Red Bull wil Max absoluut niet laten gaan: ‘Ook niet voor 100 miljoen euro!’

“We willen met hem wereldkampioen worden!”

Ieder Formule 1-team wil Max Verstappen maar wat graag inlijven, maar daar wil zijn huidige team, Red Bull Racing, niets van weten. Tegen de Duitse krant Bild zegt de technische man van het team, Helmut Marko, gewoon keihard dat ze Max nooit en te nimmer zullen laten gaan. Nee, ook niet als andere teams een belachelijk hoog transferbedrag willen betalen:

“Ook voor een transfersom van 100 miljoen doen we Max niet weg. We hebben hem in de Formule 1 gebracht en zien zijn waanzinnige potentieel en ontwikkeling. We willen met hem wereldkampioen worden.”

Hartstikke leuk om te horen natuurlijk, maar Red Bull heeft wel een klein probleem: na volgend jaar eindigt het contract van Max bij Red Bull. Misschien dat hij niet al na dit jaar weg kan, maar over anderhalf jaar kan hij doen en laten wat hij wil — en daar zal Red Bull dan geen cent voor krijgen. Geen mens die eraan twijfelt dat Max zo’n overstap wel degelijk maakt als het niet goed komt dit jaar, en zéker als Red Bull ook volgend jaar met afstand het derde team op de grid blijft. Dat vindt hij namelijk gewoon niet goed genoeg.

Dan blijven er dus twee mogelijkheden over: of Red Bull zegt dit nu om de prijs nog wat verder op te drijven óf het team is ervan overtuigd dat het volgend seizoen wél vanaf dag één mee doet voor de winst.

Dat laatste zou natuurlijk het mooiste zijn, maar ik heb daar onderhand een hard hoofd in. Renault en Red Bull stellen nu al maanden teleur. Vorig jaar verzekerden ze ons dat ze dit seizoen de wereldtitel zouden kunnen winnen. Oh ja, het gat met Mercedes zou wel even gedicht worden. Nou, dat blijkt helemaal nergens uit. Ricciardo heeft een paar keer succes gehad, maar dat komt eerst en vooral doordat Ferrari en Mercedes het zichzelf af en toe lastig hebben gemaakt, en Max z’n auto krijgen ze niet eens aan de praat. Dan kun je wel heel hard roepen dat je ‘wereldkampioen’ wenst te worden, maar praatjes vullen geen gaatjes. Nee, ook niet in de Formule 1.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    Grootspraak natuurlijk van de teambaas. Als ze honderd miljoen (100.000.000) euro voor hem bieden doen ze een strik omheen hem heen en gaan ze hem brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.