Syrië: ‘We hebben ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi gedood bij luchtaanval in Raqqa’

Als we het Syrische leger mogen geloven is Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van de Islamitische Staat in Irak en Syrië, dood. Hij zou gisteren zijn gestorven door een luchtaanval van de Syrische luchtmacht op Raqqa. Althans, zo vertellen Syrische staatsmedia ons.

Als deze berichten kloppen, heeft ISIS een levensgroot probleem. Dan zitten ze zonder leider en zonder kalief. Volgens Syrische media is gisteravond in Raqqa namelijk Abu Bakr al-Baghdadi – de topman van de islamistische moordbende ISIS – om het leven gebracht. Staatsmedia uit Syrië zeggen dat:

“The leader of Islamic State has been killed in an air strike in Syria, according to unverified reports in Syrian state media. Claims suggest the leader of ISIS Abu Bkr al-Baghdadi was killed in an air strike on Saturday.

Heavy artillery was dropped across the ISIS stronghold of Raqqa throughout the day, with footage online posted by ISIS news agency Amaq revealing the devastation caused.”

We dienen enige voorzichtigheid te betrachten, want al-Baghdadi is reeds eerder doodverklaard. Toen bleken die berichten achteraf niet te kloppen, dus we moeten nu een gezonde dosis scepsis hebben.

Desalniettemin is de kans dat het Syrische leger er deze keer níét naastzit een stuk groter dan de vorige keer. ISIS blijft langzaamaan gebied verliezen in zowel Syrië als Irak. Het aantal verstopplaatsen voor de top van ISIS – waaronder zeker ook al-Baghdadi – neemt dus gestaag af. De kans dat je ‘m een keer raakt met een groot bombardement neemt dus toe.

Laten we dus hopen dat de Syriërs de waarheid vertellen en inderdáád blijkt dat ze vandaag ISIS letterlijk en figuurlijk een kopje kleiner hebben gemaakt. De terreurbeweging heeft al honderdduizenden doden op hun moordlustige geweten, en dient gewoon compleet van de aardbodem geveegd te worden. Het doodbombarderen van hun leider maakt daar onderdeel van uit.

Dus mochten deze berichten kloppen: hoera, tijd voor een feestje! Mochten ze niet kloppen: vul die bommenwerpers dan maar opnieuw met explosief tuig. Dan is het tijd om een nieuwe poging te waken deze genocidale maniak voorgoed het zwijgen op te leggen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Mees

  ISIS is een draak met meerdere koppen, dus niet te vroeg juichen.

 2. Ritter

  Het probleem is niet ISIS maar het jihadistische gedachtegoed waarop o.a deze organisatie is gebaseerd.

  Er zijn talloze islamitische terreur organisaties die dezelfde islamitische inspiratie hebben als ISIS. Zoals het Moslim Broederschap; Al Qaida; Bokan Haram; Al Shabbath; enzovoorts.

  Daarbij zijn er talloze individuele moslims die zich aangesproken voelen door het jihadistische gedachtegoed en aanslagen plegen.

  Dus de islamitische terreur dreiging zal niet verdwijnen als ISIS verdwijnt. Die blijft gewoon bestaan en andere islamitische organisaties zullen de rol van ISIS overnemen.

  1. Kodi

   Islam terreur zal blijven zolang er Islam is. Als het hoofd eenmaal is geïnfecteerd met het Islam virus blijven er gekke dingen kunnen gebeuren. En het Islam virus is helaas ook moeilijk te deprogrammeren. Het is een aanjager van negativiteit, zoveel is duidelijk.

 3. SlimK1nd

  Als het waar is… en dat is een hele grote “als”… dan ben ik bijzonder tevreden. Dit vreselijke monster is niet alleen iemand die inspireert en anderen opstookt, hij heeft zelf ook bloed aan zijn handen. Hij kreeg een jonge, Amerikaanse, Christelijke aid-worker als slaaf. Misbruikte, verkrachtte en mishandelde haar een tijdje. Hij besteedde allerlei extra aandacht aan haar, want ze was Amerikaans en Christelijk. Daarna vermoordde ie haar, omdat de US ambassade probeerde haar vrij te kopen. Ik hoop (van ganser harte dat het waar is)… en dat ie vreselijk veel geleden heeft.

 4. Nasrani

  Zou geweldig nieuws zijn! Nu nog zijn volgelingen.

 5. van Urk

  Die kerel heeft 9 levens. Hij was al vaker dood geweest. In juni 2016 werd hij gedood in Raqqa. En in oktober 2016 was ie doodziek!? Eerst zien dan geloven.

  1. Mees

   Proest, van Urk toch.
   –Eerst zien dan geloven–

   1. van Urk

    Mees@ 🙂

 6. Lambertus

  Ik weet een prima opvolger voor deze Abou de Bakker.
  Lijkt me echt iets voor Tovek (Tofik) Dibi, heeft hij eindelijk werk en zijn wij van hem af.
  Daar zal Henk Bres het wel mee eens zijn denk ik.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.