Nederland drugsland: maar liefst de helft van alle gevangenen test positief voor drugs

Gevangenissen zijn een hemel op aarde voor drugsgebruikers. Want drugs en criminele types zijn natuurlijk een héél gezellige combinatie.

En dan vraagt de politiek zich ook nog af waarom het er zo gewelddadig aan toe gaat in de meeste gevangenissen:

Gedetineerden en tbs’ers worden in groten getale betrapt op drugsgebruik. Met vele duizenden positieve tests is vooral het gebruik van cannabis hoog. In een aantal gevangenissen is bijna de helft van de cannabiscontroles positief.

Het aangetoonde gebruik van cannabis, maar ook cocaïne, neemt bovendien toe.

Geweldig leuk natuurlijk, zo’n heerlijke combinatie: cocaïne en extreem gewelddadige idioten. Ja, dat wordt echt héél gezellig. Gooi nog wat alcohol in de mix en het wordt écht één groot feest.

De cijfers spreken voor zich: vorig jaar werd er 1.600 keer positief getest op cocaïne. 16.600 keer werd duidelijk dat gevangenen cannabis hadden gebruikt. Oh ja, en in 730 gevallen werd ook nog eens ontdekt dat er opiaten gebruikt worden. De bekendste opiaat is, natuurlijk, het zwaar verslavende heroïne.

Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger. Uit deze drugstests blijkt namelijk ook dat tbs’ers zwaar onder de invloed van drugs zijn. Dat zijn dus totaal gestoorde malloten die bewezen hebben een groot gevaar te vormen voor de samenleving. Gooi daar wat drugs in en je krijgt een dodelijke combinatie. Ongelooflijk genoeg is dat precies wat er gebeurt in onze tbs-instellingen.

In een normaal land zou dit voldoende zijn om een de minister van Justitie tot aftreden te dwingen, maar helaas is Nederland al heel lang abnormaal. Totaal gestoord, zelfs.

Weg met die minister, en als de rest van de ministerraad hem er niet uitgooit verdienen zij het ook om onmiddellijk naar huis te worden gestuurd; demissionair kabinet of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Marija

  We raken nu in een stroomversnelling van de meest idiote maatregelen, waarvan een weldenkend mens zich afvraagt hoeveel gekker onze zgn *leiding* het nog kan gaan maken.
  Wij gaan denk ik steeds vaker zien en steeds sneller opeenvolgend, wát er voor ons in het vat zit.
  Ik weet het wel, niks waar WIJ wel bij varen.
  Individuele landen in Europa: weg er mee.
  Bevolking: laten verrotten en islam er in halen.
  Dit proces gaat steeds sneller en zal niet omkeren.
  Met opzet volkomen verziekt dit land.
  De vuile schijnheiligheid is walgelijk om te zien.

  1. Peter Selie

   Helemaal mee eens, de maatschappij is een onbeheersbaar fenomeen geworden, alle problematiek komen op een bepaald moment samen en exploderen dan in een totale chaos. Stel je voor dat je geen geld meer uit de muur kan halen, dat al je spaargeld verdwenen is, de uitkeringen gestopt of gehalveerd worden, een gigantische negatieve indexatie van je pensioen,de supermarkten niet meer bevoorraad worden en dat je ontslagen wordt bij het bedrijf waarvoor je werkt. Chaos genoeg?

 2. Ruud562

  Ja Marija, ik denk dat jij héél dicht bij de waarheid zit! Héél dichtbij!

  1. Mart

   Heel dicht?….de basis van 5% is al overschreden. Bij 10% hebben jullie geen ene moer meer te vertellen.Behalve Putin in zijn land dan die houdt ze in het gareel,en treed op bij het eerste gedonder,en dat weten ze.Die heeft gezegt”èèn aanslag en alle moslims gaan er aan”.

 3. Ruud562

  Want Nederland is inderdaad goed verziekt! Behoorlijk verziekt door jarenlang politiek correct wanbestuur!! Waardoor het een paradijs is geworden voor parasieten en criminelen! Met een eerste ‘vleugje’ islam. Een eerste ja, want zodra de basis is verankert ….

  1. corfo

   @ Ruud562.
   Inderdaad : totaal verziekt door onze “bekwame bestuurders” !

 4. Ponovo

  Nederland is toch een beschaafd en prima bestuurd land?

  1. corfo

   @ Ponovo.
   Jazeker, Nederland heeft zéér “bekwame bestuurders”!! Gisteravond tv gezien (Hollandse Zaken) met Eric Smit, onderzoeksjournalist ? Deed onderzoek naar o.a. Gerrit Zalm en Henri Keizer, beiden “toevallig” VVD’er. Uit het onderzoek bleek dat beide figuren kunnen worden betiteld als “boeven” hetgeen dhr. Smit dan ook deed. Ongelooflijk dat wij ons dát laten overkomen !! En dat zijn er nog maar twee uit een hele lange reeks met o.a. Loek Hermans, Camieleke Eurlings en meer van die “grootheden”. De Fine Fleur van Nederland !!!!! Zij zijn -tig maal erger als Trump !!!

 5. corfo

  Nét als in de “normale” maatschappij gaan doen : gewoon gedogen dat spul in de gevangenis, probleem verdwenen !
  Dit landje is plm. geheel naar de kl.ten geholpen, dus dít kan er ook nog wel bij !

 6. Ecoshaarlem

  Die minister, met zijn ambtenaren, direct op non actief, of gebruiken zij zelf en weten niet wat zij doen en veroorzaken.

  1. van Urk

   Kan geen crimineel opnoemen die juist niet aan de verdovende middelen zit omdat het meestal de begin reden is waarom zij opgesloten zitten. Niet alleen door het verhandelen ervan maar ook door velen die alleen maar gebruiken en niet meer fatsoenlijk konden functioneren in de maatschappij.

 7. Guus Geluk

  Ik zie niet in op welke wijze de minister van Veiligheid en Justitie, blaam treft. Het ligt duidelijk aan z’n ambtenaren. In elk “normaal” land (wat is normaal?) laat men een minister dan gewoon zitten.

 8. Mart

  Als ze nou van hogerhand allemaal een overdose krijgen,zijn jullie er mooi vanaf…een win,win gestuur dus.

 9. Babaji538

  Valse start.
  Helemaal geen goede zaak.

  Johan Rudolph Thorbecke (1798 – 1872) draait zich om in zijn graf.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.