Ongelooflijk: Grand Prix van Oostenrijk al in de eerste ronde voorbij voor Max Verstappen

Geen categoriejul 09 2017, 15:00
Het wordt langzamerhand lachwekkend.
De arme Max Verstappen kan er zelf helemaal niets aan doen, ook de Grand Prix van Oostenrijk is vanmiddag uitgelopen op een fiasco. De Red Bull-coureur kwam eerst niet weg bij de start (dank u, ingenieurs!), en daarna werd hij er écht uitgereden door Fernando Alonso van McLaren, die hem aan de achterkant raakte. Alonso kon daar niets aan doen: hij werd op zijn beurt geraakt door een knettergekke Daniil Kvyyat die maar weer eens besloten had om botsautotje te spelen.
Max raakte van de baan en spinde zelfs helemaal. Vervolgens probeerde hij het toch nog een keer, maar het mocht niet baten: de koppeling werkte niet mee. Zijn Red Bull reed als een toerwagentje over het circuit. Niet zo verwonderlijk dus dat Max over de radio te horen kreeg dat hij maar weer naar binnen moest komen. Game over. Op naar de volgende Grand Prix.
Het goede nieuws voor Kvyat -- die voor het Red Bull zusterteam Toro Rosso rijdt -- is dat Max achteraf aangaf dat hij toch niet veel verder was gekomen, ook als er geen botsing was geweest. Als dat niet zo was had Kvyat zijn positie bij Toro Rosso na deze Grand Prix misschien ook verloren, zoals hij zijn positie bij het grote team van Red Bull vorig jaar al kwijtraakte -- aan Max, dus. Misschien dat hij er nu tóch mee wegkomt.
Voor Max is dit natuurlijk echt een vreselijk seizoen. Het is zelfs zo triest, dat ik er eigenlijk alleen nog maar om kan lachen. Net als alle andere Nederlandse Formule 1 fans ging ik er om twee uur goed voor zitten, had ik er zin in... en zag ik in de eerste 20 seconden hoe Max' race er alweer opzat. Gescheld, gefoeter, en toen... nou ja, toen moest ik lachen. Wat moet je anders? Je kunt er wel om huilen, maar dat lost ook niets op.
Als Nederlandse racefans moeten we maar hopen dat Red Bull volgende week verrast en dat het dan wél goed zit met de auto. Voor de verandering. En als dat niet zo is? Ach. Misschien dat het dan reden is voor Max om op zoek te gaan naar een team dat wél een behoorlijke en betrouwbare bolide in elkaar kan zetten. Want bij Renault en Red Bull kunnen ze dat dit jaar overduidelijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten