Timmermans: “alle illegale vluchtelingen in EU terug naar hun eigen land!”

Wie heeft Frans Timmermans zijn medicatie gegeven? Dank je wel! 

Onze beroeps-eurofiel Frans Timmermans deed weer van zich horen op Twitter!

Mooi dat je erover begint, Frans. Want dit betekent nogal wat. Als ‘wij’ (wie bedoel je daar eigenlijk mee?) zeker moeten stellen dat alle mensen die geen recht hebben op een verblijf in de EU weer terug moeten naar huis, worden ‘wij’ er nog druk mee! Maar dat is waar dit direct al misgaat. Volgens mij praten we langs elkaar heen!

Wat zou Timmermans hebben bezield om dit te zeggen? Waarschijnlijk is het een poging de immigratie-critici te paaien. Het zou zomaar kunnen dat dit ook nog effect heeft op sommigen. Het lijkt namelijk een rake uitspraak, zo vlug gelezen. Wie de tekst vluchtig scant zou ook een citaat van Wilders kunnen zien. Maar als we de opmerking van Timmerfrans even fileren, heeft deze tweet het gewicht van een veertje.

Wie zijn die mensen die geen recht hebben om in de EU te blijven? Dat is een goede vraag. Timmermans speelt hier in op sentimenten. Maar als we het strikt juridisch bekijken, valt het met deze uitspraak best mee. We zitten nog steeds met dat wanstaltige Vluchtelingenverdrag uit 1951 in de maag. Als we de hele populatie migranten in de EU langs deze meetlat leggen, zijn er maar weinig waar de tweet van Timmermans betrekking op heeft.

Dus wat heeft Frans eigenlijk gezegd? Niet zoveel. Veel geblaat maar weinig wol, precies zoals we het van hem gewend zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Nasrani

  Zou die eindelink het licht hebben gezien? Beetje laat, maar toch…..

  1. NoDoubt

   Uitspraak net zo geloofwaardig als verkiezingsbeloften. Je maakt de illegalen gewoon snel legaal.

   1. corfo

    @ NoDoubt.
    Timmermans = volkomen onbetrouwbaar nét als de overige EU-“leiders”.
    Ze graaien álles wat ze kunnen graaien en roepen af en toe iets onbenulligs in de hoop dat een enkeling hen nog gelooft.

    1. Verlazques

     EU-Lijers?

  2. hans-e-pans

   Persoonlijk geloof ik hier geen ruk van. Dat soort luchtballonnen zijn al te vaak opgelaten. Ze noemen dat soort handelingen ook wel “zand in de ogen strooien”.

 2. Ben Zine

  Zo te zien vreet ie er goed van met z’n bolle plofkop.

 3. HaZ

  Als er nou 1 taak is waar Timmerfrans zich nou echt eens met hart en ziel op zou kunnen storten is het wel het verouderde vluchtelingenverdrag. Vooruitstrevendheid is Franske echter vreemd, liever begeeft hij zich in de directe nabijheid van EU “grootheden” zoals Juncker, wetende dat die nogal vaak iets “onder de kurk” heeft staan en verder zal het Frans worst wezen.

  1. Verlazques

   Nou dat Juncker geval is beslist geen grootheid en is daar gekomen door Muti Merkel, anders had niemand ooit van hem gehoord.

   1. HaZ

    Daarom staat er ook “grootheden”.

 4. Ni28

  Goede morgen, heer Timmermans, lekker geslapen de laatste jaren? Waarschijnlijk met door een nachtmerrie ontwaakt die jaren een leuke droom leek. Alle illegale vluchtelingen naar hun eigen land, goh, wat een goed idee. Niemand was er achter gekomen als u bleef slapen. Nu nog hoe? Daar heeft u vast goede ideeën over, hebt u die al met de heer Juncker besproken? Is ie nog niet wakker? Weer een glaasje teveel gehad gisteren. Nu wordt ik toch wel wat kalmer, de EU gaat aan de immigratie wat doen. Eerst nog wetten veranderen, aanpassen aan deze tijd dat zal vast snel lukken. De linkse vleugel niet vergeten uit te schakelen want anders lukt het niet. Maar dat weet u wel natuurlijk. Eindelijk kunnen wij weer rustig gaan slapen, Timmermans is wakker.

 5. Ni28

  Het is waar, het kan blijken dat iedereen achteraf gezien niet ongewenst is. Uitspraken van linkse mensen moet je met korrel zout nemen.

 6. Guus Geluk

  Dat lijkt me logisch, de commissaris begint open deuren in te trappen.

 7. Tinneke

  Groeten uit Heerlen!

 8. Derwijlen

  Het vluchtelingenvraagstuk kan alleen worden opgelost in Europees verband en in dat verband worden ook oplossingen gevonden.
  Het is treurig en stupide dat degenen die hier moord en brand schreeuwen over de vluchtelingenstroom tegelijkertijd roepen dat we de EU moeten ontmantelen.

  1. IJscoman

   Het ‘vluchtelingen’vraagstuk is uitermate simpel op te lossen: uit de EU, grenzen potdicht en alles wat illegaal is uitzetten naar een Afrikaanse zandbak.

   1. Verlazques

    Muti Merkel wil ze wel hebben

   2. Verlazques

    Nee naar Muti Merkel sturen

  2. nogmaals

   Het is treurig voor de stupide Derwijlen dat hij niet wil inzien dat de EU het probleem is, en niet de oplossing!

   1. Hetzalwelweer

    De EU het probleem??? Nee dat zou Derwijlen nooit schrijven….Het is Wilders zn schuld….omdat ie geen onderste stenen heeft…..of zo

 9. edge321

  Och, ons Fransje, net een beetje wakker jongetje? Ga maar weer lekker terug naar je eurobedje en droom maar lekker verder.

 10. corfo

  Spuit elf geeft modder !! Help help, als deze man z’n mond open doet komt er alleen maar wartaal uit !! Wát een blaaskaak !!

 11. Verlazques

  Spuit 11 geeft modder.

 12. Nederlandse_Patriot

  Ik geloof geen woord van wat die man zegt. Gewoon weer naïeve zieltjes winnen.

 13. van Urk

  Inderdaad. Wie zijn “wij”? Als mensen zeggen dat illegalen weg moeten dan worden ze door figuren als Timmerfrans meestal verweten dat ze een of andere fascistische gedachtes op na houden. Ben ik na al dat gedram van al die Linkse goedmensen en politieke Timmerfrans figuren gewend geraakt met de toestroom van illegale migranten wil hij het weer over een andere boeg gaan gooien door ze toch maar weer terug te gaan sturen. rolleyes!

 14. corfo

  Deze man heeft vrij lang kunnen volhouden dat hij “alles op een rijtje heeft”, maar zoals nu weer eens blijkt : dat houdt iemand niet een mensenleven lang vol ! Die figuur zal toch wel in de gaten hebben dat hij “voor spek en bonen” mee mag doen met de z.g. “grote meneren”? Één groot toneelstuk, die gehele EU, z.s.m. stoppen met die rotzooi !

 15. Verlazques

  Hij staat er om bekent dat hij veel talen spreekt, maar de belangrijkste taal die hij spreekt is WARTAAL.

 16. Sniper666

  Franske praat weer eens met meel in de mond.

 17. Ritter

  “illegale vluchtelingen”?

  Het zijn dus geen echte “vluchtelingen”.

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

  Zelfs de Syriers die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen vertrekken vanuit veilge landen in de regio ( Turkije , Libanon, etc) naar Noord/West Europa om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

  De (illegale) massa immigratie vanuit de islamitische landen is een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa.

  Omdat door de demografische veranderingen die deze illegale massa immigratie met zich meebrengt Noord/West Europa als vanzelf zal islamiseren.

  De meeste moslims integreren niet maar nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Dus er zullen steeds meer wijken ontstaat waar de autochtone bevolking in die wijken is “vervangen” door de migranten. En later zelfs complete steden.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Hetzalwelweer

   Das idd wel grappig….Nog steeds volhouden dat het om vluchtelingen gaat terwijl het asielzoekers zijn.

 18. Kees

  Drank maakt meer kapot dan je lief is, vooral binnen het kader van de EU

 19. WWW

  Populist

 20. tomygun

  Tegen wie praat hij ?
  Zeker niet tegen mij .

 21. H.Vaes

  Onze Frans durft dit te zeggen….wetende dat het volgens de EU richtlijnen ….niet ….mogelijk is illegale islamitische idioten uit te zetten.
  en kan zelfs nog geen criminele illegaal uitzetten.

 22. Ecoshaarlem

  Het is zijn eerste leugen niet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.