Baas Red Bull: ‘Iedereen doet het geweldig om het maximale uit de auto te halen’

Wat?

Red Bull Racing-baas Christian Horner had na de Grand Prix in Oostenrijk goede moed. De reden laat zich raden: Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kwam wéér op het podium. Anders dan zijn teamgenoot Max Verstappen heeft Ricciardo namelijk nóóit technische problemen. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat één of andere ingenieur Max bewust ondermijnt.

Afijn, in plaats van na de race duidelijk te maken dat er inderdaad problemen zijn — in ieder geval bij Max — deed Horner alsof het allemaal wel meeviel. Sterker nog, als je naar hem luisterde zou je bijna denken dat zowel Ricciardo als Max de race op het podium eindigden. Natuurlijk is niets minder waar. Ja, Ricciardo deed dat wel, maar Max finishte voor de zoveelste keer op rij niet. In de laatste zeven races haalde Max de finish vijf keer niet. En dat komt doordat hij telkens weer in de steek wordt gelaten door de techniek.

Horner sprak uit dat hij het wel wat vervelend vond voor Max, maar ach, dit kan gebeuren. Pech hoort erbij. En Daniel laat zien dat het op zich prima zit met de Red Bull.

Wat?! Dit is geen pech meer, dit is onkunde. Er is iemand — of er zijn iemanden — bij Red Bull die er elke race in slagen om Max’  bolide te verkloten. Het is leuk voor Ricciardo dat zijn auto wél heel blijft, maar de gemiddelde Nederlandse racefan heeft het ondertussen, geheel terecht, helemaal gehad met het baggerteam uit Oostenrijk. Fiks eerst die auto van Max maar eens zodat hij de finish kan halen, dan mag je daarna vertellen dat “het hele team het geweldig doet.” Want ja, dat zei de wereldvreemde Horner écht.

Het moet maar eens afgelopen zijn met dat zonnige, polyanna-gedrag van Horner. Hij en zijn techneuten laten Max nu al maanden in de steek. Dat kan zo niet langer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HaZ

  Dit is idd geen toeval meer, ondanks de ongelukkige botsing-botsing-botsing waar o.a. Max de dupe van werd. Bij de start al problemen met de koppeling, dat zijn zaken die je kunt voorkomen als technici van RedBull. Wordt hoog tijd dat Max bij een echte renstal onderdak gaat vinden, want aan zijn racekwaliteiten ligt het niet. Wil RedBull soms van hem af ????

  1. Fiji

   Er was dit weekend ook al een akkefietje met een “vergeten” remleiding in de training, ik geloof niet in complottheorieën maar helemaal zuiver vind ik het niet bij RB.

 2. Sniper666

  De pruimen waren toch duur op de markt gister, niet te filmen!

 3. Joop Sigaar

  Max moet daar weg , het is een limonadekarretje waar Max in moet rijden.
  Nou naar een autofabrikant ipv een limonade gifmenger……
  En nog wel even een claim neerleggen bij RB wegens reputatieschade.

  1. Hetzalwelweer

   Max wil niet weg daar….hij moet weg daar. Een auto zo saboteren, smerige red bulll zuiperds.

 4. Ecoshaarlem

  Denk dat Max niet zo lang meer bij Red Bull blijft, als hij maar de kans krijt zonder juridische problemen weg te komen, geen enkele top voetballer zou in zijn plaats bij zij club blijven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.