Kijken! Het partijkartel neemt vakantie, maar Wilders niet: ‘Ik vecht voor de middenklasse!’

“Terwijl Nederland hunkert naar belastingverlaging, gaan Mark Rutte en zijn vriendjes op vakantie.”

Het is alweer bijna weekend, en dat betekent in politiek Den Haag maar één ding: lekker laten voor wat het is die formatie, en zo snel mogelijk op weg naar een tropisch paradijs waar alle verantwoordelijkheden even heel ver lijken. Dat het allemaal totaal niet opschiet en dat men eerder achteruit gaat dan vooruit is natuurlijk geen reden om nog even extra gas te zetten om nog tenminste iéts te bereiken voordat de heren onderhandelaars eventjes spoorloos zijn. Nee, want die arme stakkers zijn allemaal toch zo “moe” en “moeten bijkomen”. Kun je je tranen ook al niet meer in bedwang houden?

Dat Mark Rutte, Buma en hun collega’s Nederland en diens enorme problemen even aan hun laars lappen, wil natuurlijk niet zeggen dat heel Den Haag dat doet. Hoewel parlementariërs – in tegenstelling tot formatie-onderhandelaars! – tijdens het zomerreces weinig nuttigs hier kunnen doen, trekt PVV-leider Geert Wilders daar zich niets van aan. Hij besteedt zijn geld sowieso liever bij Nederlandse ondernemers dan op buitenlandse bestemmingen:

Hartstikke mooi natuurlijk, maar de nationale economie spekken is niet alles wat hij doet. Zelfs in de zomer blijft hij namelijk keihard uithalen richting de slappe hap die de formatie leidt waar hij keer op keer van is uitgesloten. Terwijl zij zo gek zijn om überhaupt aandacht te besteden aan de bejaardenmoordplannen van Alexander Pechtold, heeft de PVV-voorman het liever over de problemen waar dit land écht mee worstelt: massa-immigratie, geld dat naar alles behalve hulpbehoevende Nederlanders gaat en de krankzinnige behandeling van de middenklasse in het algemeen. Speciaal voor die mensen, die wel alles mogen betalen maar nergens ooit wat terugkijken, heeft Wilders de volgende video gemaakt!

Eigenlijk is de inhoud van de video wat betreft voorstellen natuurlijk allesbehalve baanbrekend: het zijn de vertrouwde PVV-plannen die we wel kennen. Waar het hier echter om gaat is de boodschap die het feit dat deze video überhaupt verschijnt, overdraagt: terwijl degenen die ons land moeten leiden uit een kokosnoot cocktails lopen te drinken op een strand ver weg, blijven sommigen achter om ‘te vechten’ voor de vergeten middenklasse. Eigenlijk is de enige conclusie hier dan ook die, die ik meestal trek bij deze partij: je kunt het dan misschien niet eens zijn met elk standpunt, maar ze proberen in ieder geval wel altijd wat voor dit land te doen. En dat kun je van sommige politici nou niet bepaald zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Seneca

  de enige – met zijn fractie – dus de enigen die doen waarvoor zij in het parlement zijn gekozen.

 2. Lex

  Geert Wilders een man die nederland nodig heeft zonder geslijm en een brede glimlach.

  Het lachen is hem wel vergaan door het zootje in Den Haag.

  Ik hoop dat het niet lukt om een kabinet samen te stellen en de christen unie hun rug recht en poot stijf houden geen compromissen met die vuile vieze mannetje Pechtold.

  Eind september opnieuw naar de stembus voor een nieuw kabinet geheid dat de uitslag totaal anders zal zijn en daar zijn ze bang voor in Den Haag.

  1. Derksen1

   Dat valt te betwijfelen: de peilingen wijzen nauwelijks in de richting van een andere uitslag.
   Nieuwe verkiezingen zijn dus zinloos.

   1. poldi

    Heb je het nu nog niet door dat peilingen zeer manipulatief zijn !

    1. corfo

     @ poldi.
     Extreem linkse nietsnutten als Derksen hebben dat inderdaad niet door ! Zij slikken alles wat hen van “bovenaf” wordt verteld ! U weet wel : zo ging het vroeger ook bij NSB’ers.

   2. hans-e-pans

    Derksen1, je zegt het goed het zijn peilingen. Maar het domme kiezersvolk zal toch wel een keer door het overdreven lachen en grove leugens heen gaan kijken.

    1. Derksen1

     Nee hoor, de kiezers in Nederland zijn uitstekend geïnformeerd over het politieke landschap en stemmen verbluffend constant.

     Een ding is zeker: de overgrote meerderheid stemd op professionele en fatsoenlijke middenpartijen, een minderheid op extremistische zwetspartijen als PVV en FvD.

     Nieuwe verkiezingen zullen dit geruststellende beeld niet verstoren.

     1. swetsnek

      JONGENS TROL ALLERT derksen niet voeren aub

     2. Derksen1

      TROLL-ALLERT, Zwetsnek heeft inhoudelijk met zijn onafgemaakte vmbo-opleiding niets te melden en komt hier slechts de discussie verzieken!

     3. Hetzalwelweer

      Trollen willen altijd het laatste woord hebben….ongeacht wat je ze voert.

 3. penis aqua di rosa

  Neem van mij aan, ze wachten op de uitslag van de verkiezingen bij onze oosterburen in september a.s. Ze wringen zich in alle bochten voor Mutti en de EU. Wij inwoners van Nederland zijn alleen maar de euro verschaffers, waardoor zij (naar zij denken) mooi weer kunnen spelen. Ik hoop op spoedige verkiezingen in mijn eens zo mooie en fijne Nederland. Mijn verdere hoop beschrijf ik hier niet. Pffffff

 4. Carlschrijft

  Bosma is trouwens ook nog vervangend kamer-voorzitter, dat u het even weet. PVV past op de winkel. Mogen ze van mij het hele jaar door doen.

 5. Derksen1

  Het enige wat malle Geurt ooit voor heeft gevochten is zijn eigen Kamerzetel met goed salaris en prima pensioen. Hij moet het met zijn debiele gebral nog een paar jaar volhouden en hij is binnen.

  1. Hetzalwelweer

   Geurt of Geert? Bietje te veel op Derksen? Blijf goed lezen….en dan zonder te schelden goed antwoorden….succes Derksentje1

   1. corfo

    @ Hetzalwelweer,
    De figuur Dersen blèrt en schreeuwt maar wat de “wereld” in. Voert geen enkel inhoudelijk argument aan, wat de figuur verkondigt is eigenlijk “niks” !!! Links (!!!!!!)
    laten liggen die lullo.
    Teloor is getransformeerd tot Derksen1 !!! TROLLLLLLL.

 6. buitenbeentje

  Heeft de moderator wel eens van een ip-ban gehoord? Is ook te omzeilen, maar wie weet helpt het tegen terugkerende trollen.

 7. Guus Geluk

  Wilders hoeft geen kabinet in elkaar te zetten.

 8. swetsnek

  Dat Derksen1 mij al aanspreekt met Zwetsnek met een Z en niet met een S dat zegt al dat ie weer een ander naampje heeft

 9. swetsnek

  Ja Derksen dat is het verschil he tussen gratis en voor niets ik ben gratis naar school geweest jij voor niets DOMBO flikker op hier

  1. corfo

   @ swetsnek.
   +++++++++ !!!!!

 10. Robert Leiden

  De heer Wilders wil weer goedkoop scoren.
  Opkomen voor de middenklasse? Sinds wanneer?
  En zijn programma lezend ook de vraag, Hoe Dan?
  https://www.parool.nl/kunst-en-media/wilders-filmpje-lubach-meer-dan-miljoen-keer-bekeken~a4468721/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.