Hoppa: gestoorde extremist die aanslag Manchester 'eigen schuld' vond uit zijn dorp gejaagd en gearresteerd

Hoppa: gestoorde extremist die aanslag Manchester 'eigen schuld' vond uit zijn dorp gejaagd en gearresteerd

Burgers én de overheid van het Verenigd Koninkrijk laten nog eens even zien dat ze het absoluut niet zullen toestaan dat iemand op welke manier dan ook de gruweldaden in Manchester probeert goed te praten.

Terreurdaden an sich zijn aan verschrikkelijk genoeg, en al helemaal als daarbij zoveel mensen, waaronder talloze onschuldige kinderen, omkomen. De gruwelijkheden houden tegenwoordig echter niet op bij het plegen van de aanslagen zelf. Zonder uitzondering zijn er nu altijd wel mensen die het op één of andere manier klaarspelen om terreur niet te veroordelen, maar om het met feest te onthalen of zelfs goed te praten. Dat aanstichters van terreur als ISIS en Al-Qaida dat doen verbaast niemand, maar het wordt pas echt ernstig als mensen in onze eigen landen dit gedrag gaan vertonen. En laat dat nu precies zijn wat er telkens gebeurt.

Mijn afschuw kon niet groter zijn bij de bomaanslag op het popconcert in Manchester. Een aanval plegen op militairen of agenten - mensen die zich tenminste nog enigszins kunnen verdedigen - is al tot daar aan toe, maar op weerloze kinderen.. enfin, om zoiets te kunnen doen moet je wel echt voor de volle 100% overtuigd zijn van je giftige ideologie. Dat was Hamza Siddiq ook, de Schot die zich enkele jaren geleden bekeerde tot de Islam en sindsdien helemaal geradicaliseerd is. Lees zelf maar wat deze gek recentelijk schreef op Facebook:

[caption id="attachment_168038" align="aligncenter" width="450"]Bron foto: Facebook Bron foto: Facebook[/caption]

Oftewel: hoewel hij dit bloedbad niet de "allerbeste manier" vond is deze hele gebeurtenis wel gewoon eigen schuld van de Britten om de daden van hun overheid. Dus stop met het bestrijden van terreurgroepen in het Midden-Oosten, het ontvoeren van moslimkinderen - huh? - en nog een hele waslijst aan eisen, en dan blijft het Verenigd Koninkrijk de volledige gruwel van de jihad bespaard tot die aan het Kanaal klaarstaat.

Hoe krankzinnig moet je wel niet zijn om zoiets ook maar te kunnen bedenken? Niet zo heel erg kennelijk, want dit sentiment leeft bij genoeg mensen die zich hebben laten hersenspoelen door het islamisme.

Meestal blijft het verhaal hierbij, maar deze keer kreeg het nog een staartje, en niet bepaald in het voordeel van Siddiq. De Britten hebben het namelijk zo gehad met de uitspraken van de extremist dat buurtbewoners zijn wens - "Allow muslims to leave for muslim lands" - besloten in te willigen. De bewoners van het Schotse Tesco vertelden hem daar nooit meer terug te komen, waarna deze Facebook-jihadist op sokken met de staart tussen zijn benen Schotland uitvluchtte. En dat terwijl hij enkele dagen daarvoor al even opgepakt was om zijn woorden: hij is dus voorlopig weer op vrije voeten, maar kan nog een zaak tegen zich verwachten om deze krankzinnige uitspraak. En dat is natuurlijk helemaal prima: aanpakken dit soort types!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties