van de islam, tot je je van gekkigheid maar bekeert om er vanaf te zijn.

 8. Phoenix

  Er staat me zo bij dat nog niet zo lang geleden in de nrc werd beweerd dat het verhaal van die no-go zones in Zweden maar flauwekul was, de auteur van dat stuk had zowaar wel eens een politieauto ter plekke gezien, o zo! Nou, als het in een Belgische kwaliteitskrant staat, moet het wel waar zijn. Wat die onbetrouwbare Zweedse politie beweert, moet je natuurlijk niet geloven.

  Wim

  1. Standaardbinnen

   Ja, Wim, rond Zweden is er een ware islamofobe industrie van leugen en bedrog ontstaan met een niet meer te overziene berg verzonnen verhalen. Zelfs Trump trapte er een keer in. Als je iets wilt begrijpen over de vergiftigde werking van fakenieuws moet je op googel een keer ‘Zweden’ en ‘islam’ en ‘verkrachtingen’ intikken. Je gelooft je ogen niet.

  2. Floris

   Het wegkijken geeft ze een rustig gevoel. Als je het probleem ontkent hoef je het immers ook niet op te lossen.

   1. Floris

    “Ja, Wim, rond Zweden is er een ware islamofobe industrie van leugen en bedrog ontstaan met een niet meer te overziene berg verzonnen verhalen.”
    ———————————————————-
    Tuurlijk Willie, het is allemaal verzonnen.

    Heb je die links hierboven al aangeklikt?

    1. Standaardbinnen

     Het komt allemaal van het cultuurmarxisme, Floris, wat ik je brom!

     1. Floris

      Willie blijft de bovenstaande links stug negeren.

   2. Kodi

    In Rotherham was dat wegkijken goed voor 1 400 verkrachte slachtoffers.

    1 400 slachtoffers over een periode van zestien jaar en drie instanties die faalden. De feiten in het gisteren verschenen rapport liegen er niet om: het schandaal in Rotherham had nooit zo groot kunnen worden als duidelijke signalen over misbruik serieus waren genomen. Deze drie instanties faalden.
    https://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/27/waarom-werd-er-niks-gedaan-in-rotherham-a1422824

 9. Phoenix

  Allemaal door de Zweedse politie verzonnen verhalen? Dat moet dan toch wel een samenzwering van ongure rechtse individuen zijn!

  Wim

  1. Standaardbinnen

   Ik kan je een site aanbevelen waar dit soort verhalen tot in het kwadraat bij elkaar worden gefantaseerd, een site die toevallig een naam heeft die op jouw nickname lijkt.

   https://fenixx.org/

   Ze zijn gespecialiseerd in islamofobe gruwelverehalen over Zweden.

 10. Phoenix

  @Standaardbinnen: interessante taktiek! Niet ingaan op het onderwerp, nl. de uitspraken van de Zweedse politie, maar proberen de aandacht af te leiden door te praten over allerlei “islamofobe” groepen die vreselijke verhaaltjes zouden verzinnen, die nergens op gebaseerd zijn. Interessant hoor, maar daar hadden we het niet over. Of wil je beweren dat de Zweedse politie ook alleen maar gruwelverhaaltjes verzint?

  Wim

  1. Floris

   Willie hanteert deze tactiek al jaren. Je vraagt je af waarom. Misschien voor geld, misschien voor z’n eigen gemoedsrust. Als je het probleem ontkent hoef je ook niet aan oplossingen te denken, nietwaar?

   Hij is bang voor een nieuwe holocaust, zie je. Hij verdenkt Wilders en Pegida ervan dat ze de moslims willen gaan vergassen.

   1. Ali Yas

    Die verdenking is totaal niet realistisch. In Zweden, ons afschrikwekkende voorbeeld, zie je steeds meer geweld gepleegd worden door (mohammedaanse) immigranten, maar de reactie daarop van gewone Zweden is minimaal, afwezig eigenlijk. Het frame “de moslims zijn de nieuwe joden” staat haaks op de observatie dat jihadisten het vooral op joden gemunt hebben en dat antisemitisme onder mohammedanen vrij algemeen is. Dus als je dan toch zo nodig moet godwinnen, doe het dan goed.

    Wim/Brouwenstein/Standaardbinnen kan dat onmogelijk zijn ontgaan. Het is de ironie ten top tegenstanders van de islam van vergassingsfantasieën te betichten terwijl de islam zelf een gewelddadige dood wil voor iedereen die die religie wat in de weg legt.

    Dus wat is het dan? Een symptoom van het Stockholmsyndroom, de neiging het op te nemen voor de groep die hou dreigt te doden, in de hoop dan gespaard te blijven?

    1. Standaardbinnen

     Het is niet zo ingewikkeld, Ali Yas. Ik heb me de afgelopen jaren regelmatig verdiept in zeer dramatische verhalen over Zweden terzake geweld en grootschalige verkrachtingen door moslims. Het bleek altijd verbluffend eenvoudig die verhalen als leugens door te prikken. Om redenen die ik ook niet kan achterhalen zijn dat soort hoaxes vooral in landen als Zweden ontstaan.

     Ik geloof er dus allemaal geen fluit van. En ik ga niet voor de zoveelste keer zo’n islamofoob leugenverhaal doorprikken. Fantaseer lekker door en z’n allen, zou ik zeggen.

     1. IJscoman

      Standaardbinnen is een pocher die aan bodemloos syndroom lijdt. Hij zegt dat hij zich regelmatig in dramatische verhalen over Zweden heeft verdiept. Maar daar is natuurlijk niets van waar. Als notoire wegkijker en goedprater leest hij nooit nieuws dat cognitieve dissonantie kan opwekken: die vermijdt hij als de pest.

     2. Beukman

      @IJsje
      Standaard heeft weer eens gelijk. Maar ook ik heb het hier al honderden malen uitgelegd, vanaf het moment dat het Wachteresje (waar is zij gebleven?) ons begon te spammen met die verkrachtingsverhalen.
      Speciaal nogmaals voor jou.

      1. Als een vrouw in Nederland gedurende een half jaar door haar partner wordt verkracht, geldt dit in de statistieken als 1 verkrachting. In Zweden echter als 182 gevallen.

      2. In Zweden hebben ze getracht om zoveel mogelijk barrieres voor vrouwen weg te nemen om aangifte te doen van verkrachting.

      Dit zijn de 2 belangrijkste redenen waarom de verkrachtingscijfers in Zweden zo hoog zijn. Ik weet dat het niet politiek correct is om te zeggen, maar het heeft dus verdomde weinig te maken met moslims.

  2. Standaardbinnen

   Heb je gekeken op de site? Kwam hij geloofwaardig op je over?

   1. Floris

    Heb je gekeken op mijn links? Kwamen ze geloofwaardig op je over?

    1. HaZ

     Zweden: multicultureel fabeltjesland staat op ontploffen.
     Zweden, vlaggenschip van progressieve dromers aller landen, is zinkende.
     Eerst moest Zweden noodgedwongen de stekker trekken uit de peperdure groene energiebubbel.
     Dan bleek dat van de 163.000 vluchtelingen die Zweden de afgelopen jaren met open armen heeft opgevangen en met belastinggeld heeft opgeleid en zindelijk gemaakt slechts 494 aan het werk zijn.
     Van de beloofde “boost voor de economie” die de nieuwkomers zouden teweegbrengen, is niks in huis gekomen.
     Het is pijnlijk ontwaken uit de multicul-droom, nu de eens zo rijkelijk gevulde koffers van de Zweedse sociale zekerheid aan een sneltempo geledigd worden.
     De progressieve partijen zien de calvarietocht naar de verkiezingen met lege ogen tegemoet.
     Het verschil in tewerkstellingsgraad tussen Zweden en nieuwkomers bedraagt maar liefst 30%. Dat wil dus zeggen dat bijna alle Zweden aan het werk zijn, en bijna geen nieuwkomers.
     Op een bevolking van bijna 10 miljoen moet het land nu een werklozenlegioen van maar liefst 255.000 onderhouden, waarvan slechts een piepklein deel ooit heeft bijdragen aan de sociale zekerheid.
     De Zweedse regering nam zélf het begrip “tikkende tijdbom” in de mond: als de koffers van de Zweedse sociale zekerheid leeg zijn (en dat zullen ze zijn tegen 2018 bij ongewijzigd beleid), dan breekt de burgeroorlog uit.
     Minister van werk Ylva Johansson, een communiste die haar mars door de instellingen via de sociaaldemocratische partij met succes heeft volbracht, sust natuurlijk de gemoederen en verwijst naar het vermaledijde “wir shaffen das” van die andere gewezen communiste, Angela Merkel.
     Ondanks de geringschattende commentaar van de minister, betekent de situatie toch een pijnlijk gezichtsverlies voor de regeringspartijen, die de influx aan vluchtelingen vorig jaar nog een “stortvloed aan competenties” noemde. Niet dus. Het culturele verrijkings-riedeltje stort als een kaartenhuisje in elkaar.
     De kwestie betekent ook een pijnlijk gezichtsverlies voor de media, die zich gewillig voor de kar van de regeringspartijen lieten spannen om het migrantenleger met het nodige klaroengeschal welkom te heten, en de sceptici weg te zetten als nazi’s.

     1. HaZ

      Vooral de laatste 2 alinea’s doen mij toch wel heel sterk aan ons eigen landje denken.

 11. Skippybal1

  Zover ik weet is Zweden inderdaad een paradijs der beschaving, opleiding en welvaart.
  Bizar dat Die ontwikkeling voor de volle 100% aan de sociaal democratie toekomt.
  Eigenlijk zoals heel Scandinavië en noord-west Europa.

  Jammer van die absurde belastingen, maar aan de andere kant maken ze wel verdomd goede auto’s

  Dat zijn de feiten, voor de rest kletst DDS en het PVV-volk weer vreselijk uit hun nek met rammelende cijfers.

  1. Sniper666

   @ Skippybal1

   Met de neergang van de automobielindustrie gaat Zweden ook ten onder. Saab auto is failliet, en Volvo is van de Chinezen.

   De Zweedse volksaard werkt nu tegen hen, ze hebben geen verdediging tegen de islam instroom ontwikkeld.

  2. Kodi

   Nog even doorgaan met al die ongebreidelde massaïmmigratie en Islamisering en de eens verwezenlijkte verzorgingsstaat bezwijkt onder het gewicht van geïmporteerde solidariteitsovervraging. Wat rest is een hemels mea culpa. De Zweden gaan ten onder aan hun eigen naïviteit en dwazernij.

 12. HW

  En daar gaan wij ook naar toe, omdat de politiek de kop in het zand blijft steken.
  Maar geen angst, want vanaf het moment dat Den Haag de grip verliest op de heffing van belastingen, komt het ambtenarenkorps ook tot inzicht, dat dit niet langer kan.
  Uiteindelijk is hun bestaansrecht toch voldoende inkomsten creëren, want anders komt er een ontslagronde.
  Dan wordt het korps mariniers en onze elite troepen ingezet om de zaken op te ruimen.
  Mijn vraag is: Waarom zolang wachten. Er wordt al genoeg verdonkermaand in welke vorm dan ook.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.