Bizar! VPRO haalt Jodenhatende Antilliaan binnen bij programma “Zomergasten”

De Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep heeft de derde Zomergast voor het aankomende seizoen bekendgemaakt. Deze keer zal psychiater Glenn Helberg te gast zijn in het programma.

In de tweet hierboven maakte de VPRO de derde Zomergast bekend. Glenn Helberg kennen we nog van de naamloze partij van Sylvana Simons, waar hij op plek 18 stond voor de Tweede Kamerverkiezingen. Er zullen lezers zijn die Glenn Helberg niet kennen. Daarom stellen wij hem even voor. Helberg is een bekende in het wereldje van de minderheden in ons land. In 2013 werd hij geridderd voor zijn inzet om de positie van Antillianen in Nederland te verbeteren. Hij springt voor zo ongeveer elke minderheid in de bres en is dan ook bij menigeen gevierd.

Wat een warme persoonlijkheid, zou je haast zeggen. Maar wacht even. Ons voorstelrondje is nog niet klaar. Op 5 maart jl. organiseerde het Joods Historisch Museum een verkiezingsdebat. Tijdens deze avond deed mevrouw Dilan Yesilgöz (toen kandidaat Tweede Kamerlid voor de VVD) iets uit de doeken over de positie van Joden in Nederland. Jawel, dit is 2017 mensen. De positie van Joden in Nederland is niet zo best. Hun gebouwen moeten door de Amsterdamse politiemensen continu in de gaten worden gehouden. Hun kinderen kunnen niet zonder gevaar over straat lopen met een keppeltje op en veilig naar school gaan is voor de Joodse kinderen ook geen vanzelfsprekendheid. Alle reden dus om dit aan te kaarten voor Dilan Yesilgöz.

Wat denk je wat er vervolgens gebeurde? Glenn Helberg, de man die altijd voor minderheden klaarstaat en volgens velen de personificatie is van het begrip ‘menselijkheid’, sabelt het betoog van Yesilgöz gewoon neer! Met een domme opmerking over slavernij (wat heeft dat er in vredesnaam mee uit te staan?) en een paar dingen over de ‘Joodse lobby’ staat hij gewoon de benarde positie van joden in Nederland te bagatelliseren! Waar haal je het lef vandaan?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. TheGrimReaper

  ’n psychiater…. zegt al genoeg….

 2. Ni28

  Het kenmerkt de VPRO dat zij graag controversiële gasten het kijkpubliek opdringen. Of dat zij een zittende leugenachtige premier promoten om zich te zuiveren. Ja, de VPRO is degelijk in dienst van het linkse establishment hoe kan het anders in Hilversum? Lekker wat anders doen op zondagavond.

 3. Hemelriekje

  Waar kan ik het bewijs vinden dat die man een Jodenhatende Antilliaan is ?

  1. Kogelbert

   Dat bewijs is niet te vinden, Hemelriekje, deze laster mist elke grond.

  2. Sniper666

   @ Hemelriekje

   Zoek naar het filmpje bij tpo. Daar is het bewijs.

   1. Kogelbert

    Kan Snipper dan op basis van dit filmpje onderbouwen dat Helberg een antisemiet is?

    Wedden dat we hier van Snipper geen reactie op zullen krijgen?

    1. Sniper666

     Kijk naar dat filmpje op tpo, dat zegt genoeg.

 4. HW

  Ik begrijp niets van mensen als deze professor en Sylvana.
  Geboren en getogen in Suriname en verdwaalt in Nederland.
  Waarom hebben ze in Suriname niet de koe bij de horens gepakt en daar een fatsoenlijke carrière opgebouwd.
  Dan hadden ze ook niet zo af hoeven te geven op die hypocriete, discriminerende Nederlandse maatschappij met die vreselijke witte mannen.
  Of hebben ze daar ook geen kans gehad.
  1 x mislukken dat kan, maar 2 x mislukken zijn 2 gemiste kansen.
  Dus eigenlijk is het hun eigen probleem. Zal wel een vorm van minderwaardigheid zijn en deze psychiater zou daar een antwoord op moeten weten.
  Advies: minder naar een ander wijzen en vooral ’s morgens meer in de spiegel kijken.
  Ik weet bij Sylvana valt dat elke keer weer tegen, vooral zonder pruik.
  Daar word je vanzelf depri van.
  Sylvana, hier jouw psychiater, misschien kan hij jou nog redden of geeft hij net als ik het advies om een retourtje Paramaribo te kopen.

 5. Kogelbert

  Het is zwakzinnige laster hier Helberg voor antisemiet uit te maken. Dat wordt in het artikel ook volstrekt niet onderbouwd.

  Helberg sprak zich over het antisemitisme heel genuanceerd en wijs uit. Als mensen het geduld opbrengen bijgaand filmpje even uit te kijken zien hoe bizar deze aantijging is.

  https://vimeo.com/126746510

 6. henk vintage

  Er kijkt toch geen hond naar zomergasten met deze zomergast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.