Gestoorde RTL Nieuws-correspondent: Israëlische veiligheidsmaatregelen zorgen voor “golf van geweld”

Olaf Koens is helemaal van het padje.

Hoe gestoord de Israël-haters van RTL Nieuws zijn, vraag je? Nou, deze tweet van Midden-Oosten correspondent Olaf Koens zegt alles:

Hoe haal je het in je hoofd om dit op te schrijven? Detectiepoortjes zijn neergezet bij de Tempelberg in Jeruzalem omdat er nogal wat terroristen zijn die een bedreiging vormen voor Israëli’s. Ze zijn een veiligheidsmaatregel. Je doet er werkelijk helemaal niemand kwaad mee. Sterker nog, je beschermt er alleen maar mensen mee.

In het geval van de metaaldetectoren bij de Tempelberg vermoordden twee Palestijnse terroristen eerst twee Israëlische politieagenten die bij de Tempelberg gestationeerd waren om biddende moslims te beschermen. Naar aanleiding van die terreuraanslag werd er ingegrepen. De metaaldetectoren zijn niet bedoeld om moslims ervan te weerhouden om te bidden op te Tempelberg, maar om er zeker van te zijn dat terroristen niet naar binnen kunnen — en dus ook niemand kunnen vermoorden.

Daar komt bij dat Palestijnen roepen dat Israëli’s hen niet naar de Tempelberg laten komen, wat een totale leugen is. Dit is een besluit van de Palestijnen zelf; zij weigeren gewoon door de detectoren te gaan.

Incredibly, the Palestinians have since been waging daily protests against the new Israeli security measures, demanding that the metal detectors be removed from the entrances to the Temple Mount. As part of the protests, Palestinian leaders have urged Muslim worshippers not to enter the Temple Mount through the metal detectors and instead to pray at the entrances to the holy site.

 

Het is dus niets meer of minder dan een pressiemiddel — een strategie — om Israël een stap terug te laten doen.

Maar waarom? Waarom zouden de Palestijnen erop staan om die metaaldetectoren te verwijderen? Nou, het antwoord ligt nogal voor de hand:

Last year, the Palestinians thwarted a plan by Jordan to install dozens of security cameras at the Temple Mount. The cameras were supposed to refute or confirm Palestinian allegations that Israel was plotting to destroy the Al-Aqsa Mosque. The Jordanians backed off from their plan after Palestinian intimidation, including the threat to destroy the cameras.

Why protest the plan? The Palestinians were afraid that their violence, harassment and amassing of weapons to attack Jewish visitors and police officers would be captured on camera.

Redux: Palestinian are twisting reality again, only this time with metal detectors. They are worried that the metal detectors will stop them from smuggling knives and firearms into the Temple Mount.

Je zou denken dat dit door een RTL-correspondent gepresenteerd wordt als de oorzaak van “een golf van geweld,” maar niets is minder waar. Nee, nee, volgens Koens is een simpele veiligheidsmaatregel die elke andere overheid al long getroffen zou hebben de reden.

Triest, triester, RTL Nieuws. Je zou zeggen dat ze zich moeten schamen, maar helaas zijn ze dat punt al lang voorbij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sniper666

  NPO, RTL, NYT, WaPo, allemaal dezelfde B ull S hit.

  1. Ritter

   Sniper666

   Inderdaad. En vergeet BNR niet. BNR is op sommige issues nog politiek correcter dan de NPO.

 2. HaZ

  Israëlische veiligheidsmaatregelen voorkomen “golf van geweld” @ Koens.

 3. Ritter

  “En het afschuwelijkst zijn uiteraard de oproepen tot genocide op Joden of christenen die met enige regelmaat in de moskee op de Tempelberg worden gedaan.

  Voetbal, terreuraanslagen, rellen, wapens en genocide oproepen – het getuigt allemaal niet van respect voor de heiligheid van de plek. Want zeg nu zelf, dat zal u gelovige Joden toch niet zien doen bij de Klaagmuur? Of gelovige katholieken bij de Sint Pieter?

  Dat er nu weer rellen plaats vinden omdat Israël detectiepoortjes heeft geplaatst, is ook merkwaardig. Want de heiligheid van de plek wordt er juist beschermd. Die poortjes dienen om nieuwe schietpartijen te voorkomen. Saoedi-Arabië heeft daarom al lang zulke poortjes en cameratoezicht bij de heiligste islamitische plaats in Mekka.

  Maar in plaats van dat de islamitische woede zich richt op de drie terroristen die een heilige plek gebruikten om twee moslims te vermoorden, wordt die op Israël gericht.”

  https://likud.nl/2017/07/heiligheid-tempelberg-in-het-geding/

 4. van Urk

  Je moet de Palestijnen volgens die “dromers” gewoon al hun vrijheid geven. Zelfs als ze jaarlijks, maandelijks, wekelijks of dagelijks beveiligers of Joods gezinnen gaan vermoorden voor een berg waar een illegale veroveringsmoskee op staat.

 5. Ruud562

  Dat RTL is hard op weg een tweede NPO te worden: subjectieve, gemanipuleerde en politiek correcte verslaglegging! (Denk bijvoorbeeld aan het Sinterklaasfeest, of hun verslaglegging over Trump!) Nog even en we kunnen voor de betrouwbaarheid beter het Russische nieuws volgen …………..!

 6. Likoednl

  Wat een vreemde heiligheid bij moslims op de Tempelberg: zij roepen er op tot genocide en wijzen veiligheid af:
  https://likud.nl/2017/07/heiligheid-tempelberg-in-het-geding/

  1. van Urk

   Inderdaad Likoednl. Mohammed heeft nog nooit op die berg geweest. De enigste verklaring van deze ruzie is dat deze tempelberg, ook wel “Moria” genoemd, de basis werd neergelegd over de erfenis van het Heilige Land. Dit was de plek waar Abraham zijn zoon Izak (de aartsvader van de Joden) “offerde” i.p.v. Ismael (de aartsvader van de Arabieren) de oudste zoon van Abraham. Dat weet kennelijk niemand omdat velen niet-moslims ook niet weten waarom die moskee daar staat. Ten eerste is het geen moskee maar een gedenkplaats met een politieke functie. Een gedenkplaats waarvan? Omdat Mohammed daar met zijn paard de hemel toe steeg? Nee! Vanwege de erfpacht van het beloofde land! Hiermee worden de geleerde moslims ermee betrapt dat zij eigenlijk de Koran niet echt serieus nemen omdat zij weten dat dit boek volkomen uit leugens en verwarring bestaat omdat het een knip en plakwerk creatie is van hun profeet. Want in de Koran staat dat Ismael door Abraham opgeofferd werd. Maar dan niet op de berg Moria maar in Minna, een plaats bij Mekka. Terwijl de moslims ook exact weten wat er daadwerkelijk op de berg Moria is plaatsgevonden. Daarnaast bevestigd de Koran ook dat het Heilige Land aan de Joden toebehoort. Want ook in de Koran staat: “En toen Mozes tot zijn volk zeide: O, mijn volk herinner u God,s gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf, wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven. O, mijn volk gaat het Heilige Land binnen dat God voor u bestemd heeft en keert het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden” Soera 5:20-21. Het is allemaal afgunst tegen de Joden omdat zij wel een soort hogere positie van God hadden gekregen.

 7. Nasrani

  Israel weet hoe je moslims aanpakt! Een voorbeeld voor de hele wereld.

 8. toetssteen

  Goed werk Michael, +10.

 9. maartenvasbinder

  Olafje is helemaal niet van het padje. Haat tegen Israël is het padje van dit ratje

 10. jowyajax

  Het is triest voor woorden dat omroepen zich zo extreem links op stellen, erg DOM een omroep of krant hoort neutraal te zijn en dan pas kunnen ze eerlijke nieuwsgaring plegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.