Woordvoerder Politie Amsterdam rakelt heikel punt weer op: “hoofddoekjes bij politie bespreekbaar maken”

De mediastorm van een paar weken geleden over het voorstel van Pieter-Jaap Aalbersberg om hoofddoekjes bij de politie toe te staan staat iedereen nog in het geheugen gegrift. De commotie die ontstond toen een Amsterdamse agente op eigen houtje een hoofddoek ging dragen was niet van de lucht.

De storm rond het Amsterdamse politiekorps is nog niet gaan liggen of er steekt weer een nieuwe op. Als het aan de Politie Amsterdam ligt tenminste. De diversiteitslobby weet van geen ophouden. Die hoofddoek moet en zal er komen. En daarbij maakt het dus blijkbaar niet uit dat zo’n beetje heel Nederland woest reageerde op deze absurde voorstellen van een tijdje terug.

Na het opstootje in Osdorp, toen een vrouwelijke diender besloot een hoofddoek te dragen tijdens haar dienst, had het toch wel duidelijk mogen worden hoe de maatschappij over het uniform van de politie denkt. De vrouwelijke agent die op 20 mei met haar particuliere actie iedereen boos maakte kreeg daarom ook een stevig gesprek met haar chef.

Hardleers, zo zou je de Amsterdamse politie wel kunnen noemen. In een interview met Het Parool vanmorgen lanceerde Ellie Lust, de officiële woordvoerder van het Amsterdamse politiekorps, gewoon weer het zelfde idee! Dat is op zijn minst vreemd te noemen. Want de korpsleiding verklaarde tegenover de Telegraaf destijds het volgende:

„Wij gaan met betrokken wijkagente in gesprek. Betreft een individuele actie. Ons uniform is lifestyle-neutraal, daar verandert niks aan.”

In haar interview met Het Parool gooit Ellie het balletje gewoon weer op:

Het gaat voorlopig niet gebeuren, maar ik vind wel dat we het er over kunnen hebben. Gewoon op een beschaafde manier, rustig de voors en tegens naast elkaar zetten. Het wordt vaak meteen zo lelijk,”

We hebben het er over gehád, Ellie. Uitgebreid. Dit gaat niet gebeuren. Niet ‘voorlopig niet’, maar gewoon niet. En Pieter-Jaap Aalbersberg, hou jullie woordvoerder een beetje in het gareel. Of doet de woordvoerder van het korps deze uitspraak namens de korpsleiding? In het laatste geval: hou op met het propageren van een diversiteit waar niemand op zit te wachten.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. swetsnek

  Tuurlijk geef die pot ook nog effe meer tv zendtijd niet te geloven

 2. cmsuijkerbuijk

  Diversiteit: Dodelijk gif voor de samenleving! De beste persoon willen we hebben voor een functie. Niks meer, niks minder!

 3. Sniper666

  Op staande voet ontslag voor Ellie Lust. Ze weet hoeveel commotie er was. Hoe kun je zo dom zijn er weer over te beginnen?

  1. corfo

   Sniper666.
   Dat mens van Lust is nu eenmaal niet wijzer.

 4. Pedrito

  Ellie lult er weer lustig op los. Kortom er komt weer eens de nodige ondoordachte onzin uit dat potkoppie. Waarschijnlijk familie van Anne Zeer

 5. Beukman

  Ellie Lust merkt op:
  “Het gaat voorlopig niet gebeuren, maar ik vind wel dat we het er over kunnen hebben. Gewoon op een beschaafde manier, rustig de voors en tegens naast elkaar zetten. Het wordt vaak meteen zo lelijk,””

  En zo is het, Ellie! Hier op DDS is het ook best lelijk geweest.
  Altijd weer interessant om te merken hoe wordt gepoogd om mensen monddood te maken die oproepen tot een normale discussie. Althans, als het een onderwerp betreft dat op de lijst van Verboden Begrippen staat. Die lijst wordt tegenwoordig standaard als inlegvel gevoegd bij de catechismus van de neo-politieke correctheid.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Leuk detail. Als het aan de islammeren ligt donderen ze Ellie Lust meteen van een hoge toren af als lesbo. Ze weet waarachtig niet wat ze zegt. Hup, op staande voet ontslag.

   1. Beukman

    Doe niet zo hysterisch, @Sniperd. En dat roepen om iemands ontslag is ook al zo ontzettend kinderachtig. Die vrouw geeft gewoon een afgewogen mening.

    Hier. Een Americaanse Sniperd wil Bill Maher laten ontslaan omdat die in een grap het woordje “nigger” heeft gezegd. Naargeestige ventjes, die Sniperds.

    https://www.washingtonpost.com/news/arts-and-entertainment/wp/2017/06/03/bill-maher-faces-calls-for-firing-after-using-the-n-word-on-his-hbo-show/

    1. Sniper666

     @ Beukman

     Nee dat is niet hysterisch, dat is nou realistisch. Een begrip dat beukmensen niet kennen. Die vrouw is woordvoerder en hoort dergelijke meningen NIET te ventileren. De zak en wel meteen!

     Links naar WAPO worden niet bekeken.

     1. Beukman

      @Sniperd
      Dus omdat jij de Catechismus van de neo-politiek correcte Rechtse Kerk met hierin een uitgebreide fatsoenssectie van Hoe-heurt-het-eigenlijks op je nachtkastje hebt liggen, mag een woordvoerster van de politie niet hardop vinden dat er over een bepaald onderwerp best een discussie mag plaatsvinden?

      Schuif je gordijnen opzij, bange man. Zet een paar ramen tegen elkaar open. Ontgrendel de voordeur en waag jezelf buiten. Heus, het valt allemaal reuze mee met die enge wereld.

     2. Floris

      “Schuif je gordijnen opzij, bange man. Zet een paar ramen tegen elkaar open. Ontgrendel de voordeur en waag jezelf buiten. Heus, het valt allemaal reuze mee met die enge wereld.”
      —————————————————–
      Aldus sprak de man die z’n kop zo diep in het zand heeft gestoken dat een struisvogel er jaloers op zou worden.

      Whoehahahahaha…

     3. Sniper666

      @ Beukman

      U heeft geen argumenten en nu gaat u zo tekeer. Arme gutmensch.

     4. Beukman

      @Sniperd
      Medelijden is jouw deel, bange man. Geef nu eindelijk maar eens antwoord op de vraag waarom een woordvoerster van de politie niet hardop mag vinden dat er over een bepaald onderwerp best een discussie mag plaatsvinden.

      Of geef gewoon toe dat het niet mag omdat het een van de dogma’s van de Rechtse Kerk is die zulks verbiedt. Over dogma’s wordt binnen de betreffende kerk immers, zoals je weet, niet gediscussieerd.

     5. Floris

      @ Beukman: Over hoeveel linkse dogma’s blokkeren de linksfascisten al decennialang de discussie?

      Hypocriet.

     6. Sniper666

      @ Beukman

      Definitie woordvoerder m/v

      Als woordvoerder vorm je een schakel tussen de organisatie waar je voor werkt en de media. Je hebt veel contacten met journalisten en redacteuren. Het is jouw taak om nieuws over jouw organisatie zo goed mogelijk toe te lichten of daarover informatie te verstrekken.

      Beste Beukmans, lees het eens een paar keer, misschien valt het kwartje dan…

     7. Beukman

      @Sniperd
      Deze woordvoerder spreekt geen voorkeur uit voor wel of geen hoofddoek. Zij zegt slechts dat er niks mis is om hierover een rustige discussie te voeren.
      Waar ben jij eigenlijk bang voor, oelewapper?

     8. Sniper666

      @ Beukman

      Het is niet aan haar deze kwestie ter sprake te brengen. Ze moet professioneel het woord voeren voor de politie, meer niet. En aangezien ze nu ver buiten haar boekje gaat verdient ze de zak. DomBeukje…

     9. Beukman

      In een interview, gegeven in haar gewone burgerkloffie, mag zij best zeggen dat zij vindt dat het geen kwaad kan als er over bepaalde dingen een gezonde discussie wordt gevoerd, @Sniperd.

      Misschien moet jij die katechismus van de Rechtse Kerk eens overboord gooien. Die fatsoensrakkerij van je past je niet. Oproepen om iemand te laten ontslaan wier woorden jou niet zinnen, is zelfs ronduit pathetisch.

     10. Sniper666

      @ Beukman

      Als Ellie Lust is ontslagen mag ze zeggen wat ze wil. Maar, omdat de dame een mediafiguur is geworden, moet ze bewust omgaan met wat ze zegt. In uniform, en zonder. Dus ontslaan die hap en wel direct want ongeschikt als woordvoerster van politie. Dit is mijn oordeel en daar moet u het mee doen.

     11. Beukman

      Zij *gaat* bewust om met wat ze zegt, @Sniperd. Maar het is nu eenmaal onmogelijk om iedereen te vriend te houden. Met name de policor meute van de Rechtse Kerk heeft zeer lange teentjes, en weegt ieder woord af langs de meetlat der Verboden.

      Laten we blij zijn dat er nog ferme vrouwen als Lust bestaan, die lak hebben aan al die maniertjes en fatsoensrakkerijtjes, en de schuimbekkers negeren alsof deze niet bestaan.

     12. Sniper666

      @ Beukman

      Nee Beukman, ze gaat helemaal niet bewust om met wat ze zegt. Zij met haar geaardheid moet beseffen dat de islammeren een hekel aan haar hebben. Ze ziet niet in dat ze de islammeren helpt in hun streven onze cultuur te islamiseren. Islammeren gooien homo’s en lesbo’s van een toren! Ellie is verschrikkelijk dom om de islam te faciliteren.

      Wat is er trouwens in Londen aan de hand? Weer slachtoffers door de religie van de vrede? Een maffe wegkijker is u Beukman. U beseft pas wat een ramp de islam is als u persoonlijk getroffen gaat worden denk ik? Als het kromzwaard in uw nek staat. Of capituleert u meteen en gaat u zelf een bidplek op uw voorhoofd kweken?

      U heeft dringend psychiatrische hulp nodig. U blijft ontkennen dat als je rook ruikt, hitte voelt en het hoort knetteren dat het wel eens vuur zou kunnen zijn. Het vuur dat tracht onze cultuur te verbranden heet islam. Doe die oogjes nou eens open man!

    2. toetssteen

     Man stick to the subject!!!
     Uniform? zegt dat iets? Uni form?

     Buiten dat is zo’n domme sjaal ook nog eens gevaarlijk. Grijp daar iemand aan vast en wurgen is een eitje.
     Das bij de politie is een veiligheidsdas, trek eraan en hij laat los. kopvod zit om je strot.

  2. cmsuijkerbuijk

   Zij heeft, als officiële woordvoerder van de Amsterdamse Politie helemaal niéts te vinden, doch slechts te verkondigen, wat de leiding mede te delen heeft. Als zij wil zeggen wat zij vindt, dan trekt zij dat politie-uniform uit en vertelt dán, als privépersoon, wat zij hiervan vindt. Duidelijk niét geschikt voor haar taak!

   1. Beukman

    Noem je dat dan een poltieuniform wat zij aan heeft tijdens het interview, @Suijkerbuijk?

    http://www.parool.nl/amsterdam/ellie-lust-ik-probeer-mijn-merk-te-bewaken~a4498721/

   2. corfo

    cmsuijkerbuijk.
    Klopt wat u zegt; maar het zou óók nog wel eens kunnen zijn dat zij deze domme opmerkingen maakt op “gezag” van de politie-“top”. De z.g. politie-top in Nederland is n.l. zó ongelooflijk stom maar vindt zichzelf zó ongelooflijk goed, dat ze iemand anders de kastanjes uit ’t vuur laten halen. Politie-top (een échte dus) bestaat niet in dit landje. Als je bijv. een figuur als Aalbersbergen hoort praten, die gun je zo’n kind toch een Fanta ?! Stelletje nietsnutten.

 6. van Urk

  Alweer een BNN,er die ons land probeert te slopen. Als een islamitische burger met zijn beklag aan het Nederlands publiek geen voet op aarde kan zetten wordt er meteen als tweede optie een bekende Nederlander naar voren geschoven om het woord te doen. Waar bemoeit Ellie Lust toch mee en waar komt die meelevendheid van moslims en belangstelling van hun religie toch de laatste tijd opeens eigenlijk vandaan? Voor andere religieuzen is er nog nooit zoveel publiekelijk voor gevochten. Niemand die openlijk opkwam voor de poldertaliban, de belaagde Jood of de eenzame boeddhist die ook weleens gediscrimineerd wordt of zich onwenselijk “weggezet” in de maatschappij begon te voelen.

 7. Floris

  Een voorspelling uit 1990:

  “Toen de politieke en de sociale toestand zich tegen hem begonnen te keren, is de als moslim geboren en getogen auteur zijn islamitische land ontvlucht, waarna hij een aantal jaren reisde alvorens in Europa een toevluchtsoord te vinden. Omdat hij twee levens heeft geleid, waarvan het tweede in Nederland, bekijkt hij de Nederlanders en hun aandoenlijke optreden, hun misplaatst optimisme en hun gedesoriënteerde drang tot verantwoording van een kant waar zij zelf een een dode hoek in hun blikveld hebben.
  De auteur toont aan dat de Nederlanders, als ze in hun beleid tegenover de moslims, en misschien ook tegenover zichzelf, geen drastisch andere koers gaan varen, onvermijdelijk hun eigen cultuur te gronde zullen richten, die dan zal worden verdrongen door de cultuur van de islam. En in het ergste geval zullen zij moeten constateren dat ze hun toch al verstikkend kleine landje letterlijk hebben weggegeven. De auteur belicht zijn onderwerp vanuit diverse invalshoeken en toont met behulp van vele voorbeelden aan dat wat een vergezochte speculatie lijkt in feite al nabije toekomst is.”

  http://www.dbnl.org/tekst/raso001onde01_01/raso001onde01_01_0001.php

 8. HaZ

  Ellie Lust zegt nooit iets wat ze niet wil zeggen, ze handelt eenvoudig in opdracht van haar meerderen bij het Amsterdamse politiekorps. Dus er zijn hier 2 opties voor haar optreden: Of ze spreekt als prive persoon en in dat geval dus zeker niet in uniform…., of ze spreekt i.o.v. haar korpschef. In het 1e geval nemen we dat voor kennisgeving aan, echter in het 2e geval trekken we de korpschef ff achterover en confronteren die met zijn eerdere uitspraken hierover.

 9. henk vintage

  Hallo Ellie: Er zijn geen voors alleen maar tegens.

 10. nienke

  Gewoon blijven doordrammen, god god wat heb je toch een zieke figuren rond lopen.
  Dit soort figuren maakt de hele Ned. samenleving kapot en dat werkt notabene bij de politie.
  Kan me voorstellen als je dit soort uitspraken doet dat men geen enkel respect meer heeft voor de politie, het wordt daar een chaotische bende als het het al niet is.
  Joden met een keppeltje, hindoes met een tulband, islamitische vrouwen met een hoofddoek, christenen met een kruisje, of is het alleen maar bedoeld voor islamitische vrouwen met een hoofddoek.
  Mensen die bij de politie werken en deze onzin uitkramen deugen niet voor hun vak, meteen ontslaan.

  1. van Urk

   Zijn ze eindelijk verlost van het juk van het vredelievende christendom door die automatisch weg te zetten gaan deze linkse religiehaters zich liefdevol inmengen met een veroveringsreligie. Snapt u het nog? Ik niet!

 11. Nasrani

  D66 doosje! Dit kun je verwachten hoor.

 12. TheGrimReaper

  Is er dan werkelijk NIEMAND die de (linkse) wegkijkende idioot Beukman niet definitief doodzwijgt hierzo??
  Is er dan werkelijk NIEMAND die dat zielige figuur zat wordt??

  1. Sniper666

   @ TheGrimReaper

   Beukman is de huistrol en leert on hoe de 020 gutmensch denkt.

 13. Ruud562

  Zeg Ellie, zullen we eens de cartoons over de profeet Mohammed bespreekbaar maken, ze weer eens publiekelijk tonen???! Of de te vele moordaanslagen??!! Hey Ellie, .. Ellie…??!!!

 14. Seneca

  Ik denk dat zij momenteel geilt op naakte meisjes met slechts een hoofddoekje.

 15. Pielo

  Sniper666 heeft groot gelijk. Die doelgroep waar ze zo strijdlustig voor op komt gooien haar en haar lesbische vriendinnetjes het liefst op de brandstapel.

  Maar wat maakt het ook uit: Nederland is allang naar de kloten.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Deugen loont in Nederland
  Je krijgt er in NL zelfs prijzen voor.

  http://www.at5.nl/artikelen/169236/ellie-lust-winnaar-jos-brink-oeuvreprijs-2017

  In een gezonde samenleving spoort de politie daders op, levert ze uit aan een rechter die de boef keihard aanpakt.
  In een orwelliaanse samenleving arresteert de politie cartoonisten (Nekschop), dreigt ze uit te leveren aan hun islamitische slagers als ie niet stopt en wordt het allemaal gelegitimeerd door een D’66 rechter.

  De politie in Rotherham liet 1400 meisjes jarenlang verkrachten door islamistische folter bendes.
  De politie vond diversiteit en thought crimes namelijk belangrijker dat het kapotte leven van al die meisjes en hun ouders, broertjes, zusjes, vrienden.

  Wat een klote maatschappij zijn we geworden
  I

 17. Pjotter

  Baudet krijgt gelijk, die hoofddoek komt er uiteindelijk toch.

 18. Duckday

  Het lijkt dat Amsterdam een vrij staat is waar iedere ambtenaar maar kan doen en uitspraken mag spuien Heeft deze woordvoerder wel eens goed gekeken naar UK en de grote zooi die daar heerst van het volledig doorgeslagen beleid Waarom tikt haar leiding gevende haar niet op haar vingers Waarom zoekt ze geen land uit waar dit zonder meer kan gedragen worden Wat bezielt zo iemand om dit weer ter sprake te brengen is dit met overleg gedaan met de minister van Justitie of denkt ze het is toch een rotzooi daar het maakt niks uit Nee had toch van deze dame verwacht iets meer verstand over dit onderwerp

  1. Floris

   “Waarom tikt haar leiding gevende haar niet op haar vingers”
   ——————————————————————-
   Omdat dat ook een landverrader is.

 19. Verlazques

  Zoals gewoonlijk zijn ze bij de politie weer de grootste wetsovertreders. Religieuze symbolen zijn verboden bij wet, maar daar hebben ze in Amsterdam zoals gewoonlijk maling aan. Zij denken dat ze hun eigen staat en wetgeving hebben, zootje overbetaalde commedianten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.