“Leuk hoor, drugs!” Politie zet beelden online van drugsgebruiker met een ‘bad trip’

Dit noem ik nou nog eens goede voorlichting.

Zo doe je dat: de politie van Enschede heeft vannacht een video op Facebook gezet van een man die een zogenaamde ‘bad trip’ heeft. Dat is een bijzonder slechte ervaring — bijna een attack eigenlijk — na het gebruiken van drugs. De man, die onherkenbaar is gemaakt, ligt op de grond en heeft duidelijk stuiptrekkingen.

Je moet er niet eens aan denken wat er gebeurd was als de politie deze man niet geholpen had. Hij was namelijk totaal niet aanspreekbaar en viel steeds weg. Daarom lieten ze met spoed een ambulance komen. Als die niet op tijd gekomen was… nou ja, dan had meneer de feestganger vandaag waarschijnlijk niet meer geleefd.

Reacties van Facebook-gebruikers spreken boekdelen. “Dat doet drugs dus met je,” schrijft ene Minke van Ulzen onder de video. “Vreselijk en dieptriest. Ik hoop dat door dit te zien veel mensen niet aan drugs beginnen en hier goed van schrikken. Goed dat de politie dit laat zien.”

Ook Ina Heinink is geschokt door de beelden, hoewel om een andere reden:

En wie draait er voor de kosten op? Geen wonder dat de zorg zo verschrikkelijk uit de hand loopt. Sorry dat het hard klinkt is niet zo bedoeld maar ik wordt er flauw van dat ik als chronisch zieke steeds meer eigen bijdrage moet betalen. Ik weet dat verslaafden het moeilijk hebben maar dat ze gaan gebruiken is een keuze, die keuze heb ik níét.

Elles Bekker houdt het kort: “Goed gehandeld politie. Top!”

En Bertus van Zalingen schrijft:

Goed dat het er staat, het is allemaal gif die het karakter en lichaam kapot maken van een mens. Daarvoor is deze persoon niet geboren en miljoenen anderen niet. Ik krijg tegenstanders over mij heen van het plaatsen van de beelden maar ik denk dat er mensen tussen zitten die deze confrontatie niet aankunnen en zelf gebruiker zijn.

Zoals Bertus opmerkt zijn er inderdaad ook mensen die kritiek hebben op de politie.  Tonny van den Berg bekritiseert de politie voor de opmerking “drugs, leuk hoor.” Dat mag je namelijk niet zeggen. Nee, nee. Als de politie mensen op deze manier waarschuwt voor de negatieve consequenties van onverantwoord gedrag zijn ze daar blijkbaar heel fout bezig.

Ook ene Wil Janssen heeft wat te zeuren:

Dom. Ga boeven vangen en stop aangiften van poging tot doodslag te weigeren. Schande! Ben benieuwd of jullie ‘helden’ ook zware criminelen zo te kakken neer durven te zetten. Altijd de zwakkeren zijn bij jullie de klos. Terecht worden jullie de ‘loopjongetjes van het kapitaal’ genoemd.

Dit is dus hoe triest een deel van Nederland tegenwoordig is: de politieke correctheid zit zo diep dat je zelfs niet meer beelden online mag zetten van drugsgebruikers met een ‘bad trip.’ Nee, nee, we moeten allemaal wegkijken en net doen alsof er alleen maar ‘good trips’ bestaan. Zelfs op dit punt is links dus helemaal doorgeslagen (lees die opmerking over ‘de loopjongetjes van het kapitaal’ nog maar eens).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. sjun

  Voorlichting is uitstekend. Binnenkort ook online beelden van een asielzoekerscentrumomgeving waarin slechte ervaringen worden beleefd door middenstanders, kinderen en vrouwen? Of mogen de mensen daarover niet worden voorgelicht.

  1. Roel du Pree

   Sjun.. die naam heb ik niet meer gezien sinds ik als Ducom van politiekdebat gegooid ben.

   1. Floris

    Ha, die Ducom! Groetjes van Catweazle.

    Over PD kan je hier je lees-achterstand een beetje inhalen: http://uitingsvrij.net/index.php

    Met name in de Kroeg.

 2. Babaji538

  Ik had er laatst één op twitter, die mij probeerde
  te misleiden.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.