GroenLinks-jugend wil dat ‘we’ schuld erkennen voor slavernij

Nee dank u. Ik heb daar namelijk helemaal niets mee te maken gehad.

De doorgeslagen politiekcorrecte GroenLinks-jugend weet het zeker: het is tijd voor ons blanken om “schuld te erkennen” voor de slavernij. Nou hebben u en ik daar helemaal niets mee te maken gehad, maar dat maakt geen zier uit. Omdat we blank zijn, zijn we schuldig. En omdat ze zwart zijn, zijn donkergekleurde mensen het slachtoffer. Jawel, dat soort modern racisme wordt tegenwoordig luidruchtig verkondigd door linkse Goedmenschen:

Wanneer je aan een willekeurige voorbijganger vraagt waar 4 en 5 mei voor staan, weet iedereen dat te noemen. Bij 1 juli wordt het voor veel mensen een stuk lastiger. Dat is gek, omdat op die dag in 1863 een einde werd gemaakt aan ruim tweehonderd jaar onderdrukking door slavernij: Keti Koti. Heel Nederland zou op deze dag stil moeten staan bij het breken van de ketenen, wat de vertaling is van Keti Koti. Laten we van Keti Koti een nationale feestdag maken.

‘Opdat’ is een mooi woord. Jammer genoeg wordt dit woord maar één dag in het jaar gebruikt, namelijk op 4 mei. ‘Opdat wij niet vergeten’ is de leus die deze dag veel wordt gebruikt. We mogen nooit vergeten tot wat voor gruweldaden de mens in staat is, of we daar als Nederland nou een rol als slachtoffer of als dader in hadden. In het geval van slavernij had Nederland een hele dikke, vette vinger in de smerige pap in Suriname, de Antillen en Indonesië. ‘Opdat’ is te mooi om alleen op de Nationale Dodenherdenking te gebruiken. Ook Keti Koti verdient dit woord.

Het verhaal, geschreven door Bas van Weegberg die de voorzitter is van DWARS, de organisatie van, voor en door GroenLinks-jongeren, gaat verder:

Tot op heden is er geen officieel excuus met bijbehorende herstelbetalingen gekomen vanuit de Nederlandse regering. We hebben 154 jaar de tijd gehad. Met Keti Koti als nationale feestdag is er gelukkig eindelijk een goed moment om excuses aan te bieden!

Anders dan de knettergekke Van Weegberg geloof ik niet dat iemand verantwoordelijk kan worden gehouden voor de misdaden van zijn vader, grootvader, overgrootvader… laat staan voor die van zijn betovergrootvader. Daar komt nog eens bij dat maar een klein deel van de Nederlanders eeuwen geleden daadwerkelijk betrokken was bij de slavenhandel en/of slaven hield.

Maar Van Weegberg weet het beter:

De slavernij laat tot op de dag van vandaag haar sporen na in het dagelijks leven van nazaten van de tot slaaf gemaakten. We moeten op naar een gezamenlijke toekomst voor mensen van kleur en witte mensen. Het ongemak dat voor veel witte mensen komt kijken bij het onder ogen komen van de pijnlijke waarheid over het verleden, is precies wat we nodig hebben. Zonder wrijving, geen glans.

Nogmaals, ik heb geen idee waar deze gek het over heeft. Het is voor mij helemaal niet “ongemakkelijk” om dat deel van het verleden onder ogen te komen. Ik had daar namelijk niets mee te maken… en trouwens, hoewel Van Weegberg graag met het beschuldigende vingertje in de richting van blanken wijst waren het diezelfde blanken die de slavernij afschaften. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat veel Afrikaanse stammen andere Afrikaanse stammen de oorlog verklaarden en de verliezers vervolgens op de slavenmarkt verkocht werden. Moeten mensen die nu in Afrika wonen hun excuses aanbieden aan donkergekleurde mensen wiens voorouders de slavernij in gedwongen zijn?

Van Weegberg kan wel ophouden met dit soort idioterie. Moderne Surinamers, Antillianen, etc. hebben helemaal niets te lijden gehad van de slavernij. Hun ouders en grootouders (en overgrootouders!) waren vrij. Zeker als ze in Nederland wonen — hallo, Sylvana Simons — zijn ze opgegroeid omgeven door weelde en hebben ze alle mogelijke kansen gehad die een individu maar kán hebben om iets van hun leven te maken.

Heel gek, maar ‘slavernij’ zit mensen niet in de genen. Dat je betbetovergrootmoeder toevallig een slavin was heeft zero effect op jou. De enige mensen die daar ‘last’ van hebben zijn van die typetjes met een wat al te rijke fantasie die zich dit ‘probleem’ hebben aangepraat. Als je het niet erg vindt — en anders ook — wil ik dat soort lieden liever geen aandacht geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

120 reacties

 1. HW

  Ze kunnen de boom in, dat GL.

  Mijn voor-, groot-, -ouders en ik hebben nooit een neger ontvoerd tot slaaf gemaakt, nog geld verdient aan slavenhandel. Een klein select groepje heeft geprofiteerd.
  GL vertegenwoordigt maar 800.000 Nederlanders.
  Ze laten asielzoekers die schuldig zijn vrij en onschuldige Nederlanders moeten schuld bekennen. In welke wereld zijn we verzeild geraakt
  Waar moet ik me als Nederlander voor excuseren. Ik ben hier absoluut tegen.

  1. van Urk

   Inderdaad. Nederlanders moeten overal voor opdraaien over zaken die andere landen en culturen net zo goed hebben gedaan. Schadevergoedingen geven aan nabestaanden vanwege genocide in Indonesie bijvoorbeeld. Indonesie heeft zelf ook niet betaald of excuses aangeboden aan de vermoorde nabestaanden van duizenden Nederlanders en half Nederlanders tijdens het geweld van de Bersiap voordat de eerste Nederlandse troepen in Nederlands Indie kwamen. En ook later pleegde Indonesie genocide in Oost-Timor en Irian Jaya. Het lijkt wel of wij gekke Henkie zijn! Wat dat betreft zijn we allemaal gelijk. Polen pikken onze banen, Roemenen pikken onze auto,s, Noord Afrikanen pikken onze vrouwen, Grieken pikken onze geld en wij Nederlanders pikken alles.

   1. Sniper666

    +++++

   2. Kogelbert

    VanUrk, om te beginnen hadden we met deze smerige koloniale oorlog niets te zoeken in Indonesië, het was dus een zeer foute oorlog.

    Voorts betreft Ragawede een regelrechte oorlogsmisdaad waarvan de daders nooit werden vervolgd en die zo lang als mogelijk in de doofpot is gehouden. Bijna de gehele mannelijke bevolking van dat dorp, 431 mannen, zijn vermoord door Nederlandse militairen die in het dorp op zoek waren naar een vrijheidsstrijder.
    Beetje hetzelfde misdadige niveau als de moord op alle mannelijke bewoners van Srebrenica.

    Je praat dat goed en dat is zeer kwalijk.

    1. Sniper666

     Het is strikt verboten deze Kogeltrol te voederen. Dank u.

     1. Kodi

      Een zilverinjectie middels een zilveren kogel tussen de ogen lijkt mij een voor deze demonische trol een gepast infuus om toe te dienen.

      Móóóóóóóderatie: Tijd om de bezem uit de kast te halen! Tijd om het stoepje te gaan vegen!

    2. van Urk

     Kogelbert@ Dus we hadden op een afstand moeten gaan toekijken hoe onze familieleden en Indo-Europeanen door de opstandelingen werden afgeslacht? En uit cijfers blijkt dat het er meer slachtoffers waren dan die 431 mannen uit Ragawede. En dat is dan wel goed te praten? Soms moet je, zoals de regering in 1945, in het realistische harde leven nu eenmaal moeilijke overwegingen gaan maken ook al weet je dat het verkeerd kan gaan lopen. Ik geef toe dat het een vuile oorlog geworden is maar dat zijn er zoveel van op de wereld.

     1. Kogelbert

      Nee, van Urk, we hadden het recht van de Indonesiërs op zelfbeschikking moeten respecteren in plaats daar een smerige oorlog te beginnen die stijf stond van oorlogsmisdaden.
      Maar ook als je het krankzinnige idee hebt dat die oorlog gevoerd moest worden, zelfs dan geldt dat je je aan het oorlogsrecht moet houden. Het uitmoorden van dorpen met onschuldige burgers is daarmee niet in overeenstemming.

     2. van Urk

      “We hadden het recht van de Indonesiers op zelfbeschikking moeten respecteren” Was daar genoeg tijd daarvoor na de Japanse capitulatie? Er kwam meteen een opstand (onafhankelijkheidsoorlog) waarin meteen al duizenden slachtoffers vielen. Daarnaast viel Nederlandsch indie op dat moment nog onder Britse toezag. Onze troepen gingen in eerste instantie daarnaar toe voor het zorgen van stabiliteit. Daarna liep het gewoon vreselijk uit de hand. Soms heeft onafhankelijkheid zijn tijd nodig (Suriname) met vredige besprekingen onder de Surinaamse bevolking. Maar in het geval met het ongeduldige Indonesie ging dat meteen met geweld gepaard.

     3. van Urk

      Kogelbert@ P.s. Ik ben het inderdaad eens dat oorlogsmisdaden bestraft moeten gaan worden. Maar de manier hoe dit soort zaken belicht worden is schrijnend voor veteranen die hier zelf niet aan mee gedaan hebben. Er wordt in het algemeen altijd gesproken over “Nederlandse soldaten” alsof alle 120.000 militairen hierbij in betrokken waren geweest. Van de meeste daders zullen er veel al van overleden zijn en kunnen daarom niet meer berecht worden als de Amerikaanse militairen die in Vietnam betrokken waren geweest in het bloedbad van My Lai. Gelukkig wordt er nu een grondig onderzoek gedaan over het hoe en waarom.

     4. Kogelbert

      @Van Urk,

      De werkelijke reden waarom we ons in die smerige oorlog stortten was dat we ‘Ons Indië’ niet wilden opgeven, terwijl andere kolonialistische landen allang beseften dat het behoud van dit koloniale roofgoed niet meer houdbaar was. Het was met name de V.S. die Nederland duidelijk moest maken dat we dit 19e eeuwse kolonialistische idee moesten loslaten.

      Ben blij dat je erkent dat we ons daar op grote schaal schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Ik wijs erop dat de oorlog op zichzelf al een misdaad was.

     5. van Urk

      Amerika had zo en zo niet op met kolonieen van andere landen omdat zij zelf als grootmacht over de wereld wilden gaan regeren. En zo snel ging het loslaten van kolonieen echter niet zoals u dat beschrijft. Denk maar aan de Afrikaanse landen. Of aan Hong Kong en Macau dat pas in de eind jaren negentig werden overgedragen aan China. Zelfs de VS heeft pas laat enkele bezittingen losgelaten (Marshall eilanden, Palau en Panamakanaalzone). Ik zeg toch dat wij Nederlanders niet altijd ergens voor hoeven te gaan schamen. Andere landen spelen precies zo.

     6. van Urk

      Kogelbert@ U begint trouwens weer van “we” en grootschalig. Dat is na het onderzoek pas duidelijk of het om een georganiseerde genocide gaat of een vorm van chaotische oorlogvoering omdat de vijand moeilijk van de burger te onderscheiden valt. Bedenk dat onze militairen tegenover een vijand stond dat overwegend in burger gekleed was. Net als de Afghanen tijdens onze missie in Afghanistan.

    3. HW

     Weet je nog welk kabinet we hadden in 1948 en wie zo nodig troepen naar Indonesië wilde sturen.
     Vadertje Drees van de PvdA, weet je wel, van die linkse groep, die rechts overal verantwoordelijk voor maakt.
     Veeg eerst even je eigen straatje schoon, want dit is nu de linkse arrogantie ten top.

     1. Sniper666

      @ HW

      Hij weet het wel, maar het heeft geen zin hem er op te wijzen. Hij zal glibberen en draaien tot hij er in zijn eigen beleving mee weg komt. NEGEER DEZE TROL AUB.

     2. van Urk

      Helemaal vergeten bij te zeggen! Dank HW.

  2. sjun

   Je moet ook helemaal niks al brengt de Groene Khmer haar selectieve schuldbezetenheid absoluut. Spijtig toch dat de rol van de arabische en zwarte slavenhalers en -handelaars structureel onderbelicht blijft. Hetzelfde geldt voor de slavernij in Noord-Afrika en het MIdden Oosten. Gelukkig keert het tij en worden steeds meer mensen zich bewust van de al te eenzijdige belichting die momenteel nog plaatsvindt.

   1. Kogelbert

    “Groene Khmer’

    Dit niveau dus.

    DDS trekt idioten aan.

    1. Sniper666

     NEGEER DEZE TROL.

    2. sjun

     Daarom kom jij ook steeds onder verschillende namen terug. Ik had je wat scherper ingeschat Wim, maar zo leer ik bij.

     1. Kogelbert

      Jouw vermogen tot bijleren schat ik zeer laag in. Je bent een verwarde islamofoob die al 15 jaar in kreupel Nederlands dezelfde onzin schrijft.
      Mijn advies is dat op je eigen stalkblogje te doen, daar krijg je geen tegenspraak en weinig mensen lezen het.

     2. Sniper666

      @ sjum

      Welkom sjun.

    3. Gratjeb

     Je bent zelf dus net zo’n idioot!

     1. HW

      Uit frustratie schrijft Bert regelmatig zijn linkse fantasie op.
      Hij moet het toch ergens kwijt.

  3. Linkse mensen bestaan ook

   Hier gaat iets mis in je redenering. Je lijkt namelijk te beweren dat GroenLinks, 950.000 mensen vertegenwoordigend, alle macht heeft om over heel Nederland te beslissen, wat gewoon niet zo is, of anderzijds dat ze niet het recht hebben een mening te uiten.

 2. Ben Zine

  Het lijkt me dat zo’n Sylvana zelf toch onderhand ook doodmoe moet worden van dat eeuwige gezeur over racisme. Alleen dat woord al. Het is zo vaak gebruikt dat het zijn lading zo goed als kwijt is geraakt. En door het begrip “witte man” te introduceren, een term die voorheen voor zover ik me kan herinneren nooit is gebezigd, is er eigenlijk een nieuw soort discriminatie ontstaan. Je zou je bijna gaan schamen voor je bleke smoel !

 3. van Urk

  Wie zijn “we”? Kunnen die groene jugend als jonge Nederlanders die schuld dan niet op zichzelf gaan nemen? Laat de rest hiermee met rust. En wat voor sporen zijn er nagelaten dan? Dat Surinamers met hun gouden kettingen en hun dure Sneakers liever lui dan moe zijn?

 4. Kogelbert

  De term ‘jugend’ is een referentie aan de Hitlerjugend.

  Niet erg smaakvol en bovendien zeer lasterlijk.

  1. van Urk

   Jugend is gewoon een onschuldige Duitse woord voor jeugd. Ook de Duitsers kennen een soort van Grune Jugend. “Troll”

   1. Kogelbert

    Sommige mensen praten alles recht wat krom is.

    Van Urk is van gereformeerde snit, die zijn daar meesters in.

    1. Sniper666

     @ van Urk

     Please negeer die trol. Het is totaal zinloos om tegen een gutmensch populist te praten.

     1. Hemelriekje

      Als je een andere mening verkondigt moet je worden dood gezwegen.
      Dat rechtspopulisme is niet gezond

     2. Kogelbert

      Hemelriekje, Sniper en Ni28 zijn zeer zwakke debaters. Ze zijn te dom voor enig zinnig weerwoord maar willen toch graag meedoen.
      Hun enige oplossing is het wanhopig smeken om een ban dan wel cordon sanitaire voor andersdenkenden.

      Het is zielig, maar ook wel vermakelijk.

     3. Sniper666

      @ Hemelriekje

      Is u weer een nieuwe nick van Wim Hutten?

     4. Hemelriekje

      En bedankt maar weer 🙂 🙂

     5. Kogelbert

      @Hemelriekje, Wim Hutten is een ziekenhuisdirecteur uit Den Haag die debielen hier voor mij aanzien. Daarom word ik hier vaak met die naam aangesproken.
      Die onzin is niet uit hun hoofd te rammen.

     6. Hemelriekje

      Kom, loop hier al wat jaartjes rond.
      Tis gewoon leuk hier en je steekt nog eens wat op. 🙂 🙂

     7. Sniper666

      TROLL ALERT !!! Een nieuwe linksche gutmensch zelf-islamiseerder. Moge de islammeren dit persoon met een riekje naar de hemel helpen.

    2. van Urk

     Kogelbert@ Omdat het juist uit mijn gereformeerde mond komt, maakt u daar een heel groot probleem van terwijl het eigenlijk om niks ernstigs draait. Zielig persoon bent u toch ook.

     1. Ni28

      Niet reageren op trollen, van Urk, je geeft ze wat zij willen. Slik het even met het idee dat de trol daar meer last van heeft dan jij.

 5. Dam

  Hoe meer die lui oeverloos over van alles en nog wat uit hun nek staan te kletsen, des te meer lacht iedereen ze uit en des te beter voor de normale mensen. Net als dat hele oeverloos gezemel over Piet. Oh……. Maar wacht eens, ze willen geld !!!!Nu snap ik het. Whaaaa, ze willen geld omdat er wellicht bij mijn 4e generatie voor ouders (ik ben al 71) heel heel misschien eens een slaaf werd gehouden? Nou ik denk dat ze die niet zullen vinden, want ik heb mijn familie tot 1500 terug kunnen vinden en denk dat het bij de meesten zo is. Helaas Syl de gillerd, geen slaaf te bekennen meid. Je mag wel een paar honderd rechercheurs in diens gaan nemen om te weten wie daar ooit schuldig is geweest en diens kinderen zijn ook al 3x dood. En waar zouden deze hebberds dan willen waar het geld naar toe gaat? Oh wellicht om een Slavernij Museum op te zetten met een grote foto van Sylvana Simons als uithangbord, met de tekst::: eens waren er slaven, maar van wie, joost mag weten”

  Ze beginnen steeds lachwekkender te worden die lui.

  1. HW

   Het is niet zo moeilijk, wie er geprofiteerd heeft.
   Het begon bij de oprichters van de VOC, met goedkeuring van de Oranjes en Olde Barneveld. Dat selecte groepje is makkelijk op te sporen.
   Ze willen echter met de schuldbekentenis de schuldbetaling verdelen over elke Nederlander, want anders gaan die lieden failliet. Zij behoren echter nog steeds tot de Nederlandse elite.
   Je moet dat meer in het licht van de geredde banken zien. Toen er geld te verdienen viel, ging de winst naar de aandeelhouders.
   Toen men geld tekort kwam, is die verdeeld over de Nederlandse bevolking.

   1. van Urk

    Inderdaad HW. Maar helaas deed de VOC niet aan slavenhandel. Dan moet je toch bij de WIC (West-Indisch-Compagnie) zijn en laat het nou een Belg (Willem Usselincx) zijn die aan de wieg stond bij de oprichting ervan.

    1. HW

     De WIC was een voortvloeisel uit de VOC.
     De VOC werd opgericht door in Amsterdam wonende Antwerpse kooplieden
     met toestemming van de Oranjes en OB.
     België is pas ontstaan in de 19. eeuw

     1. van Urk

      HW@ Nou ja Belg, u begrijpt dat ik inderdaad een van die Antwerpers bedoelde.

 6. Dam

  Ze stonden nog voor gek ook op die dag. Want wat werd er van gemaakt? Een vreet feest. Ze werden zelfs beschimpt daar om de uitdossingen die sommigen droegen. En notabene door gekleurde mensen die zich daar helemaal niet in konden vinden. Er werd geroepen,: hé, het is geen carnaval hoor maar een herdenking. Vreet tentjes in overvloed en feest was het. Noem ik geen serieuze herdenking. Leuk die uitdossingen als je in Suriname woont of naar een Surinaams feest gaat, heel leuk zelfs. Maar dat uitsloverige allemaal, dat opdringerig en eigenwijze van die lui wordt ziekelijk.

 7. Dam

  Weten jullie. Ik vergelijk Hitler zijn daden absoluut niet met bepaald roeptoeters in Nederland. Maar wel zijn opjutterij en helaas zie je nu ook gebeuren dat veel jongemensen het hoofd op hol wordt gebracht helaas. Ze zijn nog jong en beseffen niet dat je het in je leven zelf moet doen. En daar helpt Sylvana SImons en geschifte Meulenberg en trawanten je echt niet bij hoor die hebben het te druk. A.: met opjutterij en te verzinnen welk voorwerp zij nu weer tot hun vileine gedachtengoed kunnen toevoegen om weer even interessant te gaan lopen doen. Even naar Amerika kijken wat daar gebeurd en hups, Sylvana zet het weer op haar site en ja hoor even later worden hier die dingen die we hier helemaal niet hebben even gemaakt, zoals racisme. Want kinderen zijn nun eenmaal makkelijk te vormen. Helaas en daar moeten ze het wel van hebben. Er is geen normaal denkend mens die in die leutpietpraat van die clubjes heil ziet. Heil Sylvana Simons en consorten. En ik hoop dat de PVDA en D66 en CU enz. hun verstand wel bij elkaar houden. Anders is er geen hond meer die op hen stemt.

   1. Kodi

    Als je denkt dat het bij links niet zieke(lijke)r kan…

  1. Hemelriekje

   Ik vergelijk Hitler zijn daden absoluut niet met bepaald roeptoeters in Nederland. Maar wel zijn opjutterij en helaas zie je nu ook gebeuren dat veel jongemensen het hoofd op hol wordt gebracht.
   Klopt, dat rechtspopulisme is gewoon niet gezond.
   Ze snoeren je de mond bij tegenspraak en denken ze dat ze altijd gelijk hebben.

   1. HW

    Ik moet je even corrigeren, want waarom moeten we dat linkse gezwets wel aanhoren, terwijl jullie pakken met boter op het hoofd hebben.
    Links verstopt alle problemen onder de mat of tapijt of een pet en als rechts deze dan ontdekt en links moet met de billen bloot, heet dat in linkse vaktermen populisme.
    Alleen transparant als het past, geeft precies weer dat men veel te verbergen heeft.
    Een ander aanwijzen als populist is niet meer dan een afleidingsmaneuver voor hun eigen onkunde. Dat is links op zijn best.

    1. Hemelriekje

     Leuk dat Jip en Janneke taal maar je kunt ook overdrijven.
     Gelukkig trapt de meerderheid van de kiezer niet in dat “rechtspopulisme”.
     Kijk nu eens naar die Pietje Bel van FvD.
     Veel geschreeuw om aandacht maar die knakker wil alleen zijn eigen ego strelen en maakt gebruik van de onderbuik van zijn volgelingen.
     Door zijn gedrag haakt binnenkort Hiddema af.
     Bel is nog een graadje erger als Wilders

     1. Sniper666

      @ Hemelriekje

      Wim Hutten heeft weer een verse nick aangemaakt? TROLL ALERT !!!!

     2. Hemelriekje

      Doe niet zo dom.

     3. HW

      Dat bedoel ik nu problemen uit de weg gaan, niet benoemen en onder het tapijt schuiven. Weer een standaard afleidingsmaneuver.
      Waarom de problemen niet oplossen??

     4. HW

      Een groot deel van de kiezers heeft bewust niet meer voor links gekozen.
      Met het socialisme gaat het dezelfde kant op als het communisme.
      Het gaat ten gronde aan zijn eigen arrogantie.

     5. HW

      Zijn Klaver, Asscher, Roemer, Pechtold, Rutte en Buma niet met hetzelfde sop overgoten. Profileren zij zich niet op dezelfde manier?
      Politiek is de arrogantie ten voeten uit. Het zijn allemaal betweters.

 8. Sniper666

  De zwartjes willen ons opzadelen met een schuldgevoel om ons een poot uit te rukken. Niet intrappen mensen.

  1. Kogelbert

   “De zwartjes”

   Q.e.d.

   1. Sniper666

    Weerleg eerst de vorige stelling maar.

    1. Kodi

     Dat zal hem niet lukken.

 9. Ni28

  De Bevrijdingsdag is in Nederland een vrije dag niet waard maar Keti Koti daar kunt je niet omheen die zou je wel met een vrije dag moeten honoreren.
  Of een of andere christelijke feest voor opofferen. Leuk, die groentjes.

  1. van Urk

   Laat die groenen nou bij hun eigen speciale vrije dag gaan houden. Bomenplantdag was dat toch?

 10. Ni28

  MENSEN, NIET REAGEREN op Simon “Kogelbert” Trol. Zijn provocaties zijn een reactie niet waard!!!!!!!!!

  1. Hemelriekje

   Als al die “trollen” weggejorist zijn dan wordt het hier een saaie boel en de reacties op een topic zijn dan minimaal.
   Pas als een trol reaguurt schieten de reacties omhoog en dat ziet een Blog met reclame graag.

   1. Sniper666

    @ redactie

    De nick “Hemelriekje” geeft impliciet toe een trol te zijn. Mag deze trol ook met de vullisman mee?

 11. sonar

  Kogelbert als jij vind dat wij in deze tijd daaraan schuldig zijn ,doe jij dan het voorbeeld geven en gebruik dan de kogel Bert,jij mankeert wat gewoon wat aan jou bovenkamer met zulke onzin.Niemand die jou zal tegenhouden om boetedoening te doen voor wat jij voorstaat.Succes ermee.

  1. Kogelbert

   @sonar,

   Probeer het eens in normaal Nederlands. Dit primitieve taalgebruik doet vermoeden dat je zelfs de basisschool niet met vrucht wist af te ronden.

   1. sonar

    Kogelbert dan heb ik wel een schoolinafgemaakt,jij zit nu nog op de kleuterschool.
    Ik denk dat jij daar nooit vanaf komt ,vandaar al die onzin die jij spuit.

    1. Kogelbert

     Ik zie het, sonar.

     🙂

     1. sonar

      Gebeurt wel als met 10 vingers typt,dat komt bij jou niet voor bij een taalnazi.

  2. Sniper666

   @ sonar

   Wim Hutten, alias Kogelbert heeft zijn profiel bij Grondlijn laten verwijderen.

   –> http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

   1. Kogelbert

    Ik kan het me voorstellen, Snipper, dit zieke gestalk gaat natuurlijk op enig moment wel vervelen.

    1. Sniper666

     Flikker op walgelijke POOT laan bewoner.

     1. Kogelbert

      Ik denk dat jij helemaal niet in een laan woont, Snipper. Ben je jaloers?

     2. Sniper666

      De snipper zal een tipje oplichten. Hij woont in een mooie laan in een huis van ca. driekwart miljoen (helemaal van hem) op een lappie grond van 600 meter kwadraat. Zo, weet je dat ook weer.:-)

      Zou je a.u.b. nou eens op willen rotten met dat ziekelijk achterlijke geprovoceer alleen maar om de aandacht te krijgen. Er is echt een steekie los bij je Wim, zoek medische hulp.

      MENSEN, NEGEER Kogelbert SVP !!!

     3. Kogelbert

      Kijk eens aan, Floris was helemaal niet weg!

      🙂

   2. Vabis

    Welnee Sniper, die scheve apensnoet is nog steeds te ‘bewonderen’ daar….

    1. Sniper666

     @ Vabis

     Ah ja.. En geen ziekenhuisdirecteur i.d.d.;

     –> http://www.grondlijn.nl/netwerk/wim-hutten/

     1. swetsnek

      grondlijn komt niet van de grond hahaha als je hulp nodig hebt wim maak ik je website wel voor je af hoor geldklopper dat je bent

   3. sjun

    Willem H. doet zich kennen als een zwatelaar die vooral open deuren in trapt: http://www.grondlijn.nl/netwerk/wim-hutten/
    https://nl.linkedin.com/in/wim-hutten-1918488/nl

    Die verdient vast zijn centen in de zorg en welzijnsadvieswereld waar om de paar jaar een directie wegens wanprestatie echt niet langer te handhaven is en er vervolgens weer een verandermanager als wonderdokter en interimdirecteur wordt ingehuurd. Deze baantjescaroussels van (interim)directeuren vinden doorgaans plaats op kosten van’t Algemeen en via de netwerkjes van vooral PvdA (dat nu slinkt), D66, CDA, VVD en GroenLinks.
    .
    Eigenlijk zou dit behoorlijke budgettaire lek eens op de politieke agenda moeten komen opdat zorgbudget weer vooral aan zorg in plaats van aan snelle graaiers, advocaten en afkoopsommen wordt besteed. Daarnaast zijn er nog de juridische meerkosten van afvloeiing van bij de organisatie betrokken personeel dat kritische vragen bij de vigerende gang van zaken stelt. Ook worden er nog meerkosten gegenereerd door personeel dat vanwege een geëntameerde angst- en fancultuur met innerlijk ontslag gaat en daardoor onderpresteert.
    .
    Zo’n bezem door de vervlochten directie, toezicht en interim-wereld waarin men elkaar aan fors betaalde baantjes helpt zou wel eens een behoorlijke besparing op de organisatiekosten kunnen opleveren. Welke politieke partij bindt deze kat de bel aan?

 12. Ali Yas

  Ik zou willen voorstellen dat iedereen die slaven heeft gehouden gevangenisstraf krijgt en bovendien gedwongen wordt het achterstallige loon te betalen plus een schadevergoeding vanwege onrechtmatige vrijheidsberoving. Zo. Dan zijn we daar een keer van af.

  Er zijn vast wel wat asielzoekers die bij nader onderzoek daarvan beschuldigd kunnen worden.

 13. sjun

  Kogelbert laat zich al weer vlot als moraalclaimer kennen. Neemm het hem maar niet kwalijk. Het valt voor zulke mensen vast niet mee om inhoudelijk of in elk geval gevat te reageren nu het narratief verschuift.

  1. Kogelbert

   Sjun vindt van zichzelf dat hij heel erg geleerd schrijft. Op dat punt is bij hem het ‘narratief’ niet verschoven.

   Geestig is het wel.

   🙂

 14. Arnoniemuss

  @Sniper 666. Sniper schrijft: “Een nieuwe linksche gutmensch zelf-islamiseerder. Moge de islammeren dit persoon met een riekje naar de hemel helpen”.

  Sniper, hoe kun je dit soort onzin uitkramen en jezelf serieus nemen? Jullie gaan wel tekeer tegen de trollen hier. Maar iedere trol redeneert aanzienlijk zorgvuldiger, genuanceerder en beschaafder dan de reacties van de meeste rechtse reaguurders. Ik heb zelden zoveel waarnemings- en denkstoorissen gezien als op deze website.

  Maar soms denk ik:……. Misschien is Sniper wel een aardige, gezonde rechtse figuur die met een grijns kijkt naar de onzin die hij vandaag weer heeft weten te formuleren. Linksen op stang jagen. Misschien is dat wel het primaire doel van veel reaguurders; ze weten dat ze onzin uitkramen, maar ze genieten van de reacties van correcte linksen. Maar het zou hier een saaie boel zijn zonder trollen. Jullie roepen allemaal dat je trollen moet negeren. En wie houdt zich daaraan……………?

  En om jullie voor te zijn; ik ben ook een trol. Dan heb ik die dooddoener tenminste uit het debat gehaald. Al zou het me niet verbazen als ik nu alsnog voor trol uitggemaakyt wordt. Sommige reaguurders hebben maar een zeer beperkt arsenaal aan reactiemogelijkheden

  1. Sniper666

   @ Arnoniemuss

   Weer een trol? Maar goed u zegt het eerlijk, daar heb ik Kogelbert nog nooit op kunnen betrappen. Daarmee heeft u alvast een puntje voor op de rest van het trollengezelschap hier.

   Arnoniemuss, lees de discussies tussen de trollen en de rest op DDS eens op uw gemak door, en kom dan nog eens terug. U maakt zich al meteen verdacht door te spreken van “de reacties van correcte linksen”. Kunt u ons eens uitleggen wat er zo correct is aan regeerders als Kogelbert?

  2. HW

   Links Nederland is net een roedel wolven.
   Ze happen altijd.

   1. Linkse mensen bestaan ook

    Is dat een uitdrukking? Maar ‘links Nederland’ is geen instituut o.i.d., ee bestaan, ook binnen de hier zo geliefde ‘linkse kerk’ behoorlijke meningsverschillen. Alleen niet op cruciale punten zoals dat ‘trickle-down’ economie niet werkt, en dat het niet zo is dat het feit dat je rijker bent niet automatisch betekent dat je harden hebt gewerkt.

 15. Ni28

  Geld verdienen over de ruggen van de slaven die geen leven hadden is wel erg laag. Deze klagers leven in vrede en kunnen naar de bijstand gaan wanneer zij willen wat velen al ondervonden hadden. Maar nu willen zij de achterstallige loon van hun voorgangers. Mogelijk, weet ik niet, is het bedrag via sociale diensten al lang uitgekeerd. Laat het ophouden maar praat op school hierover. Dan zullen de kinderen weten wat zij moeten bestrijden in het Midden Oosten en Azië.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Ehh, ik wil niet vervelend doen.. Maar op school krijgen de kindertjes islam indoctrinatie via NPO ingegoten.

   –>

 16. Ni28

  Snipper@ Je laat jezelf gaan, zwijg die trol dood heb je meer aan. Op Elsevier is ie ook al actief als GPD1 maar zonder succes. Het is alleen effectief als iedereen een lij trekt.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Arnoniemuss=Kogelbert?

   1. Ni28

    Hij stikt van bijnamen (te veel eer om ze op te noemen) je ziet ze telkens weer terug en dan verdwijnen zij even. Overigens is hij weer op zijn hoogtepunt (zie het opmerking DDS trekt idioten aan)en dan wordt ie geband. Het is telkens dezelfde cyclus en welke naam hij ook gebruikt hij is altijd makkelijk herkenbaar dom hoe ie is.

 17. Ni28

  “DDS trekt idioten aan” Helemaal waar en wij noemen ze trollen.

 18. Arnoniemuss

  @Sniper.
  Wat er correct is aan Kogelbert (en andere zogenaamde trollen) is dat het debat wordt gestart met een zeker respect voor de ander. Er wordt meer geredeneerd dan gescholden. En… als de reacties erg onbeschoft zijn, kan ook een trol wel eens uit zijn slof schieten. Maar een stukje beschaving onderscheidt trollen van veel rechtse reaguurders (let op de nuance, Sniper, ik spreek niet over alle reaguurders. En ik heb je ook in het geheel niet uitgescholden in mijn reacties. Allemaal tekenen van correctheid wat voor julie een onguur woord is, terwijl het voor mij de hoeksteen is van fatsoenlijk met elkaar omgaan en een echte beschaving.

  1. Sniper666

   @ Arnoniemuss

   Wat er niet correct is aan Kogelbert is dat Kogelbert altijd gaat draaikonten en alles doet om andere mensen te provoceren. Trollen dus. Dat is een teken van onfatsoen waarmee Kogelbert zich diskwalificeert.

  2. Kogelbert

   @Anoniemus,

   U ziet hoe het hier werkt. Als u niet bijdragen plaatst die inhoudelijk in lijn zijn met de dogma’s van de Rechts-populistische Kerk dan bent een trol c.q. ketter en zal stevig op uw excommunicatie worden aangedrongen.

   Wees zorgvuldig met uw privé-gegevens: men zal, als ze bekend zijn, niet aarzelen u tot op uw huisadres in te peperen hoe een gezonde Hollandse patriot wordt geacht te denken.

 19. Ni28

  Sniper 6 @ Islam indoctrinatie staat inderdaad in de weg als je tegelijk over de slavernij in de islamitische landen zou willen spreken. Onze linkse onderwijzers zullen dan ook de slavernij uitleggen als alleen representatief voor de witte man. Jammer.

 20. Ni28

  Sniper@ Arnoniemuss spreek over respect. Fout 1.

 21. Linkse mensen bestaan ook

  Best een goed idee. Slavernij heeft belachelijk veel slachtoffers gehad, en baseerde zich op het principe dat bepaalde mensen geen mensen waren, behoorlijk vergelijkbaar met het nazisme. Dus om ook slachtoffers daarvan te herdenken is toch niet zo gek?

  1. Sniper666

   @ Linkse mensen bestaan ook

   Daar gaat het ze niet om, ze willen de witte mens een schuldcomplex aanlullen en doekoe pakken.

  2. Kodi

   Richt je pijlen dus op de Moslims als je zo begaan bent met de slachtoffers van de slavernij!

   Islam en slavernij >

   Slaven van de islam: De “versluierde volkerenmoord” van de Arabieren

   Met gebeden heeft men hen gelokt en daarna hun leven tot een hel gemaakt. De Arabieren brengen met de islam de vermoedelijk wreedste en langste slavenhandel in de geschiedenis naar Afrika. De Senegalese antropoloog Tidiane N´Diaye wil dat de slavernij van de moslims wordt onderzocht. In zijn boek beschrijft hij de “versluierde volkerenmoord”.

   “De islamitische slavenhandel was de langste in de geschiedenis van de mensheid”, aldus N´Diaye. “Hij duurde 1300 jaar lang en eiste veel meer slachtoffers dan de slavenhandel naar Amerika – die 400 jaar duurde. En het meest droevige hieraan is, dat de meeste van de tot slaaf gemaakte jongens/ mannen geen kinderen konden krijgen, omdat ze gecastreerd werden.”

   Dood en castratie

   De zwarte Afrikanen werden naar de Arabische wereld, naar Turkije, naar Perzië en naar India verscheept. Of ze werden door de Sahara naar Noord-Afrika gedreven. Velen sterven al bij de overvallen op de dorpen, velen aan de ontberingen tijdens het transport. Wie op de slavenmarkten aankomt, wordt gecastreerd. Vier van de vijf Afrikanen sterven aan deze gevaarlijke operatie. Ook de jongens en mannen, die het zwaarte werk op plantages of in mijnen moeten doen, worden ontmand – niet alleen de eunuchen, die die in de huishouding werken of de harems bewaken.

   Eunuchen vindt men nog in het begin van de 20e eeuw. “Arabieren en Noord-Afrikanen waren racisten, ze verachtten de zwarten”, aldus N´Diaye. “Daarom wilden ze niet dat ze in hun landen kinderen kregen. Dat verklaart waarom daar nu geen grote zwarte diaspora bestaat zoals in de VS – dit vereist een onderzoek naar deze geschiedenis en ook een schadeloosstelling.”

   Op het Senegalese eiland Gorée wordt herinnerd aan de slavenhandel van de Europeanen. Daar werden duizenden bijeen gedreven en naar Amerika verscheept. Zulke herdenkingsplaatsen eist N´Diaye ook voor de nog brutalere mensenhandel van de moslims. Voor de antropoloog is dit een volkerenmoord, want de castratie van de slaven vernietigt de daarna komende generaties. Een volkerenmoord, gepleegd in naam van Allah – die alleen het tot slaaf maken van moslims verbiedt. De koran zou de slavernij op zich nooit hebben verboden, zegt N´Diaye. “Integendeel, op veel plaatsen in de koran wordt het tot slaaf maken van niet-moslims aanbevolen. En in tegenstelling tot het verbod op slavernij in het Europa van de Verlichting is er nooit ook maar één enkele Arabische intellectueel geweest die zich voor de zaak van de zwarten heeft ingezet.”

   Heilige oorlog tegen zwarten

   In Soedan, waar nog steeds duizenden mensen door hun landgenoten in het noorden tot slaaf worden gemaakt, roepen de Arabieren al in de 7e eeuw de Jihad uit, de heilige oorlog tegen de zwarten. De moslims, die tegenwoordig in de moskeeën van Afrika bidden, weten niet dat de islam werd misbruikt om hun voorouders te knechten. De Arabieren chanteerden eeuwenlang de Afrikaanse koningen om zich aan de islam te onderwerpen en slaven te leveren als beschermingsgeld. “Door de islamisering werden de Afrikaanse koningen medeplichtigen”, aldus N´Diaye. “Wie zich onderwierp aan de islam kon theoretisch ontkomen aan het tot slaaf maken. Wie geen moslim wilde worden, moest bewust worden opgejaagd. Dat was de reden voor de collaboratie en ontketende vele oorlogen tussen de Afrikaanse volkeren.”

   De Europeanen keken tot in de vroege 20e eeuw toe. Hoewel ze de mensenhandel al lang verboden hadden, werd deze door de koloniale legers ter plaatse geduld – en ze profiteerden er zelfs van: Tussen 1860 en 1890 deporteerden de Arabieren meer slaven dan de Europeanen in een hele eeuw. Een centrum van de smerige handel was het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar. Hier sloot men de mensen na het verbod op de slavernij op in ondergrondse kerkers. De mensenhandel maakte van de beruchte Tippu Tip de op één na rijkste man van Zanzibar. En nog na 1920 zwoegden er slaven op de plantages van het eiland.

   Onderzoeken wil men deze 1300 jaar slavernij echter noch ion de islamitische wereld noch in Afrika, want men voelt zich medeschuldig. “Er bestaat een solidariteit tussen de Afrikanen en de Arabieren – vanwege de gemeenschappelijke religie, de islam”, aldus N´Diaye. “Men geeft er de voorkeur aan om niet te praten over deze pijnlijke geschiedenis en richt de aandacht liever op de schuldigen die iedereen al kent: de Europeanen en de Amerikanen”. Tidiane N´Diaye wil zich hier niet bij neerleggen – noch als intellectueel noch als moslim, noch als kleinzoon van een belangrijke Senegalese koning. Religie mag geen dekmantel zijn voor racisme en slavernij.

   Bron: http://www.3sat.de/page/?source=/kulturzeit/lesezeit/144916/index.html

 22. Two Ravens Black Kettle

  Op elk plein zou een levensgroot standbeeld gehouwen moeten worden van de Boze Witte Man.
  De Boze Witte man die de slavernij heeft afgeschaft, een unicum in de beschaving.
  Ze waren zelfs bereid om daarvoor in oorlog te gaan. Eerst tegen elkaar, daarna tegen de barbaren uit de moslimlanden.
  Hedentendage is er nog slavernij, veelal in de moslimwereld maar daarover zul je de Corrupte Mens nimmer horen.
  Ben je mal ?
  De grootste racisten zitten hedentendage bij organisaties als Black Live Matters of de Anti Zwarten Pieten Beweging.

  Standbeelden willen we. Forse standbeelden voor al diegenen die de mensheid door de Rennaissance, Humanisme en Verlichting heeft getrokken.
  De allergrootste op de stoep van Silvana
  Diep respect voor onze voorouders.
  Ondanks de haat die gecultiveerd wordt op universiteiten en de weerzinwekkende en door en door verrotte Fake-MSM die de dood van Fortuyn op hun geweten hebben en nu alles in het werk stellen om andere moordenaars te ‘inspireren’.

  Zie hier de Amerikaanse versie van Silvana Simons en Anja meulenbelt

  https://www.youtube.com/watch?v=mZG-L2HCBpo

 23. corfo

  Ik zit al járen te wachten op excuses inzake de Hoekse en Kabeljauwse-twisten, evenals de 80-jarige oorlog met Spanje en de bezetting van ons landje door Napoleon en consorten. Mijn bet-over-over grootvader werd vermoord door een Kabeljauw en m’n over-over grootvader door een Portugees in Spaanse dienst tijdens de 80jarige oorlog.
  De gekleurde mede-mens is weer eens zielig !!! Gekleurde mede-mens : ga gewoon aan ’t werk en ’t zal u aan niets ontbreken !! Maar stop een keer met die gekke onzin.

 24. Kodi

  En dat wordt dan uitgenodigd om mee te regeren, want cordon sanitaire. Teiltje graag!

 25. Ruud562

  Net zoals D66 is dat GL ook ronduit een voor onze samenleving gevaarlijke partij. Partijen met een aanhang waarvan zonder meer getwijfeld kan worden aan hun geestelijk vermogen! Mede door hun is Nederland op alle terreinen meer dan verziekt!

 26. Kodi

  En dan blijkt dat de voorouders van zielige Sylvana zelf slavenhouders waren en geen slaaf. Ga je dan even op je plaat als je de Nederlanders (van wie hun voorouders in Nederland gebleven zijn en zelf slechts belastingslaaf waren (En nog steeds niet zijn erkend en schadeloos zijn gesteld!)) de erfzonde van het slavernijverleden wilt opspelden en verdere emotionele chantage inzake het slavernijverleden bedrijft.

  http://nos.nl/artikel/2179062-digitalisering-surinaams-slavenregister-van-start.html

 27. Jantje

  Laat Groen-Links zich eens druk maken over landen/’culturen’ waar de slavernij nog gewoon bestaat. Zoals diverse landen in Afrika, zoals Mauritanië, Libië (wat er van over is), Sudan enz. Of een ‘cultuur’ als de moslimcultuur waar slavernij gewoon is toegestaan.
  Moslims mogen zelfs elkaar als slaaf hebben. Niet-moslims staan op gelijke voet als afval bij moslims.

 28. Rex Gildo

  Het is belachelijk om de huidige jonge generatie op te zadelen met vermeende fouten van omstreeks 1600.
  Allereerst waren toen de opvattingen ten aanzien van de onderlinge menselijke verhoudingen geheel anders dan nu en verder kunnen wij er niets aan doen.
  Wat hebben nabestaanden van ‘slaven’ aan excuses?
  Dan krijgt men een doorlopend Mea Culpa!
  Juffrouw Simons hoeft niet altijd op de voorgrond te staan.

  1. Kodi

   De mate waarin wij lastig worden gevallen met emotionele chantage slechts gefundeerd op valse sentimenten is evenredig met de mate waarin wij daaraan toegeven. Geef niet toe aan emotionele chantage en het gejank houdt op, simpelweg omdat niet toegeven aan emotionele chantage hun opgehouden handje niet vult.

 29. Kodi

  Ephimenco: Wees op uw hoede voor lieden die er een specialiteit van maken u een schuldgevoel aan te praten
  https://pbs.twimg.com/media/Ch2CGTBUYAE41BI.jpg

 30. Bes Tolen

  Voor 1800 woonden er in de VS minder mensen dan in ieder van de grote landen in Europa. In het zuiden van de VS woonden meer mensen dan in het noorden. Meer dan de helft van die zuidelijke bevolking was slaaf. De behandeling was in bepaalde gevallen slecht maar niet in de meeste gevallen. Men was en dat was het ernstige grote kwaad, slaaf dus geheel onvrij. In grote delen van Europa waren de leefomstandigheden in die tijd evenmin goed. De slaven van Amerika werden gemiddeld bijna twee keer zo oud als de Europeanen van toen. De blanken in de VS werden gemiddeld zo’n vijf jaar ouder dan slaven.
  Die slavernij lijkt enigszins op wat je als dienstplichtig soldaat meemaakte als je dan tenminste bij de geregelde troepen behoorde. Maar dienstplicht was wel slavernij! Ingevoerd door Napoleon.
  Laten we vooral niet vergeten dat er tegenwoordig nog slavernij is. Zo kent het Vaticaan een heel leger van minstens 600.000 geestelijken. Op vrijwillige basis? Maar in hoeverre is dat zo? Is het wel aanvaardbaar met al die indoctrinatie?
  Hoe zit het in delen van Afrika en Azië? Waarom wordt hier niet meer en betere registratie van de bevolking afgedwongen?
  Maar laat ik nu terug keren op het onderwerp Amerika. Er waren ook blanke slaven in Amerika. Op gegeven ogenblik zeker 300.000 Ieren. Protestantse Ieren. Wat ook het hoge aantal van afkomst protestantse Ieren van nu zou verklaren. In de negentiende eeuw emigreerden uitsluitend Rooms katholieke Ieren. Het protestantisme was behalve in het Noord Oosten (met veel Schotten van oorsprong) uitgeroeid. Ondanks bestuur uit Engeland.
  Zijn wij ondertussen slaaf aan het worden? Waarvoor laat de politiek ons werken en wat hebben we als volk eigenlijk nog zelf vrij te bepalen? Niet de toekomst blijkbaar. Het wordt er steeds minder leuk op. Voor ons als autochtone Nederlanders.

 31. Wim Vreeswijk

  Groen-Links loopt maar liefst 150 jaar achter in zijn/haar geschiedschrijving en kakelt selectief en verzuimt te spreken over de huidige massale slavernij in moslimlanden van christenen en andersdenkenden.

 32. CheikhRedo

  De duitsers van nu hoeven zich,voor mij althans, ziook niet schuldig te voelen voor de Holocaust.

  1. HW

   Duitsers hebben ten minste nog zoveel eer te erkennen, dat het Duitse volk in het algemeen fout was en dat ontberen Turken.
   Turken kennen die mentaliteit niet. Miljoenen Armenen vermoordt, maar ook geen genocide, maar een ongelukje.
   Eer kent alleen een individuele Turk als het over zichzelf gaat, maar als gemeenschap stelt het geen reet voor.

 33. Bes Tolen

  Het waren rechtse krachten in Nederland, die de overgang van kolonie naar zelfstandig Indonesië bemoeilijkten. Daarbij waren die lieden ook nog grote fantasten, wat in eigen kring voor veel verwarring zorgde. [Wat toen rechts heette zou tegenwoordig voor een groot zo niet het grootste deel links worden genoemd]. Het was vooral rechts in de KVP met als voorman Beel. Het was kerkelijk rechts. De Tweede politionele actie was het werk van Beel. De PvdA had het er heel moeilijk mee. De kwestie heeft nadien wel meegeholpen kabinetten te doen vallen. Door confessionelen werd steeds (dat doen ze immers altijd bij anderen; zo voelt het bij hen aan met hun overtuiging) onbetrouwbaarheid gesteld. Beter was voor de PvdA en het land geweest dadelijk al zo 1948 afscheid te nemen van een kabinet met de KVP. Stikker van de VVD verliet wel de politiek. De man met gezond verstand wat bij Oud de VVD-leider ontbrak. (Dat is later zo vaker gegaan in de VVD. Typerend zelfs!).

 34. Bes Tolen

  De godsdiensten van het Westen en Midden Oosten inclusief Noord Afrika hebben de geschiedenis van de Oudheid helemaal, van de middeleeuwen voor veruit het grootste deel en van de latere eeuwen voor een groot tot overgroot deel verdraait of weten te verduisteren. In het bijzonder hun eigen geschiedenis. Omdat er zo nooit een afrekening komt, blijft veel onduidelijk wat de bedoeling van kwade geesten is. Die afrekening moet ook omvatten knechting van de mensheid, die tot heden, ook in het Westen, plaats vindt en waarbij de taboes overheersen. Blijkbaar wordt nog steeds niet begrepen welke taboes er zijn en hoe de godsdiensten de oorsprong en de gevolgde praktijk verborgen houden. Wie met kennis van zaken de taboes in de maatschappij weet te verbreken wat een heel veel te moeilijke opgaaf is (de tijd is er verre van rijp voor), zal niet geloofd worden en juridisch vervolgd worden.

 35. Babaji538

  Santa Klaus.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.