Tuigblad NRC slaat weer toe met wanstaltige column van Youp van ’t Hek

“De minnaar van mevrouw Van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien…”

Dat de NRC dé krant van, voor en door grachtengordeldieren is wisten we al, maar blijkbaar is het tegenwoordig ook een tuigblad. Een andere reactie is namelijk niet mogelijk op de meest recente hersenspinsels van nep-cabaretier Youp van ’t Hek.

Youp vond het niet leuk dat SGP-voorman Kees van der Staaij een column had geschreven voor de Wall Street Journal. Daarin veegt Van der Staaij de vloer aan met de doodscultus die D66 geworden is… en met de belachelijke politiek die erop gericht is om iedereen die niet aan het perfecte wereldbeeld voldoet te ruimen: van chronisch zieken tot gepensioneerde bejaarden en, natuurlijk, kinderen met een ‘afwijking.’

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal en volg ons hier op Instagram!

Als reactie op die column laat Youp zich he-le-maal gaan. Hij noemt Van der Staaij “iemand die tragisch jong dementeert en daarom binnenkort wordt afgespoten.” Vervolgens stelt hij: “Als je zulke onzin gaat uitkramen als Kees nu doet dan is je leven gewoon voltooid en is het voor alle partijen beter dat je geruimd wordt.” Jawel, meneer Van ’t Hek wenst Van der Staaij dus dood. Omdat hij er een andere mening op nahoudt.

Linksextremisme in woord en beeld. Bedankt Youp.

Maar meneer — sorry, mag ik tegenwoordig nog wel ‘meneer’ zeggen? — Van ’t Hek was nog niet klaar. Nee, vervolgens sleepte hij Mevrouw Van der Staaij er ook nog even bij de haren bij. “Zijn echtgenote mevrouw van der Staaij,” schrijft Youp, “heeft enthousiast op de beslissing van de euthanasie-artsen gereageerd. Zij is al heel lang klaar met Kees en heeft sinds twee jaar een bruine minnaar die we vroeger een neger zouden noemen.”

En even later: “De minnaar van mevrouw Van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien en ze kraait dan van genot de halve Veluwe wakker.”

Om de Van der Staaijs nog even een schop na te geven eindigt hij met: “Ze doet met de minnaar alles wat God verboden heeft. En volgens mevrouw Van der Staaij is dat best veel. Alles wat van God niet mag is volgens haar hartstikke lekker.”

Het is een schandalig stuk, geschreven door een uitgerangeerde cabaretier. Klopt helemaal. Maar het echte schandaal is dat de NRC dit wanstaltige verhaal heeft gepubliceerd. In de politiek is er één gulden regel: van elkaars familieleden blijf je af. Nou ja, dat was zo. Tot nu toe. Want als een politicus er conservatieve denkbeelden op na durft te houden mag je zijn gezin wel degelijk kapot proberen te maken en tot op het bot beledigen.

Want ja, dat is de boodschap die de NRC afgeeft door die stuk van Youp te publiceren. En ondertussen roept diezelfde krant dat adverteerders GeenStijl moeten boycotten omdat ze daar zo ‘vrouwonvriendelijk’ zijn. Hypocrieter dan de grachtengordelmedia komen ze niet.

Dat was al bekend. Maar dat ze daar nu ook van het niveau tuigblad zijn? Dat is wel degelijk nieuws. Bedankt Youp, dat je dat even duidelijk hebt gemaakt zodat het hele land beseft dat het oude mediakartel tegenwoordig totaal gestoord is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. anne1952

  Ik vind het relaas van Van ’t Hek niet erg kies, maar deze cabaretier is ook niet bekend geworden door zijn verfijnd taalgebruik. Daarom acht ik het commentaar van DDS ook schromelijk overdreven, zeker nu zij zélf nogal eens bijzondere versies van het nieuws publiceert.
  Waar de SGP wél eens over zou moeten nadenken, hoe zij als politieke partij de vrijwillige levensbeëindiging verketterd en het onverdoofd slachten toe wil blijven staan.

  1. Ni28

   maar deze cabaretier is ook niet bekend geworden door zijn verfijnd taalgebruik”
   Is dat dan een excuus?

  2. h_keur

   Beste Anne. U bent kennelijk toch niet goed op de hoogte van de achtergronden. Allereerst het onverdoofd slachten op de joodse wijze gebeurt zeer vakkundig op zodanige wijze, dat dit zelfs minder leed of eigenlijk nauwelijks bij het dier veroorzaakt, dan de toepassing van verdoving. Wetenschappelijk diverse keren aangetoond, maar nauwelijks bekend bij het publiek.
   Omdat Christenen weten, dat er na dit leven nog eeuwigheid volgt, kunt u toch moeilijk verwachten, dat zij handelen tegen Gods wil goedkeuren of promoten. Zij die niet geloven hebben daar geen boodschap aan en dienen hun eigen voorstellen in.
   Beide standpunten worden vertegenwoordigd in onze democratie en zijn dus gelijkwaardig. Mocht u beargumenteren dat er geen God bestaat, dan is dat een aanname, geen wetenschap. U hoeft het niet met mij eens te zijn, maar val vd Staay niet aan met oneigenlijke argumenten en een vuilnisvat als van ’t Hek behoeft zelfs geen commentaar.

 2. Busjekomtzo

  Youp van ’t Hek is een min mannetje. Zo iemand die er van geniet om een ander onderuit te schoffelen, in de hoop de lachers op zijn hand te krijgen en er zelf doorn in achting te kunnen stijgen. Zulke mensen krijgen van mij geen podium. Die zijn dat niet waard. Natuurlijk zijn er wel mensen die hier van houden. Maar……die zijn van ‘hetzelfde laken een pak’.

  1. hans-e-pans

   Youp van ’t Hek bewijst maar weer eens in de praktijk dat er “geen groter vermaak is dan leedvermaak”.

 3. Guus Geluk

  Youp van ’t Hek heeft kennelijk geen inhoudelijke reactie op het artikel van de Staatkundig Gereformeerde Partij. Het artikel is namelijk een waardevolle inbreng binnen de discussie-Voltooid Leven. Voltooid Leven: iets dat lijkt te worden uitgevoerd, tégen het advies van de overheidscommissie, de commissie-Schnabel.

  Nederland moet nog maar eens goed gaan nadenken over deze Wet. De gevolgen zijn ingrijpend. Zoals de commissie stelt, voldoet de huidige euthanasie-wet (waar ik overigens sterk tegen ben, maar dat terzijde) aan de wensen van de burger. Waarom dan nog een wet?

  Ja, waarom nog een wet? Het lijkt alsof dit land compleet doorslaat. Wat wordt de volgende stap? Kinderen met een voltooid leven? Gaan we de pilletjes voortaan leveren aan de apotheker? Hoe ver gaan we?

 4. Ni28

  Hij ziet als een hufter uit en hij is een hufter met zijn uitlatingen. Burger van het Hek. Geen Hek te gek voor onze gekke krant, dacht de NRC.

 5. sjun

  Het is vast al wat langer geleden dat het NRC wat hoger geschoolden bediende. Nu vult een theatrale potsenmaker met proletenhumor de columns. Ach, ook Sesamstraat bedient een trouwe doelgroep.

 6. Peter Selie

  Ach Joep die trapt wel eens vaker op korte pikkies, maar hij is toch een schijtlijster van een buitencategorie, neemt hij nu voor de verandering maar een de islam op de hak, dat durft-ie niet, lekker binnen de veilige lijntjes blijven kleuren is op zeker spelen, de trieste zak. Geiteneuker had Theo gezegd.

 7. Anna

  Youp is een van de grootste lafbekken. Christenen bedreigen hem toch niet met de dood en hij hoeft van hen niet zijn hele leven met zware beveiliging te lopen. Zijn laffe kop wordt er niet afgezaagd.

 8. xdreex

  Vroeger was Youp één van mijn helden. Lekker overal tegenaan schoppen; zonnebank wijf, proleten, een lelijke eend met zeikerige gordijntjes, het hield niet op, prachtig was het! Maar de wereld is een beetje verandert intussen. Ik hoor Youp nu niet over gendervriendelijke toiletten, een onderwerp waar ik hem vroeger heerlijk over tekeer hoorde gaan. Pijnlijk is het om nu te onderdekken dat Youp niet ageert tegen graaiers uit Brussel ed. Dat Youp uiterst links is eigenlijk. Ik voel me verraden Youp!! Ik hoor je niet Youp!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.