Australië weet ternauwernood te ontsnappen aan terroristische aanval: vier gekken wilden vliegtuig neerhalen

Geen categoriejul 31 2017, 8:00
De Australische politie heeft een einde kunnen maken aan een terroristische aanval die op handen was in Sydney. Vier islamistische gekken wilden een vliegtuig uit de lucht blazen in de buurt van het lokale vliegveld, maar enkele goedgemikte arrestaties hebben een einde gemaakt aan dat moordlustige voornemen.
Dat is nu dikke vette pech hebben! De Australiërs zijn een stuk waakzamer dan de meeste Europeanen als het op terreur aankomt, en dat was gisteren ook goed te merken. Vier terroristen werden door een politie-overmacht uit hun huis geplukt en gearresteerd. Dit kwartet had immers het lumineuze idee opgevat om een aanslag te plegen. En ja, daarover kan je in Europa wellicht vrij gemakkelijk speculeren, maar down under moet je dat niet doen. Daar hebben ze een enorm streng immigratiebeleid en totaal geen zin in jihadistische grappen:

"Police disrupted a terrorist plot to bring down an airplane and arrested four men on Saturday in raids on homes in several Sydney suburbs, the prime minister said.

Prime Minister Malcolm Turnbull said on Sunday that security had been increased at Sydney Airport since Thursday because of the plot. The increased security measures had been extended to all major international and domestic terminals around Australia overnight."

Met gasmaskers en een klein leger van veertig agenten heeft de politie enkele huizen in Sydney betreden en daar de bewuste wannabe-terroristen gearresteerd. Daar vond de politie dat het geen overbodige luxe was om met zoveel man de woningen binnen te dringen: er werd allerlei geïmproviseerde bommen gevonden.
Die nu dus mooi vernietigd worden, en de vervaardigers ervan verdwijnen lekker in de cel. Zoals het dus hoort. Europa, continent der Syriëgangers, ik hoop dat jullie aantekeningen maken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten