NRC-columnist demoniseert erop los: ‘Baudet, Roos en Duk zijn radicaal-rechtse gekken die ons indoctrineren’

Het NSBNRC Handelsblad slaat weer toe.

Jan Kuitenbrouwer is columnist voor NRC Handelsblad en directeur van ‘Woorden die werken.’ Met andere woorden: hij is eigenlijk twee keer af. Met deze column komt daar nog eens een derde keer af bij.

In dat idiote stuk demoniseert GoedMensch Kuitenbrouwer er namelijk weer eens helemaal op los. Jan Roos is volgens hem een “vierjarige” en “incoherent.” Wierd Duk wordt weggezet als een gestoorde gek die “doof is voor zijn eigen stem,” “een vierjarige in het lichaam van een vijftiger.” Ja, ook Duk is dus blijkbaar een “vierjarige” in Kuitenbrouwers ogen. Heel creatief is het niet. Sterker nog, je gaat je bijna afvragen waar die obsessie met vierjarige kinderen vandaan komt. Afijn.

En hij was nog niet klaar. Ook zijn uitspraken van Duk “idioot” en wordt die “idiotie” “vergoelijkt” door de goegemeente. En dan:

Duk kan in talkshows verschijnen en in het ADschrijven, er zijn toch langzamerhand heel wat aanwijzingen dat hij gewoon niet bij zijn hoofd is. In goed Nederlands: kierewietJe hebt verschil van inzicht, en je hebt gekte, laten we het een niet met het ander verwarren.

Vervolgens moeten Leon de Winter (columnist voor De Telegraaf) en Thierry Baudet het óók ontgelden:

Het pijnlijke is dat mensen als Duk, Roos, maar ook onzin-grossiers Leon de Winter en Thierry Baudet, waarschijnlijk niet gek zíjn, maar welbewust de gek uíthangen. Het is een strategie. Net als die oneindige stroom knettergekke verzinsels van Trump: een bewuste strategie van desoriëntatie en conditionering, zodat het publiek op een gegeven moment niet meer weet wát het moet geloven. Wij zíjn helemaal niet gebrainwashed, zoals radicaal-rechts altijd beweert, wij wórden gebrainwashed. Door hen.

Hij noemt al die mensen dus in één paragraaf gek, Machiavelliaans, principeloos, én radicaal-rechts. Over demonisering gesproken. Zelfs Pim Fortuyn werd niet zó beledigd.

Het moge duidelijk zijn dat links steeds meer in paniek begint te raken. Het partijkartel én het mediakartel verliezen de grip op het politieke debat. In totale paniek beginnen ze steeds harder van zich af te slaan. Iedereen die het ook maar een beetje oneens met ze is moet compleet kapot worden gemaakt. Duk moet zijn baan verliezen (want dat is waar Kuitenbrouwer duidelijk op inspeelt), Roos moet nooit meer een mooie baan vinden in de mediawereld, Baudet moet uit de Kamer gegooid worden, en De Winter moet geband worden door Twitter. Dát is wat Kuitenbrouwer écht wil. En hij krijgt de ruimte om dat soort radicaal-linkse denkbeelden te verkondigen in de zogenaamde kwaliteitskrant NRC Handelsblad. Ziek.

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal. En volg ons op Instagram!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Ni28

  Grappig als een linkse figuur het over indoctrinatie heeft. Zij willen niet zien dat zij dat al jaren zelf doen in hun door blindheid getroffen waarheid. En dan die beledigingen. Doet mij aan onze trollen hier denken. Ach, het is hun enige wapen in hun eigen leegheid.

 2. Teloor

  De term demoniseren kwam in zwang in verband met Fortuyn die meende daar het slachtoffer van te zijn. We zien de term nu opduiken in verband met zijn populistische nazaten die op dezelfde wijze moord en brand schreeuwen.
  Er is nog een overeenkomst met Fortuyn. Net als Fortuyn kafferen Roos en Baudet iedereen uit voor rotte vis maar tonen ze zich bijzonder kleinzerig als iemand ze een prikje terug geeft.

  Wees een beetje sportief, jongens, wie kaatst kan de bal verwachten.

  1. Ritter

   Teloor

   Baudet, Roos en Duk benoemen de feiten; vooral op het gebied van islam en (illegale) massa migratie. Net zoals Pim Fortuyn deed.

   De (linkse) media hebben daar geen antwoord behalve dan persoonlijke aanvallen; dus demonisering van de persoon. Net zoals met Pim Fortuyn gebeurde.

   Deze media weten dat Baudet, Roos en Duk het gelijk aan hun kant hebben op het gebied van islam en (illegale) massa migratie. Dat laten de feiten zien. Dus de enige manier is om Baudet, Roos en Duk niet met feiten te bestrijden maar met persoonlijke aanvallen.

   Dat toont dus de zwakte aan van Jan Kuitenbrouwer aan.

   1. Teloor

    De (linkse) media hebben wel een antwoord op islamisering en massa-immigratie maar dat is een ander antwoord dan de rechts-populistische retoriek.
    Die retoriek wordt door de meerderheid van het Nederlandse volk ook niet geloofd en dat verklaart de woede en de gevoelens van frustratie. Baudet, Duk en Roos willen dolgraag invloedrijke opiniemakers zijn maar ze vinden slechts geloof bij een kleine minderheid.

    1. Theo345

     Geef dan eens dat antwoord op islamisering en massa-immigratie, Teloor.
     Ik heb uit de linkse hoek nog geen ander antwoord gehoord dan ontkennen dat er sprake is van ernstige problemen.
     Wegkijken en wegwuiven.
     Maar als je iets zinnigers weet, dan hoor ik dat graag.

     1. IJscoman

      Theo 345, je zult nooit echt antwoord krijgen van Teloor. Hij is een beroepstrol die hit-and-run acties uitvoert, mensen belachelijk maakt of schoffeert en vervolgens verdwijnt.

      Negeren lijkt de beste oplossing.

     2. Theo345

      Dank je.

     3. Teloor

      De islamisering is een fabel en de massa-immigratie een probleem dat zich overwegend de afgelopen decennia voltrok.

      Op dit moment is van massa-immigratie geen sprake (Vluchtelingenwerk Nederland moet op grote schaal mensen ontslaan en AZC’s staan leeg) maar dat zal de komende jaren wel een probleem blijven dat we alleen in EU-verband het hoofd kunnen bieden.

     4. Theo345

      Je hebt inderdaad geen antwoord, Teloor.
      Tegen de tijd dat je inziet dat er wel degelijk sprake is van ernstige problemen is het te laat voor maatregelen.
      Jammer dan.

    2. Nasrani

     Beschrijf eens wat jij onder populisme verstaat. Je bent een beetje warrig en niet te volgen. Dus graag een definitie.

  2. sjun

   Fortuyn was er het slachtoffer van. Hij overleefde het niet.

   Wie kaatst kan de bal verwachten zal Anders Breivik gedacht hebben toen hij tot zijn daad kwam. Of is het dan ineens anders?

 3. Ritter

  De gevestigde media gaan net zolang door met het demoniseren totdat een linkse activist een aanslag pleegt.

  Zoals bij Pim Fortuyn waar de GroenLinkser Volkert een aanslag pleegde op Pim Fortuyn.

  Hetzelfde zien we bij Trump waar de media ook de volle aanval op hebben ingezet en Trump dagelijkse demoniseren en ridiculiseren. Daarbij geholpen door Hollywood en aanverwanten.

  Tenenkrommende media hetze tegen een kristalheldere president
  https://opiniez.com/2017/07/09/anti-trump-journalistiek-ontaardt-in-zelfdestructie/

  1. NoDoubt

   Het is het aloude verhaal. Kuitenbrouwer valt onder de categorie Marcel van Dam, die Fortuyn als minderwaardig mens betitelde en Raak failliet liet gaan. De mensen die Kuitenbrouwer hier te grabbel gooit, zijn de beschermers van onze rechtstaat want anderen groeperingen gooien onze opgebouwde rechtstaat te grabbel. De mensen die onze verworvenheden proberen te beschermen hebben hun huiswerk beter gedaan dan zij die menen alles en iedereen maar binnen te laten, wat op lange termijn uberhaubt niet is op te brengen. Nu al staat onze verzorgingsstaat onder enorme druk. Burnout bij politie, onderwijs en gezondheidszorg is zeer groot. Kom je van buiten,krijg je voorrang. Dat vraagt om een gezonde reactie. Deze wordt door Baudet en consortium zichtbaar gemaakt en verdedigd. Je kunt als Links ook je hoofd in het zand steken maar zorgt ervoor dat de democratie ten einde zal zijn. Integratie heeft gefaald en 90%k van de moslims assimileerd niet. Sterker nog. Inmiddels is aangetoond dat hoe groter de groep wordt, de meer de imams het toekomstbeeld zullen bepalen. Steeds meer bewijzen komen aan het licht. Dan is er een Islamitische staat met Sharia-law. Je kunt leren van de geschiedenis in Wenen 1683. Het heeft niets met Nazisme te maken, maar met behoudt van democratie.

   1. Teloor

    “Dan is er een Islamitische staat met Sharia-law. Je kunt leren van de geschiedenis in Wenen 1683. Het heeft niets met Nazisme te maken, maar met behoudt van democratie.”

    🙂

 4. Ben Zine

  Kuitenbrouwer is weer zo’n typische linkse deugloser, die het discours niet op inhoudelijke argumenten kan winnen, en daarom maar etiketjes gaat plakken. Met “etiketjes plakken” bedoel ik dat een van de volgende omschrijvingen van stal worden gehaald, teneinde de tegenstander te ontmenselijken. Het is het enige wapen dat links heeft, dus ze moeten het hebben van karaktermoord en demonisering, verder hebben ze niks in de aanbieding. Ik zal hierbij nog even het rijtje laten passeren van de ongeveer 10 “etiketjes” die links ALTIJD gebruikt voor dit platte en goedkope trucje. Hier komen ze: Extreem-rechts”, “radicaal-rechts”(dit etiketje werd vandaag door Kuitenbrouwer gebruikt), “uiterst-rechts”, “racistisch”, “fascistisch”, “xenofoob”, “islamofoob”, “populistisch” (favoriet etiket van Pechtold), “nazistisch”, “fascistoïde”, “de duivel”, “het kwaad” en tot slot nog “gevaarlijk”, of “extreem gevaarlijk”. Benieuwd welk etiket de volgende keer wordt gebruikt door die zielige linkse zelfpijpers.

 5. Tinneke

  Een gevaarlijke gek, iets anders kan ik er niet van maken.

 6. Tinneke

  Ben Zine, ik heb er nog een, NSB’ers.

 7. Guus Geluk

  Mattheüs 7:3.

 8. Roughwood

  Ach ja, het alom bekende framende, polariserende, fake, politiek correcte, deugdramzeik repertoire dat we inmiddels gewend zijn. U kunt op volgende wijze uw NRC abonnement opzeggen: neem contact op met de klantenservice via 088-572 0 572 en het wordt voor u geregeld. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 19:45 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

 9. Ben Zine

  @Teloor
  “We zien de term nu opduiken in verband met zijn populistische nazaten die op dezelfde wijze moord en brand schreeuwen.”
  Da’s nou ook toevallig, hier komt een reageerder voorbij die ook al bezig is met etiketjes plakken (populistisch), en ook nog even lekker harteloos Pim Fortuyn postuum een trap na geeft ! Tsja, wat moet je ook anders hè, links heeft in haar blinde haat jegens alles wat niet policor is maar een beperkt repertoire… Je vergat overigens nog “extreem-rechts”, “radicaal-rechts”, “uiterst-rechts”, “racistisch”, “fascistisch”, “xenofoob”, “islamofoob”, “nazistisch”, “fascistoïde”, “de duivel”, “het kwaad” en tot slot nog “gevaarlijk”, of “extreem gevaarlijk”. Als je die nou ook nog gebruikt, dan heb je voor vandaag je behoefte aan demonisering, ontmenselijking, karaktermoord en dehumanisering weer bevredigd.

 10. Bokjan

  Deze meneer Jan Kuitenbrouwer heeft last van Cognitieve dissonantie.

  Cognitieve dissonantie is een psychologische term voor de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening, of bij gedrag dat strijdig is met de eigen overtuiging, waarden en normen.

 11. Ni28

  Wat de linkse media niet doen moet een ander overnemen. De linkse waarheid doet alleen maar zeer door het goedpraten van slechtheid terwijl de genoemde personen laten zien dat er nog gezonde verstand bestaat maar niet op de belangrijke plaatsen vertegenwoordig is.

 12. henk vintage

  Dat is het gevolg als je al vanaf de basisschool links gehersenspoeld wordt, daarna in het vervolg onderwijs en over de school voor journalistiek maar helemaal te zwijgen.
  Maar het linkse geïndoctrineerde wereldbeeld blijkt niet te kloppen met de werkelijkheid en dat is moeilijk te accepteren.

 13. Beukman

  HAHA! Heerlijke videocolumn! Met de inhoud ben ik het radicaal oneens, maar van de stijl lust ik wel pap.

  Dit gezegd hebbend: Roos en Baudet hebben het referendum gewonnen vanwege de bijzonder lage opkomst, maar toch vooral door het Nederlandse volk leugenverhalen over de gevolgen van het associatieverdrag te verkopen. Leugens die onder andere hier worden doorgeprikt:

  https://decorrespondent.nl/3440/wat-klopt-er-van-de-argumenten-achter-het-eu-referendum-van-geenpeil/380256316880-afb9a792

  Roos bleek overigens de tekst van het verdrag helemaal niet te kennen. Op de tv zette hij zichzelf destijds flink te kakken in een interview.

  Nu Kuitenbrouwer, die overigens bepaald zijn sporen wel heeft verdiend. Niet door onschuldige passanten achterna te stalken met een camera en een microfoon, zoals Roos. Ook niet door te infiltreren in ontbijtshows, zoals Duk. Nee: door miljoenen prachtige columns en boeken te schrijven. De meeste gaan over taal. Maar ook over de beginjaren van de pc heeft hij inzichtrijke dingen neergepend. Zijn bekendste boek zal Turbotaal wel zijn.

  Kuitenbrouwer uit terechte kritiek op Duk, de man die almaar loopt te klagen dat er niemand naar hem luistert, terwijl je goddomme geen radio of tv kan aanzetten zonder zijn stem te horen en/of zijn kop te zien. Zelfs Paul de Leeuw kan niet tegen hem op! Deze Duk, die vrijheid zo belangrijk zegt te vinden, meent tegelijkertijd dat Rusland helemaal toppie is. Moet je je wel gedeisd houden, want ja, anders kan je zomaar een kogel in je kop krijgen of in een cel belanden. Eigen schuld!
  Duk beweert ook al jaren verlekkerd dat we dan nu eindelijk de Grote Oorlog tussen islam en beschaving gaat meemaken.

  Kuitenbrouwer noemt Duk “kierewiet”. Dat beweert hij niet zomaar, hij draagt genoeg argumenten aan om deze mening te onderbouwen.

  De laatste alinea van Kuitenbrouwer is er een om wat langer over na te denken:

  “Het pijnlijke is dat mensen als Duk, Roos, maar ook onzin-grossiers Leon de Winter en Thierry Baudet, waarschijnlijk niet gek zíjn, maar welbewust de gek uíthangen. Het is een strategie. Net als die oneindige stroom knettergekke verzinsels van Trump: een bewuste strategie van desoriëntatie en conditionering, zodat het publiek op een gegeven moment niet meer weet wát het moet geloven. Wij zíjn helemaal niet gebrainwashed, zoals radicaal-rechts altijd beweert, wij wórden gebrainwashed. Door hen.”

  1. Floris

   “Wij zíjn helemaal niet gebrainwashed, zoals radicaal-rechts altijd beweert, wij wórden gebrainwashed. Door hen.”
   ————————————————————–
   De omkering van het jaar. Typisch links gedraai en gelieg.

   Alleen al met deze idiote opmerking maakt de man zichzelf compleet belachelijk. Met één pennestreek heeft hij z’n complete euvre (wat dat dan ook moge zijn maar Beukmans heeft er een hoge pet van op) teniet gedaan.

   1. Beukman

    @Floris
    Zijn oeuvre staat als een huis. Zelfs als hij nu Mark Rutte vermoordt, aan het belang van zijn oeuvre – dat grotendeels taalkundig van aard is – zal dit niets afdoen.

    Verder heeft hij bepaald een punt. Duk bijvoorbeeld probeert er al zeker sinds een jaar iedere ontbijtshow waarvoor hij zich weet uit te nodigen in te drammen dat moslims allemaal rovers en verkrachters zijn. Je zou er bijna in gaan geloven.

    1. Floris

     Ik kijk niet naar ontbijtshows, Beukman. Dan lig ik nog lekker in bed.

     Maar wat ik van Duk gelezen heb lijkt mij de kritiek op hem zwaar overtrokken en maak jij je hier schuldig aan hetzelfde als Klotenbrouwert: karaktermoord op iemand die het “gore lef” heeft om niet politiek correct te zijn en tegen de stroom in te roeien.

     Om een geniaal schrijver en columnist als Leon de Winter weg te zetten als “onzin-grossier” is overigens een gigantisch zwaktebod van deze heer Klotenbrouwert. Hij laat daarmee zien hoe diep hij inmiddels is gezonken. Het morele en intellectuele failliet van links is alom waarneembaar. Met name bij de zogenaamde “kwaliteitskranten”.

     1. Teloor

      “Ik kijk niet naar ontbijtshows, de kritiek op Duk is zwaar overtrokken en Leon de Winter is een geniaal schrijver”, aldus de inhoudelijke reactie van Floris op het beargumenteerde betoog van Beukman.

      Floris is geen hoogvlieger in het debat en als we hem daar op wijzen begint hij hevig te stampvoeten en te kijven.

      Het is een goed idee dat hij aangeeft zich hier minder frequent te gaan melden; dat had hij eerder moeten doen.

     2. Beukman

      @Floris
      Ik ken die Duk langer dan vandaag, en aangezien ik de gewoonte heb om bij voorkeur naar mensen te luisteren waar ik het niet mee eens ben, ken ik dankzij ontbijtprogramma’s ook Duks bubbel van haver tot gort.

      Wat voor Kuitenbrouwer geldt, geldt ook voor De Winter. Een al dan niet bizarre mening door beiden afzonderlijk geuit doet geen afbreuk aan resp. hun taalkundige en hun literaire oeuvre.

     3. Floris

      Tja, Beukman, dan mag ik aannemen dat je zonder meer in staat bent om diverse uitspraken van Duk en De Winter met bronvermelding aan te leveren waaruit zou kunnen blijken dat jouw aantijgingen en die van Klotenbrouwer grond hebben. Ik vrees dat je dat niet kan.

  2. Teloor

   Michael van der Galien lijkt in zijn opgewonden video-boodschap vooral geïnspireerd te zijn door Alex Jones.
   DDS probeert zich te ontwikkelen tot de Nederlandse Breitbart dan wel Infowars en gaat het daar mogelijk ver in schoppen. Het strikken van Jan Roos is een meesterzet en als ze die Duk ook nog in de stal krijgen kunnen ze het toonaangevende rechts-populistische blog van Nederland worden.

  3. Phoenix

   Beukman: ‘De laatste alinea van Kuitenbrouwer is er een om wat langer over na te denken:

   “Het pijnlijke is dat mensen als Duk, Roos, maar ook onzin-grossiers Leon de Winter en Thierry Baudet, waarschijnlijk niet gek zíjn, maar welbewust de gek uíthangen. Het is een strategie. Net als die oneindige stroom knettergekke verzinsels van Trump: een bewuste strategie van desoriëntatie en conditionering, zodat het publiek op een gegeven moment niet meer weet wát het moet geloven. Wij zíjn helemaal niet gebrainwashed, zoals radicaal-rechts altijd beweert, wij wórden gebrainwashed. Door hen.” ‘

   De vraag is nu: meent hij dit serieus? In dat geval schaart hij zich onder de complotdenkers, en zijn de Illuminati en de Bilderbergers ook niet ver weg. Of moeten we dit ook maar weer als ironie opvatten, het standaard-excuus voor een vilein stukje op de man spelen?

   Wim

   1. Beukman

    @Phoenix
    Scherp opgemerkt.
    Het lijkt me niet dat ze met elkaar hebben afgesproken om desinformatie te verspreiden. Het is veeleer dat ze aanhangers zijn van een gedachtengoed dat onder de alt-right beweging leeft. Als je Breitbart een beetje volgt, weet je dat daar het verzinnen van alternatieve feiten wel degelijk een bewuste strategie is.
    Met name Baudet is duidelijk schatplichtig aan Bannon met zijn structurele geframe.

 14. Ben Zine

  @Teloor
  “Het strikken van Jan Roos is een meesterzet en als ze die Duk ook nog in de stal krijgen kunnen ze het toonaangevende rechts-populistische blog van Nederland worden.”
  Rechts-populistisch… Daar gaan we weer… Wat is dat toch leuk toch hè, dat etiketjes plakken ! Maarreehh… Moet je dat blog ook niet extreem-rechts”, “radicaal-rechts”, “uiterst-rechts”, “racistisch”, “fascistisch”, “xenofoob”, “islamofoob”, “nazistisch”, “fascistoïde”, “de duivel”, “het kwaad” en tot slot nog “gevaarlijk”, of “extreem gevaarlijk” noemen ? We zijn nou toch lekker bezig ! Meer dan dat heeft de linkse kerk toch niet in huis ?

  1. Teloor

   Hoe zou Benzine de politiek-ideologiache kleur van DDS dan liever willen typeren?

   1. Ben Zine

    @Teloor
    Rechts. Gewoon rechts. Niks meer en niks minder. “Populisme” is ook weer zo’n holle kreet, zo’n losse flodder van links, waarmee politieke tegenstanders worden ontmenselijkt en waarmee een inhoudelijke discussie kan worden ontweken. Je gaat toch immers niet in discussie met een “populist” !? Een populist is immers “kwaadaardig” en “gevaarlijk” ! Met demonisering sla je dus als links twee vliegen in één klap. Probleem is alleen dat dit laffe, platte en goedkope trucje van links steeds meer van zijn kracht verliest, simpelweg omdat het te vaak wordt ingezet. Het gaat tekenen vertonen van metaalmoeheid, mensen krijgen langzaam maar zeker genoeg van al die labeltjes (extreem-rechts”, “radicaal-rechts”, “uiterst-rechts”, “racistisch”, “fascistisch”, “xenofoob”, “islamofoob”, “nazistisch”, “fascistoïde”, “de duivel”, “het kwaad” en tot slot nog “gevaarlijk”, of “extreem gevaarlijk”). Op een gegeven moment wordt het zelfs een beetje potsierlijk.

  2. Guus Geluk

   Ben Zine, rechtspopulisme is geen onbetekenend labeltje, maar een goede omschrijving van Baudets stijl (en een factie van zijn inhoudelijke standpunten). Teloor stelt terecht dat de liberalen van De Dagelijkse Standaard, zich steeds meer lijkt aan te sluiten bij de rechtspopulistische clubs. Dientengevolge heeft zij wel wat weg van Breitbart.

  3. van Urk

   Als Links ophoudt over Rechts te liegen, zal Rechts ophouden om over Links de waarheid te zeggen. 😉

 15. Arnoniemuss

  Met regelmaat worden personen als Silvana Simons, Kuzu en AnneFleur Dekker op deze site genadeloos onderuitgeschoffeld en voor knettergek verklaard. Dat lijkt als twee druppels water op wat Kuitenbrouwer doet met Duk, Baudet en Roos. Jullie demoniseren net zo erg als Kuitenbrouwer. Maar niemand will dat zien; jullie zijn wegkijkers.

  En als iemand een keer jullie helden stevig terugpakt, jammeren jullie van ellende. “Wat gemeen van Kuitenbrouwer.” Jullie zijn watjes.

  1. IJscoman

   Arnoniemusje houdt helemaal niet van generaliseren, dat vindt hij dom. Vandaar dat hij nooit de aanduidingen ‘men’ of ‘jullie’ gebruikt.

  2. cmsuijkerbuijk

   Het grote verschil is, dat links gebruik maakt van hele leugens en halve waarheden!

  3. Teloor

   Deze bijdrage is de spijker op zijn kop.

  4. Roughwood

   U draait de zaken om. De linkerflank heeft het wegkijken en demoniseren uitgevonden. Het onderuit schoffelen en voor gek verklaren van genoemde links georiënteerde leeghoofden is niet meer dan terecht. Als je met regelmaat subversieve onzin uitbraakt dan vraag je erom. En uw jankverhaal getuigd ook al niet van enige realiteitszin.

 16. sjun

  Het gaat vast slecht met de verkoop van de boekjes van Jan Kuitenbrouwer. En nu scoren zijn columns ook nog mager. De tijd van beleren is voorbij Jan, wen er vast an.

  1. Teloor

   Daarentegen zullen de erotische romans van Teddy Boudoir twijfeloos tot een goede score in de peilingen van Maurice de Hond leiden.

   🙂

 17. toetssteen

  Ik bespeur spoortjes van het libertarische gedachtegoed en begrijp waarom semi communist in een stuip schiet.
  Het was rechts, het gruwelijke beest dat eigen verantwoordelijkheid predikt en we willen afhankelijk zijn van een grote overheid die ons dicteert en koeioneert! Geef ons Marx en weg met vooruitgang! Hier met religie, want het tot wappa waakt over ons en als we maar genoeg buigen en weet ik veel wat nog meer, dan komt het paradijs.
  Nou: op de knieën en kop omlaag!!! Baard is een must en flink schuren met dat voorhoofd! Is het niet voor Allah, dan wel voor Marx! Nou hup met dat achterwerk en onderdanig hè!

  Bleh, liever een libertariër dan sterven als slaaf!

  1. Hetzalwelweer

   Hahaha Toetssteen….je bent al een slaaf…wake up!!!!

   1. toetssteen

    @Hetzalwel weer
    Ik was even te laat met de verduidelijking. Ik ben een Fries en ik zal daar niet in berusten.

    https://www.routeyou.com/nl-nl/location/view/48532644/monument-op-het-roode-klif?toptext=2161653

    1. Michael van der Galien

     Je merkt het toch he, die Friese inborst van ons. Op de één of andere manier blijven we diep in ons hart naar onafhankelijkheid streven.

   2. Teloor

    Mijn advies aan Toetssteen is niet mee onder invloed bijdragen te plaatsen. Deze wartaal is gewoon gênant.

    1. Hetzalwelweer

     @Teloor…Kleine kinderen en dronken mensen spreken meestal altijd de waarheid

     1. Teloor

      Nee hoor, dronken mensen slaan in de regel slechts wartaal uit.

    2. Teloor

     mee = meer

     1. Hetzalwelweer

      Net wel een leuke bij Jinek. Zaten er Dino’s op de ark?? euhm nee, was andere tijdlijn. Hahaha….God heeft alles geschapen toch???

    3. toetssteen

     Door god en de mensen vergeten klootzak! Sodemieter toch eens op zak hooi! Ik heb kanker droplul, meent u nu werkelijk dat ik me zat zuip?! Dat u niet de Neerlandse taal beheerst, zegt meer over u dan over mij! En doe me een lol analfabeet en ruk in naar Joop oid!

     1. Michael van der Galien

      Teloor is geband.

     2. Vabis

      Het is te hopen dat die trol nu eens voorgoed wordt geband want iedere keer weer heeft hij in een mum van tijd weer een andere alias en begint het beledigen richting andere deelnemers aan DDS weer van voren af aan!

     3. IJscoman

      Dat is een mooi begin van deze dag!

     4. Floris

      “Teloor is geband”.

      En is alweer terug onder een andere nick. Het is alsof je een vlieg doodslaat en er twee voor terugkomen.

      Tja, Michiel, je hebt te maken met een psychopaat. Bannen is niet genoeg. Als er technisch geen mogelijkheden zijn om dit wangedrocht te weren zal hij hier de sfeer BLIJVEN verzieken. Zo heeft hij (de gek is al meer dan 10 jaar bezig met deze praktijken) meerdere fora kapot gemaakt. Op een gegeven moment haken er namelijk veel reaguurders af.

  2. toetssteen

   Voor lieden die het niet begrijpen, ik bedoelde het satirisch op de laatste kreet en daarmee refereer ik naar: leaver dea as slaef (liever dood dan slaaf).

   1. Hetzalwelweer

    Je kunt het mooi in het fries omschrijven maar je bent en blijft een slaaf. Je betaald belasting, huur/hypotheek en ziektekosten. De 3 belangrijkste inkomstenbronnen van onze slaafstaat. Betaal het niet en Nederland ligt op z’n gat.

    1. toetssteen

     Hetzalwelweer
     Ik betaal ziektekosten en onoverkomelijk, belasting.
     Ik doelde op het zelf verdedigen in plaats van als een lame duck afwachten.

     1. Teloor

      Proost, beste man.

     2. Hetzalwelweer

      Het zijn allemaal Lame Ducks….iedereen betaald braaf en zegt ja en amen. We spuien allemaal onze kritiek hier maar niemand doet iets….typisch Nederlands, grote bek maar niets doen.

 18. Dollaert

  Forum voor democratie! Zet de AOW leeftijd weer op 65 jaar. Ik heb begrepen , dat in jullie partij programma deze op 66 jaar staat.

  On topic;

  Toegelaten radicaal rechtse partijen kent Nederland niet. Die zouden onmiddelijk verboden worden. De neo NSB heeft het een keer geprobeerd in de jaren 50. Geen enkele kans gekregen. Dus er is niets aan de hand.
  Waar men wel beducht op moet zijn is het gedogen van anarchistische stromingen door zogenaamde “linkse” partijen. Links heeft in Nederland de macht. Overal. Dat al sinds 1945.

 19. Bes Tolen

  Het is al lang geleden fout gegaan met NRC Handelsblad. Toen De Waarheid, het communistische dagblad zo 1990 werd opgeheven, kregen de De Waarheid journalisten een nieuwe baan als dagbladjournalist, namelijk bij de andere dagbladen van normaal democratische snit. Zo ook bij NRC Handelsblad dat veel minder leesbaar maar wel ergerlijk werd vanwege gechargeerde en snorkende artikelen.
  Eerder, begin tachtiger jaren, ging het met de landelijke en provinciale (GPD, M.L. Snijders) dagbladpers al blijvend fout doordat men zich een gedragslijn liet aanmeten door de toenmalige regering met Van Agt als premier en Terlouw als uitvoerder van censuur ten behoeve van de immigranten. Een zogenoemde gentlemen’s agreement.

 20. sjun

  Misschien kan Jan Kuitenbrouwer ook iets over deze indoctrinatiepoging zeggen: http://tinyurl.com/ydx9vkca

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.