Je verwacht het niet: topambtenaar verantwoordelijk voor ‘deradicalisering’ verdacht van fraude en vriendjespolitiek

Ze is de rechterhand van burgemeester Eberhard van der Laan. Een PvdA’er natuurlijk.

Dit kan voor helemaal niemand als een schok komen: de topambtenaar in de strijd tegen islamistische radicalisering, en rechterhand van burgemeester Eberhard van der Laan, wordt verdacht van fraude. Daarom werd ze vorige week al geschorst. Na een intern onderzoek hadden Amsterdamse ambtenaren gevraagd om een strafonderzoek nadat zij onregelmatigheden aantroffen in de boekhouding.

Justitie houdt zich nu vooral bezig met de vraag of Saadia a.T. zich schuldig heeft gemaakt aan vriendjespolitiek (joh!) en belangenverstrengeling (nee?!). Zo heeft ze haar vriend of ex-vriend ingehuurd voor haar programma’s, die hoegenaamd gericht waren op het signaleren van radicaliserende islamitische jongeren. Oh ja, en ze heeft ook nog eens contact met familieleden van Syriëgangers. 

Ha, niets aan het handje jongens! Move along, move along!

Het meest verontrustende hieraan is natuurlijk dat deze vrouw kon opklimmen in de Amsterdamse hierarchie en zelfs bekend is komen te staan als ‘de rechterhand van de burgemeester.’ Het goede nieuws? Gelukkig kan dat alleen in Amsterdam. In de rest van het land bezit zelfs de bestuurlijke elite genoeg gezond verstand om dit soort types niet al te ver te laten komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ni28

  De politiek correcte leiders laten deze mensen tot de hoogste kringen doordringen. En zij hebben maar een doel zichzelf verrijken en het islam dienen. Zijn onze leiders werkelijk tot op het bot verrot? Antwoord is helaas ja.

  1. corfo

   @ Ni28.
   U noemt dat “politie correcte leiders”! Niets is minder waar, ze zijn juist NIET politiek correct maar volkomen onbetrouwbaar en van een zeer laag niveau.

 2. Tinneke

  Leuke foto trouwens!

  1. HaZ

   Vind je? Die putdeksel ligt er anders wel op he ! 😉

 3. Vabis

  Aan de initialen te zien is het zo,n door en door verrotte moslima.

  1. Marija

   dacht ik ook

   1. Tinneke

    Valt wel mee toch? Knap stuk onder de deken!

    1. corfo

     @ Tinneke.
     Volgens mij zit er een vent onder die vuilniszak verstopt !

  2. Kodi

   Saadia a.T.; Er is een tijd geweest dat Amsterdammers andere namen hadden. Met zulke namen is het haast vragen om problemen als het gaat om loyaliteit. Want deze ligt niet bij Nederland, maar bij de Islam.

    1. Mart

     ”Eberhard”,óók zo’n echte amsterdamse naam en tussen de Sjonies geschoven.brr….

 4. poldi

  Surprise !!!
  Dat dhr van der Laan blind vaart op haar kennis.
  Tjonge, hoe naïef wil je het hebben? En dat is een bestuurder in Nederland.

  Ze zal wel net zoveel of nog meer geld vangen als dat vreselijk kopvod wangedrocht van een Fatima Elatik.
  Ook zo’n zakkenvulster met een islam agenda.

  1. corfo

   @ poldi.
   Deze, als voddebaal, verklede vrouw (óf man ?) is vast en zeker één van de zéér bekwame bestuurders waar Nederland rijkelijk mee bedeeld is…………althans volgens de extreem linkse reaguurders op dit forum.

   1. corfo

    @ poldi.
    Neemt u mij niet kwalijk a.u.b.
    Ik bedoelde uiteraard v.d. Laan als de “zéér bekwame” bestuurder.
    Wat er in die vuilniszak zit is mij niet bekend en ik ben er ook niet nieuwsgierig naar.

 5. poldi

  En dat de voortetterende islamisering van ons land zulke bedenkelijke vormen aanneemt, zoals in het onderhavige geval wordt aangetoond, voorspelt weinig goed voor de generaties die na ons komen.
  Wat…..ook de huidiuge generatie !

 6. corfo

  Volgens mij klopt de kop boven het artikel niet geheel.
  Had er niet moeten staan : Je verwacht het JUIST van een tobambtenaar dat hij/zij wordt verdacht van fraude en vriendjespolitiek.
  Genoemde criminele activiteiten worden hoofdzakelijk ontplooid door tobambtenaren !!!!

 7. poldi

  De mensen die kritiek op deze vrouw hebben gehad zijn vast de mond gesnoerd.
  11 jaar vriendjespolitiek en het bestuur van Amsterdam keek weg, want het multiculturele sprookje van Ali Baba en de zeven rovers moest verbreid worden en verder worden verteld.

  Nou de schandalen worden dhr. Wilders op een presenteerblad aangeboden.

  Ik ben niet verbaasd!

  1. buitenbeentje

   waren het er maar zeven rovers, maar zelfs 1001 nacht kende de waarheid, het waren er 40.

 8. joost2

  Er zijn niet zoveel Nederlanders, die in de gaten krijgen dat de politieke godsdienst islam, op veel fronten geinfiltreerd is binnen onze maatschappij.

  Dat kun je zien aan die heren die thans proberen een regering te vormen.
  Ze lopen met ( lege) dossiers en op gympen in de Haagse zon, allemaal glimlachend.
  Wat worden we bestuurd door naieve lieden!

  Aan screening wordt niet meer gedaan, ben je pvda lid en moslim wordt je “top”ambtenaar, die de kluit op elk niveau belazerd.
  Het is vooral die linkse knuffel methode t.b.v. allochtonen, om hun stemmetjhes binnen te halen. De Pvda is daar sterk in geweest, maar moet de rekening ervoor betalen dat ze vaak graaiers en zetelpikkers in huis halen. Foute politiek.Terecht afgestraft door de kiezers.
  Bij de pvda zit je zo wie zo goed als je aan graaien doet,.

  Wie heeft er ooit nog vernomen dat diefje Eveline Herfkens 100.000,– euro terug betaald heeft inzake haar onterechte “onkosten”in New York?
  “Mevrouw”Hedy ‘dAncona , toevallig ook Pvda, pikte presentiegeld in Brussel voor aanwezig zijn van vergaderingen, waar ze wel de presentielijst tekende , maar daar nooit kwam opdagen.

  We denken altijd dat politici in dit land eerlijk en oprecht zijn.
  Dat is al heel erg lang een utopie hoor, je moet ze met “een kaarsje zoeken”.
  Maar ja, elk land krijgt de bestuurders die het zelf kiest!

 9. Nasrani

  Nu vraag ik me af of ze een moslim is? Is dat bekend of doet dat weer niet terzake.

 10. Duckday

  Dat was toch te verwachten Niks nieuw de hoeveelste is dit al Ga zo maar door De afspiegeling gaat gewoon verder Blindelings vertrouwen hoe kan dat De politiek is te veel met zich zelf bezig Amsterdam meer ********* in dienst Ja de kas is snel leeg
  Straks krijg deze persoon wel een top baantje aangeboden door de onbekwame politiek

 11. buitenbeentje

  Waarom, o waarom zouden die racistische werkgevers toch geen mohammedanen in dienst willen nemen?

 12. Ruud562

  Dat stuk islamstront heet Saadia Ait-Taleb, PvdA-bestuurslid Amsterdam Nieuw West en is bevriend met Yassin Elforkani die banden heeft met Moslimbroederschap.
  Goedemorgen Van der Laan! Goedemorgen Nederland!

 13. Duckday

  Zou het niet eens beter zijn dat de PVDA verboden zal worden een gevaar voor de staat
  Ook al deze mensen met een dubbel paspoort nooit en te nimmer in de POLITIEK of top banen Ja de werkelijkheid heeft het toch maar weer bewezen

 14. sjun

  PvdA en laaienlichtende moslims, twee handen op een buik, bekostigd uit algemene middelen zo lang het NOG duurt…

 15. Duckday

  http://www.briefjevanjan.nl/ aan Hr van de Laan

 16. SlimK1nd

  Hoe de Gemeente Amsterdam de “strijd” aanbindt tegen Salafisme en radicalisatie is absoluut lachwekkend. https://twitter.com/SlimK1nd/status/887986241634959360

 17. sjun

  Ook zo benieuwd hoe onze – aan de PvdA gelieerde mainstream media deze zaak gaan downplayen en wie deze activiteiten subsidieert?
  http://tinyurl.com/ydx9vkca

 18. Floris

  “Het goede nieuws? Gelukkig kan dat alleen in Amsterdam. In de rest van het land bezit zelfs de bestuurlijke elite genoeg gezond verstand om dit soort types niet al te ver te laten komen.”
  —————————————————————–
  Was dat maar waar. Het kan en het GEBEURT in heel het westen. Rotterdam stelde ene Tariq Ramadan aan als “bruggenbouwer”.

  Leren die naïve linkslullen het dan nooit? Probably not.

  1. Ecoshaarlem

   Dat zou ik niet zo zeker weten!

 19. Adriaan

  Het duurt echt niet lang meer of Nederland is het eerste Moslimland binnen Europa. We stevenen Engeland en Zweden voorbij. Een topambtenaar en rechterhand van de burgermeester van Amsterdam is een Moslima. Dan vraag je toch om moeilijkheden. Willens en wetens Nederland naar de knoppen helpen.

 20. Kodi

  Zeg niet dat je het niet geweten hebt; Wij waren in 2013 reeds meer dan gewaarschuwd.

  Moslimbroederschap infiltreert in Amsterdam

  Het dossier- Blauwe Moskee in 020 West breidt zich uit. Zoals wij al berichtten eerder dit jaar is de Moskee, die voluit Nederlands-Kuwaitisch Centrum heet, gefinancierd met geld uit Koeweit. Die hebben daartoe een speciaal ministerie, het ministerie van Religieuze Zaken. Al snel na het verkrijgen van de vergunningen en de start van de bouw van de moskee begon het gesodemieter: er ontspon zich een ingewikkelde machtsstrijd waar uiteindelijk de Marokkaanse ‘jongerenimam’ Yassin Elforkani en de Nederlandse bekeerling Jacob van der Blom als winnaars uit de bus kwamen. Sindsdien zijn de buurtbewoners, voor wie de moskee oorspronkelijk werd opgericht, buitenspel gezet. Uit stukken in ons bezit blijkt dat de oorspronkelijke doelstelling zoals geformuleerd in 2001, onder andere door Mohamed Taimounti, absoluut niet wordt nageleefd. Eerder al leidde dit tot het indienen van een petitie van verontruste moslims bij de Koeweitse ambassade en de NTR-serie De Verbroedering wijdde een aflevering aan het geschil. De moskee zou zich vooral richten op bekeerlingen, salafistische haatpredikers als Haitham el Haddad stonden er op de kansel en Van der Blom en Elforkani zijn ‘moeilijker aan de telefoon te krijgen dan Obama’, volgens een buurtbewoner.

  De advocaat van Taimounti stuurde gisteren een brandbrief naar de Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. In de bijlage daarvan zitten notulen van een vergadering van het moskeebestuur, gehouden op 8 augustus 2012. De Koeweitse topambtenaar van het ministerie van Religieuze Zaken, dr. Mutlaq, stelt daarin onomwonden: “Ik heb kunnen constateren dat de situatie nog meer inspanning vergt, alsmede het negeren van elke externe inmenging die tot de belemmering van de voortgang van het centrum zou kunnen leiden.” En, verderop in de notulen: “Tot slot wil ik u erop attenderen dat elke informatie van mij, die via een ander lid van de raad van bestuur verkondigd wordt, gerespecteerd dient te worden.” Oftewel: koppen dicht, luiken sluiten en IK maak hier de dienst uit.

  Dit dictaat is inmiddels formeel bekrachtigd door Dr. Mutlaq’s overname van het voorzitterschap van Europe Trust Nederland, de eigenaar van de Blauwe Moskee. De moskee is nu dus onder directe controle van de Moslimbroederschap, met Van der Blom en Elforkani als Nederlandse secondanten. Elforkani, waar de Nederlandse media een merkwaardige affectie voor koesteren vanwege zijn ‘gematigde’ houding als jongeren-imam, is als woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) een serieuze gesprekspartner voor Nederlandse beleidsmakers. In het Parool-artikel snoeft hij dat hij ‘goed bezig’ is, aangezien de ‘fundamentalisten en de traditionele achterban van GeenStijl’ niks van hem moeten hebben.

  Oh, is dat zo? Welnu, een marionet van de Moslimbroederschap blaast beter iets minder hoog van de toren als het gaat om fundamentalisten. En het zou raadzaam zijn als ook de Nederlandse en met name Amsterdamse politiek zich eens wat beter zou verdiepen in deze mijnheer, en hunnie van de mediaas idem dito. Elforkani is directeur-eigenaar van Vizea Adviseurs. In die hoedanigheid krijgt hij opdrachten van met name de gemeente Amsterdam, zoals we hier zien in het projecten-overzicht. Dit betreft trainingen, adviezen en onderzoeken inzake brisante onderwerpen als radicalisering en integratie. Waarom betaalt de Gemeente Amsterdam een marionet van de Moslimbroederschap voor deze adviezen over gevoelige onderwerpen?

  Welnu, het netwerk van Elforkani is volgens onze bronnen dik in orde. Op stadsdeelniveau is hij dikke mik met Anass Chrifou (PvdA), projectmanager van stadsdeel West. In Oost met Mohamed Azahaf, die juichte om de moord op Theo van Gogh en inmiddels beleidsmedewerker Vervreemding en Polarisatie (!!) is van Fatima Elatik (PvdA). In Nieuw-West is Elforkani kind aan huis bij stadsdeelvoorzitter Baadoud (PvdA), die eerder stelde ‘niets te weten’ van de controverse rond de Blauwe Moskee. En zelfs in de Stopera zitten mensen die hem goed gezind zijn en weleens een leuke consultancyklus te vergeven hebben: Saadia Ait-Taleb (PvdA), bestuurs- en beleidsadviseur op het terrein van, jawel, Openbare Orde en Veiligheid voor de centrale stad gunt Elforkani regelmatig een opdracht.

  We hebben dus te maken met iemand die in het bestuur van een moskee zit die in handen is van de Koeweitse Moslimbroederschap. Iemand wiens connecties diep in de Amsterdamse (PvdA)politiek reiken. Iemand die tegen betaling van belastinggeld adviezen uitbrengt over zeer gevoelige dossiers als radicalisering, integratie en veiligheid. En hij doet dat met een dubbele pet op, als we het voorzichtig zeggen. Als wij het niet voorzichtig zeggen zouden we het zo formuleren: hij infiltreert en voert met instemming van een deel van de Amsterdamse politiek een Koeweits-extremistische agenda.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/3489961_pda.html

 21. Ecoshaarlem

  Hier ga ik van over mijn nek, en hoeveel zijner nog die het zelfde doen, maar nog niet tegen de lamp zijn gelopen!
  Wat een zooitje is die linkse kliek!

 22. Steve Van der Vekens

  We halen ze er wel uit. We weten immers dat de politieke elite doordrongen is van het Islamitisch gedachtegoed.

 23. Babaji538

  Alom lof over Eberhard; de mens, an sich, mogen
  we natuurlijk zéker niet passeren.
  Gelijk de hufters van Microsoft er al(s)maar dommer,
  corrupter en zieker op worden.
  Mag ik afsluiten met, “eens een hufter, altijd een hufter”.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.