Eindelijk! Max Verstappen haalt de finish zowaar een keer. En dan ook nog als VIERDE

Het maximaal haalbare.

Het was een relatief mooie dag voor Nederlandse racefans. Max Verstappen slaagde er namelijk zowaar in om zijn Red Bull voor de verandering een keer bij de finishlijn te brengen. Dat is dit seizoen een bijzonder verrassende gebeurtenis; niet omdat hij fouten maakt — dat doet hij eigenlijk nooit — maar omdat Red Bull hem steeds weer een slechte auto bezorgde, met serieuze technische problemen. Dan werkt de motor niet, dan de rem, en dan is er weer iets anders.

Geloof het of niet, vandaag bleef Max’ bolide zowaar heel. Alles werkte. Alleen bij de proefronde haperde de motor even, maar daarna ging het prima. Nou ja, prima voor 2017-maatstaven. Max’ wagen kon namelijk nog steeds niet écht concurreren met de bolides van Mercedes en Ferrari.

Een tijdlang reed Max rond op de derde plaats, wat natuurlijk een geweldige prestatie was. Sebastian Vettel wilde hem een paar keer voorbij, maar steeds weer gooide Max de deur op tijd dicht. En toen Vettel wel een keer voorbij kwam sloeg Max meteen terug waardoor hij zijn plek behield.

Uit pure armoede besloot Ferrari toen maar om Vettel vroeger naar binnen te halen. Zo hoopte de Italiaanse renstal Red Bull alsnog te verslaan. Een ronde later werd Max naar binnen gehaald voor Red Bull; het doel was om zo snel mogelijk weer weg te rijden, zodat Max misschien toch nog kort voor Vettel het circuit op kon komen.

Helaas haperde het even bij de pitstop waardoor het nét te lang duurde. Max was zijn derde plek kwijt… en viel zelfs terug naar de vijfde plek omdat Valtteri Bottas nog niet gepit had.

Die vijfde plek leek uiteindelijk het maximaal haalbare voor Max, wat voor niemand een verrassing was. Het verschil met Ferrari en Mercedes is gewoon niet te overbruggen. Geef het racetalent een topauto en hij kan meestrijden om het wereldkampioenschap. Momenteel kan de Red Bull dat jammer genoeg niet aan.

Ongelooflijk genoeg kregen beide wagens van Ferrari in de slotrondes een lekke band. Het gevolg: Bottas ging voorbij aan Raikkonen en eindigde op de tweede plek. Raikkonen werd derde, en Max werd vierde. Ja, dat kon alleen maar doordat Vettel een lekke band had, maar hé, je moet je gelukjes nemen waar je kan.

En Sebastian Vettel? Die eindigde op de zevende plaats. Met dank aan die lekke band. Wat een ongelooflijk banden-wanbeleid bij de Italiaanse renstal. Ze mogen daar in hun handjes knijpen dat Raikkonen uiteindelijk nog derde werd.

De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, wat iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken natuurlijk al van verre zag aankomen. Silverstone is zijn thuiscircuit, hij startte van pole position, en Mercedes bleek dit weekend eerder al significant sneller te zijn dan Ferrari, laat staan alle andere teams.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.