Spanning loopt weer op: nieuwe confrontatie tussen VS en Iran in Perzische golf

Foto: Tussen de VS en Iran is het gisteren weer tot een nieuwe confrontatie gekomen. Gisteren is een helikopter van de Amerikaanse marine een schip van de Iraanse Revolutionaire Garde dicht genaderd. Het incident gebeurde in de Perzische Golf, de zee die tussen Saoedi-Arabië en Iran ligt. De Iraanse Revolutionaire Garde, IRS, niet te verwarren met de Amerikaanse belastingdienst, is opgericht in 1979 tijdens de Islamitische Revolutie. De IRS is een leger apart. De garde staat los van het officiële Iraanse leger en valt onder de directe leiding van de islamitische geestelijk leider Ayatollah Ali Khameini. De IRS beschikt over ruim 125.000 elite-manschappen en is dus gewoon een parallelle militaire macht in Iran. De IRS heeft als doel de islamitische macht in Iran te handhaven en uit te breiden. Samen met Hamas en Hezbollah is het van de kaart vegen van Israël een van de grootste doelen van deze IRS. Het gevaarlijke is, dat het hele kernprogramma in Iran ook in handen is van de IRS. Al eerder deze week, op dinsdag, loste een Amerikaans schip een waarschuwingsschot toen een schip van de IRS te dicht in de buurt kwam. De helikopter die gisteren bij een schip van de IRS in de buurt kwam, vuurde een lichtkogel af. De IRS noemde dit een "provocerende en onprofessionele actie" van de Amerikanen. De enige provocerende, maar helaas wel professionele, organisatie is de IRS. Zij hebben in hun blinde haat tegen Israël niet genoeg aan hun eigen land, maar zoals Khameini het zelf zegt:
"It is the mission of the Islamic Republic of Iran to erase Israel from the map of the region." - Ayatollah Khamenei
Ze vechten zich dood op Israël. Dat ze dat niet geleerd hebben sinds de stichting van de Staat Israël getuigt van een enorme blindheid. Het gevaar is groter, want wat komt na Israël? Iran, en in het bijzonder dat verwerpelijke kernprogramma, moet zo snel mogelijk ontmanteld worden.  

Tussen de VS en Iran is het gisteren weer tot een nieuwe confrontatie gekomen.

Gisteren is een helikopter van de Amerikaanse marine een schip van de Iraanse Revolutionaire Garde dicht genaderd. Het incident gebeurde in de Perzische Golf, de zee die tussen Saoedi-Arabië en Iran ligt.

De Iraanse Revolutionaire Garde, IRS, niet te verwarren met de Amerikaanse belastingdienst, is opgericht in 1979 tijdens de Islamitische Revolutie. De IRS is een leger apart. De garde staat los van het officiële Iraanse leger en valt onder de directe leiding van de islamitische geestelijk leider Ayatollah Ali Khameini. De IRS beschikt over ruim 125.000 elite-manschappen en is dus gewoon een parallelle militaire macht in Iran. De IRS heeft als doel de islamitische macht in Iran te handhaven en uit te breiden. Samen met Hamas en Hezbollah is het van de kaart vegen van Israël een van de grootste doelen van deze IRS. Het gevaarlijke is, dat het hele kernprogramma in Iran ook in handen is van de IRS.

Al eerder deze week, op dinsdag, loste een Amerikaans schip een waarschuwingsschot toen een schip van de IRS te dicht in de buurt kwam. De helikopter die gisteren bij een schip van de IRS in de buurt kwam, vuurde een lichtkogel af. De IRS noemde dit een “provocerende en onprofessionele actie” van de Amerikanen.

De enige provocerende, maar helaas wel professionele, organisatie is de IRS. Zij hebben in hun blinde haat tegen Israël niet genoeg aan hun eigen land, maar zoals Khameini het zelf zegt:

“It is the mission of the Islamic Republic of Iran to erase Israel from the map of the region.” – Ayatollah Khamenei

Ze vechten zich dood op Israël. Dat ze dat niet geleerd hebben sinds de stichting van de Staat Israël getuigt van een enorme blindheid. Het gevaar is groter, want wat komt na Israël? Iran, en in het bijzonder dat verwerpelijke kernprogramma, moet zo snel mogelijk ontmanteld worden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

5 reacties

 1.   

  Terwijl alle ogen gericht zijn op de escapades van de Noord Koreaanse Kim jong un groeit Iran stilletjes tot een echte gevaarlijke atoommacht. Gevaarlijk voor de regio en voor de hele wereld.

 2.   

  Iran is een levensgevaarlijke vijand en behoort bovendien tot de Russisch/Syrische as. Resterend geldt thans Mattheüs 24:6-7.

  1.   

   Iran is geen levensgevaarlijke vijand. Het land viel nog nooit een ander land aan.

 3.   

  De koran dat is het kwaad.Het is een boek vol haat. Mohammed was gewoon een mens,meer niet. Shalom voor Israel het uitverkorene volk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!