Feministisch experiment gefaald: vrouwen komen niet door de keuring van het Korps Mariniers

Mannen en vrouwen zijn gelijk! Wat een man kan, kan een vrouw ook doen!

Ooit stond het principe van gelijkwaardigheid centraal in onze samenleving. Dit betekende dat erkend werd dat iedereen anders was — verschillende talenten, verschillen qua intelligentie, verschillen qua kracht, en jawel, verschillen tussen mannen en vrouwen — maar dat iedereen desalniettemin respect en waardering verdiende. Iedereen was net zoveel waard, hoewel er zeker verschillen waren tussen verschillende mensen.

Dat principe van gelijkwaardigheid is onder aanvoering van socialisten en feministen vervangen door het principe van gelijkheid. Er wordt ons nu dagelijks verteld dat we niet alleen even veel waard zijn, maar dat we zelfs precies hetzelfde zijn. De ‘verschillen’ waar we het over hebben komen puur voort uit de cultuur.

Wat krijg je dan? Nou, belachelijke maatregelen om vrouwen het Korps Mariniers in te krijgen, bijvoorbeeld. Het gevolg laat zich raden:

Vrouwen lopen niet warm voor een baan als marinier. Een half jaar nadat het prestigieuze Korps Mariniers werd opengesteld voor vrouwen, heeft slechts een handjevol gesolliciteerd. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Hoe hard feministisch links ook roept dat vrouwen dit soort banen willen hebben — en vooral ook dat ze die moeten willen hebben — uit de praktijk blijkt precies het tegenovergestelde. Vrouwen zitten er helemaal niet op te wachten om zich bij de Mariniers te voegen.

En de paar vrouwen die het toch probeerden? Nou:

De vrouwen solliciteerden zowel op officiers- als soldaatfuncties. Maar geen enkele dame kwam door de loodzware keuring.

Nee! Dit is wel héél schokkend! Je zou bijna denken dat mannen en vrouwen toch niet helemáál gelijk zijn. Wel gelijkwaardig, natuurlijk, maar niet gelijk. Het Korps Mariniers wordt gevormd door de lichamelijke elite van de mannen. Zelfs vrouwen die voor hun geslacht bijzonder sterk, fit, en energiek zijn kunnen daar niet tegenop.

En nee, dat komt niet door cultural conditioning, doorgeslagen feministisch volk, maar doordat er inherente verschillen zijn tussen de twee geslachten. Mannen kunnen in principe sterker, sneller, en krachtiger worden dan vrouwen. Dat maakt mannen niet meer waard, maar het betekent wel dat vrouwen nu eenmaal niet op hetzelfde niveau kunnen opereren als de beste, sterkste mannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. SlimK1nd

  Misschien moet “epic fail” toegevoegd worden aan het Grote Feministische Woordenboek? https://twitter.com/SlimK1nd/status/887166380449165316

 2. corfo

  Misschien kunnen de afgewezen dames het proberen bij de Commando-troepen ?
  Of uhh………is dat intussen opgeheven wegens gebrek aan álles ?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Corfo
   Ook bij het KCT is het vrouwen niet gelukt. Niet zo verwonderlijk, want de fysieke eisen voor het KCT zijn minstens gelijk aan die van het Korps Mariniers, zo niet zwaarder.

 3. Ni28

  Je kunt het de vrouw niet kwalijk nemen dat zij niet door de zware keuringen bij defensie of brandweer komt. Fysiek(op uitzonderingen na) komen mannen en vrouwen niet overeen dat zie je al bij sport. Dus wat is het probleem? O ja, die onzinnige “quota’s ziekte” weer. Je kunt de vrouw beter prijzen op gebieden waar de mannen tekort schieten dan ze aan de man gelijk te maken. Ik krijg ook liever mond op mond beademing van een brandweervrouw dan een brandweerman maar als die vrouw een verdieping lager al strand bent je blij met een man.

 4. Ni28

  De fysieke eisen voor deze functies zij zo zwaar dat maar een enkeling bij de mannen voor geschikt is. Vele mannen zijn dus ook niet geschikt maar die klagen niet.

  1. van Urk

   Ik vond de opleiding als Pantserinfanterist al zwaar genoeg. Kun je nagaan wat de marinier voor zijn kiezen krijgt. Maar er zijn uitzonderingen en dat kan alleen in het buitenland waar ze wel de mentaliteit hebben om te vechten voor hun land en de vrouwen niet altijd aan hun nagels zitten te denken. http://www.gewoonvoorhem.nl/noorse-special-forces/

   1. cmsuijkerbuijk

    @Van Urk
    “Maar er zijn uitzonderingen en dat kan alleen in het buitenland”
    Die “buitenlanden” zijn dan ook, zeker qua inwoneraantal, vele malen groter dan ons land, dus is de kans, dat er enkele vrouwen tussen zitten, die wél deze opleiding aankunnen natuurlijk ook veel groter. Hoewel het wel bij uitzonderingen blijft hoor!

    1. van Urk

     Inderdaad, cmsuijkerbuijk. Noorwegen of Israel dat kleiner is dan Nederland kun je qua inwonersgetal anders niet echt groot noemen. Israel heeft natuurlijk nog de dienstplicht dat ook voor vrouwen geldt. En dan is de kans tot ontdekking groter dat er uit die dienstplichtige vrouwen echte talenten eruit springen. Maar… Ook in het grote Amerika is deze experiment een grote flop geworden. Dus zoals ik al zei: Ik vond vroeger de infanterie opleiding van mijzelf al zwaar genoeg. http://www.volkskrant.nl/buitenland/experiment-met-vrouwen-bij-mariniers-loopt-uit-op-drama~a4138684/

     1. Othobo

      Een kleine kanttekening, vrouwen zijn in crisissituaties meestal wijzer dan mannen.

     2. van Urk

      Othobo@ Inderdaad. Hard gillen en wegrennen. 🙂

 5. Kiekebuhu

  Vergeet de Kurdische Vrouwen Strijdmacht niet die tegen de ISIS met succes werd ingezet.

  1. cmsuijkerbuijk

   Dat is totaal anders dan de opleiding tot marinier of commando. Dat is een heel andere tak van sport!

 6. fusilier

  Er zijn genoeg sterke vrouwen . Maar in gevangen schap zijn ze veel kwetsbaarder. Mariniers en Groene baretten is een mannenwereld.

 7. Peter Rissing

  En dan wordt hier alleen over de fysieke verschillen gesproken maar dan nog dit.
  Vrouwelijke hersenen gemiddeld even intelligent maar zijn qua volume 8% kleiner en werken dus efficiënter en dus anders.
  Manlijke hersenen kunnen beter kaartlezen en in het algemeen abstracter informatie beter verwerken.
  Vrouwelijke hersenen kunnen sociale contexten en emoties beter interpreteren en beter ‘multitasken’ doordat in deze hersens de ‘bedrading’ anders zit aangesloten.
  Stress leidt bij mannelijke hersens doorgaans tot een ‘fight or flight’ oplossing, het vrouwelijk denkpatroon zal met een zorgende attitude stress proberen te verminderen.
  Dit alles zijn slechts een paar van de verschillen en gemeten bij grote aantallen proefpersonen dus generaliserend. Het zegt weinig over ieder individu maar kan wel een indicatie zijn waarom mannelijke hersenen, procentueel gesproken, beter zijn in het leiding geven aan complexe organisaties en efficiënter op het slagveld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.