Sluiten die handel: Arabische landen eisen dat Qatar propagandazender Al Jazeera op zwart zet

Saoedi-Arabië, Egypte, Bahrein en de Verenigde Emiraten hebben het de afgelopen maanden helemaal gehad met het terrorismesteunende Qatar en verbraken alle banden met het land. Nu heeft het viertal weer van zich laten horen met een lijst een eisen die niet mals is.

Je zou soms denken dat er in het Midden-Oosten een eeuwige wedstrijd ‘mensenrechtenschenden’ aan de gang is: behalve Israël hebben alle landen in die regio natuurlijk een zeer dubieuze record wat dat betreft. Ze halen daar vanalles uit, van het behandelen van vrouwen als vee tot het aanwakkeren van antisemitische sentimenten. Hoewel geen van deze landen echt lievertjes zijn, is er wat voor te zeggen dat Qatar wel de kroon spant.

De steenrijke oliestaat doet namelijk alles om hun ideeën niet alleen in eigen land, maar ook in de rest van de wereld te verspreiden. Dat doen ze door terreurgroepen als Hamas royaal te subsidiëren, maar ook via hun belangrijkste propagandakanaal: Al Jazeera. Inderdaad, dat kanaal wat tegenwoordig in vrijwel elk land te ontvangen is en al standaard in veel Nederlandse tv-pakketten zit. Het is met afstand hét populairste Arabische kanaal, en juist daarom hebben andere Arabische landen het helemaal gehad daarmee.

Er is een ultimatum richting Doha gestuurd: ‘willig onze eisen binnen tien dagen in, of anders’ komt het op neer. Uiterst hypocriet eisen de vier dat Qatar financiering van terreur stopt – prima, maar stoppen ze zelf dan ook? – de warme banden met Iran in de ijskast zet en vooral dat Al Jazeera uit de lucht gaat. Die zender zou namelijk bijdragen aan de onrust in de regio, iets waar ze zelf natuurlijk niet vrolijk van worden: al deze landen hebben juist enorm veel baat bij het in stand houden van de status-quo waarbij zij hun bevolking onderdrukken en de rest van de wereld het allemaal wel prima vindt.

Maar zonder gekkigheid: Al Jazeera zou niet gemist worden. Het is dé zender bij uitstek waar antisemitische sentimenten in schaapskleren verspreid worden. Onlangs verspreidde de zender nog een complottheorie dat de Zionisten – joden dus – achter klimaatverandering zouden zitten. Totaal onzinnig natuurlijk, maar dat zijn de soort dingen waarmee Arabieren tegenwoordig opgroeien. Dan is het natuurlijk niet zo gek als ze later zelf ook enorm jodenhaters worden: ze worden van jongs af aan geïndoctrineerd.

De redenen die de Arabieren aanhalen voor de sluiting zijn dan misschien verkeerd, maar de wereld zou er zeker niet slechter op worden als deze antisemitische kliek vandaag nog van de buis zou verdwijnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. walen

  Alle arabische landen moeten stoppen met de islam en de gewelddadige doodscultuur die deze daar en bijna wereldwijd verbreid. De islam is de wortel van het kwaad welke uitgebannen moet worden.

 2. Hendriekus

  Er is best wat af te dingen op Al Jazeera maar het sluiten van dit nieuwsstation zou een ramp zijn voor de nieuwsvoorziening en ook de democratische krachten in die regio.
  Over deze lichtzinnige oproep lijkt me te kort te zijn nagedacht.

  https://www.nytimes.com/2017/06/21/opinion/misguided-attacks-on-al-jazeera.html

  1. Ritter

   Ophitsing door Al-Jazeera

   “Tenslotte is er de ophitsing. Palestijns terrorisme zou sterk afnemen als er niet constant werd opgehitst op een manier die terrorisme aanmoedigt en terroristen beloont en fêteert. Sinds zijn oprichting door het regime van in 1996, is Al-Jazeera een centrale motor van antisemitische en jihadistische indoctrinatie van de Palestijnen geweest. ”

   https://opiniez.com/2017/06/22/44266/

  2. Peter Selie

   ☑ Geschikt voor discussies op joop.nl

 3. Ritter

  Al Jazeera is een zender die o.a het Moslim Broederschap steunt en antisemitisme verspreid.

  “Israëlbeleid VS is niet meer gebaseerd op leugens, maar op feiten en bewijs”
  https://opiniez.com/2017/06/22/44266/

 4. Ritter

  Off Topic.

  D66 paait moslims en basht christenen

  “Omdat de hoofddoek levensbeschouwelijk zo goed met D66 botert, kondigde Ollongren onlangs aan dat onderzoek nodig is naar de politiehoofddoek: die mag er komen, voor de diversiteit.

  Conservatieve symbolen en vrouwonvriendelijke religieuze gebruiken zijn voor D66 enkel storend in beginselverklaringen van christelijke partijen, maar ze mogen wél in de islamitische orthodoxie die D66 misplaatst als ’diversiteit’ promoot.”

  http://www.telegraaf.nl/avond/28454971/__D66_paait_moslims_en_basht_christenen__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter&apw_campaign=13de5b54386a87ea644f0a464147f2a8

 5. Lex

  Tja het propaganda kanaal van ISIS.

  Er zijn wel meer TV, Radio stations is radicale extremistische en terreur verspreiden vooral via het internet.

  Er moet wereldwijd een organisatie komt die al deze websites of-line haalt. Desnoods met stoorzenders platleggen.

 6. Paaldanseres

  En nu maar hopen dat, dat ultimatum ook naar de NPO en consorten is gestuurd.

 7. Sniper666

  Van mij mag Al Jazeera blijven hoor. Heb er geen moeite mee. De bewering dat Qatar HAMAS en ander terreur steunt, is indien waar, veel erger.

  Qatar ligt meer in lijn met Iran. Dat is denk ik de reden dat ze nu geïsoleerd worden. Complicerende factor is dat de USA een basis hebben in Qatar. Maar waar hebben die géén basis?

  –> https://www.ncpn.nl/manifest/2007/17/basisa.htm

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.