De grote zoekactie is begonnen! FVD is op zoek naar politiek talent voor de Provinciale Staten

Yes! Forum voor Democratie gaat écht vol voor de Provinciale Statenverkiezingen. Nú al.

In een email aan leden en sympathisanten van Forum voor Democratie laat partijleider Thierry Baudet weten dat de grote zoektocht naar politiek talent voor de Provinciale Statenverkiezingen nu al is begonnen. “Nu is het moment gekomen om ook onze partij-organisatie – op een gecontroleerde wijze – landelijk verder uit te bouwen. De focus zal hierbij liggen op het meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019,” schrijft Baudet.

Daarom doet FVD een beroep op alle leden om te helpen om de partij politiek en organisatorisch verder uit te bouwen. Waar ze behoefte aan hebben, vraagt heel ambitieus rechts Nederland zich nu natuurlijk af? Nou, lees mee:

1. Mensen die organisatorisch en/of politiek actief willen worden in hun provincie als onderdeel van het provinciale kader;

2. Mensen die zich verkiesbaar willen stellen voor de Provinciale Staten verkiezingen van 20 maart 2019.

3. Mensen die voor FVD actief willen worden in de Gemeente Amsterdam

De eerste categorie zijn dus mensen die zich eerst en vooral achter de schermen nuttig willen maken bij FVD. De tweede categorie gaat om mensen die juist verkiesbaar willen zijn en dus het publieke gezicht van de partij willen zijn, in ieder geval op lokaal of provinciaal niveau. En vervolgens zijn er dus mensen nodig puur en alleen in de specifieke gemeente Amsterdam.

Vervolgens laat Baudet weten dat het behoorlijk gemakkelijk is om in aanmerking genomen te worden om actief te worden voor FVD. Je meldt je hier aan, en vervolgens laat de partij weten of zij je kan gebruiken — en zo ja, hoe.

Hartstikke leuk natuurlijk voor mensen die echt iets willen bijdragen aan de politiek, en zeker aan deze partij, maar deze stap brengt helaas ook risico’s met zich mee. We kunnen er wel op vertrouwen dat Baudet de meeste ‘gekkies’ en ‘opportunisten’ eruit haalt, maar de meeste is niet allemaal. Er hoeven maar twee of drie gekken door de ballotage te komen en links zal die figuren ongetwijfeld misbruiken om de hele FVD in het verdomhoekje te drukken.

Baudet moet zich daar dus tegen wapenen… en er rekening mee houden dat dit vrijwel zeker gaat gebeuren. Gelukkig heeft hij onderhand genoeg ervaring met dit soort aanvallen; hij wordt immers dag na dag door het slijk gehaald door het mediakartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. vikingkiowa

  Je meldt je hier aan ? en je bent gelijk 25,- euro lichter !..Bijzonder voor een partij die pretendeert een hekel te hebben aan zelf verrijkende politici..

 2. Jetske

  vikingkiowa

  Inderdaad, daarom willen ze ook heel veel
  leden hebben en krijgen dan ook veel
  geld van de overheid.(Baudet zijn woorden)
  Op bij eenkomsten roeptoeteren over
  subsidieslupers, ze zijn zelf de grootste
  slurpers. Het is een partij van geld en
  macht en een hoop bla, bla!
  Fijn zo’n partij met leden.

 3. Wim Vreeswijk

  De Provinciale Staten is m.i. wat omstreden geraakt vanwege hun passiviteit in het toezicht houden op de vele wanpresterende gemeenten en hun zeer vermogende situatie ivm verkochte energiebedrijven, die bij sommige provincies letterlijk in de miljarden loopt. Bankieren is echter geen provincietaak en deze miljarden hadden feitelijk integraal terug gemoeten naar de belastingbetaler, de burger dus. Een meerwaarde van de 750 statenleden is dat zij eens in de 4 jaar mogen stemmen over al of niet nieuwe Eerste Kamerleden. Al met al lijken de provincies hiermee een overbodige bestuurslaag.

 4. Lugar

  Forum voor Democratie maakt eerste lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen bekend. Luchtverkeersleider Johan Dessing wordt onze lijsttrekker in Noord-Holland! fvd.nl/actueel/fvd-maakt-eerste-provinciale-lijsttrekker-bekend … #FVD #PS2019

  Bron: Twitter Baudet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.