Eigenaar Red Bull is ongelooflijk ambitieus: “Ik wil dat Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit wordt”

“We hebben nog twee jaar om dat doel te bereiken.”

Dietrich Mateschitz is de oprichter en eigenaar van één van de sterkste merken ter wereld: Red Bull. Dat betekent dus ook dat hij de eindbaas is van Red Bull Racing, het Formule 1 team van… Max Verstappen.

Hoewel Mateschitz bijna nooit ingaat op interview-verzoeken gaf hij De Telegraaf toch hun zin toen ze hem lieten weten dat ze graag met wilden praten over de Formule 1. Want ja, Mateschitz vindt die autosport geweldig. En hij is er vooral trots op dat Red Bull één van de grootste talenten ooit in het team heeft: onze eigen Max Verstappen.

Over Max zegt Mateschitz het volgende:

“Wil je weten wat mijn ultieme droom is in de Formule 1? Dat Max met Red Bull Racing de jongste wereldkampioen Formule 1 in de geschiedenis wordt. We hebben nog twee jaar de tijd om dat doel te bereiken.”

Tegelijkertijd zegt Mateschitz ook dat hij Red Bull uit Formule 1 haalt als blijkt dat zijn team geen sterke krachtbon kan vinden. Op dit moment komt de motor — van Renault — veel te veel power tekort op de topteams van het moment: Ferrari en Mercedes. De Red Bull-baast eist dat dit volgend jaar anders is.

Daarnaast wil hij dat de FIA met andere regels komt omtrent motoren zodat ieder team met een vergelijkbare motor start. Op die manier is de sport in zijn ogen veel leuker… en ga je zien dat de beste coureurs winnen in plaats van de beste auto’s.

Als Verstappen-fans kunnen we natuurlijk alleen maar hopen dat Mateschitz zijn zin krijgt. Qua race-talent kan immers vrijwel niemand op tegen Max. Geef hem een bolide met een motor die net zo krachtig is als die van, zeg, Lewis Hamilton, en hij kan de Brit aan. Daar ben ik van overtuigd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. IJscoman

    Eens. Het gevecht van Verstappen met Vettel om de derde plaats (in het begin van de race) was van een ongeevenaarde schoonheid. Zijn talent is ongekend.

  2. Ben Zine

    Max’ rijstijl doet me denken aan coureurs als René Arnoux en Gilles Villeneuve. Hij vecht als een leeuw, en zo hoort het. Hollandse held.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.