Sylvana Simons gebruikt aanslag bij Britse moskee om islamistisch extremisme onder het tapijt te vegen

Natuurlijk. Want één rechtsextremistische gek is een prima reden om te ontkennen dat er iets als ‘islamistisch extremisme’ bestaat. Toch?

Je zou denken dat iedereen het er tegenwoordig wel over eens dat radicaal-islamitisch terrorisme een serieus probleem is. Helaas, dan ben je even vergeten dat er ook nog mensen zijn als Sylvana Simons. Mevrouw de betweter promoot vandaag namelijk dit Volkskrant-artikel op haar Facebook-pagina. De belangrijkste zin? “Hoe noem je een witte aanslagpleger, een christenterrorist? Een atheïstische terrorist?”

Vervolgens is de boodschap, aldus de volgers van Sylvana (die net zo politiekcorrect zijn als zijzelf):

Screen Shot 2017-06-20 at 11.17.51

Het zal Sylvana, haar fans, en Volkskrant-columnist Patrick van IJzendoorn verbazen, maar we benoemen het specifieke soort terrorist op basis van zijn of haar overtuigingen. Dus: islamistisch-extremistische terroristen worden zo genoemd omdat ze terrorisme plegen uit naam van de Radicale Islam. De aanslagpleger van gisteren deed dat niet uit naam van het atheïsme of vanwege christelijke denkbeelden. Hij deed dat omdat hij een rechtsextremistische islamofoob is. Hij is dus een rechtsextremistische terrorist.

En ja, dat benoemen we wel degelijk omdat het belangrijk is om terroristen te begrijpen. Anders kunnen we ze namelijk niet bestrijden. Met alleen maar “terroristen” kom je niet zo ver. Hoe ga je “terrorisme” de oorlog verklaren? Terrorisme is een strategie, geen ideologie. Je kunt een strategie niet verslaan; een ideologie wél.

Sylvana en haar vrienden willen dat niet begrijpen want het betekent dat ze hun politieke correctheid in de prullenbak moeten gooien. En dat willen ze ten koste van alles voorkomen. Dát is namelijk hún ideologie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. walen

  Wat ik niet kan begrijpen van de negeroide mensen is dat ze vergeten zijn dat de slavenhandel die zij aan de blanke toeschrijven voor het grootste deel juist islamitisch was en is. Vooral de piraten van de barbarijse kusten roofden mensen om ze te verkopen op de slavenmarkten.
  DUS te stellen valt dat de slavenhandel een ISLAMITISCHE uitvinding is die helaas gedeeltelijk door blanken overgenomen is door het kopen van de slaven van de islamieten. Tevens moesten de blanken ook nog hun eigen mensen terugkopen en afpersings/losgeld betalen om deze roof te stoppen.

 2. Sniper666

  Niet weer Silly Syl, en ook geen AnneZeurDraaikont meer a.u.b.

 3. Ni28

  Na de eerste aanslag op moslims zijn alle andere aanslagen meteen vergeten. Links denken. Of beter gezegd niet denken. Deze mensen zijn daar kei in.

 4. Guus Geluk

  Ik zie geen grond voor de conclusie dat Sylvana Simons islamitisch-ex***misme onder het tapijt veegt.

  1. Hendriekus

   Nee, Guus, dat schrijft ze ook helemaal niet.

   1. van Urk

    Maar, met wat ze schreef, past toch eerder bij iemand die dom blond is.

   2. Guus Geluk

    Inderdaad, Hendriekus, ze schrijft enkelt “dus”. Ik zie geen enkele grond voor de conclusie van de Dagelijkse Standaard.

  2. Mart

   Jij ziet erg weinig Guusje.

   1. TheGrimReaper

    Guusje ziet kennelijk alleen wat HEM uitkomt….

 5. nienke

  Inderdaad niet weer deze Simons en Anne Fleur, geen aandacht aan schenken, verzinnen elke dag wel wat anders om de aandacht te krijgen die ze vroeger waarschijnlijk veel te kort zijn gekomen.
  Ga toch eens hard werken meiden !!!!!

  1. TheGrimReaper

   Laten ze überhaupt éérst een baan ZOEKEN!!……..
   Voor zover IEMAND deze idioten aan durft te nemen.

 6. sonar

  Nienke ,Dat harde werken doen ze met de Nederlandse taal,daar staan genoeg werkwoorden in en daar zijn ze al moe van.

 7. meanstreak2099

  ben ik de enige die zich afvraagt waarom ze nog steeds het artikel 1 logo gebruikt als haar profiel foto?

 8. Roughwood

  Kunnen we die SS en AFD niet samen onder één tapijt vegen?

 9. Ikke en zo

  Geestelijke terreur is ook terrorisme, echter door menigeen beschouwd als vrije meningsuiting!

 10. Dam

  Wie was dat ook al weer Sylvana Simons. Hé, wat? Oooooooh, dat mens. Wat hebben we daar om gelachen hé?

 11. van Urk

  “Hij is dus een rechts-extremistische terrorist”. Volgens de politie van Londen was het gewoon een nette getrouwde man met vier kinderen die bij de autoriteiten niet bekend stond als extremist of rechts-extremist. Kortom: Een verwarde man die al die aanslagen uit de naam van de islam spuug en spuug zat was. Hoeveel slachtoffers zijn er gevallen? Er komt een dag dat een familielid van een van deze slachtoffers dezelfde actie zal ondernemen. Ben je dan opeens een terrorist of zeer wanhopig en verward omdat de regering zelf totaal niks doet ?

  1. Vabis

   Nee natuurlijk is die man geen rechts-extremistische terrorist, dat maakt dat linkse schoelje, die verantwoordelijk zijn voor de staat waarin west-Europa zich nu bevindt m.b.t. de islam ellende, ervan die zien hun kans schoon nu zo’n piepklein incidentje zich voor doet om de boel waanzinnig op te blazen.

  2. Guus Geluk

   Deze man was een persoon die een terroristische aanslag pleegde op enkele Londenaren.

   1. van Urk

    Guus Geluk@ Van welk terroristisch organisatie was hij lid van? Het is gewoon een moordenaar en geen terrorist.

   2. Marija

    Precies dát doen die moslim terroristen ook, aanslagen plegen op onschuldige mensen.
    Enkele dagen terug zei ik al, je zal maar een kind of familielid moeten verliezen na zo’n aanslag.
    Hoe woedend, gefrustreerd en machteloos voel je je dan, waardoor dit kan gebeuren.
    Ik begrijp dat.
    Als b.v. je kind wordt vermoord of verkracht, zou je de dader ook kunnen vermoorden.
    Die dat doen zijn géén gewone mensen maar tuig, of slachtoffer van tuig.

 12. van Urk

  In hoeverre wordt er gesproken of het om terrorisme gaat? In South-Carolina schoot Dylann Roof negen negers dood in een kerk en het verhaal van Breivnik kennen we. Toch worden beiden geen terroristen genoemd maar gewoon massamoordenaars. Ik denk dat er echt sprake is van terrorisme als er een bepaald half-politiek en half- religieus organisaties hier achter zitten (IRA, Al-Qaida). Met andere woorden: Een blanke terrorist zonder banden te hebben met een terroristisch organisatie bestaat niet maar wel een blanke moordenaar.

 13. Ecoshaarlem

  Die mevrouw (ik wil zelfs haar naam niet meer noemen, is namelijk te veel eer) moet eens de aantallen optellen hoeveel van haar dierbare exstreme mede mensen, exstreme daden hebben gepleegd!
  Ik keur beslist deze terreur daad niet goed, laat dat heel duidelijk zijn, maar de toekomst zal leren dat men op deze manier gaat handelen, als de overheid geen maatregelen in geheel Europa gaat nemen en in het bijzonder hier in Nederland, dat er geen rechten meer zijn voor gelukzoekers, en deze omgaand zonder pardon teruggestuurd moeten worden naar hun land van herkomst.
  En het grootkapitaal moet zorgen dat in die landen fatsoenlijke arbeid komt!!!

 14. Ali Yas

  Het bijzondere van de laatste aanslag is dat deze gericht was op de groep waaruit steeds de daders van die andere aanslagen voortkomen. Daarnaast was het resultaat zeer beperkt, met misschien niet één dode. Het lijkt een beetje flauw om het zo te zeggen, maar de score is nog niet bepaald gelijk.

  1. swetsnek

   Nee maar dat gaat het nog wel worden let op mijn woorden er zijn genoeg slachtoffers die er wel klaar mee zijn en ook deze aanslagen gaan plegen .
   Dit gaat net zo lang goed tot dat iedereen er genoeg van heeft en het uitmond in burgeroorlogen let wel mijn uzi doet het nog prima en klinkt overdreven maar ik gebruik hem wel als het moet

 15. P.Sisterons

  Aan de redactie: U zou er naar mijn mening beter aan doen die Simons niet te vaak te noemen. Dit mens heeft haar zegje gedaan. Haar geborneerd gebral begint echt te storen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.