Het wordt weer kokend tussen de VS en Rusland: Poetin dreigt met vergeldingsmaatregelen

Geen categoriejul 27 2017, 20:00
Wauw, dit wordt nu wel hevig. De senatoren en congresleden van de Verenigde Staten hebben gestemd over een pakket nieuwe maatregelen tegen Rusland en Poetin. De sancties die nu al bestonden worden met dit pakket verzwaard. Poetin noemt het ''illegale maatregelen'' en dreigt met ''vergeldingsacties''.
De Verenigde Staten en Rusland hebben natuurlijk nooit echt een goede band gehad. Of het nu voor het instorten van Communistisch Rusland was, of na de val van het communistisch regime in Rusland. We hebben decennialang een 'Koude Oorlog' gehad waarin niet alleen de VS in mee zouden worden genomen, maar ook wij in Europa. Nu wordt het ook steeds heter en moeten we afvragen wat de consequenties zijn van deze acties.
Veel mensen hebben op Donald Trump gestemd, omdat Hillary Clinton een havik is en veel militaire acties zou overwegen en radicale acties tegenover Rusland. Clinton heeft daarbij handig gebruikt gemaakt van de gewortelde anti-Rusland sentimenten. Dat wel grappig is, aangezien de Republikeinen de afgelopen 15 jaar werden neergezet als de haviken.
Donald Trump beloofde normale relaties met Rusland en president Poetin en heeft die positie moeten betalen met een onderzoek naar Russische inmenging. Die inmenging zou evident zijn volgens de Democraten, aangezien er allemaal 'sporen' zijn en 'digitale voetafdrukken'. Voorlopig hebben we nog helemaal geen idee wat er echt aan de hand is, maar hebben congresleden en senatoren in de Verenigde Staten wel alvast nieuwe sancties aangekondigd tegen Rusland. Dit brengt Trump in een bijzonder onaangename positie, aangezien dit niet in lijn is met het beleid dat Donald Trump graag wil voeren.
Daarnaast is de aankondiging van Poetin van 'vergeldingsmaatregelen' wel een heftige keuze van woorden. Zo kan de regering van Trump alsnog in dit scenario in een conflict met Rusland worden geschoven. De vraag is wat voor consequenties dit gaat hebben, want niet alleen de Verenigde Staten gaat de gevolgen voelen, maar Europa en Nederland natuurlijk ook,
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten