Kabinet bezuinigt commando’s weg, maar ‘investeert’ wel 153 miljard euro in foute banken

De commando’s staan op het punt van omvallen.

Dat het kabinet Rutte II een waar rampenkabinet wisten we natuurlijk al, maar toch schrokken we ons allemaal kapot toen RTL Nieuws een paar dagen geleden berichtte dat de commando’s — onze elitetroepen — op het punt van omvallen staan. Hun kleding is versleten, hun wapens zijn kapot… waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Tot het einde van het jaar mogen de commando’s zelfs niet meer trainen. Op die manier hoopt het nachtmerriekabinet te voorkomen dat er daadwerkelijk ongelukken gebeuren — wat inhoudt: dat een commando tijdens een oefening per ongeluk gedood wordt. Niet door een vijand, maar door niet-werkend materiaal. Want ja, er wordt serieus rekening mee gehouden dat hun wapens spontaan kunnen ontploffen.

Het is natuurlijk een grove schande dat onze commando’s — en het leger in het algemeen — zo ongelooflijk wegbezuinigd is… maar het wordt allemaal nog erger als je bedenkt dat het kabinet ondertussen wel bakken met geld ‘investeert’ of ‘reserveert’ voor banken ‘in de eurozone.’ En wat blijkt, aldus het altijd scherpe 925?

Waar gaf het Kabinet-Rutte II dan wel geld aan uit? Illegale staatssteun voor banken in de eurozone, niet zijnde ING, SNS of ABN Amro. Uit de miljoenennota van 2016 blijkt dat er € 153,7 miljard is gereserveerd voor steun aan banken in landen als Griekenland en Portugal. Dit bedrag kan oneindig hoog worden, omdat Nederland zich middels het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) bereid verklaard heeft om elk gewenst bedrag op tafel te leggen, als de directeur van het ESM dat eist. Het overeind houden van deze banken (ook niet erg liberaal trouwens) moet ergens uit betaald worden, het blijkt dat Jan Soldaat de klos is.

Zieker dan dit wordt het niet. Onze commando’s — die ooit bij de beste elitetroepen ter wereld hoorden maar nu zijn afgezakt naar niveau-oostblok — worden letterlijk kapotgemaakt, terwijl er wél bakken met geld in de koffers verdwijnt van onverantwoordelijke bankiers in onverantwoordelijke EU-landen. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest én levensgevaarlijk was.

Als Nederland nog iets van een normaal land was zouden alle politieke partijen begrijpen dat dit volkomen onacceptabel is en ingrijpen nu dit nieuws publiek is geworden. Ongelooflijk genoeg is niets minder waar in het moderne Nederland. Ja, politici roepen even dat het ‘zo niet langer kan,’ maar gaan vervolgens toch door met het uitvoeren van de onzinnige Europese projecten ten koste van onze eigen krijgsmacht. Als puntje bij paaltje komt interesseert onze veiligheid ze namelijk helemaal niets; het Grote Europese Project gaat boven alles.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Ben Zine

  153 MILJARD, dat is een bedrag met 9 nullen, voor de Zuid-Europese bankiersmaffia. Begrijpt u het nog ? En Rutte maar grijnzen… Woorden schieten tekort… Dit is zo onvoorstelbaar, daar kun je eigenlijk geen zinnig woord meer over zeggen. Boodschap voor alle Nederlandse kaaskoppen: Lekker naar Boer Zoekt Vrouw blijven kijken en volgende keer weer lekker VVD stemmen. Komt het helemaal goed !

  1. Victor83

   Nou Ben Zine, ik kijk helemaal geen tv meer zal ik je dat vertellen, allemaal leugens en bullsh.t. Hier staat alleen nog comedy central op. En die woorden die tekort schieten die moeten nog uitgevonden worden.

 2. Ni28

  Hoe krijg ik de cijfers goed door alles om me heen kapot te maken, moet Rutte hebben gedacht. En ja, alles is afgebouwd, niets werkt goed meer maar kijk naar die prachtige cijfers. Wat doen wij het toch goed in deze gave land.

 3. poison

  Volksverneukerij van uitzonderlijke klasse.

 4. Pedrito

  Niet zeuren. Dit heeft alles te maken met ondoordacht stemgedrag !

 5. corfo

  Wat reeds lang bekend is : Rutte c.s. vinden de EU véél belangrijker dan de NL-bevolking ! We zijn door dat stelletje Haagse niksnutten (bijna) volledig uitgeleverd aan de EU-kwasten w.o. zuiper Juncker en graaiers Timmermans, Dijsselbloem, Tusk, Draghi enz. Ik kots van die hele zooi “boven-ons-gestelden”.

 6. Ben Zine

  https://www.youtube.com/watch?v=-zuCxAD1AmA
  Kijk nog even naar bovenstaande beelden: Rutte zegt letterlijk: “Geen cent meer naar Griekenland”. Hoe GLASHARD kun je liegen ? Dit is toch gewoon stuitend ? Om zoiets te beweren en vervolgens 153 miljard door te schuiven naar Zuid-Europese witte boordencriminelen… En dat terwijl het Nederlandse Midden-en Kleinbedrijf zwaarder dan ooit wordt belast en ZZP-ers het werken nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt door een oerwoud van regels en voorschriften, die per jaar veranderen. Ik vind echt dat we heel diep gezonken zijn. En Rutte maar grijnzen, altijd maar weer die nepgrijns…

  1. Marija

   Rutteketet doet alleen dát wat nodig en voorgeschreven is door zijn moppie Merkel en trawanten: Ons land en bevolking zal op termijn worden opgeheven, totaal omgevormd met moslims en ander addergebroed, hoe dommer hoe beter, want daar kunnen ze dan zonder te veel tegenspraak over heersen.
   De denkende intelligente mens wordt de mond gesnoerd en zal vanzelf verdunnen, zoals Baudet terecht heeft opgemerkt.

 7. Ruud562

  Tja, ‘Brussel’ regeert en bepaald, onze regering loopt aan de leidsels!
  En gezien de verkiezingsuitslagen hebben vele domme naïevelingen in dit land hiermee ingestemd. Ja, oogkleppen zijn nou eenmaal moeilijk te verwijderen!

  1. van Urk

   Sinds het verdrag van Maastricht in 1993 waarin de huidige EU werd ingeluid raakte opeens al het geld voor alle Nederlandse belangen op en werd defensie gesloopt. Vroeger kon gewoon alles. Een gescheurde legerbroek? formuliertje invullen en je kreeg weer een nieuwe. Wapen niet goed? De volgende dag had je weer een nieuwe FAL of UZI verpakt en nog in het vet. Al die miljarden gaan al lang niet meer richting onze eigen vraag maar aan de vraag van Brussel. Daarom komen we iedere keer steeds te kort.

 8. Ruud562

  Ja Van Urk, het nu eenmaal de ultieme natte droom van een Rutte, een Pechtold, een Buma etc. om een dikbetaalde plek te krijgen in het ‘Brusselse’. En dat moeten wij opbrengen!

  1. corfo

   @ Ruud562.
   Van mij mag die natte droom zodanig groot zijn, dat de “belever” er door verzuipt.
   Ik kots van die figuur en z’n, álles goedpratende, kontlikkers.

 9. corfo

  Geen enkele reactie van extreem-linkse zijde.
  Zal wel een beetje moeilijk zijn voor die benepen mensjes om dit te lezen;
  hún “grote helden” die met geld smijten, maar wél de verkeerde kant op;
  stelletje mafkezen/schijtebroeken/wegkijkers/meelopers/landverraders.

 10. Kiekebuhu

  Rutte II ? BAH !!

 11. sjun

  Zo’n wegbezuiniging van de Groene Baretten maakt in elk geval duidelijk dat burgers er alleen voor staan als het er op aan komt. Zorg dus maar dat je leefomgeving verdedigbaar en verdedigd wordt. Bij ongewijzigd beleid zal het zeker nodig zijn.

  1. Teloor

   Sjun adviseert de wakkere burger wapentuig en handgranaten aan te schaffen.
   Met dit soort waanzin hebben we hier te maken.

   1. sjun

    Spot de toeschrijvingen.

    1. Teloor

     Licht je verwarde bijdrage dan toe, trieste zwetsmeijer.

    2. toetssteen

     @Sjun
     Laat die gast aan die gast. Ik ben er uit pure boosheid ook weer ingetrapt, maar gewoon niet dóen!
     Ja natuurlijk moet wapenbezit voor hen die met een wapen om kunnen gaan vrij worden gegeven (met wapenpermissie dus!).

     1. toetssteen

      Lol dit systeem. Moet zijn: Laat die gast aan doen.

     2. Hetzalwelweer

      Tja wie kan er met een wapen omgaan? Zoals onze elite nu wordt afgeschreven in het nieuws is niet echt bemoedigend. Jeanine Hennis-Plasschaert wuift alles weg en zegt dat het niet klopt. Maar dat is de media van nu. We krijgen veel te horen maar niets te zien. Kom met feiten!!!

     3. Teloor

      Ik begreep Sjun en Toetssteen dus heel goed: deze reaguurders propageren vrij wapenbezit voor wakkere burgers en verwachten dat het hier dan net zo veilig wordt als in de V.S. waar elke idioot een wapen kan aanschaffen.

      Domheid en onnozelheid is van alle tijden en plaatsen. Het is de taak van de verstandigen steeds opnieuw geduldig uit te leggen waarom dit soort gezwatel levensgevaarlijke onzin is.

     4. Teloor

      “Lol dit systeem. Moet zijn: Laat die gast aan doen.”

      Toetssteen probeert zijn bedoelingen te verduidelijken.

      Deerniswekkend.

   2. Roughwood

    Dat adviseert hij helemaal niet. Typisch geval van ‘confirmation bias’. En de echte waanzin hebben we in Hamburg gezien.

 12. Bes Tolen

  In Portugal zijn de banken in handen van de kerk en nog meer van een paar families gelieerd aan de macht van Rome. Veertien tot twintig families houden Portugal in de financiële en economische greep. Daarmee is de bevolking veruit de achterlijkste in West Europa. Een situatie, die al de opzet is vanuit het Romeinse Rijk. Die situatie moet naar aannemelijk de overheersende EU-politiek is, bestendigd worden.
  Griekenland moet koste wat het kost in de euro worden gehouden. Dat is een schier onmogelijke opgaaf om dat de economie heel eenzijdig is en juist met de euro een tegenstander van formaat heeft. Een eigen munt zou met wisselkoers kunnen werken om eigen economie beter op de been te houden. Griekenland zal ons nog lang opbreken.
  Nederland heeft natuurlijk tegen dat de bevolking steeds dommer wordt. Van het toenemend aantal immigranten kunnen we niet op enige steun rekenen. Die hebben hier een stabiele minimum bestaanspositie, die gaandeweg wordt versterkt. De positie van de eigen bevolking wordt logischerwijs steeds meer uitgehold.
  Rutte is een koloniaal denker en van hem kunnen wij niet anders verwachten dan uitlevering aan de imperialisten van de EU. Het kabinet telt meer kolonialen. Bussemaker is een treffend voorbeeld. Daarvan worden de Nederlandse studenten de dupe. Vooral. Eigenlijk iedere Nederlander. Besturen van veel universiteiten en hogescholen moeten trouwens in hun vergaande en vaak buitenlandse aspiraties gestopt worden.

 13. toetssteen

  Dienstwapen mee naar huis! Op zijn Zwitsers.

  1. Teloor

   Arme sukkel.

 14. Roughwood

  EEN VOLK DAT ZIJN VERDEDIGING VERWAARLOOST ZET ZIJN VRIJHEID OP HET SPEL.

  1. toetssteen

   @Roughwood
   +10

   1. Hetzalwelweer

    Een volk dat openlijk via de media verklaard dat z’n verdediging niet op orde is, is ten dode opgeschreven. De politie is onderbezet tijdens de zomermaanden. Een directe uitnodiging voor wie dan ook om is lekker te gaan stelen hier in NL. Het grote destabiliseren van NL en de EU is begonnen. Fijne vakantie iedereen…….

    1. Teloor

     Je vraagt je soms af hoe we het voor elkaar kregen het meest een van de meest veilige landen van de wereld te worden.

     1. sjun

      Dat zal (zo lang het nog duurt) eerder ondanks dan dankzij de PvdA gebeurd zijn.

     2. Hetzalwelweer

      Ja soms wel….maar nu niet…..meest onveilige landen….nooit een echte aanslag geweest…behalve die van rechts op een moskee in Enschede…zijn daar mensen gestorven? Nee….het was niets, is niets, zal nooit iets worden. Blaas het op als zijnde rechts bladiebla en het linkse volk in Hamburg is niet erger geweest.

     3. Teloor

      Weest waakzaam, kinderen, en bewapen u voordat het te laat is.

      🙂

     4. Roughwood

      Koude oorlog hè. Heb eind jaren 80 met trots mogen dienen in het sterkste Nederlandse leger ooit. Sinds de val van de muur gaat het bergafwaarts.
      Wanneer de afbraak van politie en leger in dit tempo doorzet komt aan die veiligheid vanzelf een einde….

     5. Hetzalwelweer

      Mooi om te lezen dat 2 anaal biologen elkaars kanaal hebben gevonden…beetje stug hout en een gang die teloor gaat…geniet van elkaar…

     6. sjun

      Theo van Gogh dacht tot 2 november 2004 ook dat hij in een veilige stad leefde.

    2. toetssteen

     @Het zal wel
     Nou eh ik ben niet van de mannenliefde. Prima hoor, maar ik prefereer wat anders.
     Enfin, commando’s mogen naar huis, mhhh, richt een private soort MASH op. Want echt, u heeft slecht één terrorist nodig om duizenden ongewapende mensen in angst te houden.

   2. toetssteen

    @Roughwood
    Mariniers, Doorn, later hotel van Gent en Hoofdkwartier aan het Westplein.

    1. Teloor

     .. en nu herstellend van een PTSS met een fles jonge jenever.

     🙂

     1. Hetzalwelweer

      Dude….herstellend ok…fles jenever nee….

     2. toetssteen

      @Michael
      Haal die randdebiel van een ‘Teloor’ weg. De persoon voegt niet toe en is daarnaast zo irritant en onder de gordel dat ik er echt aan denk om het op DDS op te geven. Iets dat me tot op het bot zou spijten.

     3. Teloor

      Het zou mij niet spijten hoor, Toetssteen, zeker niet tot op het bot.
      Maar ik begrijp je wel, je probeert hier iets uit te drukken en niemand die er een touw aan kan vastknopen. Dat is vanzelfsprekend reuze frustrerend.

     4. Hetzalwelweer

      @Teloor…..je moet weten waarover je praat voordat je leuzen als PTSS de lucht in stuurt ok? je hebt geen idee waarover je lult pisvlek…

    2. Hetzalwelweer

     Dus Sjun,Teloor zijn allemaal geen trollen….wel elkaar de hand boven het hoofd houden. Ik denk allemaal dezelfde persoon met een ander account. Maakt ook niet uit…have fun

 15. Victor83

  Goed moment om die Colt AR van zolder halen LOL. Maar met andere woorden, we zijn dus praktisch defenseless dus eigelijk…….. Waar gaat dit op uitdraaien dan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.