Thierry Baudet begint een nieuwe challenge: ‘Laat je baard staan tot er een nieuw kabinet is!’

De manier waarop de oude kartelpartijen omgaan met de formatie is een grof schandaal.

VVD, D66, CDA en de ChristenUnie maken de hele politiek — en daarmee het hele land — nu al maandenlang te schande. De hele formatie is één grote puinhoop, maar op de één of andere manier weerhoudt dat Pechtold, Rutte, Buma en Segers er niet van om tussendoor lekker op vakantie te gaan. Want daar zijn ze wel aan toe na al die weken en zelfs maanden van… helemaal niets doen.

Belachelijk natuurlijk. De kritiek op de formerende partijen neemt dan ook hand over hand toe. Om die onvrede tot uitdrukking te brengen heeft FVD-leider Thierry Baudet besloten om een challenge te lanceren: laat je baard staan tot er een nieuw kabinet is!

Een hartstikke goede actie, natuurlijk. Niet alleen omdat je zo je onvrede laat blijken, maar ook omdat het voor online-activiteit zorgt — en dus voor aandacht voor Forum voor Democratie. Want ja, mannen die meedoen worden vriendelijk verzocht om hun baardgroei te filmen of er foto’s van te maken, en om de beelden vervolgens online te zetten mét een tag naar Thierry.

Oh, en voor feministisch links weer gaat lopen huilen dat dit seksistisch is omdat “vrouwen niet mee kunnen doen”: lekker janken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Guus Geluk

  De formatie is helemaal geen puinhoop. De onderhandelaars VVD, CDA en D66, zijn al sinds de verkiezingen in touw. Ze gaan er even tussenuit. Na de vakantie, gaan de onderhandelingen met ChristenUnie gewoon weer verder. Het land wordt intussen kundig bestuurd door premier Rutte en zijn regering.

  1. Derksen1

   De formatie leidt in augustus tot een solide Kabinet dat vier jaar doet wat de kiezer wil.

   De rest is populistisch gelul.

   1. Guus Geluk

    Juist, en wellicht krijgen we nog een Rutte IV ook.

  2. cmsuijkerbuijk

   Jij moet voor de Efteling gaan werken: Sprookjes schrijven!
   Eén fan heb je al: Derksen1 (Die nick is overigens wél een beetje onheilspellend. Lijkt op de naamgeving van stieren. En daar is maar één afloop mogelijk: Het abattoir!)

   1. Derksen1

    We kennen dikke Suikerbuik als een licht zwakzinnige man. Deze bijdrage is er een trieste illustratie van.

    Komt niet meer goed.

    1. toetssteen

     @Michael
     Smijt Dersen1 buiten aub, deze aso is niet in staat tot redelijke discussie. Op de man, onder de gordel. AJB, haal de bezem van stal!

     1. Beukman

      @Steen
      Het is inderdaad geen fraaie reactie. Het zou jou echter hebben gesierd als je had vermeld dat de heer Suijkerbuijk net zo laag onder de gordel mepte als de heer Derksen.

    2. cmsuijkerbuijk

     Ten eerste ken jij mij helemaal niet, laat staan als “licht zwakzinnig”. Jouw eigen onbeschofte “bijdrages” resulteren echter steevast in een ban, telkens en telkens weer! Wie is er dan “licht zwakzinnig”, overigens neigend naar psychopathisch, jij, of jij! Ik denk en weet het overigens wel zeker: JIJ!

     1. toetssteen

      @CM
      +veel.
      Sorry als ik momenteel wat geniet van de familie en vooral veel rust. Zware operatie plus waarschijnlijk weer een uitzaaiing. Maar ik stel het onderzoek uit omdat ik wil genieten van mijn kinderen/ kleinkinderen/ familie/even vrolijk zijn.
      Ik lees jouw bijdragen plus die van de rest van mijn vrienden (m/v) met graagte, dus ik blijf voor zover het kan beetje in contact.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Toetssteen
      Er is totáál geen reden, om je om wát voor reden dan ook, ergens voor te verontschuldigen. Geniet van je (klein)kinderen, maar neem een goede en goed gemeende raad van mij aan: Stel dit onderzoek niét uit. Gá er voor. Jouw geliefden zullen zeker het geduld op kunnen brengen! Bovendien kun je ook genieten, terwijl jouw onderzoek plaats vindt. Ik denk, st deze onderzoeken van het grootste belang zijn en daarbij zal uitstel slechts averechts werken!
      Wees dus geen Derksen1 (of wat hij zoal aan aliassen (heeft) misbruikt), maar blijf positief. Zéker voor je kleinkinderen, want deze kinderen zijn onze hoop voor de toekomst en zijn slechts gebaat bij sterke voorouders, die hen de weg wijzen (Rechts aanhouden, dus)!

   2. Guus Geluk

    De kabinetsformatie is een serieuze zaak, cmsuijkerbuijk.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Guus Geluk
     Juist. Daarom moeten deze charlatans ook zo snel mogelijk hun biezen pakken!

     1. Guus Geluk

      De enige charlatan alhier is Baudet, cmsuijkerbuijk. Met het debiele idee om tijdens de formatie zijn baard te laten staan. Rutte, Buma, Pechtold en Segers werken keihard aan een kabinet – maar gaan even op vakantid.

     2. cmsuijkerbuijk

      Zie je nu zelf niet, wat je schrijft? “Rutte, Buma, Pechtold en Segers werken keihard aan een kabinet – maar gaan even op vakantie”
      Keihard werken? Er is al gestopt voor een concert, waar Segers met zijn vriendin naar toe wilde. Er waren Papa-dagen, twee keer “onderhandelen” met Geschift/Links, waarvan men van tevoren al wist, dat dit zou mislukken en weet ik wat voor smoezen nog meer, om maar te rekken en te rekken. Kom nou niet aan met “keihard” werken hé! Wát de reden ook is, van al dat oponthoud, het is in ieder geval niet in het belang van ons eigen land en daarom moeten deze charlatans wégwezen!

     3. toetssteen

      @CM
      Lol man, mijn vrouw had een 40plus baan, ikke idem, maarre we hadden wel een geweldige oma. Ach, die verdiende nu haar geld met oppassen. (serieus). Ze heeft/had haar hele leven hard gewerkt, dus deze taak was voor haar kat in het bakje.
      Goede oppas, happie eten en er samen weer voor gaan.

      Ik stem niet op FvD, maar ik sta 100% achter mensen die dat wel doen. Die baard, mmmhhh, ik heb een donkere baard, dus twee dagen niet scheren en de Gilette komt er ook met drie mesjes niet meer door. Jaja, ik ga me scheren, anders zit een nachtzoen er niet in.

     4. Derksen1

      Laat me raden, Toetssteen, vroeger zat je bij de mariniers waarin je leerde levende kippen de strot af te bijten.
      Ja, met zulke stoere kerels hebben de scheermesjes van Gilette natuurlijk de grootste moeite.

      Trieste fantast.

     5. Guus Geluk

      Soms is er inderdaad een vrije dag,mdat heb je goed gezien. De onderhandelingen betreffen immers de toekomst van Nederland. Er wordt keihard gewerkt, maar de onderhabdelaars gaan er gewoon even tussenuit. Bovendien is dat helemaal niet erg. We zitten niet in crisis en we hebben een deskundig kabinet aan het roer.

      Maar blijf jij vooral op Baudet stemmen. Terwijl hij de clown uithangt, gaan de professionele politici over tot serieuze zaken,

 2. Ni28

  En hij gelooft het ook nog, zielig!

  1. corfo

   @ Ni28,
   Vermakelijk om die twee, Derkje en Guusje, zo bezig te zien.
   Steun zoekend bij elkaar, de schrik slaat ze om ’t hart bij de gedachte dat het linkse “front” over enige tijd zal instorten. Voor mij heten zij voortaan : Eukie en Deukie; wát een triestigheid. Voor mij zijn zij verder geen reactie meer waard.

   1. Derksen1

    Het linkse front, Corfo, wat je daar in je benevelde brein ook bij voorstelt, stort niet zo snel in elkaar. Dat roepen PVV-tokkies als 20 jaar en voorlopig wordt dit land bestuurd door politici die het hoofd koel houden en snappen dat globaal de helft van dit volk een links beleid wil.

    Jij behoort tot een kleine extreem-rechtse minderheid. Die heeft goddank niets in de melk te brokkelen.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Derksen1
     Daartegenover staat natuurlijk, dat de linkse maffia, al 20 jaar roept, dat de PVV de nek zal worden omgedraaid. Intussen is de PVV wél de tweede partij van Nederland, waarbij de grootste partij, de VVD en met name Rutte, ontegenzeglijk gered is door de bel, door de “affaire Turkije”!
     Blijf overigens maar héérlijk in je sprookjes geloven, als je maar op tijd je pilletjes inneemt!!
     P.S.
     Het is overigens echt héél aandoenlijk, hoe zo’n Derksen1, na élke ban die het voor de kiezen krijgt, telkens weer tracht serieus en erudiet over te komen. Echter, wat je niet gegeven is of hebt (Debat-techniek, kennis van zaken, beleefdheid, geduld, mensen in hun waarde laten), kun je ook niet gebruiken, anders dan misbruiken!

     1. Derksen1

      Wie de ‘linkse maffia’ is weet ik niet Suikerbuik maar iedereen met enige kennis van de politiek weet dat het rechts-populistische deel van het electoraat zo’n 20% bedraagt, dus harlatans als Wilders en Baudet kunnen gedurig in dat vijvertje vissen. Dat is al een halve eeuw een constante met kleine uitschieters. Dus je kunt met enige zekerheid voorspellen dat het met die politieke krabbelaars nooit wat zal worden in Nederland.
      U zult er vast op blijven stemmen maar u weet ook dat die stem nooit tot enige regeringsinvloed zal leiden. Het is dus een tamelijk zinloze proteststem waar een beschaafd mens niet openlijk voor uit zal kunnen komen.

     2. Guus Geluk

      Dat de Turkijerel de VVD zou hebben gered, is een hopeloos fabeltje waaraan de PVV-ers thans vasthouden. Het is onzin, je hebt nu eenmaal een groot aantal liberalen in Nederland. Daarnaast is Rutte een sterk leider en goed staatsman. De populistische clubs worden ofwel door clowns ofwel door nietsdoeners geleid, het elite-verhaaltje van het PVV-uitsluiten is het grootste bedrog in decennia.

 3. Ali Yas

  Geniaal!

 4. Ni28

  Slecht plan. Dan denken de moslims dat Nederland islamitisch is geworden.

 5. Derksen1

  Baudet laat geen dag voorbij gaan om te laten zien dat hij niet meer is dan een clown.

  Het is een trieste charlatan, mooier kunnen we het niet maken.

  1. Ali Yas

   Vertaling:

   Baudet laat hiermee zien dat je ook met twee zetels een hoop kunt bereiken.

   Het zou mooi zijn als méér Kamerleden zouden beschikken over zijn intellect en lef.

   1. Derksen1

    Teddy Boudoir heeft wel lef hoor, maar dat had Jan Roos en Hilbert Nawijn ook.

    Ik zie liever een combinatie van lef en politiek vakmanschap. Daarvan is bij genoemde lefgozers geen sprake.

    1. corfo

     Wát een ophef over en baardje van een man die ’t erg goed deed in de laatste verkiezingen, dit in tegenstelling tot bijv. PvdA.
     Ik zie nog “onze leiders” héél dapper hand-in-hand lopen over ’t Binnenhof vóór de tv-camera’s, omdat er homo’s waren aangevallen door een stel “kanspareltjes”. Dát was pas, wat men noemt : “een statement maken”.
     Maak je niet druk om een baardje van een jongeman, dat doen alléén linkse mensen die hun aanhang zien slinken.

    2. sjun

     Kijk maar uit met wat je wenst, het mocht eens vervuld worden.
     🙂

  2. swetsnek

   blah blah blah verder nog wat nieuws ??? ga lekker kaarten met je vriendjes guus en beuk

   1. corfo

    @ swetsnek.
    Kaarten doen die idioten nooit, ze zijn nl. erg bang dat ze alleen maar “schoppen” krijgen.

 6. Rem

  G Ongeluk en Drekje.. Het land is al meer dan 30 jaar een puinhoop. Alles is afgebroken en weggeven.!!
  Dat zie,hoor, lees je iedere dag weer.

  1. Derksen1

   Nee, Rem, dit land staat er prima voor maar jouw leven is een miserabele ellende.
   De oorzaak ervan ligt bij jezelf.

   1. corfo

    @ Rem.
    Zoals ene Drekje ook al opmerkte : Ons landje staat er prima voor !
    Het aantal banken groeit gestaag, vooral de Voedselbanken. Vorige week onderzoek gelezen over de grootste wens van héél veel NL-kinderen ? Hun grootste wens : zónder honger naar school gaan. En dan durven die extreem links uitkeringstrekkers dit armetierige landje “rijk” te nomen. Zij kijken Rutte, Pechtold, Asscher, Feras (Klaver), enz. enz. naar de ogen en gedragen zich als kippen zónder kop, ze praten hen na en vinden álles prachtig, hoeven hierbij niet zélf te denken en dit is prettig voor hen, want zoveel hersenen bezitten ze nou óók weer niet.

  2. Guus Geluk

   Nee, Rem. Om het maar even met de woorden van een goed staatsman te zeggen: Nederland is een gaaf land.

   1. cmsuijkerbuijk

    Alleen jammer, dat er een charlatan en leugenaar als Rutte aan het roer staat. Dat brengt alles weer terug tot onder het vriespunt als gaaf land! Het is totáál verpest door Rutte c.s.!

    1. Derksen1

     Nederland staat er sociaal, economisch en cultureel beter voor dan de meeste landen in Europa , laat staan in de wereld.
     Als Suikerbuik het hier niet bevalt kan hij beter oprotten.

     Ik word een beetje misselijk van mensen die op ons land schijten.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Derksen1
      Integendeel: IK schijt niet op MIJN land! Ik heb niet voor niets de eed van trouw, als militair, afgelegd! En daartoe voel ik mij nog steeds verbonden. Echter: Wat doen jij en jouw vrienden landverraders? Jullie leveren ons land uit aan een vijandige ideologie! IK niet. Dat doe JIJ. Jij en jouw “vrienden” zijn van harte bereid, om MIJN vaderland en dat van mijn (klein)kinderen zónder meer over te dragen aan islamitische en eurofiele maffiosi! En daar wordt IK nou weer zo ontzéttend misselijk van! IK en vélen met mij, zijn bereid, ons land te verdedigen tegen uitschot zoals jij, van het niveau Mussert, Rost van Tonningen en noem de “fraaie” figuren maar op!

     2. Derksen1

      Suikerbuik, als je op de PVV stemt, onze rechtsstaat niet respecteert en Putin hoger acht dan onze democratisch gekozen bestuurders schijt je op Nederland.
      Mooier kan ik het niet maken.

      Dat mensen als u voor mensen die onze rechtsstaat en democratie wel respecteren het woord landverrader in de mond durven te nemen is een idiote gotspe.

     3. IJscoman

      De antwoorden van Dersen1 worden wanhopiger en de toon schriller. Ziet hij wellicht zelf ook in dat hij met zijn rigide onzin en leugens volledig naast de waarheid zit en de realiteit er heel anders uit ziet?

      Jezelf besodemieteren en met dichte ogen la la la roepen is een pijnlijk proces.

     4. Derksen1

      Kan IJscoman uitleggen waarom je onze rechtsstaat mag verwerpen en buitenlandse dictators hoger kunt achten dan onze eigen bestuurders en je jezelf nochtans vaderlandslievend kunt noemen.

      Voor mij zijn dat NSB-ers nieuwe stijl.

     5. IJscoman

      Dat heeft cmsuijkerbuijk nergens in zijn reacties beweerd. Jij zegt dat hij dat heeft gezegd. Een van je vele leugens.

     6. Derksen1

      Als Suikerbuik gaat verklaren dat hij bij nader inzien geen PVV stemt en onze democratische bestuurders en onze rechtsstaat respecteert neem ik mijn kritische opmerkingen terug.

      Kan IJscoman zijn vaderlandslievende positie ook verduidelijken?

     7. IJscoman

      Daar heeft NSB’er Derksen1 niets mee te maken.

    2. Guus Geluk

     Rutte is een kundig premier. De enige politieke charlatans zijn de populistische nietsdoeners en volksmenners Wilders, Trump en Bsudet, van welke Baudet op het achterlijke idee kwam zijn baard te laten staan. Het blijft bizar dat jij dat niet inziet.

     1. Ecoshaarlem

      Ja Rutte is zeer kundig in het liegen en bedriegen van het volk! o.a de 1000,Euro het referendum en dan weten wij nog niet alles!

     2. Guus Geluk

      Ecoshaarlem, waarom val je over een paar verbroken verkiezingsbeloftes? En dat referendum – tja, wat merken we eigenlijk van dat verdrag. Belasting betalen we toch wel.

     3. IJscoman

      Downplayen, afzwakken, ombuigen, positief maken: trol Guus Gelul zit vast in zijn eigen geklets-zonder-weerga.

      Als je niet gauw wat beters verzint wordt je ontslagen Guus! Eeuwig hetzelfde gelul is niet om aan te horen. Verbeter je, verleg je grenzen als trol, kom met wat nieuws.

      Helaas kun je dat niet. Want je bent een uiterst middelmatig mannetje. Een mannetje en trolletje van niks.

     4. Guus Geluk

      IJscoman, goedpraten is hetgeen de Trumpianen doen als de roodharige clown weer wat stoms doet (gelukkigerwijs ben jij weer niet zó), of als Wilders weer de bocht uitvliegt, danwel Thierry Baudet met het debiele idee komt z’n baard te laten staan. Dat is goedpraten, ombuigen of downplayen.

     5. Floris

      Guus Gelul draait alle dagen (behalve op zondag) dezelfde plaat grijs. Gewoon laten lullen.

 7. Rem

  Drekje.. U slaat de plank wederom mis. Dat over andere oordelen komt zeer dom over.. Maar daar hebben meer linkse schreeuwkoppen last van.

 8. Rem

  G G Het was een ontzettend gaaf land………. 30 jaar geleden

  1. Derksen1

   Is het sinds 20 jaar bergafwaarts gegaan in je leven, Rem?

   Misschien niet goed opgelet en niet met je handen gewapperd?

  2. Guus Geluk

   Nederland is momenteel rijker en welvarender dan 30 jaar geleden, Rem. We leven in vrijheid, rijkdom en democratie. Wat wil je nog meer.

 9. Beukman

  Baudèt toont zich hier onovertrefbaar in creativiteit: hij komt met een oplossing die geen oplossing is, voor een probleem dat geen probleem is.

  Ik zou het wel weten als ik Rutte, Pechtold of Buma was. Heren, neem er eens flink de
  tijd voor. Neem zo veel tijd dat Baudèt straks in de Tweede Kamer over zijn eigen baard struikelt.
  Er zullen verder weinig mannen de behoefte voelen om zich op dezelfde manier belachelijk te maken. Zelfs zijn maatje Hiddema gaat er waarschijnlijk voor passen om de pias uit te hangen, wat een tamelijk grote blamage is.

  Baardman Baudèt beseft niet dat je baard laten groeien uit protest net zoiets is als aan een hongerstaking doen: met afhaken zonder dat je doel bereikt is zet je jezelf verschrikkelijk te kijk.

  Veel succes, Thierry!

  1. Derksen1

   Juist, dit was hetgeen voor de goede verstaander en heldere waarnemer allang duidelijk was: Baudet is een politiek lichtgewicht. Het is onverstandig daar energie in te steken, die brandt zichzelf wel af.
   En voor zover dat niet gebeurt geeft Geert hem wel het laatste zetje, die wil voor de pensioengerechtigde leeftijd liever geen kroonprinses in zijn populistische kippenhok.

 10. Rem

  GG Daar heeft U wellicht gelijk in. Maar vergeet niet dat er zeer grote problemen zijn in de samenleving. Zoals, huisvesting, ziekenzorg, hypotheek, werkeloosheid, immigratie, voedselbanken enz. En veel mensen zitten tot hun nek in de problemen ongeacht afkomst
  En val je in deze tijden buiten de boot of gaat er iets mis dan ben je zwaar de klos…

  1. Guus Geluk

   Dat is juist, Rem. In elk land kennen we problemen. De hervormingen van Rutte II heeft de Nederlanders keihard geraakt. De vraag is wie de problemen enigszins kan oplossen. Dat wordt niet Baudet, maar Rutte cum suis.

 11. Rem

  GG Het gaat verder terug dan Rutte’s kabinetten… De afbraak van ons eens zo mooie land begon in de jaren 80/90

  1. Guus Geluk

   Rem, Nederland bezit de zeventiende economie ter wereld en we laten de economische crisis achter ons. We zijn rijk, welvarend en er zijn uitstekende voorzieningen. Het leeuwendeel van ons nationaal budget wordt uitgetrokken voor de Zorg en Sociale Zekerheid, dat is 78,5 miljard + 75,4 miljard euro.

   Ik vind dit land nog steeds prachtig.

 12. Tinneke

  Beste DDS lezers, ik weet niet of het jullie is opgevallen maar Derksen 0,0 en Guusje zijn een en dezelfde persoon! het is tactiek af en toe een beetje gematigd rechts reageren doet G.G. dan valt het niet zo op. Het enige wat kan helpen is totaal niet meer te reageren want van elke reactie krijgt 0,0 een kick, (ik bedoel iets anders)let eens op hoe fel deze gast wordt halverwege de reacties steeds feller, gemener, dominanter, beledigend. Ook nu zie ik weer hoe mensen uit hun tent worden gelokt om steeds agressiever te gaan reageren. Een vooropgesteld plan om dit forum gesloten te krijgen! (ervaring) dus een goed advies op geen enkele bijdrage meer reageren. verder wens ik Geert Wilders en Thierry Baudet veel succes.

  1. Guus Geluk

   Wil je stoppen met het uitspuwen van valse beschuldigingen en/of zwartmakerij, Tinneke? Allicht probeert niemand het forum kapot te maken. Sommige personen denken nu eenmaal anders over bepaalde zaken dan de PVV-ende incrowd.

  2. IJscoman

   Tinneke, je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Het is trouwens een strijd tegen deze trollen die hier al vanaf het begin van DDS woedt. Iedereen weet dat deze betaalde overheidstrollen hier alleen reageren om steeds weer het ‘fenomenale, geweldige en eerlijke’ beleid van de overheid te verdedigen, waarbij steeds dezelfde woorden gebruikt worden zoals ‘rijk, welvarend, uitstekende voorzieningen, geweldige Rutte’ enzovoorts, om met positieve, nergens op stoelende positieve nonsens de realistische taal hier te bestrijden.

   Wij allen weten dat het betaalde overheidstrollen zijn die elkaar door dik en dun steunen. Of ze een en dezelfde persoon zijn, daar ben ik nog steeds niet uit.

   1. Guus Geluk

    Waarom loop je in ’s hemelsnaam zo ontzettend te drammen, IJscoman? Ik heb al herhaaldelijk ontkend dat ik voor de overheid zou werken. En ik meen dat de mensen die jij citeert, ook op generlei wijze aan een overheidsinstantie zijn verbonden.

    Je doet me een beetje denken aan dat aandoenlijke eliteverhaaltje van Geert. De afzonderlijke partijen die de PVV om haar controversiële standpunten uitsloten, is het partijkartel dat Wilders de macht ontzegd. Alle mensen die een beetje anders denken dan de doorsnee PVV-er, behoren allen tot diezelfde club (overheids)trollen.

    Het slaat uiteraard nergens op.

    1. IJscoman

     Guus, iedereen (behalve Derksen1) beschouwt jou als een trol. Hoe zou dat toch komen?

     1. Guus Geluk

      Dat is een gevoel, IJscoman, men spreekt hier dikwijls vanuit de onderbuik. “Trol” is gewoon een labeltje.

    2. Ecoshaarlem

     Mensen maak je niet kwaad om Guus Geluk, hij is gewoon Donald Duck waar kinderen om moeten lachen!

 13. Rex Gildo

  Men zou er inderdaad een sik van krijgen …
  Ik scheer me om de 3/4 dagen.
  Dan krijg je een Thierry Baudet-baardje.
  Eigenlijk moet je op een andere manier je ongenoegen tonen;
  door bij verkiezingen geen VVD/D66/GroenLinks-hokje rood te kleuren.

 14. Ecoshaarlem

  Ben het meestal met je eens, maar nu zeker niet, je lijkt dan te veel op een moslim met een baard en die doen hele lelijke ding op deze wereld!

 15. EllyD19

  Een goed initiatief van Baudet, het zou leuk zijn als andere politici dit voorbeeld zouden volgen.
  Er is vast wel een reden voor dat gehannes van die vier lijsttrekkers, ze kunnen niet samen door één deur.

 16. fusilier

  G.G Nederland is welvarender dan ooit ? Man je kletst uit je nek ,hoe durf je . ZELF kom ik uit een gezin van 8 kinderen, wij hadden onze trots en net genoeg te eten . Voedselbanken in deze tijd is een schande .Je bent gewoon een Zielen knijper,en daagt mensen uit op een intelligentie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.