Thierry Baudet neemt de kiezer tenminste wél serieus en lost nu al een verkiezingsbelofte in!

Bij de meeste partijen zijn verkiezingsbeloften alleen maar bestaand tijdens de campagne: daarna verdwijnen ze als sneeuw voor de zon en zie je ze vier jaar lang niet terug. Gelukkig blijken toch niet alle politici helemaal maling te hebben aan hun beloftes.

Genoeg Nederlanders – of zeg maar gewoon wereldbewoners – hebben geen enkel vertrouwen meer in de politiek. Hoewel we het er uiteindelijk toch mee zullen moeten doen, hebben ze daar wel zo hun redenen voor. Het meest valide argument om de politiek de rug toe te keren is het feit dat alle beloftes waarmee politici zich laten verkiezen na de grote dag toch weer in de prullenbak belanden. Dat is ook niet zo gek: ze hebben hun baan weer voor een paar jaar veiliggesteld en kunnen zich weer gaan richten op hun eeuwige zelfverrijking.

Zo extreem is het gelukkig niet, maar dat er zéér losjes om wordt gegaan met campagne-uitspraken is een voldongen feit. Steker nog: in de meeste gevallen worden ze gewoon keihard gebroken. Wil je niet geheel teleurgesteld worden, dan moet je als kiezer zulke beloften natuurlijk met een korreltje zout nemen. Vanzelfsprekend verwachtte niemand het bedrag handje-contantje te krijgen toen Rutte beloofde dat iedere Nederlander 1000 euro zou krijgen. Zo letterlijk hoeft het allemaal niet te worden uitgevoerd, maar wat je wél verwacht is dat Mark dan zijn uiterste best zal doen om dit land te laten profiteren van de betere tijden. Daar komt vooralsnog dus bar weinig van terecht: hoewel de economie prima draait, merkt de gemiddelde Nederlander daar zelf nog veel te weinig van. En dát is wel iets wat je onze premier kwalijk moet nemen, zelfs al zegt hij sorry.

Gelukkig zijn er ook nog politici die wél in staat zijn te onthouden wat ze vóór 15 maart zeiden. Thierry Baudet beloofde zijn piano naar het Binnenhof te verhuizen wanneer zijn partij, Forum voor Democratie, in de Tweede Kamer zou komen. Nou, het heeft zo mogen zijn: de kiezer besloot dat het tijd was om de nieuwe partij niet met één, maar zelfs met twéé zetels te verwelkomen in het hart van onze democratie. Nu vele nieuwe kamerleden bezig zijn met het inrichten van hun werkkamers, lost Baudet zijn – weliswaar ludieke – belofte in. Jawel, donderdagochtend werd het instrument dan toch echt bezorgd! Vanaf nu kan Nederland dus niet enkel genieten van de foto’s van Baudet op zijn vleugel, maar misschien af en toe zelfs van een muzikaal hoogstandje. En het heeft de belastingbetaler geen cent gekost!

Natuurlijk ging het hier om een puur symbolische belofte waar dit land nou niet per se beter van wordt. Dat is echter wel precies waar het om draait: de symboliek. In een tijd waarin 99% van de politici gewoon maling heeft aan wat ze je tijdens de campagne beloven, zijn er nog mensen die het signaal afgeven van ‘wij doen wél wat we beloven’. En of dat nou het verlagen van de belastingen of het binnenhalen van een piano is, het is essentieel om een vertrouwensband met je kiezer te creëren. Alleen zó zorg je ervoor dat die volgende keer niet meteen overloopt naar de tegenpartij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. van Urk

  Tja, en zo heeft Rutte zijn leugens weer naar het binnenhof meegenomen voor de volgende vier jaar.

 2. Hendriekus

  Ik zie die fluim liever achter een piano dan in de tweede kamer.

  1. Floris

   Daar hebben we weer een zielig ventje. Laat me raden: je bent zelf een fluim.

  2. Hendriekus

   Val je op zijn lekkere kontje Floris? Dat mag hoor. Vrijheid blijheid en iedereen plezier.

   Ik heb liever een politicus met hersens.

   1. Floris

    Baudet heeft meer hersens dan de meeste van die fluitketels in de 2e Slaapkamer.

    1. Hendriekus

     En met zun anus omhoog komt hij nog leper over, is het niet Florisantje?

     1. Floris

      Heb je homo-erotische fantasieën, Henkie?

     2. swetsnek

      o o henkie wat ben je er eentje lol zit de kunstlul nog wel lekker

     3. Hendriekus

      Ik vind net als jij die Boudoir best een lekker kereltje, Flora. Het liefst zie ik hem op de piano liggen of een moppie spelen. Als hij verder zijn mond maar houd.

      Jiij hoort hem ook graag lullen. Das wel een probleem.

     4. Hendriekus

      Hee Zwetskont, ervaring met kunstlullen? Vertel ons er alles over kerel.

   2. swetsnek

    maar dat lekkere kontje is jou dus ook wel opgevallen mooie homo hahaha

    1. Freud

     Sodemieter toch eens op met die flikkerpraat, mietjes en richt je op het treurige item waarmee die Jesus hierboven komt aanschijten met een air alsof de wereld voor de ondergang behoed is. Dit kan alleen ironisch of sarcastisch bedoeld zijn. Ik begrijp het wel hoor: aan G.W. is geen eer meer te behalen, hij is de kampioen pluche-plakker van de Kamer. A4-tje en anders niks. Nee, Baudet, dat is de toekomstige leider van ons “kut, kloten- (vul maar in)” landje. Toch is Baudet vergeleken bij Wilders een lichtgewicht. Deze hedonist en poseur gaat geen harde uitspraken doen, veel te bang voor zijn mooie smoeltje. En als je geen mini- le Pen wilt zijn wordt het echt niks. Werkelijk, als ik B. maar zie of hoor heb ik de neiging om te roepen: Leve Wilders!!

 3. Beukman

  Nog een mazzel dat Baudet geen drummer is.

 4. Guus Geluk

  Je kunt ook overdrijven.

 5. rosmalen53

  Lekker belangrijk zeg,wat boeit mij die piano.
  Verwaande kwast die daar alleen maar zit uit eigenbelang,doet geen ene reet aan echte problemen zoals de islam,durft hij niet bang voor beveiliging.
  Hij kan nog niet in de schaduw staan van Wilders,echt iemand met ballen en die alles al jaren terug goed heeft gezien,voelt zich de betere tokkie met z’n Latijns geleuter

  1. Floris

   Hij is tegen de massa-immigratie van kanslozen (daar horen de meeste moslim-immigranten ook bij). Hij is wat slimmer dan Wilders en roept geen rare dingen zoals kopvoddentax, maar reken maar dat hij geen islamvriend is.

 6. Kees1973

  Wat een onzin dit… Ik weet dat ze hier bij de redactie iedere keer klaarkomen als Baudet een scheet laat, maar dit gaat wel heel ver. Zo kan iedereen lekker “verkiezingsbeloftes” vervullen. Was die piano een breekpunt in een eventuele formatie?

  1. Hendriekus

   Ze vinden bij de redactie Teddy Boudoir een lekkere vent en dat vinden Flora en Zwetskont ook. Laat ze nou toch lekker. Zolang die fluim alleen maar met zun piano bezig is hoor je mij niet piepen.

   1. Nederland-op1

    Je bent gewoon bang dat het FvD over 4 jaar veel groter wordt dan nu. De meeste dingen die Baudet zegt klinkt mij als muziek in de oren. Hij is net begonnen dus geef hem de kans en de tijd om de boel in de tweede kamer eens wat op te schudden. Ik kan niet wachten tot die linkse ellende voorbij is.

    1. Kees1973

     Weet niet goed of jouw commentaar op Hendriekus of op mij is gericht, maar hopelijk heb je door dat mijn commentaar geen kritiek bevat op Baudet zelf. Is puur kritiek op de berichtgeving hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.