Schandalig: jihadvlaggen en drugs in Nederlandse jeugdinrichting

Foto-Omroep-Gelderland
Foto: Jihadvlag voor de jeugdinrichting in Nijmegen. Bron: Screenshot Omroep Gelderland

Vandaag kwam Omroep Gelderland met pikant nieuws over falend beleid van een jeugdinrichting in Nijmegen. Het gaat om de jeugdinrichting Hinnerberg. De omroep kreeg via een anonieme tipgever foto’s in handen met daarop gedetineerden die met jihadvlaggen staan en drugs in hun handen hebben. Daarnaast staan ze in een djellaba, een gewaad dat vaak door fundamentalistische moslims wordt gedragen. 

De leiding van de inrichting geeft aan dat het om foto’s gaat die al meer dan drie jaar oud zijn en dat er de afgelopen jaren gewerkt is aan een scherper beleid met betrekking tot verboden middelen binnen de inrichting. Ook verzekert de leiding dat er veel gedaan wordt aan de-radicalisering bij de inrichting. Wat er allemaal is gedaan om het beter te maken, zoals concreet beleid, wordt niet aangegeven. Ook de advocaten van de jongens die op de de foto’s staan hebben nog nooit van de foto’s gehoord of ze eerder gezien.

Wat betekent dit? het betekent in ieder geval dat bij verder niemand deze foto’s bekend waren en het betekent ook dat de kans dat het niet meer gebeurd is, zeer klein is. Dit soort foto’s bewijzen dat er toch een aantal dingen fundamenteel fout gaan binnen deze inrichting. Hoe zit dat dan eigenlijk bij andere inrichtingen, wat doen die eraan en gebeuren daar ook van dit soort incidenten? Radicalisering moet keihard aangepakt worden en elke vorm van misplaatste tolerantie of verzwakking van beleid leidt tot dit soort beschamende dingen. Zolang niet vrijgegeven wordt wat voor concrete maatregelen hier tegen genomen worden, dan valt niet te controleren of het beleid werkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Het wordt steeds gekker, Britse autochtone burgers breng bloemen naar de moskee.

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/877486308268138497

 2.   

  Maar…maar…dat is toch cultuurverrijking?

  1.   

   Deze reactie van henkiekutkont is typisch die van een verstandloze islamofiel.

   1.   

    Ik gebruik de naam henkiekutkont vanwege de recente onbeschofte en debiele beledigingen door hem van Suijkerbuijk.

 3.   

  Ach het is maar een vlag en een burka. We leven toch in een vrij land, moet kunnen…

 4.   

  Ze radicaliseren niet maar gaan meer de echte islam naleven naar het voorbeeld van de pedofeet, de meest eervolle moslim. De eerste moslim die roofde, moordde, verkrachte en aan kindhuwelijke deed.

 5.   

  Net als Australië het tuig een ander woord heb ik er niet voor, inschepen en afzetten op een onbewoond eiland, misschien willen een aantal groenen die nog meer van dat tuig binnen willen halen hun wel gaan helpen, maar geen weg terug!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!