NRC huilt en klaagt: de behandeling van Marcouch is niet ee-eee-eeeerlijk!

Jos van Zetten (bron: Wikimedia Commons)
Foto: Jos van Zetten (bron: Wikimedia Commons)

Ach gossie.

Marcel van Roosmalen — de compulsieve depressieve columnist — heeft maar weer eens een artikeltje afgeleverd voor de NRC waarin hij met name Geert Wilders de maat neemt. De reden laat zich raden: Wilders verzet zich tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. En dat mag niet.

Van Roosmalens redenering is op zijn minst merkwaardig te noemen:

Als de Arnhemmers zelf een burgemeester hadden mogen kiezen waren ze nooit bij Ahmed Marcouch uit Amsterdam Nieuw-West uitgekomen. Dat heeft hij dan gemeen met zijn voorgangers. Op Pauline Krikke (VVD) en Herman Kaiser (CDA) zou ook niemand hebben gestemd…

Eerste gedachte: die kent de stad niet.

Dat heeft hij dan ook gemeen met bijvoorbeeld Pauline Krikke en al die andere niet-gekozen burgemeesters die zodra ze ergens benoemd zijn, beginnen met het opsommen van alle oppervlakkigheden waar de stad waar ze terechtkomen beroemd om is.

Vervolgens weet meneer Van Roosmalen, die eigenlijk Vitesse-watcher is en daarom af en toe mag komen opdraven bij Voetbal Inside, dat “ze” in Arnhem helemaal niet van mensen als Wilders haten. Mensen, in zijn woorden, “van buiten die over hun rug heen stemming komen maken voor eigen gewin.” Je zou denken dat dit Arnhemmers bepaald niet anders maakt dan anderen én dat Wilders in ieder geval naar zijn mening de belangen behartigt van inwoners van de stad, maar nee.

Hij concludeert:

Ahmed Marcouch heeft dus het voordeel van de twijfel, zoals iedereen in Arnhem uiteindelijk het voordeel van de twijfel heeft.

Hoe hij dat weet? Nou, anders dan wij heeft hij een speciaal lijntje met Arnhemmers. Hij weet dat ze Marcouch best wel vertrouwen. Hij heeft geen grote peilingen uitgevoerd, geen grootschalig onderzoek. Nee. Hij voelt het aan zijn water. Ofzo.

En dat moeten wij dan serieus nemen omdat het in een ‘kwaliteitskrant’ als NRC Handelsblad staat. Je zou erom huilen als het niet zo lachwekkend was.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  NRC is volledig gedegradeerd tot officieel policor vodje. Het heeft geen enkele journalistieke waarde meer zoals het vroeger ooit had. Zorgvuldig naar de klote geholpen noemen we dat.

  1.   

   Sniper, ik weet zeker dat je de NRC nooit leest. Je weet eenvoudig niet waarover je praat.

   1.   

    Sniper 666 is een puber, nog te dom om te poepen, laat staan politiek bewust. :)
    Ja ik ga ff een beetje grof maar dat moet ook eens kunnen.

   2.   

    Zo, de TROL weet precies wat ik lees?? Je lult maar wat!!!

    1.   

     Dom dom eh dom, je blijft lachen.
     Pas als ik normale reactie van hem hoor neem ik Sniper666 serieus

     1.   

      Opzouten TROL!

   3.   

    Is het dan niet zo dat de meest kwalitatieve stukken uit het NRC gewoon zijn overgepend en vertaald uit de Washington Post en de New York Times en dat het aantal abonnees zakt als een oude onderbroek?

    1.   

     Nee.

    2.   

     Correct !

 2.   

  Gek dat hij Wilders aanvalt maar niet de islamitische partijen die Marcouch net zo uitgekotst hebben. De PVV moet het weer ontgelden en de islamieten laten wij met rust. Want zo hoort het.

 3.   

  Marcouch is moslim en daarom onbetrouwbaar. Ook een dubbele nationaliteit, dus dubbel onbetrouwbaar. Nederland moet gewoon eens wat harder en duidelijker worden. En dat zal echt wel komen. Kan niet wachten.

  1.   

   Waarom duidt het hebben van 2 paspoorten op dubbele onbetrouwbaarheid, @Nasrani?

   1.   

    Je kunt niet loyaal zijn aan de grondwet van totaal verschillende 2 landen.
    Als je Turkije/Marokko en Nederland nu vergelijkt, dan zie je werelden van tegenstrijdige verschillen, die thuishoren bij de cultuur van de landen.
    Dit zijn ook niet met de beste wil van de wereld met elkaar te rijmen.
    70 % van de Turken is niet loyaal aan Nederland en verblijft hier voor de centen.
    Daarnaast wat zoek je volgens Turkse Erdogan in “Nazi-Nederland”, terwijl je een prima alternatief hebt.
    Liberaal Turkije, waar iedereen opgepakt wordt, die het niet met “der grosse Führer” eens is.

    1.   

     @ HW

     Volgens alle linksgekkies kan het wel… Want anders past het niet in hun policor wereldbeeld.

 4.   

  NRC onbetrouwbare berichten

 5.   

  Puur gelul in de ruimte om maar een negatief beeld neer te zetten.
  De reaguurders slikken het , want het staat geschreven.

  1.   

   TROL Hemelriekje heeft ook weer dienst voor Joop. Wat schuift dat nou?

   1.   

    250 euro om Sniper666 op de kast te jagen

    1.   

     @ Hemelriekje

     Precies daarom krijg je elke keer een ban, TROL.

 6.   

  Marcouch is niet eerlijk behandeld door Wilders. Nadat bekend werd dat Marcouch op de nominatie stond burgemeester te worden van Arnhem, is hij weggezet als een religieus fundamentalist, PVV-hater en vijand van het volk. Krankzinnig genoeg is Wilders samen met zijn, om Roos te citeren, discipelen, ter plaatse gaan staan demonstreren.

  Ook door Kuzu is Marcouch zonder meer opgejaagd. De emmers met bagger die Tunahan over hem heeft uitgestort, zijn evenredig aan het aantal schreeuwlelijken op het Arnhemmer plein.

  Baudet speelde niet op de man, maar wees veeleer op Marcouch’ politieke kleur en het, in zijn ogen, gebrek aan democratie. In wezen is dat weer in Baudet te prijzen.

  Dus ja, Wilders heeft Marcouch schandelijk zwartgemaakt en het volk tegen hem opgehitst. Iets anders kan ik er niet van maken.

  1.   

   En wederom heeft u het gelijk aan uwen zijde.
   offtopic:
   Waarom krijgt u nooit een ban en moet ik steeds maar weer op zoek naar een nieuw IP adres.
   Dit is geen geklaag, maar vind het vreemd.

   1.   

    Dank u, Hemelriekje, dat vond ik zelf ook.

    Een ban? Ik zou het niet weten. Informeer eens bij de redactie, is mijn advies.

   2.   

    @ Hemelriekje

    Vreemd hè TROL, hoe zou dat nou komen?

    1.   

     #readactie#inkoppertje

   3.   

    wat denk je nou zelf en dat heeft het dan over dom eh dom hahahahahaha wat ben jij DOOOOOOOMMMMMMMM

  2.   

   Beste Guus,
   niet Wilders maakt Marcouch zwart, dat heeft hij helemaal zelf gedaan door er openlijk voor uit te komen dat hij een moslimbroederschap adept is.
   Ga maar eens wat lezen over de mbs, staat gewoon bijvoorbeeld al op wiki.nl, en kom dan nog eens terug.
   Wist je trouwens al dat de mbs in zo’ n beetje het hele MO en Noord-Afrika verboden is ?
   Vraag maar eens aan de president van Egypte.
   En hier maken we een moslimbroeder doodleuk bm van een middelgrote stad.

   1.   

    Constant Verkoue, dat is een boude beschuldiging en lijkt, bij nadere bestudering, weer iets genuanceerder te liggen.

    Marcouch heeft (voordat hij ambtenaar werd) een subsidie aangevraagd, voor de komst van een conservatief-islamitische geestelijke. Dit geschiedde in het kader van een bepaalde conferentie in Rotterdam. De subsidie is overigens niet toegekend. In het ergste geval, is dit enkel een lelijke uitglijder aan het begin van zijn bloemrijke loopbaan.

    Wilders draait zijn kiezer een rad voor ogen, want hij vergeet (of weigert opzettelijk) te vermelden, dat Marcouch zich erg ingespannen heeft voor de normen en waarden binnen onze samenleving.

    Ook de andere beschuldigingen zijn onjuist of deels onjuist. Zo zette Geert Wilders Marcouch nadrukkelijk neer als een vijand van het volk. Een debiele manier van demonisering, want Marcouch staat ook pal voor onze normen en waarden. Hij werd beticht van discriminatie. Wederom mis: hij gaf enkel aan dat PVV-ers die zich niet willen conformeren aan de waarden binnen het politie-apparaat, daar niets te zoeken hebben. Dat geldt overigens voor iedereen.

    Wilders’ aanklacht rammelt aan alle kanten en is derhalve onbetrouwbaar.

    1.   

     Nee Guus,
     je gaat aan het punt voorbij.
     Als je gewoon blijft ontkennen dat Marcouch de agenda van de mbs voert, heeft het geen zin om daar met jou over te babbelen. Hij geeft het notabene zelf toe.

     1.   

      Waar geeft hij dat toe?

     2.   

      Derwijlen,
      door openlijk de oprichter van de mbs te vereren en hun agenda uit te voeren.
      De mbs promoot de langzame maar gestage islamisering van de wereld door heimelijke infiltratie in tegenstelling tot de salafisten die hetzelfde doel nastreven maar dan met openlijke militante methodes. Dat is ook de reden voor Marcouch om afstand te nemen van de salafistische aanpak want in feite werken de salafisten de mbs tegen. Werkelijk alles wat Marcouch voorstelt, staat in het teken van islamisering. islam-onderwijs op openbare scholen, A’dam west proberen om te toveren tot een bloeiende moslimgemeenschap, geen anti-islam-pvv’ers bij de politie, meer marokkanen bij de recherche, hoofddoekjes bij de politie, moslimvertegenwoordigers die vrouwen de hand niet hoebven te schudden, etc etc

     3.   

      Constant Verkouwe,

      Kunt u een link of een citaat geven waarin Marcouch verklaart de agenda van de MBS te voeren?

     4.   

      Wanneer de trolletjes uit positie geluld zijn dan moet je met feiten komen. Zo zal het altijd gaan en blijven. De NPO aanhangers komen met feiten van….juist de NPO…..zij die als enige het eerlijke nieuws verspreiden….sarc off

     5.   

      @ikmoetkwijlen…..ik kan me goed voorstellen dat u nu met een soort van stijve P-nis voor een spiegel staat. “Uit dit, overigens zeer weinig feitelijke en tendentieuze, artikel kan absoluut niet worden opgemaakt dat Marcouch de ‘agenda van de MBS voert”. yeah….ik voer politieke taal…maar breng niets nieuws…Kom met iets nieuws!!!! Anders niets meer dan braaktaal….

    2.   

     Nee, Constant Verkouwe kwam met een bewering die hij niet kan staven.
     Wie is hier klemgeluld?

     1.   

      Derwijlen….”een bewering die hij niet kan staven”. Hebt u ambities om in de politiek aan het werk te gaan? Want u lult zo krom dat het wel bijna recht moet lijken….of rechts. Wat u wil.

     2.   

      Uit positie, niet klem….of met klem. Wat bedoeld u?

     3.   

      Beste Hetzalwelweer, u praat tegen een trol die we met z’n allen hier op DDS trachten te weren door niet op hem te reageren. Vergeet DerKwijlebal dus svp.

     4.   

      Geachte Iiscoman, ik ben een fan van trollen. Kan er niets aan doen. Ze maken zichzelf al volkomen belachelijk en ik wil hun daarbij graag helpen. Maar dank voor uw tip…..tijd voor een ijsje, tis warm in de hut.

     5.   

      Hetzalwelweer :-)

     6.   

      @ IJscoman

      Yep, zo is het, een vieze TROL die DerKwijlen.

     7.   

      @Ijscoman ..”Een Trollendoller”. Die moeten er ook zijn. Ze willen graag aandacht, kunnen ze krijgen.

     8.   

      Verkouwe, Uit dit, overigens zeer weinig feitelijke en tendentieuze, artikel kan absoluut niet worden opgemaakt dat Marcouch de ‘agenda van de MBS voert.

      Laster.

     9.   

      Het is trouwens: ‘zeer weinig feitelijk- en tendentieus artikel’ omdat artikel een onzijdig woord is.
      Nu verraadt je jezelf wel een beetje he, Derwijlen ? Past zomaar in het gegeven dat een bepaalde minderheidsgroep nogal problemen heeft met lidwoorden en vervoegingen.
      Dat dus.

     10.   

      Constant Verkouwe, dom geklets. Marcouch wil Nederland niet islamiseren, die debiele bewering van Wilders heb ik zojuist ontkracht.

     11.   

      Hetzalwelweer, inhoudelijk of je bent af.

 7.   

  tja, hij weet niets van arnhem en via een omweg is hij de oprichter van denk(hij heeft er voor gezorgd dat beide heren van denk uit de pvda werden gezet)
  dit gaat hem niet worden

 8.   

  Voetbal verslaggevers.
  Doet me terug denken aan de moordenaarsleerling Matty Verkamman, de compandre van Johan Derksen (die zonder chroom op ‘t vunzige Kereltje ‘Stofje in ‘t Brein’Pechtold stemt, U weet weet Johan die zich zo druk maakt over minderheden maar wel het kruisje aanvinkt bij een club die op de knekelbergen van 1,5 miljoen dode Armeniërs hun partij wist te redden (en het Predikaat Driewerf Halal daarvoor kreeg Erdogan. De Partij van de Armeense Genocide ontkenners. O zo’n fatsoenlijke club volgens Johan en de Staatsmedia)

  Opdat we nooit maar dan ook nooit mogen vergeten want diezelfde Fake-media blijft maar gif pompen in de samenleving.
  En wat zullen ze weer dansen wanneer Thierry of Geert op de straat ligt dood te bloeden.
  Weer een monster geveld !

  Overigens was onderstaande geschreven geschreven in de (eveneens) Oh zo fatsoenlijke zelf-islamiserend vod Trouw

  …Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt.

  Trouw
  NRC
  Wat deugen ze toch
  Nietwaar ?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!