NRC is boos: ‘Schandalig dat De Dagelijkse Standaard het incident bij Amsterdam CS verdacht vond!’

Het mediakartel heeft zojuist de oorlog verklaard aan ieder kritisch medium dat niet lid is van de ‘gevestigde media’. De casus belli? Het in twijfel trekken van verhalen die wel erg verdacht klinken.

“Zaterdagavond om één minuut over negen meldt @Politie_Adam, het officiële twitteraccount van de Amsterdamse politie, dat bij Centraal Station een incident heeft plaatsgevonden. „Auto tegen muur gebotst. Toedracht nog onduidelijk”. De auto heeft acht mensen geschept. Een aanslag? De Amsterdamse politie meldt een uur na het incident dat er van opzet geen sprake lijkt. Het ongeluk is veroorzaakt door een onwel geworden automobilist.”

Zo begint het NRC donderdag haar relaas over mensen die maar weigeren te geloven dat de aanrijding van acht mensen bij Amsterdam Centraal Station van vorige week géén aanslag was. De toon is gezet, waarna snel allerlei bewijs wordt gegeven dat het écht een ongeluk was (‘De politie verklaarde het!’) en volgens het trotse lid van het mediakartel er geen reden meer kan zijn om te twijfelen aan deze uitleg van de gebeurtenissen.

Daarna begint het: een ellenlange opsomming van allerlei mensen en media die het hebben gewaagd om die verhaal in twijfel te trekken. AT5, Esther Voet (CIDI), GeenStijl, de NS: allemaal zouden ze meewerken aan één grote complottheorie waarbij de schuld voor een niet-bestaande aanslag in de schoenen van moslims geschoven zou worden. Daar blijft het echter niet bij: ook De Dagelijkse Standaard heeft de twijfelachtige eer om door het NRC genoemd te worden in deze publieke executie:

„Waar zijn de camerabeelden? Die hangen op dat plein overal”, vraagt Esther Voet, oud-directeur van de joodse organisatie CIDI. Zij weet dat er drie Israëlische toeristen onder de slachtoffers zijn. Dit „werpt een ander licht op de zaak”, schrijft de rechtse nieuwssite De Dagelijkse Standaard. „We weten van bijvoorbeeld aanslagen in Parijs, Kopenhagen en Brussel dat terroristen zich bij voorkeur verzekeren dat er Joden onder hun slachtoffers zullen zijn.”

Daarmee refereert het NRC aan dit artikel van de hand van mijn collega Tim Engelbart. Daarin gaat hij er helemaal niet vanuit dat dit per se wél een aanslag was, maar brengt hij wel het opvallende feit aan het licht dat drie van de acht gewonden Israëli’s zijn. En laten die nou net het doelwit zijn dat in islamistische kringen de meeste bonuspunten oplevert! Met de kennis die we nu hebben lijkt het uiteindelijk gewoon om dom toeval te gaan, maar zeker op het moment van schrijven – de dag ná het incident – lagen alle opties nog open. Combineer dat met het feit dat er de afgelopen tijd wel erg vaak aanslagen met auto’s gepleegd worden, en je hebt een mogelijkheid die helaas echt niet zo vergezocht is.

Maar voor dat soort overwegingen staat het NRC, alsmede haar broertjes van het mediakartel, natuurlijk niet open. Sterker nog, ze hemelen zichzelf en die broeders nog maar even op door te zeggen dat zij het allemaal wél meteen snapten natuurlijk:

Zodra de politie meldt dat de automobilist onwel is geworden door een te lage bloedsuikerspiegel, nemen gevestigde media deze verklaring over, en vermindert hun aandacht voor het incident. Op sociale media gebeurt het tegenovergestelde: daar is de verklaring van de politie aanleiding voor een geruchtenstroom.

‘Wij zijn slim, zij zijn dom’. Hoe arrogant wil je het hebben, kun je je afvragen. De “gevestigde media” vinden zichzelf heel wat, maar voelen de hete adem van snelgroeiende – en net wat minder politiek correcte – media als De Dagelijkse Standaard wel in de nek. Dat is niet gek: Nederland heeft het duidelijk gehad met het pseudo-objectieve linkse verhaal van media als de NRC, Volkskrant en NOS en geeft steeds meer de voorkeur aan een eerlijker verhaal. Een linkse, op-sterven-na-dode kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen, en dan krijg je dus dit soort rare aantijgingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ni28

  De MSM linkse media kunnen zich boos maken wat zij willen maar het is hun eigen schuld dat mensen hun niet meer geloven. Bij deze incident, als je over incident mag spreken met zoveel slachtoffers zitten zoveel ogen en haken aan dat men het niet meer gelooft in een tijd van aanslagen. De doofpot regeert om de islam niet in de slechte licht te brengen. Maar dat hoeft niet eens meer.

 2. Ni28

  Als mensen boos worden heb je meestal gelijk.

 3. Floris

  Het politieke kartel, het mediakartel en de totale ambtenarij inclusief de politie zijn niet meer te vertrouwen.

  Het is heel erg dat het zover is gekomen. Nederland is Nederland niet meer.

  1. Standaardbinnen

   Kan Floris nog een bewijs leveren van dat ‘staande beleid’ volgens welke de autoriteiten de identiteit van de dader moeten verzwijgen als het een allochtoon of moslim is?

  2. Beukman

   @Floris
   Het alternatieve mediakartel nog het minst van allemaal. Kijk naar de suggestieve berichtgeving over dit ongeval op DDS. Losgeslagen van de werkelijkheid

   1. Standaardbinnen

    De oorzaak van deze merkwaardige duiding van de gebeurtenissen is de islamofobe bril. Elk ongeval of gebeurtenis word gezien vanuit het frame van de paranoide angst voor moslims. Ik las vandaag al een bericht waarin met stelligheid werd beweerd dat de brand in de flat in Londen ook door moslims is aangestoken.

    De officiele media hebben de professionele neiging zich aan de feiten te houden en dat bevredigt islamofoben zelden: ze willen graag bewijs zien voor hun overtuiging volgens welke de islam de wortel is van alle kwaad. Daar kunnen de autoriteiten en de media niet altijd aan voldoen omdat de werkelijkheid meestal erg banaal is.

    1. IJscoman

     Lees even het andere artikel op DDS “Iraanse vrouw waarschuwt dat Europa in rap tempo islamiseert” lullekop. Berichten uit de samenleving van een Iraanse ervaringsdeskundige. Maar ja, ook dit zal niet doordringen tot je hautaine, cultuurmarxistisch gebrainwashte, zelfgenoegzame kop. Je bent gewoon te stom om het gevaar te zien.

     1. Standaardbinnen

      Kun je echt niet meer reageren zonder hysterisch te schelden, IJscoman?

      Je kunt toch gewoon een inhoudelijke reactie geven?

    2. Beukman

     @Standaard
     In die zin voorziet de islam in een behoefte: mensen kunnen hun angsten erop projecteren. Het ligt allemaal aan de islam!

     Ik vond het bepaald verhelderend toen twee jaar geleden het alternatieve mediakartel berichtte over de depressieve piloot die zijn kist tegen een berg had gevlogen met passagiers en al. Eigenlijk kon dat alleen maar een moslim zijn geweest die een aanslag wilde plegen.

     Op Xandershit is dit nog na te lezen. Xandershit jat het van weer een andere site van het alternatieve mediakartel, die weer van een ander en die weer van een ander. Aan de advertenties op de sites wordt geld verdiend. Behoorlijk ziek, als je er bij stilstaat.

     Van mensen die in de bubbel van het alternatieve mediakartel leven, kan je amper nog verwachten dat ze onbevangen aankijken tegen het ongeluk met de automobilist bij Amsterdam CS, vorige week.

     1. IJscoman

      Volgens mij heb je dit verhaal -in varianten met minimale verschillen- nu al vele malen afgedraaid Beukman. Word je niet moe van je zelf? Heb je niks nieuws meer te vertellen? WE WETEN HET NU WEL!

     2. Standaardbinnen

      Een correcte analyse, Beukman.

      Het probleem van het fabriceren van fakenieuws is sedertdien alleen maar toegenomen. In de V.S. zit nu een president die zijn wereldbeeld er op baseert en beschouwt wetenschappelijke feiten, zoals de global warming, als een hoax.

      Het zal de komende tijd voor de professionele media heel lastig worden om zich tegen die irrationele en leugenachtige storm te verzetten.

     3. Beukman

      @IJsman
      Excuses, maar de laatste tijd volg ik het nepnieuwskartel wat minder, op DDS na. Dus dan gebruik ik een van de fraaiste voorbeelden van nepnieuws dat ik ken. Het zal niet voor het laatst zijn.
      Hier staat het bericht trouwens:

      goo.gl/V4HA56

     4. Beukman

      @Standaard
      Inmiddels worden er technieken ontwikkeld om bewegende beelden van mensen zodanig te manipuleren dat die mensen heel andere dingen zeggen. Vermoedelijk heb je binnen een paar jaar zelfs apps waarmee je iets dergelijks zelf op je telefoon kan doen.
      Het beloven gekke maar interessante tijden te worden.

 4. Standaardbinnen

  In elk geval in deze zaak is er geen enkele aanwijzing of logica dat de autoriteiten en de professionele media er naast zaten, laat staan dat ze informatie manipuleerden.

  Dat alternatieve overal wat achter zoeken vindt zijn oorzaak niet in de feiten of de onbetrouwbaarheid van de autoriteiten maar in de paranoïde psychose die op het internet leugenachtig wordt opgewekt.

  1. Guus Geluk

   Dat is hetgeen aanslagen met mensen doet, Standaardbinnen. Er zijn ongeveer drie aanslagen geweest waarbij een voertuig werd gebruikt als “wapen”. Nu heeft men al vlug de neiging achter elke aanrijding een aanslag zoeken. Dergelijk angstzaaien in onze samenleving is exact wat de terroristen willen.

   1. Sniper666

    @ GG

    Was het nou een moslim of niet?

    1. Guus Geluk

     Geen flauw idee. Waarom is dat relevant? De theorie van een terroristische aanslag, mist immers elke grond.

     Laat je niet gek maken. Terroristen willen dat we achter elke boom een IS-strijder zien en achter elke struik een terrorist. Dat is hun doel: angst zaaien; de samenleving ontwrichten.

    2. swetsnek

     guus valk werkt nrc he snipe

    3. Beukman

     Het was weer eens een man, voortreffelijk goedmens @Sniperd. Aangezien jij ook een man bent, hoop ik dat je omgeving is gewaarschuwd.

  2. Sniper666

   @ standaardtrol

   Trollolololllaaa pavlov blablabla

 5. Standaardbinnen

  Het internet staat bol van fake nieuws dat gebaseerd is op breed gevoede overtuiging dat officiële media en autoriteiten per definitie niet zijn te vertrouwen. Als bijvoorbeeld de autoriteiten melden dat voor de moorden op Romy en Savannah twee jonge verdachten zijn gearresteerd en de media dit als betrouwbare informatie aanmerken is het niet moeilijk op het internet complottheoretici te vinden die zeker weten dat dit allemaal doorgestoken kaart is.

  http://revolutionaironline.com/romy-en-savannah-11-stond-romy-op-de-pedo-hitlist-van-jeugdzorg/

  1. Seneca

   @standartenfuhrer
   U heeft gelijk en uw drek op dit forum bewijst dat.

 6. Ruud562

  Standaardbinnen    15 minuten ago    Login om te reageren
  “Het internet staat bol van fake nieuws dat gebaseerd is op breed gevoede overtuiging dat officiële media en autoriteiten per definitie niet zijn te vertrouwen.”

  Ja gek hé, dat men het vertrouwen kwijt raakt in officiële media en autoriteiten. Als er structureel door hen wordt gemanipuleerd en wordt belazerd! Gek hé, dat men sites als DDS en bijvoorbeeld een Geen Stijl wél vertrouwt omdat d a a r wel de waarheden worden verteld en manipulaties door bijvoorbeeld een NPO worden aangetoond. Gek hé, dat een volk een regering die dat volk ronduit belazerd niet vertrouwd! Gek hé?!

 7. Nasrani

  De aanslag is gepleegd door een moslim, dus natuurlijk direct verdacht. Alle incidenten en aanslagen zijn de laatste tijd het werk van moslims. Dus de link lijkt me vrij logisch.

 8. Beukman

  “Politiewoordvoerder Marjolein Koek houdt er een wrange nasmaak aan over. „Het leek wel alsof sommige mensen bijna teleurgesteld waren dat het geen aanslag was. Dat vond ik schokkend.” Volgens Koek is er weinig aan te doen. „Voor sommigen kun je het als politie gewoon niet goed doen. Wat wij ook zeggen: zij zullen het niet geloven.”

  Juist, en dat is wat ik vanaf het begin ook heb gezegd. De paranoia van het alternatieve mediakartel, waarvan DDS onderdeel is, kent geen grenzen. Paranoia wordt gevoed door door gebeurtenissen waar niet onmiddellijk een verklaring voor is. Verklaringen worden bedacht en aan elkaar geknoopt. Israeli’s onder de gewonden? Dan moet het wel een aanslag zijn door een moslimextremist! Lage bloedsuikerspiegel? Moslim met ramadan! Moslim? Aanslag!

  Ik vind het zielig, heel zielig, om te zien hoe DDS-scribenten doordraaien van een paar oversuggestieve berichtjes op paranoiablog DDS. Als het vannacht gaat donderen, krijgen we morgen hier te lezen dat IS een luchtaanval heeft uitgevoerd op Nederland.

  1. nogmaals

   @beukman
   Over zielig gesproken: lees uw laatste zin nog eens.

   1. Beukman

    @nogmaals
    Wat zielig is, is dat het varkensvoer hier wordt opgevreten.

    1. Floris

     Jij en je kornuiten vreten het varkensvoer dat het kartel in jullie ruif deponeert, Beukenootje.

     1. Beukman

      Ik zie anders dagelijks hoe het nepnieuws op DDS wordt verslonden, @Floris.
      Als het vannacht gaat donderen, krijgen we morgen hier te lezen dat IS een luchtaanval heeft uitgevoerd op Nederland.

     2. Floris

      En ik zie dagelijks hoe jij het nepnieuws van de MSM verslindt, Beukenoot.

      En hoe blind jij bent voor historische verbanden zoals de invloed van het cultuurmarxisme.

      Ontdoe je van de hersenspoeling die je hebt gehad, beste man. Al vrees ik dat het daarvoor al te laat is.

     3. Beukman

      Ik verslindt ook het nieuws afkomstig van het alternatieve nieuwskartel, @Floris. In tegenstelling tot jij neem ik nieuws uit zeer diverse bronnen tot me, en lees dat kritisch.

      Je zult zelf ook wel begrijpen dat jouw beschuldiging over “nepnieuws van de MSM ” is als het schieten van een schot hagel op een mug. Kom eens met iets concreets. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het ongeluk met die automobilist voor Amsterdam CS.

      In het alternatieve mediakartel lees ik dat de dader een moslim was die het op een paar Israeli had gemunt. In de MSM lees ik dat het hoogstwaarschijnlijk een man was die om gezondheidsredenen door het lint ging.
      Wat denk jij dat waar is?

     4. Standaardbinnen

      De historische verbanden en het cultuurmarxisme.

      Het begint iets hilarisch te krijgen.

     5. Beukman

      @Standaard
      En ik vrees dat het boek van Lukkassen na lezing van een paar pagina’s niet echt helpt om me gewonnen te geven voor de theorie van het cultuurmarxisme.

      “Vaak is de bevrediging kortstondig. Het consumentisme vlucht van de grotere vraagstukken in de verstrooiing van onmiddellijk genot. Het verruilt de overkoepelende rationaliteit voor de impulsen van het individu, en die volstaan niet als steunpilaren van een beschaving. Consumentisme is, kortom, te zwak om een beschaving te dragen – dit zal ik nader uiteenzetten in het hoofdstuk ‘Kunst, cultuur en kapitaal’.”

      Consumentische zucht naar nepnieuws, denk ik dan.

     6. Floris

      “Ik verslindt ook het nieuws afkomstig van het alternatieve nieuwskartel, @Floris. In tegenstelling tot jij neem ik nieuws uit zeer diverse bronnen tot me, en lees dat kritisch.”
      ————————————————-
      Beukman: Je denkt te weten welke bronnen ik lees. Daaruit blijkt jouw vooringenomenheid al meteen. Ik citeer bij voorkeur bronnen waarvan jij vindt dat het kwaliteitsbronnen zijn, zoals Trouw. Daar krijg ik van jou en je kornuiten zelden reactie op. Waarom niet? Omdat je de bron niet bij voorbaat kan neersabelen?

      Reageer bijvoorbeeld eens inhoudelijk op dit artikel: https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

      Dat gaat je moeite kosten, maar hopelijk steek je er wat van op. Is dat geen win-win situatie?

    2. Seneca

     @beuk
     als er zwijnen op dit forum zijn, dan bent u er een van. wilt u niet met uw visitekaartje aan iedereen uitdelen?

    3. Sniper666

     @ Beukmans

     Aha dus u is toch een moslim… Want ook varkensvoer is haram.

     1. Standaardbinnen

      Heeft iemand je er wel eens op gewezen, Sniper, dat je het buskruit bepaald niet hebt uitgevonden?

     2. Beukman

      Voortreffelijke @Sniperd
      Je geeft een fraaie beknopte illustratie van de paranoïde geest: iemand die geen varkensvoer blieft, moet wel een moslim zijn.

      Eet smakelijk, @Sniperd!

     3. Sniper666

      @ Trolboys

      Maakt veel los bij jullie, dus schot in de roos. Bye!

 9. SlimK1nd

  Laten we het even simpel houden. Het is geen aanslag. Gelukkig. Maar…. hij weet dat ie diabetes heeft en kiest ervoor om toch te vasten? Dat is gevaarlijk. Je moet dan zeker in warm weer geen auto rijden. Hij doet dat wel. Dus hij is aansprakelijk. Hij neemt een onacceptabel risico. Je zult zien dat z’n aansprakelijkheidsverzekeraar geen ruk vergoedt. Daar zullen wij niks van horen, maar die verzekeringsmaatschappij zal *exact* hetzelfde zeggen: “Sorry meneer bloedsuikerspiegel, maar wij vergoeden NUL want u nam een onacceptabel risico”. Ikzelf heb een extreme visuele beperking. Ik mag dus niet fietsen, brommeren, electrisch gereedschap gebruiken etc. Als ik dat wel doe? Dan neem ik een onacceptabel risico en kan ik mijzelf of anderen verwonden.

  1. Sniper666

   @ SlimK1nd

   FEIT; een moslim met bijv. ernstige diabetes hoeft helemaal niet te vasten. Was het een moslim? We mogen het niet weten blijkbaar.. Maar iemand moet het toch weten?

 10. Top

  Ach ja, “al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt het wel.”

  Lees de kranten van vandaag maar eens. Er zit dus meer achter, dan men verteld heeft.

  1. Top

   Grappig! Het stukje waaraan ik refereert, is verwijderd. Het stond deze ochtend om 06.30 uur, linksboven op de voorpagina van de Televaag.nl.
   Nu is het weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.