Het wordt weer kokend tussen de VS en Rusland: Poetin dreigt met vergeldingsmaatregelen

Wauw, dit wordt nu wel hevig. De senatoren en congresleden van de Verenigde Staten hebben gestemd over een pakket nieuwe maatregelen tegen Rusland en Poetin. De sancties die nu al bestonden worden met dit pakket verzwaard. Poetin noemt het ”illegale maatregelen” en dreigt met ”vergeldingsacties”. 

De Verenigde Staten en Rusland hebben natuurlijk nooit echt een goede band gehad. Of het nu voor het instorten van Communistisch Rusland was, of na de val van het communistisch regime in Rusland. We hebben decennialang een ‘Koude Oorlog’ gehad waarin niet alleen de VS in mee zouden worden genomen, maar ook wij in Europa. Nu wordt het ook steeds heter en moeten we afvragen wat de consequenties zijn van deze acties.

Veel mensen hebben op Donald Trump gestemd, omdat Hillary Clinton een havik is en veel militaire acties zou overwegen en radicale acties tegenover Rusland. Clinton heeft daarbij handig gebruikt gemaakt van de gewortelde anti-Rusland sentimenten. Dat wel grappig is, aangezien de Republikeinen de afgelopen 15 jaar werden neergezet als de haviken.

Donald Trump beloofde normale relaties met Rusland en president Poetin en heeft die positie moeten betalen met een onderzoek naar Russische inmenging. Die inmenging zou evident zijn volgens de Democraten, aangezien er allemaal ‘sporen’ zijn en ‘digitale voetafdrukken’. Voorlopig hebben we nog helemaal geen idee wat er echt aan de hand is, maar hebben congresleden en senatoren in de Verenigde Staten wel alvast nieuwe sancties aangekondigd tegen Rusland. Dit brengt Trump in een bijzonder onaangename positie, aangezien dit niet in lijn is met het beleid dat Donald Trump graag wil voeren.

Daarnaast is de aankondiging van Poetin van ‘vergeldingsmaatregelen’ wel een heftige keuze van woorden. Zo kan de regering van Trump alsnog in dit scenario in een conflict met Rusland worden geschoven. De vraag is wat voor consequenties dit gaat hebben, want niet alleen de Verenigde Staten gaat de gevolgen voelen, maar Europa en Nederland natuurlijk ook,

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  Trump wil goede betrekkingen met Rusland maar word daarbij niet alleen in de VS tegengewerkt maar ook Europa zit continu tegen Rusland aan te schoppen.

  Wat de Democraten in de VS met behulp van hun vriendjes in de media hebben gedaan is al 6 maandenlang complot verhalen publiceren van vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen om Trump op die manier te ondermijnen. Voor deze vermeende samenwerking is geen enkel bewijs gevonden.

  Veel “gewone” Amerikanen zijn deze complot verhalen zat en vinden deze verhalen van de media “overdreven” maar de media die Trump haten blijven maar dit soort verhalen publiceren om Trump te ondermijnen. Met namen CNN, NYT en Wapo.

  Harvard Poll: Two-Thirds Say Russia Investigations ‘Hurting Country’
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/06/24/harvard-poll-two-thirds-russia-investigation-hurting-country/

  1. Neworder

   congresleden en senatoren in de Verenigde Staten wel alvast nieuwe sancties aangekondigd tegen Rusland.
   Zelfs de Republikeinen laten Trump een poepje ruiken, zie ook Obamacare.
   Die narcist is bezig met het graven van zijn eigen graf.

   1. Ritter

    Neworder

    Kennelijk bent u niet bekend met de politieke verhoudingen in de VS.

    Dat sommige Republikeinen Trump tegenwerken word door de kiezers niet Trump aangerekend maar de Republieken die (zoals bij Obamacare) Trump tegenwerken.

    Obamacare staat op instorten en zal hoe dan ook vervangen moeten worden. Dat was ook een van de punten waarop de Republieken oppositie hebben gevoerd de afgelopen 8 jaar. Als ze nu Trump tegenwerken bij het vervangen van Obamacare ligt dus de verantwoordelijkheid bij hen en niet bij Trump.

    Overigens gaat het goed met de daling van de werkeloosheid en bereikt de Dow Jones record hoogten. Maar daar zal je maar weinig media over horen. Die hebben het liever over roddel verhalen over vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen.

    Ook zorgt Trump ervoor dat steeds meer bedrijven hun fabrieken in de VS bouwen. Zoals b.v Foxcom.

    Dow closes at record high after Fed leaves rates unchanged, Boeing jumps
    http://www.cnbc.com/2017/07/26/us-stocks-boeing-earnings-fed.html

 2. Lex

  Ongelofelijke Trump probeert de trein tussen Amerika en Rusland op de rails te krijgen en nu word hij ook op dit vlak weer tegengewerkt.

  Waar zijn ze mee bezig hopen de Trump tot wanhoop te drijven door hem aan alle kanten tegen te werken. Het zal me niet verbazen als ze zo door blijven gaan en hij op alle vlakken word tegen gewerkt dat hij de handdoek in de ring gooit.

  Geloof me dit vreet aan hem. Hij is ook geen 18 meer.

  Willens en wetens proberen ze die man tot aftreden te dwingen.

  Go wat een democratisch land.

  Net als hier alles wat links is dat is goed.

  1. Neworder

   Tja hij heeft gekozen voor de republikeinen in zijn strijd voor het presidentschap.
   De steun die hij moet krijgen uit die hoek daar ontbeert het nog aan.
   Maar dat is democratie Lex, je gelul over dat links slaat dus werkelijk nergens op.

   1. Ritter

    Neworder

    Trump vecht tegen de “swamp”; daartoe behoren ook establishment Republikeinen die al vanaf het begin Trump hebben tegengewerkt.

    Trump’s steun ligt vooral bij de “gewone” Amerikaan. Ook bij de “gewone” Democraat die op Trump heeft gesteund bij de laatste verkiezingen en niet op de Democratische partij.

    Trump’s rally’s worden altijd druk bezocht door enthousiaste mensen.

 3. Guus Geluk

  Rusland heeft de Verenigde Staten in feite aangevallen. Het is helemaal niet verwonderlijk dat het congres meer sancties wil opleggen.

  1. van Urk

   De Russische generaal Leonid Ivashov: “Wij hebben te maken met een geopolitieke, supernationale kracht op het wereldtoneel. Deze kracht bestaat uit de rijkste families ter wereld. Zij oefenen de controle uit over alle landen en alle coalities van landen. Het werkelijke doel van deze elite is complete zeggenschap op de wereld”. De wereldleiders zijn niet meer dan marionetten die vanuit de achtergrond gedirigeerd worden. Er bestaat een wereldwijde samenzwering die de meest heilige rechtsposities van de mensen met voeten treden.

   1. Guus Geluk

    Weer teveel linterhorst gelezen, van Urk? Laat je niet gekmaken, daar zijn al heel veel mensen aan onderdoor gegaan. Internet heeft niet altijd de beste invloed.

 4. Bes Tolen

  Brulaap GG houdt zich nogal stil. Weinig verweer dus maar wel volslagen uit het lood.
  Ik sta achter wat Van Urk schrijft.

  1. Guus Geluk

   Ik heb niet de gewoonte uitgebreid op dergelijke samenzweringstheorieën in te gaan. Ik zal jou toch nooit overtuigen en straks ben ik ook omgekocht door de grote conspiracy. Ik kan je slechts het advies geven de feiten op een nuchtere wijze te benaderen en niet je fantasie los laten gaan, dan is het einde zoek.

   1. IJscoman

    Ach Guus, als er een is die geen onderscheid kan maken tussen fictie en feiten, tussen fantasie en realiteit, ben jij dat wel. Voor jou is alles wat niet naadloos in je slaafse jubel past over de EU, Rutte en ons ‘fantastische’ land waar iedereen dolgelukkig is, sowieso al een conspiracy.

    1. Guus Geluk

     Zeker niet, IJscoman.

 5. Peter Selie

  Off Topic

  Gewoon maar weer doorgaan met emotioneel reageren op de grootste en hardnekkigste agent provocateur Simon Brouwenstein gewoon triest hoor, hoe deze meneer het met zijn multi accounts, gerespecteerde reguurders zoals Wachteres kopschuw heeft gemaakt. Wat zal Simon trots zijn op het voor hem behaalde succes.

 6. fusilier

  GOD bless America. God bless Donald Trump.

 7. Peter Selie

  Moskou slaat terug: diplomatieke sancties Rusland tegen VS

  Donald Trump voor het blok

  Rusland heeft vrijdag diplomatieke sancties ingesteld tegen de Verenigde Staten. Het aantal Amerikaanse diplomaten in Rusland moet per 1 september omlaag naar 455, evenveel als het aantal Russische diplomaten in de VS. Verder mogen Amerikaanse diplomaten geen gebruik meer maken van een datsja-complex en een opslagloods.

  De door het ministerie van Buitenlandse Zaken afgekondigde maatregelen zijn een verlate reactie op sancties die de VS in de nadagen van het presidentschap van Barack Obama instelden naar aanleiding van Ruslands vermeende inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Moskou reageerde toen niet meteen, om geen obstakels op te werpen voor Obama’s opvolger Donald Trump. Die heeft er tot dusver echter van afgezien de Amerikaanse sancties terug te draaien. Bovendien besloot de Amerikaanse Senaat nieuwe sancties in te stellen tegen Rusland.

  Met de maatregelen zet Moskou Trump voor het blok: de Amerikaanse president moet nu een harde lijn volgen tegen Rusland, of zijn veto uitspreken over de stap van de Senaat en zijn eigen Republikeinse Partij voor het hoofd stoten.

  ANP

 8. Babaji538

  “YES, we cannot Clinics.”

  P.C.M. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.