Jan Roos: "Ik heb gefaald met VNL, maar spijt is wat de geit schijt"

Jan Roos: "Ik heb gefaald met VNL, maar spijt is wat de geit schijt"

Jan Roos heeft 100% geknokt en ook 100% gefaald.

In gesprek met Esther van Fenema voor Café Weltschmerz is Jan Roos bijzonder eerlijk en transparant over zijn gefaalde politieke avontuur voor VNL (VoorNederland). Volgens Roos ging hij écht voor minimaal één zetel en heeft hij dus gefaald. Daar loopt hij niet voor weg; hij neemt daar verantwoordelijkheid voor, ook als dat niet altijd gemakkelijk is.

Dan kun je je afvragen of hij een foutje heeft gemaakt door de politiek in te gaan. Hij was een BN'er met een goede, vaste baan. Iedereen kende hem van TV. Daar verdiende hij ook prima mee. Maar nu moet hij zijn carriere weer helemaal opnieuw opbouwen. Toch is Roos heel helder over het hebben van spijt of niet: "Spijt is wat de geit schijt."

Dat is het natuurlijk precies. Hij heeft geprobeerd om zijn principes in de praktijk te brengen in de politiek. Dat is mislukt, ja, maar we leven nu eenmaal in een democratie. Kiezers beslissen wie er in de Kamer komt en wie niet. Dat is erg mooi, maar soms ook erg hard. En ja, het kan ook betekenen dat 'het volk' fouten maakt.

Als partijleider heb je daar weinig invloed op. Je kunt het alleen maar proberen, je best doen, en je principes verkondigen. Daarna is het afwachten om te zien of het je iets oplevert en zo ja wat. "Spijt hebben" van zo'n poging is inderdaad onzinnig.

Ook in de rest van het gesprek heeft Roos enkele bijzonder interessante dingen te vertellen over PowNed -- een omroep van, voor en door zakkenvullers, aldus Roos in kort. Oh ja, en ook over MH17 is hij luid en duidelijk: Timmermans heeft voor de VN ronduit staan liegen, de man is een vreselijke opportunist die vanaf dag één alleen maar bezig was met zijn eigen carriere. Ook daar is natuurlijk geen stok tussen te krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer