Australië weet ternauwernood te ontsnappen aan terroristische aanval: vier gekken wilden vliegtuig neerhalen

De Australische politie heeft een einde kunnen maken aan een terroristische aanval die op handen was in Sydney. Vier islamistische gekken wilden een vliegtuig uit de lucht blazen in de buurt van het lokale vliegveld, maar enkele goedgemikte arrestaties hebben een einde gemaakt aan dat moordlustige voornemen.

Dat is nu dikke vette pech hebben! De Australiërs zijn een stuk waakzamer dan de meeste Europeanen als het op terreur aankomt, en dat was gisteren ook goed te merken. Vier terroristen werden door een politie-overmacht uit hun huis geplukt en gearresteerd. Dit kwartet had immers het lumineuze idee opgevat om een aanslag te plegen. En ja, daarover kan je in Europa wellicht vrij gemakkelijk speculeren, maar down under moet je dat niet doen. Daar hebben ze een enorm streng immigratiebeleid en totaal geen zin in jihadistische grappen:

“Police disrupted a terrorist plot to bring down an airplane and arrested four men on Saturday in raids on homes in several Sydney suburbs, the prime minister said.

Prime Minister Malcolm Turnbull said on Sunday that security had been increased at Sydney Airport since Thursday because of the plot. The increased security measures had been extended to all major international and domestic terminals around Australia overnight.”

Met gasmaskers en een klein leger van veertig agenten heeft de politie enkele huizen in Sydney betreden en daar de bewuste wannabe-terroristen gearresteerd. Daar vond de politie dat het geen overbodige luxe was om met zoveel man de woningen binnen te dringen: er werd allerlei geïmproviseerde bommen gevonden.

Die nu dus mooi vernietigd worden, en de vervaardigers ervan verdwijnen lekker in de cel. Zoals het dus hoort. Europa, continent der Syriëgangers, ik hoop dat jullie aantekeningen maken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Paaldanseres

  Welcome, welcome…. poor refugees…. haal nog maar wat van die haatbaarden binnen. #ongelofelijk.

 2. buitenbeentje

  Ik wacht op onze trollen die komen vertellen dat het niets met islam te maken heeft en dat Wilders het kwaad is.

  1. corfo

   Het is beslist geen moslim of moslima; de figuur op de foto draagt een korte broek en dat is niet des moslims !!
   Pech dat hij niet in NL werd opgepakt : hier kreeg zo’n “zielige” figuur een taakstraf van wel 25 uur !! Dat zou hem wel eens leren !!
   Lieden met zo’n plan : een stuk beton om de nek en in de plomp ermee.

 3. Kodi

  Done the good job!

 4. Steve Van der Vekens

  Ik zie aan de foto dat het een mannelijke moslim in boerka is.

 5. Babaji538

  Paraguay en Australië kijken ook mee,
  richting mijn werken hier in Nederland.
  Dit, in het kader en met het respect
  voor het origineel werk van de Aboriginals.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.