Haha! ‘Anti-fascistisch comité’ organiseert anti-Baudet-demonstratie maar niemand wil komen

Thierry Baudet spreekt zaterdagmiddag namens Forum voor Democratie in Groningen. Dat vinden zijn haters niet zo leuk, maar helaas voor hen lijkt het erop dat Groningen Baudet juist wel welkom zal heten.

Het is zomerreces, en dat betekent dat de meeste politici hun politieke taken aan de wilgen hangen en met de noorderzon vertrekken. Dat mag, want ook politici zijn mensen, en af en toe vakantie doet een mens ook goed. Toch blijkt maar weer dat sommigen hun publieke verantwoordelijkheden nog nét iets serieuzer nemen dan anderen. Baudet had inmiddels met een cocktail op een strand aan de andere kant van de wereld kunnen zitten, maar in plaats daarvan reist hij zaterdag nog even vrijwillig af naar Noord-Nederland: Groningen om precies te zijn. Daar zal hij zijn kiezers daar simpelweg bedanken voor hun vertrouwen in hem, en dat is iets wat je de gemiddelde politicus nou niet bepaald snel ziet doen: op de verkiezingsavond kan er soms nog een bedankje af, maar het land doorreizen om mensen persoonlijk te bedanken voor hun stem is aardig ongekend!

Helaas is niet iedereen blij met de komst van Baudet – en Hiddema – in Groningen. Extreemlinkse types die zijn partij nog steeds als een reïncarnatie van de NSDAP proberen af te schilderen nemen namelijk ook geen vakantie en hebben een demonstratie georganiseerd om te laten zien hoe gemeen ze die vrouwenonvriendelijke, fascistische Thierry wel niet vinden. AFA Noord en Comité Groningen Tolerant hebben daarom een mooi Facebook-evenementje aangemaakt op Facebook waar mensen kunnen laten zien hoeveel zin ze wel niet hebben in dat protest, waar Thierry Baudet zelf een paar dagen alleen maar keihard om kon lachen.

Klein probleempje: niemand lijkt zin te hebben. Volgens de pagina van het Facebook-evenement zelf heeft namelijk – op het moment van schrijven – een grandioos aantal van nul komma nul mensen toegezegd aanwezig te zullen zijn, wat veel belooft voor iets wat over twee uur zou moeten starten. Oeps!

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de harde kern van die linksfascistische groepjes zelf niet zal gaan, maar laat wel pijnlijk zien dat ze de rest van Groningen nou niet echt warm hebben weten te maken voor deze onzin. Gek is dat niet, want de organisatoren hebben hun beoogde publiek op dezelfde pagina gewoon keihard zitten schofferen. Lees zelf maar mee hoe tolerant dit tolerante comité eigenlijk is:

Groningen_1

Nee, met termen als “zulke domme uitspraken” en “gast…” ben ik allesbehalve verbaasd dat het enthousiasme voor dit gebeuren lachwekkend laag is. Baudet kan in ieder geval een warm welkom tegemoet zien vandaag. En mocht je toevallig daar in de buurt zijn: de toegang tot het evenement van FvD – waar wél mensen op af komen – is gratis!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De plunderende, brandschattende en uiterst gewelddadige Anti-fascisten hebben het momenteel te druk met het terroriseren van baby’s, kinderen en ouden van dagen.

 2. Ni28

  Iemand die door middel van referenda wilt regeren fascist noemen is idioot. Nou ja, wie beweert het dan ook, he?

 3. Peter Selie

  Bijstand heet nu ‘Allochtonen-uitkering’.

  De massale instroom van asielzoekers en hun nagereisde familieleden in de bijstand versterkt het beeld van de bijstand als een allochtonen-uitkering.

  Niet-westerse allochtonen vormen ruim een tiende van de Nederlandse bevolking, maar de bijstand wordt voor bijna de helft bevolkt door deze bevolkingsgroep.

  De werkloosheid in Nederland neemt snel af. Op het eerste gezicht is het dan ook heel merkwaardig, dat het aantal bijstandsontvangers blijft stijgen. Die stijging is echter geheel te wijten aan de instroom van werkloze asielzoekers, vooral uit Syrië en Eritrea.

  Het aantal bijstandsontvangers nadert zodoende het recordaantal van een half miljoen. Vorig jaar steeg het aantal bijstandsontvangers al van 449.000 tot 467.000. Ook toen al was de stijging volledig te wijten aan de groei van het aantal niet-westerse allochtonen. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft die trend zich voortgezet. Het aantal bijstandontvangers groeide door naar 474.000. Er kwamen 17.000 Syriërs in de bijstand bij en er stroomden slechts 2000 uit.

  Op zich is het niet verbazingwekkend dat het aantal erkende asielzoekers (‘statushouders’) in de bijstand groeit, na de hoge instroom in Nederland in 2015 en 2016. Het contrasteert echter wel met de voortdurende opgewekte beweringen van autoriteiten en Bekende Nederlanders over het opleidingsniveau en de werkkansen van met name de Syrische asielzoekers. Hun komst zou een verrijking voor Nederland betekenen.

  70 procent van Somaliërs in de bijstand
  Er valt nog niets definitiefs te zeggen over de vraag of de Syriërs gemiddeld succesvoller zullen zijn op de arbeidsmarkt dan asielzoekers die hen voorgingen. Zo slecht als de Somaliërs zullen ze het vast niet doen: 70 procent van de Somaliërs zit in de bijstand.

  Elsevier

 4. Nasrani

  Ik was erbij in Groningen en heb nog nooit zo,n zielig stelletje actievoerders gezien. Echt, maar een handje vol die ook nog eens voor de verkeerde ingang gingen staan. Van organisatietalent was weinig te zien. En volgens mij nam niemand ze serieus.

  1. sjun

   George Soros weet natuurlijk wel wie hij sponsort. De meest gewelddadigen, onaanspreekbaren en publieke idioten zaten in Hamburg. Overigens bekruipt me het idee dat onder invloed van contra-cultuurmarxismisering door voorlichting via alternatieve media steeds meer mensen tot verstandige inzichten komen en besluiten te genieten van het weer in plaats van zich door een ander te laten gebruiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.