Baas Red Bull: 'Iedereen doet het geweldig om het maximale uit de auto te halen'

Geen categoriejul 09 2017, 20:00
Wat?
Red Bull Racing-baas Christian Horner had na de Grand Prix in Oostenrijk goede moed. De reden laat zich raden: Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kwam wéér op het podium. Anders dan zijn teamgenoot Max Verstappen heeft Ricciardo namelijk nóóit technische problemen. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat één of andere ingenieur Max bewust ondermijnt.
Afijn, in plaats van na de race duidelijk te maken dat er inderdaad problemen zijn -- in ieder geval bij Max -- deed Horner alsof het allemaal wel meeviel. Sterker nog, als je naar hem luisterde zou je bijna denken dat zowel Ricciardo als Max de race op het podium eindigden. Natuurlijk is niets minder waar. Ja, Ricciardo deed dat wel, maar Max finishte voor de zoveelste keer op rij niet. In de laatste zeven races haalde Max de finish vijf keer niet. En dat komt doordat hij telkens weer in de steek wordt gelaten door de techniek.
Horner sprak uit dat hij het wel wat vervelend vond voor Max, maar ach, dit kan gebeuren. Pech hoort erbij. En Daniel laat zien dat het op zich prima zit met de Red Bull.
Wat?! Dit is geen pech meer, dit is onkunde. Er is iemand -- of er zijn iemanden -- bij Red Bull die er elke race in slagen om Max' bolide te verkloten. Het is leuk voor Ricciardo dat zijn auto wél heel blijft, maar de gemiddelde Nederlandse racefan heeft het ondertussen, geheel terecht, helemaal gehad met het baggerteam uit Oostenrijk. Fiks eerst die auto van Max maar eens zodat hij de finish kan halen, dan mag je daarna vertellen dat "het hele team het geweldig doet." Want ja, dat zei de wereldvreemde Horner écht.
Het moet maar eens afgelopen zijn met dat zonnige, polyanna-gedrag van Horner. Hij en zijn techneuten laten Max nu al maanden in de steek. Dat kan zo niet langer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten