Marine Le Pen definitief vogelvrij verklaard: EU-parlement heft immuniteit op om anti-jihad-uitspraak

Geen categoriejun 15 2017, 20:00
Het Europees Parlement heft de parlementaire immuniteit van Marine Le Pen op omdat ze dát heeft gedaan waarvoor die hele immuniteit nu juist bedoeld is.
Marine Le Pen, de voorvrouw van het Front National en nog even europarlementariër, mag niet meer zeggen wat ze wil. Dat heeft het Europees Parlement - zogenaamd de vertegenwoordiger van de Europese bevolking - vandaag feitelijk besloten. De parlementaire immuniteit die de voormalige presidentskandidate genoot als lid van dit EU-parlement is namelijk verleden tijd voor haar.
Waarom? Heel simpel: omdat ze het waagde om de burgemeester van Nice na de gruwelijke aanslag met een vrachtwagen daar - 86 doden en 434 gewonden, weet u het nog? - een "handlanger van de jihad" te noemen. Vanzelfsprekend bedoelde ze daarmee niet deze burgervader de ISIS-fan eigenhandig de sleutels van de vrachtwagen des doods had overhandigd, maar wél dat hij veel meer had kunnen doen om dit te voorkomen. Ik zou niet weten wat daar op aan te merken valt. Sterker nog: deze uitspraak geldt voor véél meer politici die hun handen niet durven te branden aan strengere migratie- en veiligheidsmaatregelen.
Iedereen zou zoiets dus zonder twijfel moeten kunnen zeggen, en parlementariërs al helemaal. Beschaafde landen kennen namelijk zoiets als 'parlementaire immuniteit', wat in feite inhoudt dat politici nog net iets meer mogen zeggen dan de gewone burger zonder daarvoor meteen aangeklaagd te kunnen worden door allerlei gekrenkte zieltjes. Dat betekent dus dat Marine Le Pen niet alleen aardig gelijk, maar ook gewoon het volle recht had om te zeggen wat ze zei.
Helaas lijkt dat alleen maar van toepassing te zijn als het de Brusselse elite uitkomt. En dat betekent in dit geval: als Le Pen het recht heeft om dit zeggen, neem je haar toch gewoon dat privilege af? Dé perfecte oplossing voor de wegkijkende eurofiel die alleen maar wil horen wat hij zelf ook zegt! Mensen die de waarheid durven te spreken de mond snoeren was nog nooit zó makkelijk. Daaaag, vrijheid van meningsuiting!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten