Zo ver zijn we nu: Iraanse vrouw waarschuwt dat Europa in rap tempo islamiseert

Vanuit wiens perspectief je er ook naar kijkt, Europa heeft nog nooit een periode meegemaakt waarin de islamisering zó snel ging.

De verovering van de Balkan door de Turken, het innemen van het Iberisch Schiereiland door de Moren: het zijn allebei voorbeelden van gebeurtenissen die aanzienlijke delen van Europa aan de islam en haar aanhangers onderwierpen. Hoewel je daar als inwoner van die gebieden natuurlijk niet vrolijk van werd, had men – volgens het recht dat toen gold uiteraard – in principe recht daartoe: de gebieden waren veroverd, dus was het aan de veroveraars om te bepalen of ze de lokale bevolking overlieten aan hun eigen gebruiken of dat er tot bekering overgegaan zou worden.

Hoe anders is dat nu wel niet. Wij zijn – althans nog niet – veroverd, maar zijn juist zo gul om mensen uit andere streken hier te laten wonen en zo dom om niet te eisen dat ze integreren. Wij hebben als Europeanen geen enkele verplichting om ons te gaan zitten aanpassen aan de gebruiken van nieuwkomers, maar doen dit toch: in tegenstelling tot eeuwen geleden gebeurt dit geheel vrijwillig – althans, vele elementen in onze maatschappij dragen eraan bij. Zelfislamisering noemen we dat ook wel.

Dat heeft inmiddels enorme proporties aangenomen, want hoewel slechts 6% van de Nederlanders moslim is, pakken scholen, politici, supermarkten en vele anderen groots uit om de Mohammedanen op elk mogelijke manier in de watten te leggen: het is een kwestie van tijd tot zaken als het Suikerfeest tot officiële feestdag verklaard worden. Vergelijk dat maar eens met joodse gebruiken: hoewel Nederland tot de jaren ’40 een aanzienlijke joodse bevolking had en onze cultuur veel joodse elementen kent, hebben we nooit joodse feestdagen aangenomen. Waarom moeten we dat met de islam dan wel doen?

Dat is echter mijn visie – en ongetwijfeld die van vele andere Nederlanders – maar het is altijd goed om met een andere bril te kijken. En welke bril is nou geschikter dan die van Darrya Safai, die jaren geleden het streng-islamitische Iran ontvluchtte en dus als geen ander weet hoe een geïslamiseerde samenleving eruitziet.

Je zou verwachten dat het voor de mensenrechtenactiviste hier de hemel op aarde moet zijn, maar de werkelijkheid is heel anders. Ze woont in België en ziet daar met lede ogen aan hoe Europa langzaam maar zeker meer en meer elementen uit de islam omarmt:

Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

Haar advies is om eindelijk eens de handen ineen te slaan, het gevaar te erkennen er daartegen op te treden:

Safai ontvluchtte Iran omdat daar de vrijheden van de inwoners steeds meer werden ingeperkt. Nu ze in België woont, vindt ze dat Europa zich moet verdedigen. “Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Als we die niet bewust bewaken, kan het zomaar verloren gaan. Ik vind het jammer dat alleen bepaalde groepen in de politieke partijen nu die vrijheden lijken te willen bewaken, want de manier waarop dat gebeurt is niet verbindend. We moeten allemaal die vrijheden bewaken.”

Dat lijkt me duidelijke taal, en we moeten niet vergeten dat zij weet waarover ze spreekt. Onze linkse politici blijven echter stug volhouden dat het allemaal ‘wel meevalt’ met die invloeden: ik ben benieuwd hoe ze daarop terugkijken zodra ze niet meer als mediastunt vrolijk mee willen doen aan de Ramadan, maar dit gewoon moeten doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. van Urk

  Deze vrouw ziet wat politici niet (willen) zien. Daarom zien ze niet dat deze vrouw ook de WAARHEID vertelt. Deze vrouw zorgde trouwens ook nog in Rio Janeiro tijdens de olympische spelen voor veel ophef toen zij tijdens de vollybalwedstrijd tussen Egypte en Iran een spandoek liet zien met de tekst: “Laat Iraanse vrouwen hun stadions betreden”.

 2. Ritter

  Darrya Safai en anderen waarschuwen voor de sluipende islamisering maar de politieke elite en vooral de gevestigde media blijven ziende blind en horende doof.

  Geert Wilders waarschuwt al jaren voor de sluipende islamisering maar die word door de politieke elite als “extreem” bestempeld en geboycot.

  Iedereen met gezond verstand ziet hoe Nederland (Noord/West Europa) de afgelopen 10 is veranderd en aan het islamiseren is.

  Ieder jaar weer meer islamitische terreuraanslagen; meer moskeeën; meer islamitische scholen; meer eerwraak gevallen; meer vrouwenbesnijdenissen; meer kinderhuwelijken en zelfs meer Sharia rechtbanken voor burgerlijke rechtszaken.

  “De islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is.”
  http://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

 3. HaZ

  “Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw
  Darrya Safai”
  Dit soort statements zouden eens wat meer opgepikt moeten worden door de moslimknuffelaars, die tenslotte “vrijheid” als vanzelfsprekend schijnen te vinden.

 4. Floris

  Links is toch ook volkomen doof gebleven voor Ibn Warraq, Wafa Sultan, Hafid Bouazza en Hirsi Ali om maar eens een paar namen te noemen?

  De cultuurmarxistische hersenspoeling zit zo diep dat ze totaal niet meer voor rede en realiteit vatbaar zijn. Ze denken het beter te weten dan deze ervaringsdeskundigen die bovendien hun waarschuwingen uitstekend hebben onderbouwd.

  Er valt met hen met niet meer te praten. Dat stadium is helaas gepasseerd. En eigenlijk is dat al heel lang geleden gebeurd. Nu zal de wal het schip moeten keren en zo niet, dan is West-Europa verloren.

  1. van Urk

   Floris@ Ze geloven zo hard in hun eigen ideologisch gekleurde waarheid dat zij niet meer eens beseffen dat rechts of deze moslimvrouwen ook weleens gelijk kunnen hebben.

   1. Floris

    @ Van Urk: Inderdaad.

    En ze hebben de vrijheid om in hun eigen ideologische sprookjes te geloven, maar ze hebben NIET de vrijheid om West-Europa het moeras in te trekken en zodoende ook de andersdenkenden in het verderf te storten.

    Daarom zal rechts meer moeten gaan doen om dat te voorkomen. Hopelijk kan dat nog langs electorale weg al geven de laatste verkiezingen me weinig hoop.

    1. van Urk

     En onze “nieuwe Nederlanders” blijven de zorgkindjes van de staat: http://www.telegraaf.nl/binnenland/280402237/_Geen_dyslexie_migrantenkind_.html

    2. Ben Zine

     Dat is inderdaad het probleem met links, ze hebben de gore brutaliteit en de “bad attitude” om andersdenkenden hun wil op te leggen en mee te sleuren in hun delusionele waanzin. Ik durf er niet aan te denken hoe dit land er over 20 jaar uitziet.

 5. HaZ

  ‘We sluiten de ogen voor moslimgeweld’
  Met haar bestseller over geweld door jonge moslims doorbrak politieagente Tania Kambouri in Duitsland een taboe. Over de toekomst is ze pessimistisch: ‘Steeds meer burgers bewapenen zich’. Er ontstaan no-goareas. Ik durf daar ’s avonds niet meer alleen te komen.
  http://www.ad.nl/home/we-sluiten-de-ogen-voor-moslimgeweld~acaa2598/

 6. Nasrani

  Worden deze artikelen niet gelezen door guusje, beukje etc?

  1. Floris

   Als het te moeilijk voor ze wordt lopen ze een straatje verder, Nasrani.

   1. Kodi

    En zo moeilijk is het niet het hen te moeilijk te maken. Want argumenten hebben ze niet.

  2. Sniper666

   @ Nasrani

   Linkse struisvogels.

  3. IJscoman

   Nasrani, onze Standaardtrol heb ik in een andere draad -waar hij natuurlijk weer het hoogste woord had- gewezen op dit artikel. Reken er maar niet op dat hij zich hier vertoont of zal reageren. Te laf en te stom, bewust onwetend: zo draait de linkse struisvogel.

   1. Kodi

    Schuldig of niet schuldig en rijp voor zowel het gericht als het gesticht: De linkse wegkijk- en goedpraatpolitici en -trollen (o.a. hier op DDS (namen en rugnummers bij alle weldenkende lezers en schrijvers bekend)). Roept u maar!
    [x] schuldig
    [] onschuldig

    In de Noord-Engelse stad Rotherham zijn tussen 1997 en 2013 1400 minderjarigen mishandeld, ontvoerd en verkracht, blijkt uit een rapport dat gisteren is verschenen. Het misbruik was bekend bij de autoriteiten. Toch werd er niets gedaan. De voornaamste verklaring is dat de politie bang was van racisme te worden beschuldigd. ‘Dat ligt in Groot-Brittannië extreem gevoelig’, zegt Volkskrant-correspondent Patrick van IJzendoorn vanuit Londen.
    http://www.volkskrant.nl/buitenland/hoe-het-kan-dat-1400-britse-kinderen-jarenlang-ongemerkt-zijn-misbruikt~a3726049/

 7. Two Ravens Black Kettle

  Stark onderaan de piramide van de Deugmens/The Regressive Left staat de ‘vreemdeling’ die de waarheid durft te openbaren.
  Deze ‘vreemdelingen’ worden diep gehaat door de deugmensen.
  Deugmensen zijn dan ook de ergste racisten,
  Sterker nog het zijn de enige racisten die ik ken.
  Dave Rubin noemt het “The racisme of low expectations”
  Eddy Terstall de betuttel racisten.
  ‘Vreemdelingen’ zijn leuk zolang ze zielig zijn en geen mening hebben.
  Maar o wee als iemand durft te schoppen tegen de stokpaardjes van de Deugmens.
  Iemand de waarheid durft te vertellen, haar eigen ervaringen op papier zet.
  Dan wordt je – met behulp van de corrupte Fake News Media’ door de gillende en krijsende policor jakhalzen van de piramide geschopt en belandt je zelfs onder het platform waarop de (nog niet gecastreerde) en intens gehate witte man vertoeft.
  En wat blijkt dan keer op keer
  Het zijn die (nog niet gecastreerde) en intens gehate witte mannen die de meisjes en vrouwen en jongens en mannen bij de hand nemen en in de armen sluiten want itt. de Deugmens kijken zij naar het individu ipv. de wereld te vergiftigen met ontmetelijke ijdelheid, wreed PC-denken, censuur en identity politics.

  En daarom zul je de (nog niet door de policor gecastreerde) witte mannen (en vrouwen) en ‘vreemdelingen’ die durven af te wijken van het Orwelliaans manifest der Gutmenschen nimmer aantreffen in corrupte organisaties zoals de MSM (of wat dat betreft de politietop, besturen van universiteiten etc)

  Nope
  Want de ‘Identity Politics and Diversity’ racisten willen alles en iedereen in roepen opdelen en in een rangorde plaatsen
  ‘Diversity, Diversity’ krijsen ze met schuimende lippen
  Maar geen club heeft zo’n hekel aan Diversity of Opinion als deze racistische clowns (die helaas wel hun tentakels overal diep in de gehele samenleving hebben)
  De Gifbalgen van Conformity !

  Diversity Politics is louter een ander woord voor geestdodende eenvormigheid.

  1. Kodi

   Diversiteit? Nigeria zal zwart blijven, China geel. Diversiteit houdt enkel in dat de Europide beschavingen dienen te worden omgevolkt.

 8. nienke

  Gaat U maar rustig slapen, wij zorgen voor UW veiligheid, en deze vreedzame (religie) wil alleen maar VREDE.
  De islam is liefde, vrede, en er zit geen kwaad bij.
  Dit is wat onze politici, politie, ons steeds voorschotelen.
  Hoeveel aanslagen, hoeveel moorden moeten er nog gepleegd worden voordat onze zeer intelligente politici, ons hoofd van de politie die hoofddoeken wilt toe laten het eindelijk eens inzien dat de islam geen geloof is maar een IDEOLOGIE.
  Hun aanwezigheid waar ook ter wereld wordt geweld gebruikt tegen christenen, homo’s, vrouwen, joden, en onschuldige burgers.
  Het wordt toch dagelijks getoond via internet, TV, kranten, hoeveel mensen zij weer hebben opgeblazen.
  Het schijnt hun lust en hun leven te zijn onschuldige mensen de dood in te jagen.
  Maar ondanks alle leed verdriet en wanhoop van de gesneuvelden kijken onze laffe, bange, politici een ander kant op en doen net of er niets is gebeurd.
  Even een bloemetje en een stille tocht en we gaan weer rustig verder met het knuffelen van deze woestijn ratten, wachten op de volgende aanslag, de volgende stille tocht,
  en de volgende speech van Rutte hoe erg hij dit vindt, de HYPOCRIET.

 9. Hank

  We zien allemaal hoe de islam zich in de westerse wereld nesteld
  en ondanks deze waarschuwingen van mensen die hun land ontvluchtte voor de islam,
  wordt er niet door de politiek geluisterd. Het is om te janken….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.