Maniakale president Abbas gaat gewoon door met oproepen tot Palestijns geweld: “Jullie vervullen ons met trots!”

Inmiddels heeft Israël al besloten om de metalen detectiepoortjes bij de ingang van de al Aqsa-moskee weg te halen, maar dat is voor de Palestijnen natuurlijk totaal geen reden om zich eens te gaan gedragen. Sterker nog: hun president Mahmoud Abbas gaat gewoon door met het opfokken van zijn volk, en moedigt alle gewelddadige opstanden alleen nog maar verder aan.

Wie dacht dat de rust in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem langzaam zou wederkeren, komt van een koude kermis thuis. Ondanks dat Israël inmiddels de staring contest om de metaaldetectiepoortjes bij de ingang van de al Aqsa-moskee verloren heeft en ze weer laat verwijderen, zijn de Palestijnen niet van plan om zich enigszins te gaan gedragen.

Vernielingen, aanvallen en terrorisme gaan gewoon in hetzelfde tempo door. Een goed leider probeert zijn volk dan af te remmen, maar goed: als er iets is dat de Palestijnen niet hebben, dan is het wel een goede leider. Zij hebben alleen de bejaarde Mahmoud Abbas die zijn gebrek aan charisma compenseert met zijn grote liefde voor het oproepen tot geweld.

Zo ook vandaag weer, zo meldt Palestinian Media Watch ons. Abbas gaat gewoon door met het aanjagen van geweld en aanslagen:

“At a meeting with the PA leadership yesterday evening, after Israel had removed the metal detectors, Abbas stated that “there will be no changes whatsoever” in Palestinian conduct unless Israel “returns the situation in Jerusalem” to what “it was before July 14, [2017].” He praised the rioting Palestinians in Jerusalem for “defend[ing]” the Al-Aqsa Mosque and Palestinian “dignity”:

“All of the new Israeli steps on the ground from that date until today need to stop, and then the situation in Jerusalem will return to normal. Afterwards we will continue our work on everything regarding the relations between us and them…

Since Israel tried to change the situation, the [Palestinian] residents of Jerusalem have risen as one (they launched violent riots -Ed.) You have objected to all of the [Israeli] steps, and we have supported you in what you have done and what you are doing. We are with you in everything that you have done and are still doing, as you are causing us pride, and you are taking care of your Al-Aqsa Mosque, your land, your dignity, your people, your religion, and your holy sites. This is the response to everyone who wants to harm our holy sites. Jerusalem is ours. It is our capital and it is [under] our sovereignty, and therefore what you [Palestinians] are doing is right.”

[Official PA daily Al-Hayat Al-Jadida, July 26, 2017]”

Dus voor iedereen die nu nog steeds denkt dat het Israël is dat een eerste stap moet zetten en stoppen met ‘bezetten’ en ‘genocide plegen’ en meer van dat soort termen die lekker klinken op demonstraties met rapper Appe en Anja Meulenbelt, die negeert gewoon de werkelijkheid. Dag in dag uit zijn de Palestijnse leiders bezig hun volk op te hitsen tegen Israël om elke miniscule aanleiding zie ze maar kunnen vinden.

Er kan echt pas vrede in het Midden-Oosten zijn, als dat voortdurende gestook van Mahmoud Abbas en zijn terroristische vrienden een keer wordt stopt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. George van de linden

  Moslims lijken net (gewelddadige) kinderen die als zij niet hun zin blijven door dreinen.
  Israël,het word dan ook weer tijd voor een stuk of raketten op dat islamitische tuig dat maar niet wil stoppen met geweld.

 2. HaZ

  De kruik gaat net zo lang te water tot hij breekt. Het geduld van Israel zal eens ten einde zijn en dan vrees ik voor de palestijnen want die zullen weggevaagd worden. En Abbas zal de eerste zijn die het gebied met de staart tussen de benen zal verlaten en w.s. onderkomen zal vinden bij zijn financiers in Iran. Liever vandaag dan morgen.

  1. van Urk

   Ach de Israeliers hebben net zo zoveel geduld als wat God aan geduldigheid gehad heeft met de Israeliers zelf. De Palestijnen breken zichzelf wel af met hun “Borderline” woede.

 3. Floris

  ALLE Palestijnse leiders, van Arafat tot aan de kopstukken van Hamas, zijn corrupt en schathemeltje rijk geworden door westers geld (zogenaamd hulpgeld) in hun eigen zak te steken.

  En die naïeve klootzakken hier blijven maar elk jaar geld overmaken naar die varkens.

  1. George van de linden

   Floris,
   Jammer dat de gemiddelde Nederlander dit niet weet maar Den Haag maar al te goed….
   Maar ja Den Haag, als ik het woord al hoor of zie staan dan krijg ik een lachbui.

   1. Floris

    Ik krijg er braakneigingen van.

    😉

   2. Kodi

    Als de gemiddelde Nederlander wist waarin vele miljoenen van hun belastinggeld in vervluchtigt in het Pallezwijnse niets, dan zou de bevolking per direct zo’n zelfde bedrag aan af te dragen belastingen wijselijk inhouden.

  2. Laaghlandt

   …ja!
   Inderdaad Floris! Zeg het ze maar! Goed zo!

  3. Kodi

   Wat die naïeve klootzakken zelf schenken is mij eigenlijk nog tot daar aan toe, wat hen overigens niet van bloed aan hun handen vrijwaardt. Waar ik me drukker over maak is wat via overheidssubsidies en ander regeringsgeld hier naar toe gaat. Wij als belastingbetalers vragen hier totaal niet om en daarom al die overheidsgelden onmiddelijk stopzetten.

  1. Kodi

   In Gaza moet men toch ook voor verkoeling gaan zwemmen tussen de drollen (Bij gebrek aan riolering (in tegenstelling tot tunnels en raketten) omdat Abbas de hulpgelden o.a. bestemd voor de stroomvoorziening liever in eigen zak houdt? > http://nos.nl/artikel/2183905-gaza-onleefbaar-door-collectieve-straf-van-palestijnse-president.html

   Wat dan wel weer opvalt: De linkse goegemeente hult zich in stilzwijgen waar zij anders zo vals mekkeren over het vermeende Pallezwijnse lijden? Is links zo stil omdat ze niet kunnen geilen op “Blame Israël” of zo? El Trollo Pinocchio laat ook zo weinig van zich horen…

 4. HW

  In plaats van zelf met een bomgordel om naar Jerusalem te gaan, weten de leiders altijd wel idioten te vinden die graag 72 maagden op bezoek willen hebben.
  Zijzelf zien dat blijkbaar niet zitten. Lang leve de islam.

  1. cmsuijkerbuijk

   @HW
   Nou, dat zit zo: Die zelfmoordenaars denken, dat zij 72 maagden krijgen, als zij zich eenmaal naar het paradijs hebben laten ontploffen. Maar die leiders weten, dat het geen 72 maagden zijn, maar één maagd van 72. Dáár hebben zij geen trek in, dus daarom laten zij het betere plofwerk graag aan anderen over!

  2. Kodi

   Haniye, is dat niet die Pallezwijnse leider van Hamas in Gaza die zijn eigen onderdanen aanmaant tot de martelaarsdood te sterven, maar zijn eigen dochter laat behandelen in een particulier ziekenhuis in Israël? > http://blog.waarnet.nl/2014/10/hamasleider-haniye-laat-zijn-dochter-in.html Rust het intellectuele kapitaal dan bij Allahu Akbar of bij het gezond verstand en de arbeidsmentaliteit van de Israëliërs als hij meer vertrouwt op een particulier ziekenhuis met deskundig personeel in Israël dan bij Allahu Akbar?

 5. Ngatimoto

  Hij heeft groot gelijk want zonder geweld vaart niet één leider van Hamas wel.
  De man is Moslim en kan niet morgen uit zijn bed komen en verkondigen dat Palestijnen moeten proberen vriendjes te worden met de buren. Dan is hij ‘s-avonds dood.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.