Jan Roos: “Ik heb gefaald met VNL, maar spijt is wat de geit schijt”

Jan Roos praat met Esther van Fenema. Café Weltschmerz screenshot.
Foto: Jan Roos praat met Esther van Fenema. Café Weltschmerz screenshot.

Jan Roos heeft 100% geknokt en ook 100% gefaald. 

In gesprek met Esther van Fenema voor Café Weltschmerz is Jan Roos bijzonder eerlijk en transparant over zijn gefaalde politieke avontuur voor VNL (VoorNederland). Volgens Roos ging hij écht voor minimaal één zetel en heeft hij dus gefaald. Daar loopt hij niet voor weg; hij neemt daar verantwoordelijkheid voor, ook als dat niet altijd gemakkelijk is.

Dan kun je je afvragen of hij een foutje heeft gemaakt door de politiek in te gaan. Hij was een BN’er met een goede, vaste baan. Iedereen kende hem van TV. Daar verdiende hij ook prima mee. Maar nu moet hij zijn carriere weer helemaal opnieuw opbouwen. Toch is Roos heel helder over het hebben van spijt of niet: “Spijt is wat de geit schijt.”

Dat is het natuurlijk precies. Hij heeft geprobeerd om zijn principes in de praktijk te brengen in de politiek. Dat is mislukt, ja, maar we leven nu eenmaal in een democratie. Kiezers beslissen wie er in de Kamer komt en wie niet. Dat is erg mooi, maar soms ook erg hard. En ja, het kan ook betekenen dat ‘het volk’ fouten maakt.

Als partijleider heb je daar weinig invloed op. Je kunt het alleen maar proberen, je best doen, en je principes verkondigen. Daarna is het afwachten om te zien of het je iets oplevert en zo ja wat. “Spijt hebben” van zo’n poging is inderdaad onzinnig.

Ook in de rest van het gesprek heeft Roos enkele bijzonder interessante dingen te vertellen over PowNed — een omroep van, voor en door zakkenvullers, aldus Roos in kort. Oh ja, en ook over MH17 is hij luid en duidelijk: Timmermans heeft voor de VN ronduit staan liegen, de man is een vreselijke opportunist die vanaf dag één alleen maar bezig was met zijn eigen carriere. Ook daar is natuurlijk geen stok tussen te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Jan heeft een poging gedaan en dat is meer dan menig Nederlander kan zeggen. Respect Jan! Kop op man het komt vast goed.

 2.   

  Het is goed dat er Café Weltschmerz is.

  1.   

   Inderdaad, laten er nog vele thuisjournalistieke initiatieven volgen. Zichzelf gelijkschakelende media in handen van Belgische Mediahuizen dienen eerst en vooral (zonodig financieel aangemoedigd door George Soros) een globalistenagenda en zijn van journalistiek medium tot propaganda-instrument afgegleden. Discussies vinden dan ook steeds minder plaats bij krant- en omroep, zo dit nog gebeurt.

 3.   

  Mensen die zo opzichtig falen zouden er goed aan doen een meer bescheiden toon aan te slaan.

  1.   

   Dat zou ik jou dan ook adviseren, want links heeft net een geweldige nederlaag geleden.

   1.   

    Ik ben niet zo links, HW, mijn focus is niet gericht op links of rechts maar op bekwaam bestuur en rechtsstaat. Met deze verkiezingen heeft wat mij betreft niet links verloren maar de kwaliteit van bestuur.

    1.   

     Een bekwaam bestuur hebben we al jaren niet meer gehad en de rechtsstaat is met de D66 rechters uitgehold.
     Je zult gefrustreerd en teleurgesteld door het leven gaan.

     1.   

      Bekwame reageerders hebben we hier ook maar weinig. Daar bent u het levendige bewijs van HW.

 4.   

  Politiek met rechte rug is een verdienste en daarmee ook een carrière gok.

 5.   

  TROL GESIGNALEERD, ZWIJG!

 6.   

  En beklijvende zin: “Ik versta onder rechts dat je progressief bent.” Logisch want links staat al jarenlang stil en houdt haar kerkgemeente vooral met verstotingsdreiging, slagzinnen, subsidies en mantra’s bij de kudde. Voorwaar geen klimaat waarin een echte progressief gedijt die misstanden aan de kaak stelt.

 7.   

  De kiezer maakt geen fouten, de kiezer heeft altijd gelijk.

  1.   

   Stomme opmerking. ‘De kiezer’ bestaat niet.
   Hij stemt PVV en heeft gelijk. Of, hij stemt D66 en heeft ongelijk.
   Enz. enz.

 8.   

  De man op de achtergrond bij VNL die de foute beslissingen nam is ex PVV’er Johan Driessen. Johan Driessen is iemand die heel fanatiek is maar hij heeft geen enkele vorm van mensenkennis. Ik ken de man persoonlijk, heb een tijd zijn gemanipuleer mogen meemaken. Heb de betrokkenen bij VNL ook gewaarschuwd. Zij sloegen de waarschuwing in de wind. Zie hier het resultaat. Ook Jan Roos werd gewaarschuwd, maar ja, ook hij is een eigenwijs figuur. Je moet trouwens heel snel gaan afvallen Jan. Je ziet er niet uit.

  1.   

   Volgens heeft er niemand bij de PVV mensenkennis…

 9.   

  Jan roos zou die Kuzu eventjes slachten in het laatste televisiedebat. Helaas, helaas, helaas!
  JAN Roos 0-3 Kuzu

  1.   

   @ CheikhRedo

   Hallo pro-Kuzu figuur. Hij is een Turk hoor die Kuzu, geen Marokkaan..

 10.   

  NI 28, wanneer gaan we ons weer eens volwassen gedragen? Trol gesignaleerd, zwijg?

  1.   

   @ CheikhRedo

   Als we je een trol vinden merk je dat wel t.z.t. Praat vrijuit maar doe niet zo opgewonden.

 11.   

  Ik heb eerder gezegd dat ik ook geen fan ben van Kuzu. Maar dit is wel de waarheid toch?

  1.   

   @ CheikhRedo

   Nee.

  2.   

   Zo ging dat niet helemaal, CheikhRedo. Kuzu begreep dat het NOS-debat een gamechanger zou kunnen betekenen voor VNL en bleef daarom thuis. Roos kon Kuzu niet afslachten, want de prooi glipte tussen zijn vingers door. In plaats daarvan moest hij in debat met Thieme over het klimaat. Daarin kwam hij nogal zwakjes over.

   Kuzu toonde aan een heel geraffineerd persoon te wezen. Hij wist tegenstanders zonder meer uit te schakelen. En geraffineerde mensen zijn veelal gevaarlijke personen.

 12.   

  Leuk interview van een dapper man.

  Ik zou willen dat ie op een of andere manier Echte Jannen weer leven in kon blazen want nu is het 100% Linkse Kerk muziek wat door de ether schalt.

  Stel je toch eens voor hoeveel doofpotten gesloten waren gebleven wanneer er geen internet zou bestaan ?
  Of wat dat betreft youtube waar ik hedentendage mijn informatie haal.
  Daar hoor je nog Echte Denkers, dissidenten.
  Mensen die je nooit zult zien en horen bij de geperverteerde Staatsmedia en het Linkse Kerk-Platform RTL.

  Misschien iets voor Jan ?
  Youtube sensatie worden.

 13.   

  Verwijs ik u graag door, richting
  mijn profiel op LinkedIn.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!