Pervers AD overtreft zichzelf: ‘Nog steeds geen flauw idee waarom die man in Nice een aanslag pleegde’

Een jaar na de aanslag met 86 doden in Nice is drijfveer dader nog onbekendkopt het AD vrijdag. Hallooooo, redactie, zijn jullie daar Oost-Indisch doof én blind geworden ofzo?

Het mediakartel doet ons soms echt walgen. Toegegeven, ik schatte het AD nooit zo erg in als de Volkskrant, het NRC en onze fijne staatsomroep NOS, maar daar is vandaag een hoop veranderd. Het is namelijk 14 juli, ook wel ‘Quatorze Juillet’, de Franse nationale feestdag. Dat betekent normaal gesproken dat in het land een feeststemming heerst, maar deze keer niet. Precies een jaar geleden reed de Tunesische islamist Mohamed Bouhlel met zijn vrachtwagen in op een mensenmassa op de boulevard van het Zuid-Franse Nice. Het gevolg: 86 doden en honderden gewonden.

Een jaar later zijn die mensen nog net zo dood, en heeft het mediakartel nog steeds, naar eigen zeggen, geen flauw benul wat nou toch de motivatie achter dat bloedbad was. Het AD bericht:

Hoewel de aanslag al een jaar geleden plaatshad, is nog altijd opvallend weinig bekend over de motivatie van de dader, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Het politie-onderzoek loopt nog. Het dossier is inmiddels 80.000 pagina’s dik. ,,Maar er is nog steeds geen link gelegd tussen Bouhlel en terreurorganisatie IS. Er is geen contact geweest tussen Bouhlel en een opdrachtgever in Irak of Syrië”, aldus journalist William Molinié, die het dossier heeft ingezien.

Ohja, dat zal het zijn: islamistische terroristen moeten tegenwoordig immers eerst een vrijbrief ondertekend door ISIS-bobo al-Baghdadi himself hebben alvorens je kunt zeggen dat ze ISIS-terroristen zijn. En dat terwijl het AD in hetzelfde artikel schrijft:

Vlak voor zijn terreurdaad keek Bouhlel propagandafilms van IS, maar hij stond niet bekend als radicaal of als een potentiële terrorist.

Wordt nou toch eens wakker, stelletje wegkijkers! Wat denken ze dat de jihad is, een scoutingclub ofzo? Dit is niet iets waarvoor je eerst een inschrijfformulier moet invullen ofzo alvorens je lid bent. Misschien was deze man geen jihadist voordat hij zijn aanslag plande, maar toen die 86 mensen eenmaal morsdood op de boulevard lagen was hij dat toch echt geworden. De enige “link” die je hier hoeft te vinden is dat de Tunesiër zich liet inspireren door ISIS en een aanslag pleegde. Maarja, ISIS heeft weer zo’n.. hoe zeg je dat, ‘islamistische bijsmaak’, en het laatste wat men bij het mediakartel wil is dat er ook maar enig verband wordt gevonden tussen geweld en die ideologie. Het idee alleen al.

Iets met een kop en zand. Hoe perverser en respectlozer tegenover de slachtoffers van deze levensverwoestende ideologie wil je het nog krijgen? Ga je even diep, en dan bedoel ik héél diep, zitten schamen AD!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Je zou van een krant moeten kunnen leren maar dat is maar een sprookje. Voor de reden van de aanslag in Nice moet net zo lang gezocht worden totdat het goedpraten ervan plaats kan vinden. En zelfs de AD kan het niet maar blijft hopen met zo idiote stelling.

 2. van Urk

  Hij kon gewoon niet in zo,n grote vrachtauto rijden. Dat zal het meest logische conclusie wel zijn.

 3. Ritter

  Het is politiek correct om ieder verband met de islam te ontkennen. Dat is hoe veel gevestigde media werken. Dat is de agenda van veel gevestigde media.

  Hetzelfde in de VS waar Obama (en andere politici) ontkende dat er zoiets als “islamitisch” terrorisme bestaat.

  Trump benoemt het probleem van “islamitisch” terrorisme wel en word daarvoor aangevallen en gedemoniseerd door de media.

 4. SlimK1nd

  Misschien deed ie het vanwege Islamofobie?

 5. Ben Zine

  Het AD is uiterst beledigend en respectloos naar de slachtoffers, de ernstig gewonden en nabestaanden van dit verschrikkelijke misdrijf. Dit waardeloze krantje heeft geen stijl, geen fatsoen, geen klasse, maar vooral geen gevoel, geen empathie. Het is te hopen dat ze gauw failliet zullen gaan. Aan zulk pleepapier heeft niemand nog behoefte.

 6. corfo

  De moordenaar van Nice trapte geheel per ongeluk het gaspedaal in i.p.v. de rem, dat zal de uitleg van het AD wel zijn.

 7. Peter Selie

  Bewijs: nieuwspraak en gedachtenpolitie binnen journalistiek een feit
  Stijlboek persbureau AP verbiedt journalisten om bepaalde woorden te gebruiken

  Bert Brussen

  In Nederland zijn we er al een tijdje aan gewend: Volkskrant, NRC en NPO die bepaalde woorden bewust niet gebruiken om zo de gedachten van nieuwsconsumenten te beïnvloeden. Zo mag er niet worden gesproken van ‘slaven’ maar van ‘mensen die tot slaaf zijn gemaakt’, is het geen ‘Bijlmer’ maar ‘Amsterdam Zuid-Oost’, is de huidskleur niet ‘blank’ maar ‘wit’, bestaan er geen ‘allochtonen’ maar ‘streepjes-Nederlanders’ en zijn ‘vluchtelingen’ ‘mensen op de vlucht voor oorlog en geweld’.

  Nieuwspraak dus. Rechtstreeks gekopieerd uit Orwells 1984, maar dat was fictie. Die fictie is al lang ingehaald door de werkelijkheid. Orwell wist toen al dat autoritair links nooit zou sterven en dat totalitarisme onuitroeibaar is.

  PvdA-partijkartelburgemeesters
  Angstaanjagend genoeg is die werkelijkheid precies zoals in het boek beschreven: het gebruik van nieuwspraak om bestaande taal de deconstrueren, en daarmee de werkelijkheid, zodat gedachten van burgers kunnen worden gemanipuleerd. De realiteit kan worden gemanipuleerd.

  Er bestaan geen allochtonen, er bestaan alleen Nederlanders met een andere achtergrond, er bestaat geen ghetto Bijlmer, er bestaat alleen een ander gedeelte van Amsterdam, er waren vroeger geen slaven, er waren mensen die door anderen blanken witten hun schuld slaaf moesten worden genoemd.

  Er zijn geen grootschalige problemen, er zijn slechts incidenten. Islamitische terreur bestaat niet, het is werk van extremistische lone wolfs. Er bestaat geen onveiligheid, onveiligheid is een gevoel. Het gaat fantastisch met Nederland, Nederland loopt voorop met innovaties. Er bestaan geen PvdA-partijkartelburgemeesters, ze worden benoemd door een gekozen gemeenteraad.

  De EU is altijd goed, de EU is een transparante, door het volk gekozen organisatie.

  Dubbeldenken
  In 1984 heet dit ‘dubbeldenken’: het elimineren van tegenstrijdigheden. Tegenstrijdigheden zijn immers ongewenst en zaaien twijfel, twijfel zorgt voor originele gedachten bij het individu. Dat mag natuurlijk niet, er is immer maar één waarheid en één collectief.

  Strijd maakt zwak. Zwak is sterk. Strijd is vrede. DWDD en Pauw zullen u helpen met dubbeldenken. Alles komt goed. Slecht is goed. Er is geen terrorisme, er is een tekort aan stageplaatsen en een teveel aan blowende jongeren.

  2 + 2 = 5
  In de VS is de journalistiek wat nieuwspraak en dubbeldenken betreft al een heel stuk verder dan in Nederland De Correspondent, papieren couranten of de NPO bij elkaar. Associated Press (AP), één van de grootste nieuwsorganisaties ter wereld, heeft een eigen nieuwspraakwoordenboek geïntroduceerd en journalisten van AP worden geacht zich aan dit stijlboek te houden.

  Weldra zal de media schrijven: er bestaat geen conservatieve term als ‘pro life‘, wel ‘anti-abortion‘. Er bestaan geen ‘refugees‘, wel ‘people struggeling to enter Europe‘.

  Er bestaat geen ‘Rusland’, er is alleen ‘de vijand’. En er bestaan al helemaal geen ‘islamisten’ of ‘islamitische terroristen’. Alleen ‘militanten’. Of ‘zelfmoordenaars’.

  Begrepen?

 8. sjun

  Geen enkel idee? Iedereen weet beter: https://waa.ai/zXuu

 9. Robert Leiden

  Dus een journalist heeft inzage in een onderzoeksrapport en maakt daaruit op dat de overheid nog niet weet wat de man tot zijn daad dreef.
  Daar doet de journalist verslag van en wat concludeert dds…?
  Hoezo kort door de bocht? O ja, daar verdient dds geld mee door de boel op te jutten.
  Maar die aanslag pleger was, zoals al die aanslag plegers, hardstikke gestoord:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/25/wie-was-mohamed-labouiej-bouhlel-de-aanslagpleger-van-nice-a1513221

 10. Nasrani

  De dader was een islamiet. Zegt meer dan genoeg.

 11. Ruud562

  Die walgelijke opstelling van het AD, waarin volle ontkenning van waarheden, het bagatelliseren van criminaliteit en asociaal gedrag, kortom het goedpraten hiervan, heeft ons eerder doen besluiten het abonnement van tientallen jaren op te zeggen. Wij willen namelijk zuivere journalistiek zien c.q. lezen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.